Last news in Fakti

27 Ноември, 2018 11:51 2 517 37

Обмислят вариант малусът да се откупува и изчиства

  • бонус-малус-
  • застраховка-
  • гражданска отговорност

Информацията за историята на колата ще е лесно достъпна

Виновен е винаги шофьорът, а не автомобилът. Именно затова полицата се сключва на автомобилистите. В системата е направено така, че собственикът трябва да внимава на кого предоставя колата си. Ако са причинени щети с автомобила, те са на името на собственика. Ако колата се предоставя на член на семейството, мярката се обезсмисля. Това каза Владимир Савов от Комисията за финансов надзор в ефира на БТВ.

На въпрос дали е редно колата да наследява нарушенията на собственика си, експертът заяви: „Да не забравяме, че всяка сделка е доброволна. Информацията за историята на колата ще е лесно достъпна. Заради големите критики към идеята обмисляме вариант, при който да може малусът да се откупува и изчиства“.

Савов обясни, че ще се начисляват наказателни малус точки при нарушения. „При достигане на максималния брой малус, застраховката може да се оскъпи до 400 пъти. Когато влезе в сила наказателното постановление, едва тогава ще се отчита в системата, тъй като преди това имаме възможност да обжалваме“.

Ако сме съвестни водачи, още след първата година ще получим 10% отстъпка, а след втората – още 10%, уточни той. Останалите 5% се натрупват през следващите 5 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рекет а..

    41 0 Отговор
    Рекет...а..
  • 2 сдв

    48 1 Отговор
    Абе тея малоумни ли са или нас ни мислят за такива?!?!

    Коментиран от #22

  • 3 Гост

    45 0 Отговор
    Леллелелеле... Тези не спират с глупостите си! Най-добре се спрете, че колкото повече дъвкате темата, толкова повече се излагате! И това ми били законотворци!
  • 4 Съвест

    28 1 Отговор
    Ами тогава да спрем да си караме колите и тогава няма да има нито една катастрофа или нарушение...тъпаците сме ние!
  • 5 Рокера

    19 0 Отговор
    Малус или Голямус - това е въпросът ...
  • 6 ванката

    34 3 Отговор
    намериха вариант и за децата на богопомазаните плащат си и всичко се оправя ... както е било и до сега де
  • 7 Гост

    28 3 Отговор
    На законен протест! Няма друг начин...за да пуснат кокала без кръв , трябва да има масови протести за всичко и по всяко време .. . . това ще им е контрола

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Емил

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Стига с тези глупави митинги по улиците - паплач! Ако искате протест, организирайте чрез интернет да спрем да плащаме гражданската - това е протест! Ще глобят някои, но всички немогат!

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Е да де...на протест, не на митинг.

    https://fakti.bg/world/344899-zalaha-s-fekalii-obshtinata-v-parij-video
  • 12 Ситемата

    13 0 Отговор
    Вие познавате ли един закон, наредба или друг нормативен документ, който да не включва широка порта за тези, с ГОЛЕМИТЕ финансови възможност, да бъдат оневинявани/оправдавани от ГОЛЕМИТЕ адвокати? Сами си ги избираме!!!
  • 13 Свети Паралей

    20 0 Отговор
    Значи отново всичко е за ПАРИ?!? Н е думай, бре...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 12345

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Виновен е винаги шофьорът, а не автомобилът. Именно затова полицата се сключва на автомобилистите.

    Moooляяяя

    Я покажете една полица сключена на автомобилист. Колата дето аз я карам е собственост на бабето което никога не е имало шоф.книжка. В полицата има данните на колата и нейното име. Моето - нъцки.
  • 16 Хаха

    13 0 Отговор
    400 ПЪТИ,правилно ли прочетох?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 чичо док

    15 0 Отговор
    Защо увеличават гражданската - за да не фалират застрахователите? А жертвите и шофьорите - кучета ги яли. Но дори и с голям "бонус" пак ще плащаме повече от досега! Но ако нямаш нарушения, т.е. гражданската ти не е ползвана, ще ни връщат ли парите? Докога в България т.нар "държава" ще е майка кърмилница за шепа богоизбрани и мащеха за целия народ? И защо още ги търпим тия държавници?
  • 19 Mirko

    11 0 Отговор
    Маерин Лутер закова каролическата църква преди 500 години основно с купуване на опрощение - Индиогенцията. Папата събирал пари от името на Бог !?! А нашичките застрахователи от чие име ще събират парици ?

    Коментиран от #24

  • 20 Ххххх

    9 0 Отговор
    Простотия след простотия
  • 21 999

    9 0 Отговор
    Може ли да сложиш финансови тежести на сешоар, електрическа самобръсначка, тиган и т.н. - Ако жената или тъщата е калпав готвач, трябва ли ако продавам после тенджерите да бъдат опбалагани с по- висок данък? Предполагам разбрахте за какво говоря! На машина и съоръжение, няма как да налагаш финансови тежести по простата причина, че подобна мярка не е от значение заради липсата на мисъл и свободна воля на изобретението. Разбирате ли, че заради собствената си алчност застрахователите започват да измислят всякакви тъпотии! А в същото време се говори, че приключват годината на печалба около 15 милиона! Това не ми изглежда много на загуба!
  • 22 Random

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "сдв":

    Като сте умни що сте пред компа или телефона?

    Коментиран от #33

  • 23 бай Мите

    8 0 Отговор
    Най добре да отпадне задължителната и да стане по желание застраховка ,и всеки да си носи последствията след злополука ако няма.
  • 24 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Mirko":

    От името на рекет ора Боко
  • 25 Сатаната

    5 0 Отговор
    На всички тези, единствения начин да им влезе нещо в главата е да ни направят свирка.
  • 26 Сатаната

    6 0 Отговор
    За предпочитане, все пак е да им пуснем по два куршума.
  • 27 Бай Иван

    7 0 Отговор
    Аз се чудя защо моята кола като мине покрай КАТ и почва да псува!То било заради малус точките който ги има.
  • 28 Гост

    10 0 Отговор
    Това трябва да се промени!Застраховката да е на водача, а не на колата, както е в Англия! Та колата е неодушевен предмет!!! Фактически намирам си някоя кола втора ръка от човек, която е перфектна отвсякъде и ми харесва и заради тази тъпотия да не я купувам, щото видиш ли човека е бил джигит и има актове за превишена скорост? Мен к'во ме боли той колко акта има??? Да си ги плаща и да си носи последствията от по-скъпа гражданска! Аз искам колата! Тя каква вина има в случая?!? Тъпаци!!!

    Коментиран от #31

  • 29 Гост

    7 0 Отговор
    Това трябва да се промени!Застраховката да е на водача, а не на колата, както е в Англия! Та колата е неодушевен предмет!!! Фактически намирам си някоя кола втора ръка от човек, която е перфектна отвсякъде и ми харесва и заради тази тъпотия да не я купувам, щото видиш ли човека е бил джигит и има актове за превишена скорост? Мен к'во ме боли той колко акта има??? Да си ги плаща и да си носи последствията от по-скъпа гражданска! Аз искам колата! Тя каква вина има в случая?!? Тъпаци!!!
  • 30 Димов

    10 0 Отговор
    Да ти се размине вината, срещу съответното парично заплащане. Това как му се викаше? А, да - корупция. Ама тая щяла да е законна, значи няма проблеми. От това управление, книга за вицове можеш да събереш.
  • 31 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Ааа, не не... Ще отидеш на автокъщата, на зетя, на някой депутатин, и той ще ти продаде каквато кола си искаш, нов внос, без утежнено минало. Има си умисъл в цялата работа.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бенц

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Random":

    Ами ти къде си ....
  • 34 NikNay

    5 0 Отговор
    Чета заглавието и първата ми мисъл е - далавера. . . . .
    Отново се отваря врата за корупционна схема .
  • 35 некойси

    4 0 Отговор
    Е нали каквото и да измислят се прави преди всичко за да могат да смъкват повече пари.
  • 36 Бай Благой

    2 0 Отговор
    400 пъти...да не се има в предвид 400%
  • 37 бомбата

    1 0 Отговор
    Малос кво ,идиоти, кретени и малумници в тоз парламент колкото щеш, копелетата му космати!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове