Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 00:00 1 634 14

Преброяваме се през януари 2021 година

  • преброяване-
  • нси-
  • статистика

Преброяването на населението и жилищния фонд е най-мащабното изчерпателно статистическо изследване в страната

Преброяваме се през януари 2021 година - 1

Министерският съвет одобри проект на Закон за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година.

Преброяването на населението и жилищния фонд е най-мащабното изчерпателно статистическо изследване в страната, което се провежда на всеки 10 години и е основен източник на информация за броя и характеристиките на населението и жилищния фонд.

След приключване на преброяването, националната статистика ще разполага с информация за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия, икономическа дейност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци. Преброяването ще осигури и информация за броя и основните характеристики на сградния и жилищния фонд в страната, както и за жилищните условия. Резултатите от преброяването ще се използват и за нуждите на европейската статистика, като през 2021 г. се планира провеждане на преброяване на населението и жилищния фонд във всички държави-членки на Европейския съюз.

В закона се регламентира подготовката, организацията и провеждането на мероприятията по преброяването през 2021 година. Установяват се общи правила за събиране, обработване и разпространение на данни за населението и жилищния фонд, определят се задълженията и отговорностите на органите на преброяването, преброителите и контрольорите.

За референтна дата, към която ще се отнасят събраните по време на преброяването данни, е определен 22 януари 2021 година, а самото изследване ще се проведе в периода от 22 януари до 15 февруари 2021 година. За втори път в страната ни преброяването ще се проведе на два етапа - първият (22 - 31 януари 2021 г.) ще дава възможност за попълване на електронна преброителна карта, а във втория (1 - 15 февруари 2021 г.) ще се извършват посещения на домакинствата, сградите и жилищата от преброители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Християнска Държава

    8 0 Отговор
    Според Евростат за 2017 сме 7,102 милиона интересно е с колко ще сме се стопили до 2021.
  • 2 B52

    10 2 Отговор
    Че то останаха ли българи в България за броене?

    Коментиран от #3

  • 3 Циганизация

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "B52":

    Цигани, колко щеш ! Бъдещето на герб е подсигурено !
  • 4 Иванов

    10 0 Отговор
    Данните на Евростат коренно се различават от тези на ЦРУ. Според янките ние сме най- бързо изчезващата нация на тази планета. Слава на опг герб, слава на Бойко Велики! Василий Булгарооктон се върти в гроба си от завист към величавите успехи на колегата си от Банкя.
  • 5 Мангусуту бутелези

    5 0 Отговор
    А в колко часа нема ли да кажете че треба да одим за хлеб
  • 6 ГОСТ

    4 0 Отговор
    всички се пишем цигани да ставаме малцинство ако вече не сме:(
  • 7 Здрасти

    6 0 Отговор
    Дрън дрън, на никой не е в полза да знае реалното население на България. Защото 7 милиона е броят на българските граждани а не хората живеещи постоянно в България. И ако блесне истината че реално сме около 5 милиона няма да има нужда от 240 депутати толкова държавни служители и още много други институции. Много ми е чудно как за 15 дни ще преброят цяла България та този срок само за град като Бургас няма да стигне. Ако се прави това като хората трябва да се записва истинската етнос на хората дето преброяват а не всеки да може да се пише какъвто си поиска иначе няма никакъв смисъл да се харчат държавни пари за подобни глупости.

    Коментиран от #8

  • 8 ТИМ Варна ви праща ПОздрави

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Здрасти":

    То и в момента няма смисъл от 240 депутата, а чиновниците се увеличават все повече и всички администрации се пълнят с измислени длъжности. Сега дори ново министерство ще създават! Народ няма, воля няма, а ти за населението се тревожиш! Тея 240 паразита ще управляват и 10 човека, щом ще има кой да ги храни! Белгийците и ирландците стояха 2 години без правителство, за да могат да намерят изход от кризата, а тук балканските калпаци се кривят или в ляво или в дясно - еми махнете калпака бе ЧАЛГАРИ, станете НАРОД! Променете нещо - МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ и оставете 80 депутата. Пробвайте, после пак пробвайте и така - ясно е, че сега няма оправия!!!
  • 9 Лъжи

    13 0 Отговор
    Участвал съм в моментното преброяване и е една голяма лъжа, като в данните има сигурно почти 1 милион мъртви души и по затънтените села, да не мислите, че някой ходи, а всичко се преписва по стари данни от соца и хората в чужбина, а също има и хора, които се водят в България, но са в чужбина.
  • 10 Мишо Бирата

    6 0 Отговор
    Не трошете народна пара за глупости - за всички е трезво мислещи истината явна - 1 000 000 тъмно зелени и 4 000 000 "оптимисти" , и още 2 000 000 зад граница!
    Точка.
  • 11 hrhdsk

    3 0 Отговор
    ако не сме изчезнали до тогава....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 българина

    3 2 Отговор
    Нема смисал да се чака до 2021 година,предварително да кажа резултата, 2,5 милионна цигани,1,5 милиона българи и 1 милион турци това е истината на България.
  • 14 11ап

    4 0 Отговор
    Какво ще броите и кого ще броите, дали запустелите села или циганизираните градове?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове