26 Ноември, 2018 08:11 3 986 21

700 партийци гълтат над 10 млн. лв. за заплати

  • левове-
  • пари-
  • заплати-
  • партии

В ГЕРБ работят 382 души, което струва на партията 5 млн. лв. годишно

700 партийци гълтат над 10 млн. лв. за заплати - 1

704 партийци са на заплата към 7-те основни политически сили в парламента, показа справка на в. “Труд” в регистъра “Дакси” във връзка с предстоящите дебати за намаляване на партийните субсидии в Бюджет 2019. Последните налични данни за броя на здравно и социално осигурените са към април 2018 г.

10,2 млн. лв. са отишли за възнаграждения, сочат годишните финансови отчети на партиите за 2017-а. Това е повече от една четвърт от държавната издръжка, която за миналата година беше 38 млн. лв., а за 2018 г. е 38,7 млн. лв.

382-ма работят в ГЕРБ за 5 млн. лв. годишно. Броят на служителите на Цветан Цветанов варира, като е достигал до 548 през август 2013 г.

162-ма са на работа в БСП и това коства на партията 2 767 000 за заплати и 427 000 лв. осигуровки на година. ДПС има 82-ма служители и плаща 1 235 000 лв. за заплати и осигуровки.

ВМРО е с 16 служители за 182 000 лв. заплати и осигуровки. “Атака” има 49 души персонал за 194 000 лв. заплати и 49 000 лв. осигуровки. НФСБ плаща на 12 служители и има 318 000 лв. “плащания, свързани с персонал”. Отделно миналата година партията е похарчила 169 000 лв. за граждански договори и 101 000 лв. за консултантски услуги.

“Воля”, която няма структури в страната, е с един служител, за който се харчат 6 хил. лв. годишно.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов се ангажира отново да бъде внесено предложението за намаляване на партийните субсидии до 1 лв. на получен глас на парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Американеца

    29 0 Отговор
    Сега тъкмо гледам по тв за увеличението на депутатските заялати.6000 и нещо лв.Какво да кажа - Евала.
  • 2 Гост

    26 0 Отговор
    Премахнете субсидиите или ги направете най много на 1 лев, всичко друго е рекет осъществен от партиите към избирателите.
    В противен случай естествената защитна реакция е да не се гласува.
    Може би отблъскването на избирателите е умишлено с цел всичко да се решава с платения вот, което е още една причина да се премахнат субсидиите.
  • 3 АМАН ОТ БОКЛУЦИ

    20 0 Отговор
    Айде да направим "Вълчето правило"- най-лесно се дели на 1 , защо са ни 700 ???
  • 4 Е пак ли

    32 0 Отговор
    Евала брат евала! За 6000 лв.на месец да си ровиш у "фесбуко" и да зяпаш голи каки ! И да ти ги дават -ей такава работа пожелавам на всеки един от нас!
  • 5 Коментар

    24 0 Отговор
    Още Може
    И като Кипне Търпението на Всички Българи Тогава ще стане Весело
  • 6 гост

    32 0 Отговор
    Всяка партия трябва да се финансира от членски внос, а не от държавна субсидия и да излиза, че плащат 50% повече отколкото на чиновник в министерство. Защо хората трябва да плащат за нещо, което не одобряват и не ги късае? Върнете милионите, вложете ги в народа, в децата, в инфраструктурата, а не в гушите на политически индивиди. У нас това е синоним на корупция и наглост, ежедневно се доказва; както и бизнесмен означава безработна мутра-тарикат.
  • 7 Димов

    21 0 Отговор
    То да гълтат само от заплати - с мед да ги намажеш.
  • 8 ouhu

    24 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЗА В ПАНДИЗА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 КХБГУ

    18 0 Отговор
    Докaто има овци ще има и вълци.
  • 10 Сульо

    11 1 Отговор
    Кауня тси купи 6 авартамента от субсидии..
  • 11 Миризлив Пор

    15 0 Отговор
    Време е да се направи "закон за лобизма" и да се знае кой от кого е взел пари и за какво. По този начин спокойно оже да се разбере за какво точно ще се гласува на изборите. Не да избираш г-жа Менда и накрая да се окаже че и плащаме заплати като данъкоплатци а тя да оправя финансовото състояние на застрахователите - явно от там е имало някакво "стимулиране".
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЗЕВС

    10 0 Отговор
    След голямата манипулация и заблуда за лъскавия капитализъм- демокрация, която през 1991 г. изкара над 1 млн. човека на орлов мост, сега жъне плодовете на своя труд.
    В система управлявана от шепа хора с възможности и капитал, не може да се очакват чудеса.
  • 14 Грешкааа

    10 0 Отговор
    Не струва 5млн на партията а струва 5 млн на народа, тези пари са от нас от безумно високите субсидий на нищо не струващите партий
  • 15 Име

    8 0 Отговор
    Промяна на системата! Не се търпи вече.
    1. Президентска република.
    2. Забрана на партиите.
    3. Делегиране на права на прокуратурата и данс за разследване на президента и министрите за извършеното от тях.
    4. Премахване на всякакъв имунитет.
    5. Закриване на парламента, само министрите да останат избирани от президента.
    6. Опозиция да си е всеки от вкъщи и да праща сигнали на прокуратурата ако види нещо незаконно от страна на правителството.
    7. На всеки 2 години да има възможност да се избира президент, ако сме доволни да се продължава мандата до следващите 2.
    8. Закриване на всички местни парламенти в общините / там са същите като в големия парламент/. Само кмет. Народа ще преценява дали е доволен от него и следене от прокуратурата.
    9. Референдуми за всичко и без това избори си има всяка година , че по 2 и 3.

    Коментиран от #18

  • 16 Кърлежи

    7 0 Отговор
    Понеже няма вече структури като ДС, които да поддържат следенето и манипулацията на обикновения човек, ето как са си осигурили финансиране порочните умове!!!
  • 17 Усмивката

    7 0 Отговор
    Сега го казаха по телевизия...няма държава в СВЕТА по субсидии за партиите.Спрямо германците сме в пъти ,10 .А къде са германците къде ние......ето една причина да има протести.А не тук лумпени близки на управляващата партия и лъжепатриотичната НФСБ да да се взимат за народа на БГ.
  • 18 Крали Марко

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Име":

    Супер, това е начина да се оправи Държавата.
  • 19 сатан

    3 1 Отговор
    Никъде на парламента не пише ,,социална институция " за да получава субсидии .Субсидиите са с социална функция Тиквата да има много здраве че депутатите ще станат зависими от големите олигарси ...има си прокурор и затвор за това ....Те и сега работят за тях . приемат се само лобиски закони и пояти никакви социални .Герб трябвая га бъдат изринати и пратени в небитието
  • 20 боцмана

    4 0 Отговор
    Не е луд който яде баницата.
  • 21 К.К.

    2 0 Отговор
    Атака много стиснати 49 служители за по-малко от 250хил годишно вкл. осигуровките, кои им е работил за минималната.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове