10 Ноември, 2018 10:11 2 592 36

Нинова: Удариха Йончева, защото има "бомба" за корупция в строителството

  • елена йончева-
  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • имунитет

Няколко часа преди да обявят искането на имунитета ѝ, Елена Йончева дойде при мен, каза председателят на БСП

Нинова: Удариха Йончева, защото има "бомба" за корупция в строителството - 1

"Не ни притеснява свалянето на имунитета нито на Елена Йончева, нито на Георги Михайлов. Притесняват ни липсата на отговорите. Смятам, че това не е истинско обвинение за пране на пари, а отговор срещу труда на Елена. Не обвинявам никого, защитавам я" - заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ по повод искането на прокуратурата за сваляне на имунитета на двамата депутати от партията.

Сотир Цацаров поиска защитата на общо 6 народни представители от няколко партии, сред които и на Йончева. Тя обяви, че доброволно се отказва от имунитета си.

Прокурорите обвиняват Йончева за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от "КТБ" АД (в несъстоятелност), които са прикривани чрез офшорна компания - "Далий Трейдинг Лимитид". Според тях Йончева е знаела, че парите са от КТБ и са придобити по престъпен начин.

"Как си представяте купуването на апарат и фотокамера за снимане на филм за Сирия да се смята за пране на пари? Няколко часа преди да обявят искането на имунитета й, Елена Йончева дойде при мен и ми каза, че има, така да го кажем "бомба", каза още Нинова.

Йончева й показала документ, който уличавал хора от правителството на Бойко Борисов в корупция в строителството. Очаквало се до дни депутатката да го покаже.

"Насърчавам я да продължи. Това е нейно разследване за корупция в строителството, ще го обяви до дни, не е морално аз да го правя", обяви Нинова.

В същото време оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски поиска Камарата на строителите. Поводът е искането на социалистите за независима техническа експертиза на магистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", пътя Русе-Видин и Околовръстния път на София.

Нинова отказа да каже, дали това искане има връзка с бомбата, която готви Елена Йончева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Журналит

    42 12 Отговор
    Елена Йончева е журнали и депутат в момента прокуратурата прави опит да затвори устата на разследващ журналис а не на депутат!

    Коментиран от #32

  • 2 Guðmundsson

    13 31 Отговор
    Бе стига сте ни занимавали с тия комуняги! Бързо да изтичат в канализацията!

    Коментиран от #25

  • 3 Реалист

    13 24 Отговор
    Абе я не се правете на ощипани социалистките - и двете крадете на поразия. Как така 300 000 евро са за фотоапарат и камера? И това е само това което знаем. А за парите на ръка раздавани в КТБ на подобни политици е публична тайна. Много интересно как все "джурналисти" като ленчето и бюреков се забъркаха със изчезналите пари в КТБ. Имала "бомба" - ами и аз имам - "Курна има да обяснява с какви пари купи Трансимпекс". Нали обеща в БТВ че ще донесе документи - от умрял писмо - тогава и от социалист честност. 50 години ги чакахме ЕДНА МАГИСТРАЛА НЕ МОЖАХА ДА НАПРАВЯТ. А сега на готовото кусури всеки може да намери. Щяхме още да се редим в колона коли от София до Бургас или до Варна ако това крадливо партизанско племе ни управляваше. В затвора и е мястото на крадлата йончева но курна ще я пише първа в списъка за евродепутати за да я изберат изкукалите пенсионери дето си хвърлят парите от терасите. Ща са си наблизко със бившата "либоф" Станигей. ЕВРОПАРЛАМЕНТА СЕ ПРЕВЪРНА В ТОПЛО УБЕЖИЩЕ ЗА СОЦИАЛИСТИ С ПРОПАДНАЛ МОРАЛ. А уж "НЕ ИСКАЛИ В ЕВРОПА". Ами що не избягахте в масква бе другари?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тръмп

    7 20 Отговор
    Йончева е ходила до Сирия за да и дадат ислямски Бомби с които да срутят България или някоя Църква!:):):)
  • 6 Тръмп

    10 19 Отговор
    Йончева-Терористката на БСП!!!!:):):)€€€€€€€€€€ €€
  • 7 Усмивката

    22 7 Отговор
    Да в санирането има не корупция.Огромна корупция.Нямаше кой да я изнесе .Явно телефонът на Йончева се подслушва.Цецо ушатия знае повече по въпроса.Затова иде реч.....а овцете блеят...търсят си пастир
  • 8 Тръмп

    7 19 Отговор
    БСП-Партията на терора и бомбите!!!!:):):)€€€€€
    Радев има ли и той Бомби в задния си джоб???:):):)Или бачка с руски Ракети????:):):)
  • 9 Анонимос

    23 9 Отговор
    Колкото и да се напъват герберастите времето за грабеж им свърши.
  • 10 Тръмп

    10 14 Отговор
    Към Дебилите:Бойко Рашков от БСП е шефа на Подслушването и на СРС-тата!:):):)
  • 11 Тръмп

    12 17 Отговор
    От БСП по-големи Грабители и Изедници,няма!!:):)Непобедими са в Престъпленията срещу Човечеството!:):)
  • 12 гост

    16 7 Отговор
    Навсякъде има мирис на СУДЖУЦИ......СУДЖУК МАРКА.....
  • 13 гост

    14 8 Отговор
    БСП -ЩЕ СПЕЧЕЛИ ТЕЗИ ИЗБОРИ НА 100 % .

    Коментиран от #15

  • 14 Истината

    13 8 Отговор
    Герберските лакеи които помагаха за разгеабването на държавата последните 12 г. скоро остават на улицата.
  • 15 Реалист

    9 9 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Ще спечели изборите ЗА БИБЛИОТЕКАРКА В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР ЗА ЖЕНИ. А ти си избери коя от двете к...ки да изпратим там, ленчето или курнито.
  • 16 Кошмара на ГЕРБ

    12 7 Отговор
    Елена Йончева ги разби на всички нива. Правят опит да и запуашат устата с фалшиви истории!

    Коментиран от #20

  • 17 Тръмп

    8 11 Отговор
    Дебили от всички страни,обединете се да спасявате Бомбаджийката на БСП!:):)На Позитано-20 вече раздават бомби,ракети и АК-47!!!:):):)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Guðmundsson

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "Тръмп":

    И в Зимбабве могат.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Усмивката

    12 3 Отговор
    Къде отиде разработката Буда на Бойко Методиев Борисов.Не беше ли свързано това с едни рекети ,изнудване,подмяна документи,насилие,усвояване грешни пари.Въпросът ми е към заклетите партийци от ГЕРБ.Защо така изберателно се търси вмирисаното куче.?Това ли е истината.?Това истината която желае народа ли е.?
  • 22 Баба на 57

    6 6 Отговор
    До Тръмп. Овчарите са по-грамотни от тези двете овци,поне,знаят да си пасат стадата,щото и за тази дейност,трябва и акъл. А тези две безмозъчни същества,ако са пуснат в едно стадо ще оплетат конците.

    Коментиран от #23

  • 23 Дядо на 30 години!

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Баба на 57":

    Права си цялат руда глъсувъ за ГЕРБ
  • 24 Тръмп

    4 3 Отговор
    Верно е туй,дето го рече бабо!:)В правенето на бомби най-ги бива и е в полза да заминат за Сирия,за нов репортаж!!:):):)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ХА ХА ХА

    6 3 Отговор
    ДОТУК ИМАТЕ САМО ЕДНИ ГОЛЕМИ ЛЪЖИ ЗА НИСКО ИНТЕЛИГЕНТНИЯ ВИ ЕЛЕКТОРАТ !
    КАКТО БЕШЕ И ПРЕДИ 89год . !
  • 27 Хайди сега и вие учудени

    5 2 Отговор
    Ама , къде няма КОРУПЦИЯ У НАС ?
    Или по време на вашето управление нямаше корупция? Демек ДАЛАВЕРИ И ШМЕНТИ КАПЕЛИ ?
  • 28 Четем мисли секакви

    7 0 Отговор
    "Не ни притеснява свалянето на имунитета нито на Елена Йончева, нито на Георги Михайлов." И на който и да е било. Просто и на тях ще им изперем миналото чрез съда, нали това му е работата?!
  • 29 Тръмп

    5 1 Отговор
    Първо перат пари,после имената си!!!:):):)
  • 30 Тръмп

    0 0 Отговор
    Нинова да заведе дело срещу Цацаров,който я е ”Ударил”!:):):)
  • 31 Тръмп

    2 3 Отговор
    Някой ”удари” ли, Йончева или тя сама падна в капана,който готви на другите?????:):):)Хитрата лисица,с двата крака!!!:):):)
  • 32 Хонекер

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Журналит":

    Тя е и съпруга на Серго - при Хохегер гушнаха милионче, ама това са жълти стотинки за такава червена баронеса
  • 33 Гост

    2 0 Отговор
    Защо никой не допуска, че това може да е просто поредният театър за пред Еропа.
  • 34 месара

    1 1 Отговор
    само бомби са им в главите на другарете, това им е заложено генетично!
  • 35 аката

    1 0 Отговор
    ела те в РУСЕ на ул.ВИСКЯР П-НА и ще видите не бомба а извращение.
  • 36 бсфн

    0 0 Отговор
    щом мислят,че Йончева лъже да дойдат в града на нунев дъртия любовник и ще видят какво става две години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове