Last news in Fakti

7 Декември, 2018 11:45 1 546 13

ДБГ: Скокът с 350% на цената на тока за бизнеса е знак за картел

  • дбг-
  • електроенергия-
  • картел
ДБГ: Скокът с 350% на цената на тока за бизнеса е знак за картел - 1
Снимка: БГНЕС

Скокът с 350% на цената на тока за бизнеса е следствие от тайни договорки и забранени практики, извършвани от големите производители на електроенергия, заявиха от Движение България на гражданите.

Намираме за необяснимо твърдението, че шоковото поскъпване се дължи на повишено пазарно търсене. Това би било вярно, ако производствените мощности в България внезапно са се увеличили с 350%, заявяват от извънпарламентарната партия.

Според десните подобни драстични скокове на цената на електроенергията нанасят непоправими щети за бизнеса и увеличават разходите за производство на всички стоки.

В крайна сметка това ще е удар и по джоба на хората. До няколко месеца ще последва и скок в цената на тока за бита, което ще нанесе още един сериозен удар върху стандарта на живот на българските граждани, заявяват от ДБГ.

От партията призовават за незабавна проверка на големите производители на пазара за електроенергия от съвместни екипи на КЗК и КЕВР, които в срок от 10 дни да излязат с резултат.

Първоначалните заявки, че проверката ще завърши през януари означава фалит на стотици малки и средни предприятия, за които цената на електроенергията е основен разходен компонент, обясняват от движението.

В началото на година от ДБГ поискаха компетентните органи да проверят подробно пазара на електроенергия по повод поредното драстично увеличение на цената на тока с 60%.

Фактът, че днес говорим за трикратен скок в цените, е поредното доказателство, че обещаните тогава законодателни промени са били проформа мерки с цел да замажат очите на обществото, категорични са от партията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво искаъе от мафията?

    10 0 Отговор
    Да ни гали с перце ли? Долу кожите на робите и тва е!
  • 2 сектант

    6 0 Отговор
    това е заради гейовете с биткойн копачките
  • 3 Спокойно

    16 0 Отговор
    Казват ТЕ, цената за домакинствата е бетон. Абее льольовци нали ние ще го платим тоя скъп ток със стоките който заплащаме и пак натоватения е Българския чиляк купил си храна и дрехи
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Даниел

    5 1 Отговор
    Шайката която сега управлява страната ни продължава да се гаври със изтерзания и изстрадал народ , налагайки все по непосилни бременна ,по големи данъци,такси и акцизи на най необходимите за нормален живот неща . Бавно и методично със дяволска арогантност, алчност и злоба измукват и малкото ни останали сили . НО аз ви казвам ГОРКО ви , защото един ден всеки ще отговаря за делата си пред Бога.... Лука 13 :
    45. Един от законоучителите каза на Исус: „Учителю, с тези думи обиждаш и нас.“
    46. Исус отговори: „Горко и на вас, законоучители! Вие измисляте строги закони, които са непосилно бреме за хората. Карате другите да ги спазват, а вие даже пръста си не мръдвате да им облекчите товара.
    47. Горко ви! Вие строите гробници за пророците, а същите тези пророци бяха убити от предците ви.
    48. Така показвате на всички, че одобрявате това, което предците ви извършиха – те убиха пророците, а вие строите гробници за тях.
    49. Затова и Божията мъдрост казва: «Ще им изпратя пророци и апостоли. Някои от тях ще убият, а други ще преследват.»
    50. А вие, които живеете сега, ще трябва да отговаряте за кръвта на всички пророци, пролята след сътворението на света –
    51. от кръвта на Авел до кръвта на Захария, който бе убит между олтара и храма. Да, казвам ви: вие, които живеете сега, ще трябва да отговаряте за тях.
    52. Горко ви, законоучители! Вие скрихте ключа към познанието за Бога. Не само че самите вие не пожелахте да се сдобиете с това познание, но п
  • 6 Даниел - продължение

    1 1 Отговор
    Лука 6 : 20. Исус погледна учениците си и каза:
    „Благословени сте вие, бедните,
    защото ваше е Божието царство.
    21. Благословени сте вие, които сега сте гладни,
    защото ще бъдете наситени.
    Благословени сте вие, които сега плачете,
    защото ще се смеете от радост.
    22. Благословени сте, когато хората ви ненавиждат, отлъчват от обществото, обиждат и злословят името ви заради Човешкия Син. 23. Ликувайте, когато това стане, и скачайте от радост, защото наградата ви в небето е голяма! Та нали по същия начин предците им се отнасяха с пророците!
    24. Но горко на вас, богатите,
    защото вече сте имали лесен живот.
    25. Горко на вас, които сега сте сити,
    защото ще гладувате.
    Горко на вас, които сега се смеете,
    защото ще скърбите и ще плачете.
  • 7 диаманта

    4 0 Отговор
    До:ДАНИЛ
    Много дълъг монолог бе Пич...
  • 8 Иван Гешев

    7 0 Отговор
    Че нали точно лидерката на ДБГ съсипа четири блока на АЕЦ-а и сега пък тя и боклуците около нея лаят. Че има картел - има, ама и те са в далаверата.
  • 9 стоян

    2 2 Отговор
    Комунис мафията заедно с кгб се опитват да подриват законно избраната власт по всякакъв начин като този с изкупуване на ток и препродажба

    Коментиран от #11

  • 10 НЕКОЙ СИ

    4 0 Отговор
    350% ? Гарантирам ви ,че всички цени на стоките ,ще скочат мин 15- 20 %
    Тва е огромно увеличение. Представете си само хлебопекарните.
  • 11 ай сиктир

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян":

    Ти добре ли си с главата?
  • 12 Бате Бойко

    2 0 Отговор
    Заедно с Пеевски ще се нагрухаме юнашки на ваш гръб.Гарантирано от ГЕРБ.Като фалират заводи,предприятия и други фирми ние с Прасчо ще ги купим евтино и после ще оправим цената на тока.Гарантирано от ГЕРБ.
  • 13 Колю

    2 0 Отговор
    Притеснявахте се ,че ако се приеме Еврото за нац.валута всичко ще стане двойно. Е не познахте. Става двойно в лева и тогава приравняват в Евро и излиза ,че този акт и приемането ни в незнам къде си не е виновно за двойното обедняване на народа. Политика майка ,та дрънка. Изроди небесни от парламента . Проклети да сте всичките 240 изедници на останалия от 8 мил . само 5,5 мил. народ без война и катаклизми. Отровихте ни живота и намразихме Родината си заради вашата безкрайна алчност. Да се чудим дъртите как да уредим децата си да бягат , повтарям , да бягат от тук. Като стане на 17-18 и да се маха. На година вдигнат основната заплата с 50 лв и хоп -цъфнахте та вързахте. До сега взимахте чисто 386 ,но на всичко има ДДС 20% така че чисто са около 320 лв . Е сега може и 350 да станат. Горе долу - 200 Евро . Колко добре звучи само .Цели 200 евро. На толкова биват осигурявани ,а и много от тях реално получават работещите и произвеждащи при частниците. Това са истинските роби в тази страна и всичките тежести са за тях .Да ходиш на работа за да си плащаш пътя до работа ,данъци ,осигуровки , ток ,вода и др. битови елементарни нужди с ужасни лишения и ежечасно да очакваш какво друго ще ти сервират и как няма да ти стигнат парите за да го покриеш . Не искам децата ни да живеят в такъв стрес. Нова година -нов късмет в чужбина . От мен и брат ми - 4 възрастни и 4 младежи по-малко тук. Успех на оставащите .На мен 30 години ми стигат. Безкрайна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове