Last news in Fakti

10 Ноември, 2018 07:31 11 272 76

10 ноември 1989 г. Свалят Тодор Живков

  • тодор живков-
  • 10 ноември-
  • бкп-
  • социализъм

България продължава да е разделена от омразата. Как ще градим модерна държава, ако сме разделени?

10 ноември 1989 г. Свалят Тодор Живков - 1

Народната мъдрост казва по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. На свое заседание на 10 ноември 1989 г. Централният комитет на БКП в Бояна освобождава Тодор Живков от най-високата длъжност генерален секретар в партията (и фактически в държавата), която той заема цели 35 години.

Датата се възприема като начало на прехода на България към демокрация и пазарна икономика, въпреки че еднопартийната система на БКП, която продължава да е единственият ръководен фактор в държавата, е премахната едва на следващата година, а първите реални икономически реформи са предприети 15 месеца след пленума.

Десетоноемврийският пленум е определян от авторитети като Желю Желев като преврат, или като „конституционна смяна“ на държавното ръководство, а заедно с последвалите събития е наричан и „тихата революция“.

С идването на Михаил Горбачов на власт в Съветския съюз започва процес на перестройка. Това оказва въздействие и върху останалите социалистически страни, които са членове на Организацията на Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ. България, не без основание сочена за един от най-верните сателити на СССР по онова време, също обявява курс към преустройство на съществуващата в страната обществено-политическа и икономическа система.

В България Тодор Живков констатира в различни изказвания, че досегашната система не успява да отговори на нуждите от промяна на тогавашното общество и се начертава рамка на ново обществено устройство - демократично начало на държавата. Икономическата рамка също се променя от държавно планиране към елементи на частно стопанство.

При Горбачов и поетия от него курс за самостоятелност на съюзниците за първи път, откакто Живков е начело, се появяват различия между него и съветски ръководител.

На 9 ноември 1989 г. на заседание на Политбюро Тодор Живков подава оставка като генерален секретар на БКП след организиран от съветското посолство натиск, както и от страна на неговите най-близки съратници Йордан Йотов, Добри Джуров, Димитър Станишев, както и от Станко Тодоров, Гриша Филипов и Георги Атанасов.

Искането за оставка е организирано от члена на Политбюро Петър Младенов и кандидат-члена Андрей Луканов. Някои от членовете на ЦК като Милко Балев и Димитър Стоянов не са предварително информирани. Живков не подава оставка от поста председател на Държавния съвет на Народна република България (най-високата длъжност в държавата), предложението за това е направено от името на Политбюро.

В дневния ред на Ноемврийския пленум са поставени две точки. Първата е доклад на Тодор Живков за актуалната обстановка в страната и необходимостта от преустройство на икономиката „по посока на пазарния механизъм, съчетан с планово начало”, а втората е оставката на генералния секретар на ЦК на БКП. Живков произнася встъпителното слово, след което ЦК одобрява доклада му.

На следобедното заседание на пленума членовете на Централния комитет приемат оставката на Живков, без да му дадат възможност за заключителни думи, и утвърждават Петър Младенов на поста Генерален секретар на ЦК на БКП. Пленумът предлага на Народното събрание да освободи Живков и от поста председател на Държавния съвет на Народна република България.

На 17 ноември, на заседание на Народното събрание, предавано пряко по телевизията, Петър Младенов е избран за председател на Държавния съвет. Още на следващия ден - 18 ноември, се провежда първият свободен митинг, организиран от т.нар. неформални организации, начело с КТ „Подкрепа” и „Екогласност”, на площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски”.

28 години от 10 ноември 1989 г. България продължава да е разделена от омразата. Как ще градим модерна държава, ако сме разделени? Националният ни лозунг е: Най-обичам да мразим....


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булава

    115 13 Отговор
    Нищо ново не стана само, че разбиха социалните системи на държавота-здравоопазване,образование и озакониха спекулацията , масовите кражби и измами

    Коментиран от #8

  • 2 Мизирабъл

    118 27 Отговор
    Слава на социализма!!!Слава на бай Тошо!!!Беше супер за живот и имаше човеци, а не оскотяли животни.

    Коментиран от #7

  • 3 жжжжжжжжжжжжжж

    94 10 Отговор
    Дойде и това време на абсурда-сегашното...в което народа сам ще строи паметници на Бай Тошо. И не че този строй беше"цвете за мерисане"--ама сегашният политически строй и система са направо ужасни
  • 4 Sky-blue

    90 7 Отговор
    Питаме се хубаво го свалих а сега какво правим за 29г.нацоналните предатели си живеят а народа мизерства създадоха дилари, геове, лисбики, джендър, ддс-ари, нулева мед. помощ, образование никакво, икономика няма, пенсии срам и. т. н, и. т. н това се случи едни мизерства други превъртат от пари зъл и интригантски, завислив, народ това е резултата

    Коментиран от #5

  • 5 ivan4o

    12 40 Отговор

    До коментар #4 от "Sky-blue":

    Абе простак,тогава нали викаше демокрация бре, сеа ли ти доде мозъка

    Коментиран от #59

  • 6 Сиси

    75 6 Отговор
    Ще отбележим и зимата на 2019,когато малкото останали хора в БГ гладни, излъгани, окрадени, потъпквани свалят правителството отново с идея за промяна на статуквото. Не се спряха с високи цени, данъци, беззаконие, кражби от бедните хора, лъжи. Честно не виждам как ще променим ситуацията, защото "тумора" е навсякъде в системата, но по-добре да опитаме с друго "лекарство" отново, отколкото да стоим търпим и мълчим.

    Коментиран от #44

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    81 16 Отговор
    Колко ще има да го търси ме Тодор Живков . По негово време всеки си знаеше мястото , циганите си седяха в гетата , селяните си седяха на село , гражданите по градовете . Сега всички селяни станаха граждани , циганите си правят каквото поискат защото няма закони и се чувстват безнаказани. Интелигентните и умни българи избягаха в чужбина , а тук остана само утайката на България. Вече няма прими като Лили Иванова , но пък имам в изобилие чалга мастий който промиват мозъците на децата ни. Няма заводи , няма предприятия , няма здравеопазване , всичко е разграбено и съсипано . Но пък за сметка на това дължим 20 милиарда , който ще изплащат децата и внуците ни.
  • 10 Зиги

    76 14 Отговор
    Даже циганите тъгуват за онова време, когато е имало работа навсякъде, дори и за тях. Бай Тошо беше истински патриот. Лека му пръст!

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1944

    12 44 Отговор
    честит празник, еничари. дано ви е последен. търчете на ленински съботник да правите паметник на горбачов, че ви спаси от това да сте европейска венецуела с домати.
  • 13 Петър

    38 8 Отговор
    Важното е, че сега-29 години по късно от тогава, има банани в изобилие!
  • 14 Будалата

    18 6 Отговор
    Та още тогава по умните казваха:нещо което се е объркало 45 години, толкова му трябва да се оправи. СДС умря отдавна. АМИН.
  • 15 onq s konq

    20 22 Отговор
    Да ама по негово време земята ми беше у копераця а са си е моя и си клатим краката щото земам голема рента
  • 16 Българин

    39 19 Отговор
    До всички руско-червени ностаглгици. Първо преврата става по заповед на Русия и се ръководеше от руския гражданин Андрей Карлович Луканов. Същия, който назначаване избрани партийни и ДС другари за капиталисти. Второ, това, за което обвинявате демокрацията всъщност идва именно от назначените от Луканов капиталисти, които разбират капитализма също както разбираха социализма-единствено като система за лично обогатяване. Има и трето и четвърто, но ако не сте разбрали първите две няма да разберете и тях.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гоуст

    12 21 Отговор

    До коментар #10 от "Зиги":

    Патриот? Как може да кажеш на човек, който продаде Държавата и ресурсите на Русия, патриот? Ако беше жив, щеше да е достоен член на Обединени Патриоти

    Коментиран от #23, #30

  • 19 Путин е бе евреи

    18 9 Отговор
    И настана хаос и демокрация.
  • 20 среднощен

    19 3 Отговор
    Поредният социален "експеримент"..!? Великите, Русия /тогава СССР/ и САЩ, си поделиха за пореден път Европа..!? Вътрешният преврат в БКП и държавата бе планиран и извършен от партийни функционери..!? Половин година преди 10-ти ноември 1989г. бе освободен /пенсиониран/ висшия команден състав на ПВО и ВВС..!? 1-во и 6-то главни на МВР се преструктурираха от същите партийни функционери, като довчерашните "дисиденти" станаха " положителен приоритет" в работата им..!? Случаят със Сакскобургготски и много други като него е характерен..!? Така наречият "преход" никога не е излизал от "рамките на програмата" поставена от икономическите, военните и най-вече идеологическите експерти на КГБ и ЦРУ..!! Резултатът е налице..!!!

    Коментиран от #26

  • 21 Истината само истината и нищо друго

    21 19 Отговор
    Като ви чета бръщолевенето, другари-съм сигурен че точно това заслужавате, което получавате(получихте след 1989).
    А вий другари-шумкари получихте подарена демокрация от Москва.
    Задайте си въпроса: защи Чехия, Словения и Унгария със същата тази демокрация са много по-напред от нас?
    Защо комунизма като беше толкова успешен строй 3 пъти фалира?
    И от къде ще дойде промята като управляват все същите, като преди 1989??
    Мир!
  • 22 Гоуст

    16 3 Отговор
    Кога ще ги стигнем румънците?
  • 23 Зиги

    17 5 Отговор

    До коментар #18 от "Гоуст":

    Сегашните защото не я продават на американци и техните производни. За златото в Крумовград да не говорим. Такива яничари като ГЕРБ и дружинка, не е имало никога. Даже Баязид 1 ще им зависи, ако ги вижда от ония свят.
  • 24 ха ха ха

    18 8 Отговор
    ужас без край ?!? Сега е ужас без край! Само който не помни какво беше тогава, само него можете да излъжете ! https://www.youtube.com/watch?time_continue=498&v=2jxZnhHF-Vk
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    19 6 Отговор

    До коментар #20 от "среднощен":

    Самият термин, "преход" бе измислен от Червения идеолог Андрей Райчев, за да оправдае и представи в обществено приемлива опаковка грабеж на държавните активи от червената номенклатура от типа на Баневци, Арабаджиевци, Герговци и Курнелия. Ако се разпжвите в принатизазията ще видите, че над 90% от принатизаторите са от червената номенклатура или от структурите на ДС. Какъвто им беше комунизма, такъв им е капитализма на господа другарите.

    Коментиран от #31

  • 27 Тато

    29 5 Отговор
    10 ноември 1989 г : Началото на Края на България и българите !!! Започва грабеж на построеното богатство на страната и хората за Последния половин век ! Развита промишленост /лека и тежка / машиностроене , металургия , химическа , селско стопанство ! Всичко е разкостено и разграбено от идващите на вълни като гладни скакалци правителства от изявени измамници и некадърници поставени на върха на държавата от типичния български продажен политик в съюз с престъпния подземен свят на родната мафия . За обикновения човек има само две алтернативи ! Или бягство зад границата в търсене на препитание и бъдеще за децата си или бавна и безнадеждна агония до като се пресели в по-добрия свят !
  • 28 999

    26 1 Отговор
    Добре помня събитията и мога да кажа, че статията е правдива. Вероятно, бих променил само няколко изречения използвайки по- остри думи. Беше направен преврат от групичката на Луканов и Младенов, както и това, че страната бе ограбена от всички дошли след това на власт с помощ от настоящите ни партньори. Всички с изключение на малцина, които управляваха за много кратко трябва да бъдат вкарани в затвора до живот. Бе извършено контролирана кражба на цялото държавно имущество подпомогнато от вън. Запада имаше нужда от слаба страна и пазар и получиха желаното. - За 30 години не можахме да опазим онова, което е съградено с огромен труд и много-много пари. Само си представете, ако за тези години трябваше да се градят наново предприятия, мостове, болници, училища, летища, курортни комплекси и цялата ни индустрия. За 30 години сле изхарчили около 1/2 трилион лева бюджети и насреща има само кражби и разруха. - Кражби и Разруха! Апропо всеки на възраст до 30 години няма право да се изказва по темата. Само свидетелите на прехода могат да коментират въпроса в интерес на обективността и истината

    Коментиран от #37

  • 29 тъпотия

    10 33 Отговор
    Тошката си беше чист диктатор , да гори в ада сега,нема да забравим Ловеч,Белене,"Възродителния процес"и многото други лагери на смърта,вечно ще го мразим.
  • 30 Az1

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гоуст":

    А сега като у дупките сме ги дали на америте да не би да сме по добре?
  • 31 Pompev

    14 3 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Това не е капитализъм,то е посткомунизъм-окрадоха хората 1944г.,а след 10 ноември си ги прехвърлиха вече на тяхно име.Хора които не са искарали парите си,не могат да ги управляват,не ги и заслужават.Защо толкова време не се нормализира пазара на труда И работната заплата.

    Коментиран от #34

  • 32 Той

    19 3 Отговор
    Живков ни остави 9 милиарда долара външен дълг,а сега новите убавци 32 милиарда евро.А честито

    Коментиран от #35, #40

  • 33 Guðmundsson

    11 13 Отговор
    Трябваше след свалянето му да свърши като чаушеску, ама на всичките комуняги и се размина.
  • 34 Българин

    9 5 Отговор

    До коментар #31 от "Pompev":

    БСП е главния виновник да не се нормализира пазара на труда. Например в парламента тази псевдосоциалистическа партия винаги е била против криминализирането на неплащане на осигуровки от страна на работодателите с аргумента, че по този начин ще се убие бизнеса. Без да си прави сметка, че по този начин ощетява честите предприемачи, които плащат осигуровки на реална заплата и поощряват сенчестия бизнес. Има и редица други подобни примери.
  • 35 Благой

    1 4 Отговор

    До коментар #32 от "Той":

    И днешните са боклуци, но е опашката лъжа за 32 мириарда Евро дълг.
  • 36 Усмивката

    11 1 Отговор
    Защо трябваше да разбиваме системата след като тия са отново на власт .

    Коментиран от #53

  • 37 Усмивката

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "999":

    От чергари държава не се прави.Не дъм сигурен за произхода на Бойко Борисов ,но ако е верно онаеа което се говори то видно е
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 123

    3 7 Отговор
    СоциализЪма е едно недоносче.
    Т. Живков
  • 40 123

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Той":

    Е, то 9 милиарда от 89-та се равняват на поне 30 милиарда сега.
  • 41 Бай Тошо

    13 3 Отговор
    Ас като ви оставих Държава ,Армия,Милиция,Спокойствие,Работа----А вие разБОЙКО та разБОЙКО
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ванката

    16 4 Отговор
    това е печалната дата на смъртта на нашата мила родина... !!! поклон пред светлата памет на някогашната държава българия
  • 44 ванката

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сиси":

    а дано ама на дали...
  • 45 Plovdiv

    11 3 Отговор
    Трябва да си отговорим на един въпрос: Защо унгарци, чехи, словенци, хървати, които бяха десет пъти по-добре от нас през "комунизма", сега не щат да чуят за него? А ние още търсим ланския сняг, вместо да запретнем ръкави и да изметем боклука...
  • 46 Гражданин

    17 7 Отговор
    Въпросната дата бележи началото на края на държавата България !!! За 30 Г. беше затрито всичко сътворено преди това!!!

    Коментиран от #55

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 България

    16 0 Отговор
    Хора събудете се време е някой с умисъл иска да унищожи ДЪРЖАВАТА ни а ние народа трябва да се надигнем срещу парламента и народното събрание и да ги избием и тези същите хора никога да не искат и да си помислят да се връщат там иначе държавата ни след известно време може би само ще остане мит и легенда не виждате ли какво става по телевизията увеличават всичко а заплатите си остават почти същите храна отровена и.т.н искат да ни изгонят и убият по наистина заблудените за нас начин време е да направим нещо и то веднага!!!
  • 49 АНАЛлизатор

    7 16 Отговор
    Хубаво беше при социализама.
    Нямаше катастрофи, защото нямаше коли.
    Нямаше бедни и богати, защото в магазините нямаше нищо.
    Нямаше град без болница, защото болниците приличаха на хотели 5 категория, без никаква модерна апаратура, изключая правителствена болница.
    Нямаше безработни, но имаше платена безработица, която обезцени труда на можещите и знаещите.
    Нямаше конкуренция, но имаше обещания, петилетки, почини, които докараха дефицит и ниско качествена продукция.
    Нямаше корупция, защото всичко беше общо-аз на тебе ти на мене.

    Коментиран от #61

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хора предлагам.......

    5 1 Отговор
    За да се върнем към годините на Бай Тошо да изберем Корнелия Нинова
  • 52 Pompev

    7 0 Отговор
    Ще ти кажа защо:за да може да я окрадем...опа -приватизираме,обърках се
  • 53 Pompev

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Усмивката":

    Ще ти кажа защо:за да може да я окрадем...опа -приватизираме,обърках се
  • 54 Баба на 57 г

    17 3 Отговор
    Несъм била комунистка-несъм и социалистка. Изключвана съм и от Комсомола,(по-възрстните,знаят,закакво става дума). Но онова време,каточели,беше малко по-добро от сегашното;нямаше ги тези размирици,които ги има сега-имаше дисциплина. Заплатите небяха големи,(то пък сега,данеби да са много високи), но почти за всичко.стигаха Помагазините нямаше почти нищо,но системата'вторият начин, беше много модерен и актуален,за онова време. Банани,портокали и мандарини, виждахме само за Нова година,(Коледа тогава, несе празнуваше официално) и действително имаше бой пред плод изеленчуците. Същата работа беше и с Кока-колата и с кафето. Може,да се каже,че след Титовият комунизъм-беше нашият-небяхме много притискани,като румънците и албанците-тези два народа бяха,като в концлагер. В общи линии,живеехме малко по-добре,ходили сме и на дискотеки и на ресторанти,защото парите ни стигаха,е вярно е,че имаше вечерен час-23.00часа и милицията дебнеше отвсякъде за спазването му. Това беше вечерният час за възрастните,а за нас учениците,(по онова време,бях ученичка)-20ч и30мин. Е имало е и нелегални вицове за Тато,но те се разказваха,само на домашни събирания.
  • 55 Хер Отто Флик

    6 17 Отговор

    До коментар #46 от "Гражданин":

    И какво беше съградено бре- заводи с ниска ефективност и тровещи големите градове, в които се започваше да се пие от 10ч сутринта! Нефтохимик, построен върху 30 000 хектара 4 метра дълбок чернозем, на по- малко от 20 км от голям областен град Бургас! Заради него и бившия "Гочо Иванов" , бургазлии сме на 1 място по белодробни заболявания в Европа! Комунистическите ви престъпления край нямат!
  • 56 Pompev

    5 1 Отговор
    Така е,така е,така е бургазлия...като е било хубу бабо на 57,що не продължиха,ами фалираха,за да окрадат всичко построено.
  • 57 Тръмп

    1 4 Отговор
    НРБ изгоря в собствен сос!!!:):):)
  • 58 Тръмп

    6 2 Отговор
    Нефтохим си остана руски,бабоооооо!!!:):)Лукойл на Путин сега ви бръсне,но след Сърбия не играе!!!:):):)
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Хитър Петър

    6 12 Отговор
    Първо Бай Тошо си беше предател, той искаше да сме част от СССР. Второ той внесе цигани от Румъния, поне половината сегашни цигани са техни потомци. След промените България от 9 милиона души става 7 милиона, напускат 1 милион българи и милион и нещо турци и цигани. През 1989 година турците в България бяха 1.6 милиона, а през 2011г (преброяване на населението) турци се оказаха 0.6 милиона. При Бай Тошо не можеше да напуснеш страната, но пак бягаха хората с риск за живота!
  • 61 Хер Отто Флик

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "АНАЛлизатор":

    Мой съученик на 12г почина, поради липса на апарат за интубиране в Трета градска поликлиника в Бургас!
  • 62 Хер Отто Флик

    2 10 Отговор
    Москва, много милиция покрай Правителствена болница. Случаен минувач пита милиционера -Какво бе, да не би случайно Брежнев да е.... - Не, отговорил милиционера- Извършва се сложна хирургическа интервенция за отстраняване на езика на др. Живков от задника на др. Брежнев!

    Коментиран от #63

  • 63 Партизан за бой се стяга

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "Хер Отто Флик":

    А не е ли на Тиквата от частите на пияницата Юнкер?

    Коментиран от #69

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ВЪЗРАСТЕН

    15 0 Отговор
    НЕ ГО СВАЛИХА , ИМАШЕ ПРЕВРАТ ОТ АЛЧНИТЕ МУ СЪПАРТИЙЦИ ЗА ВЛАСТ!
    ТЕЗИ КОИТО СЪЗДАДОХА МАФИЯТА И РАЗГРАБИХА И УНИЩОЖИХАБЪЛГАРИЯ, А СЕГА РЕВЪТ ЗА ВЛАСТ И СЕ ПРАВЯТ НА ЧЕСТНИ !
  • 66 fuck the system

    10 0 Отговор
    На 10 ноември червените комунисти стават сини капиталисти.29 години по-късно тоталитаризмът продължава.Свободията е новата форма на диктатура.
  • 67 Bubbles

    8 0 Отговор
    Денят в който хората около бай Тошо си свалиха маските и започна цирка които се разиграва и до днес!
  • 68 отчуждение

    13 0 Отговор
    Тогава си мислехме че ще се създаде среда да просперира малкия и среден човек.Свобода да се изразяваме без страх.Това което стана е точно обратното.Малкия и среден човек е потъпкан дори по-жестоко и от този режим от който така се радвахме че свършва.Свободата се превърна в свободия,свободията се превърна в простотия.
  • 69 Хер Отто Флик

    0 7 Отговор

    До коментар #63 от "Партизан за бой се стяга":

    Ами не е! И той е комунист и прави, каквото му каже лилипутин от москалията! Що не погне Лукойл за неплатени данъци или за нанасяне на огромни екологични щети?

    Коментиран от #72

  • 70 стоян георгиев

    2 7 Отговор
    от статията става ясно ,че не българия предаде ссср ,а обратното.след като десетки години ни набутваха плановия комунизъм изведнъж ни казаха че сме сгрешили и че трябва да се оправяме сами след като сме направили десетки ненужни и замърсяващи заводи.за три години българия фалира,а на всичкото отгоре горбачов свали живков с лакеитие си тук.народа ни обаче е толкова зомбиран, че вместо да разстреля правешкия ненормалник все още мечтае да се върне.та другари с тва мислене ще взимате по 100 евро пенсии още бая години.
  • 71 никси

    5 1 Отговор
    това дека баи тошо е сьградил сега неможете сомо да го пребядишете защото го разградиха
  • 72 селянин 1

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Хер Отто Флик":

    А вие бургазлиите,оти дремете..вижте русенци кво правят..ааа вие сте заети с фестивала,,Бургас,лукойл,морето и неговите трудови хора,,

    Коментиран от #73

  • 73 Хер Отто Флик

    0 1 Отговор

    До коментар #72 от "селянин 1":

    Оти няма смисъл! Почвата и въздуха са толкова отровени, че дори и днес да спрат работа Кроношпан и Лукойл, отровите ще останат още десетилетия! Тия работи се мислят още преди да се започне строителството на даден завод, а не десетилетия след това! Ритахме срещу Кроношпан, но ефектът е нулев! Ритахме и срещу Лукойл- същата работа, дреме ми на Валентин Златев....
  • 74 Хер Отто Флик

    0 0 Отговор
    Дреме му на Валентин Златев!
  • 75 възмутен

    1 0 Отговор
    Не, не свалят, а той си подава оставката, господин журналист.
  • 76 Атанас Атанасов

    0 0 Отговор
    И тук името на Илия Минев и Независимото Дружество за Защита Правата на Човека в България липсва, а то е преди всички споменати в тази статия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове