3 Декември, 2018 12:41 12 219 22

Какво стои зад проучването на „Маркет линкс“?

  • маркет линкс-
  • проучване-
  • анализ-
  • герб-
  • бсп-
  • партии

Мистерия около социологическо проучване

Какво стои зад проучването на „Маркет линкс“? - 1

Агенцията „Маркет линкс“, основана от шефката на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова, в публикувано днес проучване предвижда абсолютно нереален резултат за Демократична България. Противно на всички социолози, които прогнозират 2-2,5 % електорална тежест от гласуващите, за партията на Христо Иванов и Атанас Атанасов от Маркет Линкс дават двойно. Дори ги поставят пред „Обединените патриоти“.

Това се казва в анализ за ФАКТИ на Валентин Иванов.

Това проучване не е случайно. То е двупластово. От една страна на никого не е тайна, че Бъчварова е тясно свързана с кръга „Капитал“ на подсъдимия за данъчни измами Иво Прокопиев. Даже и дъщеря ѝ Лора Филева и зет ѝ Росен Босев работят под началството на Галя Прокопиева. Упорито се твърди, че през 2009 г. разградският бизнесмен лично е предложил Бъчварова на Борисов за шеф на кабинета му. Тя заедно с Иван Кръстев, продължава да е връзката между управляващите и групата около обвиненият олигарх. Че има такива контакти е повече от ясно, след като Прокопиев, въпреки всичките си дела още е на свобода.

Лансирането на „Демократична България“, която е проект на Прокопиев и компания, има и друга цел. Проучването на „Маркет линкс“ иска да внуши на Борисов, че при едни предсрочни избори, ГЕРБ въпреки недоволството ще е първа политическа сила и може да управлява с партията на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Това е сценарий, по който работят Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев и Иван Костов.

Вкарвайки псевдодесните в парламента при предсрочни избори и включването им в бъдеща управленска коалиция щракват и капана за Борисов. Той става отново подчинен на кръга „Капитал“, те влизат в управлението и Прокопиев се оправя с делата. Нека не забравяме, че предстои избор и на Главен прокурор и той е жизненоважен най -вече за обвинения разградски бизнесмен.

Този сценарий се потвърждава и от яростните атаки срещу Патриотите от страна на всички свързани по някакъв начин с Прокопиев медии, като бТВ, „Нова телевизия“, „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“, „Сега“, „Клуб Z“ и „Офнюз“. Тази мощна пропагандна машина се управлява от един център и това е „Отворено общество“ на Сорос. Към него принадлежат и шайката политолози като червено-синьо-зеленият Евгени Дайнов, Даниел Смилов, Огнян Минчев и още цяла плеяда финансирани от Сорос и „Америка за България“ грантаджии.

Всички те са мобилизирани да изгонят Патриотите от власта и на тяхно място да влезе Демократична България. Днешното проучване на Агенцията на Румяна Бъчварова е не толкова за публиката, колкото за Бойко Борисов. Той е важният. Него завераджиите трябва да убедят, че този сценарий е реалистичен и възможен. Премиерът трябва да е много внимателен към тези внушения. Защото ако нещо се обърка, какво става тогава. Патриотите не са за пренебрегване особено, след като Симеонов и Каракачанов на практика изгониха Сидеров от обединението. А ако се съберат с Петър Москов и дръпнат десните гласове от болшевика Христо Бойкикев и популистите зелени. Силният играч ДПС засега с леки нюанси подкрепя Борисов. БСП въпреки вътрешните раздори стои стабилно на политическата сцена, точат се за битка в София.

Така, че Бойко Борисов много трябва да внимава към подвеждащите социологически проучвания, правени от хора на Иво Прокопиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моделът Пеевски се насра от страх

    32 14 Отговор
    Хахаха. Явно ще хвърчат крадливи глави щом мафията на копоите е изпаднала в истерия. И защото са тъпи милиционерски цървули, все им се при виждат конспирации на Сорос. И то не сам, а с могъщия Прокопиев и т. н.
    Жалки Нещастници! Демократична България е мноооого повече. Трудно за разбиране от безмозъчните ви крадливи боклуци.
  • 2 едва ли някога

    14 15 Отговор
    козяксоросоиди и седерасти ще видят парламент!но пък могат да се оплачат на дедо си шОРОШ!
  • 3 123

    24 3 Отговор
    Браво, Марийке! Кой поръча статията?
  • 4 Патето Яки

    10 12 Отговор
    Какви са пък тези Демокритична Бълхари.

    Коментиран от #5

  • 5 Иванов

    7 12 Отговор

    До коментар #4 от "Патето Яки":

    Мангусто, бълшива и на майка ти шундата! По темата, те могат да си правят всякакви политинженерни проекти, но кой ще гласува за тях??? Мъртвите от изборните списъци ли? Значи Боко да им даде мъртвите, та после да го разиграват като маймуна ли? Не вярвам да им отстъпи мъртвите. Мъртвите отново ще "гласуват" за Герб. А Бъчварова е замязала на скъсан цървул.
  • 6 АзА

    17 13 Отговор
    На крива ракета Сорос и пречи. Мед ми капе от сърцето, когато чета квиченето на неграмотните лакеи на статуквото. Хубавото е, че при цялото медийно затъмнение налагано над Демократична България, все повече хора виждат, че те са единствената алтернатива.
    п.п. Като се имате за журналисти, поне се научете да пишете грамотно.

    Коментиран от #7

  • 7 Помнещ

    9 10 Отговор

    До коментар #6 от "АзА":

    ,, Алтернативата" Я видяхме през периода 1997- 2001!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Обикновен Бг

    3 11 Отговор
    Хубава жена, с чар.

    Коментиран от #10

  • 10 мда

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "Обикновен Бг":

    Така е, привлекателна е.И в нея има огън. Да е жива и здрава, и ЩАСТЛИВА.
  • 11 Еленко Бошков

    8 5 Отговор
    Пълни измишльотини ! Яростните атаки срещу патриотите идват от БСП-ДПС . Не забравяйте БСП реши да не участва в парламентарната дейност докато Валери Симеонов не си подаде оставката. Пълно замазване на реалната ситуация .Дпс реши ,че ще се бори да отстрани патриотите от власт . Да изместваш истината си е направо дебела лъжа.
    Стига инсинуации! Вън БСп и ДПС от политическия живот на страната.
    Те само мърсят въздуха в България.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бсфн

    9 2 Отговор
    най некадърния министър на мвр след цв.цв.
  • 14 Ххххх

    7 1 Отговор
    Звучи невероятно, но българите толкова са изперкали…., че всичко е възможно
  • 15 Петя

    9 0 Отговор
    Докато не се направи преброяване
    на гражданите в РБ изборите няма да са реални.
  • 16 Петя

    7 0 Отговор
    Докато не се направи преброяване
    на гражданите в РБ изборите няма да са реални.
  • 17 1944

    7 1 Отговор
    "Това е сценарий, по който работят Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев и Иван Костов." цялото бкп работи по сценария.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пенка

    7 1 Отговор
    Тази статия не звучи като журналистически материал. Не е потърсено мнение от заинтересованите страни. Не се дава право на отговор от Бъчварова, Маркет Линкс, Прокопиев, изброените социолози. В коментарите правят впечатление изтритите от модератор коментари - липса на честност и прозрачност не само в написания текст, но и в коментарите. Статията започва манипулативно - основаната от Бъчварова агенция - неукият читател веднага ще направи връзка с нещо, което не е факт - Бъчварова отдавна е излязла от тази агенция и няма общо с нея понастоящем. Е, как да ви вярвам на думите и на “фактите”? Дайте право на отговор, върнете изтритите коментари, ако ви стиска!!!!
  • 21 вътрешен информатор

    2 4 Отговор
    Проучването е направено измежду 450 пълнолетни граждани, 360 от които са служители на Министерския съвет, а останалите 90 са народни представетили от парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание.
  • 22 Вени

    1 1 Отговор
    Манипулативно соц.изследване .Румяна Бъчварова заблуждава в полза на ДСБ и Да България .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове