Last news in Fakti

6 Декември, 2018 17:17 2 318 29

Окончателно: Десислава Иванчева и заместничката ѝ остават в ареста

  • десислава иванчева-
  • биляна петрова

Решението на Апелативния специализиран съд не подлежи на обжалване

Окончателно: Десислава Иванчева и заместничката ѝ остават в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова остават в ареста. Решението на Апелативния специализиран съд е окончателно. За него бе съобщено освен от съда, и на профила на Иванчева във фейсбук.

Двете обвиняеми в подкуп искаха промяна на мярката за неотклонение в по-лека - поне "домашен арест". Първата инстанция на два пъти уважи искането, но втората - не.

На 16 ноември съдията от СНС Иво Хинов пусна за втори път и двете, позовавайки се на съдебно психиатрична, и на съдебно медицинска експертиза. Той прие, че условията в ареста след повече от 7 месеца застрашават дори менталните им способности - да се защитават адекватно.

Определението му трябваше да влезе в сила веднага в частта с домашния арест, но АСНС го отмени същия следобед, когато роднините на двете ги чакаха часове наред с багажа пред "Майор Векилски".

Затова пък за същинското определение Апелативните спецсъдии никак не бързаха - чак до днес.

"Задържането на двете подсъдими не накърнява правото им на защита, както неправилно е приел СНС. И двете подсъдими имат защитници, които им оказват високо квалифицирана правна помощ. От данните по делото е видно, че двете подсъдими не са били лишени в нито един момент от развитието на наказателното производство от възможността да се запознават лично и непосредствено с материалите по делото и да правят искания. Продължаване действието на най – тежката мярка за неотклонение е необходимо с оглед изключително високата степен на обществена опасност на престъпленията, вменени на двете подсъдими", пишат от АСНС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    23 11 Отговор
    Posle (Strasburg) da pla6tat tezi deto gi ostaviat
  • 2 libengazi

    22 10 Отговор
    Това не е държава и скоро нормален човек няма да остане тук!!!
  • 3 Темидец

    18 26 Отговор
    За първи път виждам наченки на правосъдие в БЪЛГАРИЯ,най-после,благодаря Ви.

    Коментиран от #5, #12

  • 4 смях в залата

    22 7 Отговор
    Чакат двете да ритнат камбаната ...и да останат безпроблемни завинаги Интересно как досега Гробарите не са ги отровили или самоубили ....България ....девети кръг на ада
  • 5 libengazi

    25 12 Отговор

    До коментар #3 от "Темидец":

    По-скалъпено обвинение от това не може да има. После обаче и нормалните хора ще плащаме заедно с идиоти като теб след като се стигне до Страсбург.
    Жалкото е, че съсипаха ПОКАЗНО живота на жената, която размъти далаверите на властимащите в държавата.

    Коментиран от #9, #15, #16

  • 6 Гост

    18 5 Отговор
    Интересна съдебна система, онази в пловдив която прегази полицай, се пусна под гаранция, след убийство, а тука за подкуп който изглежда много нагласен - вече колко месеца не ги пускат и не ги съдят.
  • 7 Toko

    11 3 Отговор
    Е? Какво друго заслужава? Да не би да е очаквала ваучер за санаториум! Сега трябва в същата килия да бутнат и Фадъкова. Реалният подсъдим за ремонта в центъра на столицата трябва да е тя! Едва ли някой трезво мислещ човек се е хванал на наглата и дебилна лъжа , че видите ли заместник кмета по транспорта на своя глава е взел решение да подмени подложките под трамвайните релси. След това е щял да делне едни парички със GP-grup без да се отчете на баш Кмета. Разбира се нещо и Господаря на кмета е заделено .... Но друго ми е по-интересно! Каква ще бъде следващата му длъжност на това момченце когато всичко утихне? Пак ще е някъде на някаква позиция дето кметицата на пръв поглед няма да'' знае'' какви ги върши
  • 8 Гост

    11 4 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
  • 9 СссереМ

    11 10 Отговор

    До коментар #5 от "libengazi":

    И кое му е скалъпеното,70 бона и светещ крем за ръце ли?

    Коментиран от #11

  • 10 Матракчи

    12 4 Отговор
    Чували сме ,че в същото време крадци и убийци с повдигнато обвинение се разхождат на свобода.
  • 11 libengazi

    15 4 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    По-скалъпено няма как да е:
    1. Бизнесменът, който дал 70-те бона ги предал на полицията с протокол много преди деня, в който я заловиха. Освен това, въпреки, че са го скалъпили са толкова прости, че са осрали всякакви процедури и дори да мине делото в БГ съд, след това в Страсбург няма как да стане.
    2. Оказа се, че от светещия крем въобще няма по ръцете на Иванчева.
    3. Държаха ги като мечки на улицата цял ден и викнаха медиите да снимат как се прави показно!?!
    4. Сещаш ли се, че тая жена я избраха като независим кандидат хората от Младост, което никой не очакваше и спря доста незаконни строежи и се намеси в сериозни финансови интереси?
    5. Във всичките други квартали, където далаверите продължават да текат кметовете са супер чисти...
    Малко да ти намирисва или въобще не ти се мисли ами каквото и както ти пуснат по БиТиВи го приемаш за чиста монета?

    Коментиран от #18, #20

  • 12 Голям Слон

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Темидец":

    Опазил те Господ от правосъдие българско! Да не ти се налага да стъпваш в съд и да доказваш невинност, вместо обратното - да докажат, че си виновен.

    Коментиран от #17

  • 13 Аман от червени боклуци

    5 7 Отговор
    Ако съдът си свърши работата, това ще е за сефте.дано да доживеем да видим осъдени за подкуп,ще съм горд българин.
  • 14 SDEЧЕВ

    3 10 Отговор
    ХАЙДЕ СЕГА ВСИЧКИ ОМБУДСМАНИ ,КОИТО СЕ СКЪСВАТ ДА ЗАЩИТАВАТ ТАЗ КРАДЛИВА ПАРТИЗАНКА ДА ЗАЧАКАТ КРАЯ НА ДЕЛОТО И ТОГАВА ДА ПРОДЪЛЖЪТ ДА ЛАЯТ. МЕЖДУВРЕМЕННО НА РЕДОВНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЩЕ ИМАТ ШАНС ДА ПУСНАТ ПО ЕДНА ЧЕРВЕНА БЮЛЕТИНА ЗА ТАКА ЛЮБИМИТЕ СИ ПАРТИЗАНИ ОТ БСП. ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО УМЕЯТ ОТЛИЧНО ЧЕРВЕНИТЕ ПАРТИЗАНИ Е ДА СПИРАТ ИКОНОМИЧЕСКАТА ИНИЦИАТИВА СРЕЩУ РУШВЕТ,НО ДОРИ НЕ ЗНАЯТ КАК ДА ВЗЕМАТ РУШВЕТА БЕЗ ДА ГИ СГОТВЯТ ПО БУЗЛУДЖАНСКИ. БРАВО НА КВАЛИФИКАЦИЯТА НА СЪДА- ОСОБЕННО ОПАСНИ. ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ДА СИ СЛОЖИ В ДЖОБА ЦЕЛОЖИВОТНИЯ ТРУД НА ЕДИН ЧОВЕК ЗА МИНУТКА Е ОСОБЕННО ОПАСНО ЗА ОБЩЕСТВОТО . БРАВО НА СЪДА НАЙ СЕТНЕ ЕДИН ДОБРЕ СГОТВЕН ЗЛОСТОРНИК.
  • 15 Темидец

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "libengazi":

    Идиот си ти и семейството ти, комунистическа утрепко.Ясно ли се изразих,комплексарче?Ако не искаш да четеш различни мнения,заминавай на Позитано 20 при комунистите!

    Коментиран от #28

  • 16 ааааааааааа

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "libengazi":

    Ти вярваш ли си на глупостите дето си написал?
    Ти познаваш ли некой отишъл във властта ей така за слава? Тая за кво мислиш е искала да стане кмет? За да служи на гражданите? Не се излагай. Ти представяш ли си ако и беше минал номера- с едно рушветче си оправя живота 2 поколения напред. Абсолютно всички искат постове с една единствена цел- лично облагодетелстване. Ако си мислиш че Иванчева е искала да служи на народа срещу кметска заплата- начи си 3 -ти клас.
  • 17 Темидец

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Голям Слон":

    Случвало ми се е и то неуспешно,но все от някъде трябва да се почне и това е едно не лошо начало,нали и ми се иска да вярвам,че вървим в правилната посока.
  • 18 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "libengazi":

    Прочети малко бе балък,да видиш кой е иницирал избора на червената ти кметица,която "никога не е взимала подкупи" платен тъпанар.
  • 19 Айде де

    3 3 Отговор
    Абе да им дават по една 15ка и да се свършва тая Сапунка, че ми писнаха.
  • 20 Димитър

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "libengazi":

    ПЪРВО парите се предават в полицията по рано за да бъдат белязани ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с протокол след това се връщат на приносителя,ама си лейка чак та дрънка.

    Коментиран от #27

  • 21 Алфа Ромео

    11 1 Отговор
    Брей тия женици нещо много са жегнали герберите!
  • 22 Радо

    7 1 Отговор
    Всеки, който е гласувал за ГРОБ, най-добре да си пръсне мозъка, за да заживеем нормално най-накрая.
  • 23 Све

    7 1 Отговор
    Пак ще плащаме гербаджийските рекети , като осъдят България в Страсбург . Мутрите сплашиха непослушните… . ЗА ДА ЗНАЯТ ОСТАНАЛИТЕ….
  • 24 До всички жълтурковци

    0 1 Отговор
    Деси си направи селфи по фейса от затвора! Има ли нормални хора!?

    Коментиран от #26

  • 25 Има и други, които заслужават селфи

    1 0 Отговор
    Имена трябват ли ви?
  • 26 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "До всички жълтурковци":

    Не селфи трябва да си прави Деси,а да се обеси.
  • 27 libengazi

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Димитър":

    Глупав, ясно е, че парите се дават първо на полицията, за да се бележат, но процедурите са омазани. Освен това след ареста парите са върнати на Ваклин, тоест веществено доказателство няма...
    Освен, че е скалъпено е скалъпено от идиоти.
    Иванчева може и да не е света вода ненапита, но се намеси в сериозни интерсеи и я натопиха, а който не вижда колко прозрачно е всичко трябва да отиде да види дали IQ-то не му е на маймуна.
  • 28 libengazi

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Темидец":

    По-полека, че се разпеняви нещо... чак и за семейства взе да говориш хаха Май го удряме на селска чест, а? Между другото последното, което бих пожелал е червени на власт, така че и тук удряш на камък :)
  • 29 Име

    1 0 Отговор
    Дали са виновни или не, само съдът може да определи. ТОВА трябва да стане ясно на коментиращите за и против задържаните, ВКЛЮЧИТЕЛНО и адвокатите им. Да си припомнят че, решение на съда не се не оспорва в медиите, а в съда. Колкото до условията в ареста, еднакви са за всички. Ако Баневи си поискат тоалетна като у тях, да не се стресират, ще трябва да внасяме от чужбина тоалетни чинии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове