Last news in Fakti

6 Декември, 2018 15:19 2 648 14

Ревизоро: Марешки е купувал горива от съмнителен вносител

  • веселин марешки-
  • горива-
  • емил димитров

Марешки обвини Ревизоро, че покровителства контрабандисти на горива

Задочен спор между лидера на "Воля" Веселин Марешки и депутатът от ВМРО Емил Димитров-Ревизоро се разрази в сутрешния блок на NOVA.

Марешки обвини Ревизоро, че покровителства контрабандисти на горива, а Емил Димитров отговори, че самият Марешки е купувал горива със съмнителен произход.

"Искаме категорично оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов за цялостно творчество. Защото един от неговите депутати, който е шеф на комисията за наблюдение на приходните агенции и борба с контрабандата, прави изявлението, че има двама крупни контрабандисти в България, които в момента направиха бурен възход на дейността си, но това не може да стане без тези, които ги наблюдават. И сега ние питаме това поредната далавера на ВМРО ли е", каза Веселин Марешки в предаването на 5 декември.

"Бурният възход на дейността на тези фирми е свързан пряко и с дейността на г-н Марешки, той също е закупувал от подобни складове горива. Но, аз, когато съм узнал сигналите, съм сезирал главния прокурор, разпитан съм от прокурор Даниела Начева, която отговаряше за това досъдебно производство. Приобщиха го към друго производство, беше поискано отнемане на лиценза на този икономически оператор – така че всичко, което се иска от мен, аз съм го направил. Прокуратурата продължава работа по случая", отговори на обвиненията Емил Димитров тази сутрин.

Той обясни, че затворената заради нелегална търговия с горива компания обаче се е разделила на други две фирми, които и в момента пререгистрират нови транспортни фирми, а търговията с горива е била прелята в "друг оператор".

"Има обвинителни актове, има даже и смъртни случаи по тая ситуация", заяви Димитров, но категорично отказа да даде подробности, като прехвърли към разследващите органи и уточни само, че "има починал човек при съмнителни обстоятелства".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 160

    46 2 Отговор
    НА НАРОДА ВЪОБЩЕ НЕ МУ ДРЕМЕ ВНОСИТЕЛЯТ, АКО ЩЕ МАРЕШКИ САМ ДА СИ ДОБИВА В ДВОРА. НАРОДА НЕ ИСКА ДЕБЕЛИ МАЗНИ ЗЛАТЕВЦИ ДА ГО ДЖОБЯТ
  • 2 Усмивката

    29 1 Отговор
    Говорят глупости.Бензиностанциите му са проверявани на 15 минути.Ако има нещо ,то няма да се различава от тези на конкурентите му.Но за тях не бива да се говорят„съмнотелни” неща.Антидържавно е
  • 3 James

    31 0 Отговор
    Че има ли по-съмнителен вносител от Лукойл?
  • 4 Townboy

    24 1 Отговор
    Решението е всичките 240 тюмбела в "Белене" до живот!
  • 5 АКО ЩЕ И ОТ

    18 0 Отговор
    ЛУНАТА ДА ТОЧИ - ИМА СИ И КАЧЕСТВО И ЦЕНА !
  • 6 Миризлив Пор

    17 1 Отговор
    Айде стига с тоз Ревизор моля ви се. Много е лесно да обявиш този-това-онзи-онова да си излезе с доказателства, следва съд и присъда. Само Марешки ли купува от тези вносители? И престъпление ли е да отидеш на пазара и да купиш от този който ти дава най-добрата цена?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    14 0 Отговор
    От както е отворил зареждам само там. Горивото е като при другите а цената му е по добра от всички останали. Абсолютно не ме е.е от къде купува и че вносителя ''бил съмнителен''. Престанете да го плюете!!!........................на лукойл мога да спра само за кафе или до тоалет.

    Коментиран от #9

  • 9 Азз

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    При мен пък не е така. Зареждал съм от негови бензиностанции на няколко места в страната и разхода ми е с 0.6-1л/100км отгоре, абсолютно винаги, при еднакво каране. И във вървеж е малко по-спъната колата. Имам карта за 7ст/литър на Еко, което във Варна е точно срещу Марешки, разхода си е нормален, колата си върви както трябва. На няколко познати, който зареждат на Марешки, съм си давал картата и те потвърдиха моите наблюдения. Специално на това Еко със отсъпката цената се изравнява с тази на Марешки или е с максимум 2ст/литър отгоре. За мен лично не си струва тази лев на зареждане, който ще спестя, ако мина 100км по-малко с един резервоар и ми се преебе нещо по колата от скапано гориво. Не се опитвам да правя реклама на никого, просто споделям наблюдения.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хайл

    8 0 Отговор
    Как така на Марешки има печалба на цени по-ниски от суганпетрол на златев за гориво и то внос а на златев все не му излиза сметката и все е на "загуба" при положение че е производител...като е некадърен да смята да се махне
  • 13 Атанас

    3 1 Отговор
    На Магарешки схемата е много добре изпипана. Внася се дизелово гориво от Hellenic Petroleum с танкери на порт Варна. Ползва се базата на Приста Ойл като буферен склад, от там се претоварва на ж.п.цистерни и отива в базите на Сакса ойл. Всичките тези по веригата печелят но тънкият момент е, че горивото се води в митнически склад и не се плащат акцизи. Крайният получател плаща примерно 2.20 лв/литър и около 80 ст. -1 лв. печели търговеца на дребно но плаща комуто и където трябва под масата. Да не говорим за качеството на тези горива.
  • 14 PANCH5

    4 0 Отговор
    ЗАТОВА СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА МАРЕШКИ ЗАЩОТО Е ЗЕМЕН И СЕ БОРИ ЗА НЕЩО НЕ ЛАМТИ ЗА КИНТИ КАТО ДА НЕ КАЗВАМ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове