Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 11:23 3 796 25

БСП атакува Патриотите с искане за 300 лв. пенсия

  • пенсия-
  • пенсии-
  • бсп-
  • нои-
  • доо

Валери Симеонов брани управляващата коалиция

БСП атакува Патриотите с искане за 300 лв. пенсия - 1

ДПС и БСП предложиха минималната пенсия догодина да стане 300 лева. Това доведе до люти спорове в пленарна зала между представителите на опозицията и на Обединени патриоти, чието предизборно обещание беше предлаганият ръст.

Това, което казвате е манипулация. През 2016 година, когато се гласуваше баланса на бюджета и увеличението на пенсиите на 300 лева, вие дадохте 4 гласа, скочи лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод обвиненията от страна на БСП и Георги Гьоков, който обяви от парламентарната трибуна, че по онова време социалистите са гласували "за" и обвини Патриотите, че са излъгали за повишаване на пенсиите.

Валери Симеонов припомни на червените, че преди гласуването в Патриотичен фронт по онова време са имали среща с лидерката Корнелия Нинова, на нея присъствал и Румен Гечев. Те обещали, че ще ги подкрепят за 300 лева пенсия, а после при гласуването се обърнали нещата.

"Изиграхте водевил, театър, а по въпроса защо не сме изпълнили обещанието си, крайно време е да разберете, че когато се управлява коалиция, трябва да се съобразяваш с по-големия партньор", заяви лидерът на НФСБ, цитиран от „Канал 3“. Валери Симеонов дори допълни, че именно благодарение на Обединените патриоти още в началото на мандата минималната пенсия е била увеличена на 200 лева, от което са се възползвали 823 хиляди човека.

Рамадан Аталай от ДПС заяви, че пенсионерите сега са по-малко бедни, но не по-богати от времето, когато те са били на власт.

"Ако не приемете сега числото 300 ще трябва да излезете и да кажете, защо държите нашите родители в недоимък", каза Аталай и заяви, че нямало да говори много, че ще му се развърже езика.

"Пореден манипулатор на трибуната на Народното събрание. Никъде в предизборната кампания не сме казвали за 600 лв. минимална пенсия, винаги е била 300 лева. Добре, че бяха и Обединени патриоти, да няма втора протурска партия в парламента, добре, че ги има ОП, че да ги няма ДОСТ в парламента, и добре че бяха ОП, че сте четвърта политическа партия", заяви Симеонов.

"Парите щели да дойдат от спрените концесии, а сега давате летище София на концесия", обърна се от трибуната Надя Крисурска-Жекова от БСП.

"Лошо е когато някой си направи нова прическа и крещи от трибуната. Но трябва да се говори с факти. Направена е промяна за фалшивите ТЕЛК-ове", заяви Юлиан Ангелов. Той допълни, че не са разчитали да лъжат пенсионерите, за да печелят гласове.

"От тази трибуна чухме как БСП заяви, че вдигането на пенсиите не са справедливи, обяснете го това. Излезте и обяснете, че не е справедливо да взимаш 220 лева, а колкото ти даваше Орешарски - 150 лева. Показахте си истинското лице, че искате да държите хората бедни", разгорещи се депутатът от ВМРО. Ангелов запита Аталай къде е тази агенция за чужденци.

"Ние може да сме лоши и всякакви, но сме последователни. ", допълни още депутатът от ВМРО.

Георги Гьоков пък се оправда, че по времето на Тройната коалиция пенсията се била вдигнала със 108 процента.

С огромна изненада разбирам, че освен паспорти разбирате и от пенсии. Това, което правите, е социално подпомагане, а не социално осигуряване", заяви от трибуната Хасан Адемов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guðmundsson

    43 2 Отговор
    Волен Сидеров отдавна изпревари бкп-то. Той искаше 500 лв минимална пенсия и 1000 лв минимална заплата. На обещания и искане всички са силни, а на практика нищо не правят.
  • 2 ДДРОнег

    28 3 Отговор
    С бспдпс да излязат и да кажат защо искат само 300 лв минимална пенсия !!!
    Нека те да поживеят с минимална пенсия или минимална заплата и тогава да решат колко да бъдат !!!
  • 3 чичко

    19 2 Отговор
    Сега последно - ще се вдигнат ли пенсиите, или не? Нищо не се разбра от толкова дърдорене и обвиняване всекиму.

    Коментиран от #5

  • 4 Ивана

    34 2 Отговор
    Вижте в другите страни с колко увеличават пенсиите,изедници такива.няма живот в тази скапана държава.жалко,че страната ни е толкова хубава.

    Коментиран от #7, #25

  • 5 ДДРОнег

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "чичко":

    Че ще ги вдигнат, ще ги вдигнат ...
    Но повече ще вдигнат премиите на депутати, министри, съдии и прочие сволоч !!!
    За народа - по-дебелия, ама не става дума за хляб :)
  • 6 Къде е заровено кучето

    15 4 Отговор
    То крушката си има опашка.След 1989г държавата няколко пъти намалява процента на вноската за пенсия.Освен това огромен процент от работещите се осигуряват на по ниски доходи от реалните.И после врещят -ами аз взимах 2бона , ама пенсията ми 400 лв.Ами като са те осигурявали на 800 лв , какво искаш.Държавата си затваря очите и не таксува това като престъпление , което да се наказва с дълъг затвор.Работника пък си трае , защото и на него ще му се намали дохода.Тези ,които се осигуряват на реални заплати могат да вземат що годе свестни пенсии/според нашите стандарти/ но и тук хайдушката държава се намесва-няма значение колко ти е пенсията-взимаш 910 лв. останалото ти го крадем.И тикво-свинята после казва-аз дадох по 40 лв на бедните пенсионери.Реално тези пари са част от откраднатите от редовните данъкоплатци пари.Реално един нормален човек се осигурява поне 40 години , а взима пенсия обикновено до 15 години.Освен това трябва драстично да се намалят т.н категории -искаш по висока заплата -работиш там .После си доработваш с по ниска.В нормалните страни по ранното пенсиониране е само от частните фондове и срещу доста по висока вноска.И задължително персонални партиди , а не всичко в кюпа.
  • 7 Емил

    6 27 Отговор

    До коментар #4 от "Ивана":

    Като не ви харесва - границите са отворени! Песионерите да спрат да плачат! Вчера майка ми ми разправя: Каква е тази пенсия, аз съм работила 32 години?! Верно, казвам, ама получаваш песия вече 35 и да си жива и здрава поне още 10! (Пенсионира се на 55, а сега е на 90), Единствено решение - като в Япония - пенсионер на 70!

    Коментиран от #8, #10, #22

  • 8 Емил

    3 22 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Баба ми почина на 106 и имаш 4 години трудов стаж, а получаваше пенсия 51 години! Откъде да дойдат тези пари?!
  • 9 Активен Борец

    10 17 Отговор
    Идват избори !!!!! КУМУНЯГИТЕ пак си правят сметка от рано !!!!!
  • 10 Баш Гост

    29 5 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Пожелавам ти - да се пенсионираш на 70 години и нито един ден да не вземеш пенсия. Това е за "японското" ти решение.

    Коментиран от #12

  • 11 АНАЛлизатор

    11 6 Отговор
    Пенсиите никога няма да се повишат, докато не се увеличат работещите се, за сметка на тези които висят 24/7 в интернет и ръсят мисловни фекалии.

    Коментиран от #13

  • 12 Емил

    3 16 Отговор

    До коментар #10 от "Баш Гост":

    Аз никога няма да се пенсионирам, защото обичам работата си и ще я работя докато съм жив!

    Коментиран от #16, #23

  • 13 Емил

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "АНАЛлизатор":

    Добре си се самоанализирал! Дано се промениш, след като си осъзнал какъв си!
  • 14 гостъ

    3 8 Отговор
    Бойко Борисов е абсолютен властник,но щедър и справедлив.Той ще даде минимална пенсия 500 лв. и минимална заплата 1000 лв. Също така ще оправи международното положение.Каквото заповяда ББ това ще стане.
  • 15 Истината е

    16 0 Отговор
    Наистина пенсиите започват да се увеличават, защото все по-малко пенсионери има!!! Догодина като измрат още 100 000 пенсионера ще се вдигне пенсията с още 100 лева. В бъдеще пенсията ще е още по-голяма, защото днешните млади няма да доживеят да се пенсионират!!!! Честити Ви пенсионни фондове!!!
  • 16 Клюкар

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Емил":

    Имаш спешна нужда от скенер.На кратуната.
  • 17 onq s konq

    5 3 Отговор
    След като ВЕЧЕ Е ГЛАСУВАН БЮДЖЕТ 2019,парите за такова драстично увеличение няма от къде да дойдат,освен от :1/ВЪНШЕН ДЪРЖАВЕН ЗАЕМ.2/ОРЯЗВАНЕ НА СОЦИАЛНИ И ДР. ПРОГРАМИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ.При първият вариант БСП ще надигне вой до небето че "няма кой да ги плаща тия заеми" и ГЕРБ прибягват до тях защото са "некадърни да управляват".При втория случай пък хората ще бъдат пак моментално изкарани на протести заради "нехуманното управление на правителството".Което на практика И В ДВАТА СЛУЧАЯ означава "ДОЛУ" и "ОСТАВКА"...каквато е и целта-завземане на ВЛАСТТА "НА ВСЯКА ЦЕНА".
  • 18 Дедо Грую

    8 0 Отговор
    За да няма недоволни, най - добре ще е всеки да си внася осигуровката за пенсия и здраве на лична сметка или някакъв фонд, но и с право за наследяване на това, което има в тези влогове. Много от хората не достигат до пенсия. Къде отиват парите им?! Да не говорим как "лекуват" пенсионерите.
  • 19 леопард на егрек

    2 1 Отговор
    че праим бизнес яздене на леопардо 300 лева валери и волен пьрви чега язду и тека наред свите ама на тия пьвите такса 3000 лева та да има подарьци на внуците за коледа киор софра маса
  • 20 Бай Оня

    5 0 Отговор
    Всичко което трябва да вземат от народа , е увеличено , гласувано и влиза в сила веднага , докато да се даде на пенсионерите , на децата и за социални нужди винаги се отлага във времето ! Но господа управляващи , подхода вие много грешен и много скоро ще видите последствията !
  • 21 Guest10

    5 0 Отговор
    Минималната пенсия трябва да бъде колкото минималната заплата. Не виждам каква е разлика между един пенсионер, такъв на средна възраст и млад. Всичките имат разходи и имат нужда от пари да живеят що годе нормално а не просто да оцеляват. Като стане 7-8 число от месеца всички в пощата оттам сметките ток вода телефон после в аптеката и като теглиш чертата остава за един хляб и едно кисело мляко.
  • 22 никси

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    абе вие на бюрата може и спамперси да седите а кво да кажем за работещите хора например тия дето карат самолети и тем подобни ето защо няма пенсии защото текива тьртеи сте заели местата и младия народ не може да почне работа вие на бюрата кокали ще оставяте що се кьсае за пари за пенсии и заплати пари има от контрабанда на алкохол и цигари от наркотици от орьжие от даньци ддсе от винетни такси от гастьр баитери от тирове от даньчни измамии ако се замислиш и от много незаконни деиности а вие като господата на бюрата поцял ден си клатите краката и крадете парата еза това пищиш небиен дето викат гузен не гонен бега не ни прави на малоумни че неразбираме нищо не сме на 5 годинки даже и децата вече знаят но се праите на ударени с мокьр парцал щото така ви изнася
  • 23 никси

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Емил":

    еии много тьпи хора има на тоя свят но ние бьлга рите сме по маи защото наща дьржава граничи сьс запада и арабсия свят ние сме на един крьстопьт и имаме излаз на море и насевер срека Дунав я отиди и виж видин- калафат какрумьнските кораби плават пореката а наще стоят една нормална дьржава ще емного напред при това положение я се замисли малко и си спомни от кьде си трьгнал вьщката като се наяде тя започва да излиза от тоя разграден двор какво очакваш престориси чесинаправил кьща исия заградил и идва момент ти бутат оградата и минава всеки взима си по нещо и утре ще ти бутнат и кьщата е това е полоьението тука в наща дьржава за сьжаление абе прост народ слаба дьржава
  • 24 Оф Деятел

    2 0 Отговор
    Аз съм съгласен .БСП и ДПС да върнат пенсионния фонд който техния предшественик БКП открадна . Да вземат парите на червените милионери-милиардери и да ги вложат във фонда за пенсии.
  • 25 Пенсионер

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ивана":

    Иванке ,я кажи с колко се увеличават пенсиите в другите страни . Увеличават се с много по-малко отколкото в България. Парите за пенсии от Марс ли падат или се изработват . Ей тва да си преживял соца направо си е болест . Никаква логика . В нормалните общества всички знаят ,че парите не растат по дърветата ,нито ги дава Тошко Електрокарчето . Те се изработват , изработвах казах , а не ходех на работа и като се изработят, съответния процент влиза в пенсионния фонд / ако влезе / Вие искате да не плащате нормални вноски ,а да получавате повече . Е няма да стане!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове