4 Декември, 2018 08:41 3 185 17

Депутат от НФСБ отново обиди майките на децата с увреждания

  • нфсб-
  • протест-
  • деца с увреждания

Скандалът се разраства

Депутат от НФСБ отново обиди майките на децата с увреждания - 1

Депутатът от партията на Валери Симеонов - Петър Петров отново разбуни духовете в социалните мрежи с непремерено и откровено обидно изявление, в което нарича майките на деца с увреждания "кресли" и "обезумели".

В поста си Петров обяснява, че домовете за медико-социални грижи са прекалено малко и "приемат малко деца от нормални семейства, за да освободят майките им".

В средата на ноември в интервю за "Дарик" народният представител от НФСБ заяви, че децата с увреждания трябвало да бъдат дадени в домове, за да могат майките им да работят и ги нарече ненормални.

Днес, по повод Международния ден на хората с увреждания, Петър Петров обрисува протестите на майките на деца с увреждания като ""протестите" на няколко кресли срещу Валери Симеонов" и допълва:

"Защото истинските мъченички, затворени за цял живот в жилищата си с децата си с увреждания не биха крещяли като обезумели срещу други като тях. Не биха ги гонили с полиция по улиците на София. Нека помислим всички за тези затворнички до живот, за техните деца, изолирани от света.

Нека помислим защо ДОМОВЕТЕ за медико-социални грижи)бившите Майчини домове) са толкова малко и приемат малко деца от нормални семейства( с което ги задължава законът), за да освободят майките им. Защо тези ДОМОВЕ са толкова малко? Защо в България, единствена в Европейския съюз няма ДОМ за деца със синдрома на Даун, а те са 20-30 на 100 000 раждания?"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мигел

    18 32 Отговор
    Стига сте слагали няколко платени от Курнела актриси по общ знаменател със всички РОДИТЕЛИ (защото тези деца имат и БАЩИ) на деца със увреждания!Защо когато кажеш истината на глас излиза ,че "обиждаш майките на деца със увреждания"Тези жени ясно повтарят опорните точки на БСП,сега е студено за протести и Курнела пак вади подмолните номера-пенсионери и "майки",хайде стига вече с тези кресли ,има далеч по важни за държавата проблеми!

    Коментиран от #3

  • 2 Санде

    16 8 Отговор
    Искам да ти отговоря г-н суртук , но ако може на четри очи .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Bilder

    12 16 Отговор
    Трябва вече да се престане с тези истерии относно изказванията на този или на онзи, в края на краищата нали сме във великата "демокрация" и има "свобода на словото". Ако някой се изхвърля, то си е за негова сметка и за рейтинга на партията му, а санкцията се извършва на изборите. Безумно е да се санкционира изказване на определена позиция, стигна се дори до напускане на заместник-председател на парламента заради мнение в локален партиен орган, това е безумие, и в никакъв случай не е свобода.

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Джони

    23 11 Отговор

    До коментар #4 от "Bilder":

    Напротив , общественни фигури трябва да внимават какво говорят . Изказването на горния , както и на шефа му , показва че тези хора не им е мястото в държавни институции .

    Коментиран от #7

  • 6 мда

    4 1 Отговор
    Привет, според вас какво значи абвиатурата НФСБ ?

    Коментиран от #13

  • 7 Bilder

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Джони":

    Да, отдавна стана известно, че демокрацията действа само когато обслужва гледната точка на "демократите" и "либералите". В момента когато се появи друга гледна точка, тя просто бива задушена и смазана със всякакви средства, и нямам предвид толкова изказването на този от статията или на Валери Симеонов, просто се вижда проява на една тенденция, която е сериозен проблем.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 соушъл уъркър

    11 7 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че в България ни управляват изключително ограничени и некадърни хора, както и българинът е специалист по всичко.
    Този тип е поредният идиот, който не е наясно, как действа системата за социални грижи в развитите държави и живее все още в началото на 20 век, пълен глупак, даже не ми се и коментира, но все пак.
    Драги ми смехурко, грижата за деца в неравностойно положение е изместена целенасочено по домовете, така се прави на Запад, Англия примерно! Там драги ми посерко, всяко дете има персонален кеърър, има пълна екипировка, която струва, колкото последен модел Мерцедес!
    В Англия, примерно, тоя гьон директно ще го осъдят, направо ще го пръснат, няма да си намери място, не само в политиката, просто е невероятно, какви тъпеци живеят в Бълхария, невероятно!
  • 10 соушъл уъркър

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Bilder":

    Лошото е, че от тези хора зависи бъдещето на тези деца, Валерката го бяха сложили, сякаш, като подигравка за шеф на комисията, която отговаря за децата в неравностойно положение!!!!!!
    Трябва да излезнем от рамката, че от политиците не зависи нищо, както и те не носят отговорност за действията и делата си. Носят не само отговорност, но и трябва да отговарят за простотиите си и недалновидните си решения, когато се налага.
  • 11 боцмана

    7 3 Отговор
    Не трябва да се чудите на езика на нашите политици , политиката за тях стана занаят и вместо да работят за доброто на хората те се вземаха за богопомазани и народа за тях е само едно стадо което експлоатират като за световно. Естествено и езика който ползват е все едно , че общуват с животни. Такава е за съжаление горчивата истина в България.
  • 12 мими

    4 2 Отговор
    аз им виарварх на тези продажници протежета на на Домусчиевите работодатели
  • 13 мъка

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "мда":

    Новите Фашисти Срещу България.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Отегчен

    3 4 Отговор
    Писна ми от тези "майки" ! Всеки ден обикалят телевизиите като шоу звезди .Кога им остава време да се грижат за т.н. деца ?
  • 17 Борисов

    2 0 Отговор
    Крайно време тези ограничени бургаски наглеци да се махат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове