Last news in Fakti

8 Март, 2019 15:20, обновена 8 Март, 2019 14:24 7 616 107

Иво Инджев разказва: Нападна ме банда русофилски мекерета

  • иво инджев-
  • русофили-
  • нощни вълци-
  • добрич

Рокерската банда, имитираща руските “Нощни вълци”, се нахвърли върху мен в Добрич

Иво Инджев разказва: Нападна ме банда русофилски мекерета - 1
Снимки: ivo.bg

Банда русофилски провокатори се опита снощи да осуети представянето на книгата (ми) “Измамата “Сан Стефано” в град Добрич.

Рокерската банда, имитираща руските “Нощни вълци”, извърши това публично в българския град, който не само отхвърли натрапеното му по времето съветската окупация название Толбухин, но и издигна за първи път в страната на пиедестал (на мястото на някогашния паметник на съветския маршал) победителя на руските агресори в Добруджа генерал Иван Колев.

Бях поканен от Регионалната библиотека „Дора Габе”, Общобългарския съюз „Истина” и от общината в град Добрич на среща с читатели, но изпратени от Варна моторизирани агресори буквално ме нападнаха, окупирайки първите редове в залата на библиотеката.

Още с влизането ми се опитаха да ми попречат да стигна да импровизираната трибуна. Обърнах се към тях с призив да не провалят срещата с читателите, каквито те не са. Провокаторите от варненското подразделение на путинските “Нощни вълци” обаче започнаха на вият злобно с обиди и закани, че няма да допуснат “предател” като мен да говори за “предателската си книга” – същата, която никой от тях не беше чел.

В продължение на 25 минути, през които бях наричан “боклук” ( спестявам циничното изкривяване на фамилното ми име, с което ме наричаха) и с призиви да бъда разстрелян дузина мъже в черни кожени якета и две жени от същата компания крещяха обичайните за русофилите “въпроси” колко ми плащат американците. Един от тях врещеше, че не съм историк по образование и нямам право да пиша книги на историческа тема. В тон с препоръката на проф. Нина Дюлгерова, която призова във в. “Труд” вчера да бъде “спряна свободната журналистика” в мое лице.

Провокаторите, надъхани в социалните мрежи от варненската партия “Възраждане” , чийто лидер Костадин Костадинов е едновременно сред организаторите на “Луков марш” и участник в митингите на БСП, не позволиха на водещия Георги Чунчуков да говори и бяха на косъм да го нападнат физически, побутвайки го да си ходи.

Всичко, което можах да направя срещу тази банда, беше да запазя мълчание, седнал на няколко метра в пълно обкръжение като заложник в очакване на полицията. Макар хулиганите да се подиграваха на призивите на нормалните хора да бъдат извикани пазителите на реда, когато това най-накрая се случи повечето от тях си подвиха опашката и се ометоха. Останаха само неколцина, но напълно “достатъчни” със заплашителното си присъствие “герои” с явното намерение да ме “респектират” от упор ако започна да говоря.

Точно срещу мен на един скок разстояние се блещеше здравеняк с кожено яке и големи железни пръстени на юмруците (на долната снимка)

Иво Инджев разказва: Нападна ме банда русофилски мекерета

На първа “бойна линия” остана и най-забележимият от глутница “вълк” – на вид близо 2 метра висок, вероятно към 120 килограмов русофил. Съзнавайки явно, че дори не е нужно да говори, за да изпрати чрез външния си вид съответното послание, той остана в позата на застрашителен сфинкс до края на вечерта на метри от трибуната.

В един момент, когато численото превъзходство в залата наклони везните към нормалните хора, дошли за среща с автора на книгата, провокативните подмятания на хулиганите стихнаха и бяха сведени до епизодични реплики на моето изложение. Залата обаче насъбра смелост и на няколко пъти насмете агресорите с призиви да се махат всички “руски мекерета”.

Най-истеричният от мекеретата, единственият облечен цивилно, а не като паравоенен руски моторист, беше разпознат от публиката като “трансилванец”, на което той отвърна с цинизми, обичайни за подобни простаци. Но когато видя, че въпреки обидите към мен и призивите му да бъда разстрелян нямам намерение да се откажа, почти се разрева от безсилие, че си искал историята, каквато си я знае и за да не слуша “предателското ѝ пренаписване” хукна към изхода за облекчение на гражданите, грачейки клетви по мой адрес.

Срещата с читателите все пак се състоя.

Източник: ivo.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivo

    171 99 Отговор
    иво е голям отпадък

    Коментиран от #32, #90

  • 2 Емил

    125 170 Отговор
    Браво Иво! Все пак истината побеждава - дори Русия няма власт да я скрие!

    Коментиран от #7

  • 3 Няма

    152 41 Отговор
    по лошо от бивш Комунист който плюе Комунистите ! Герберасти долни ,забравиха откъде идват.
  • 4 Вълкан

    127 55 Отговор
    Много точно са ти били дадени всички определения, даже още е могло. Но иначе е грешка да ти се пречи на каквото и да е било, няма по-голяма реклама за русофилите от наличието на антагонисти като теб.
  • 5 Парадокс

    98 53 Отговор
    Едно от най-големите чуждопоклонни мекерета гони други "мекерета".
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Балък

    66 30 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Да ти имам и истините смешни

    Коментиран от #51

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бум Бум

    113 35 Отговор
    Такива като Теб, Плевнята, Цвъки и още няколко радки изпражнения кой ги обича ? Кой ? Помпата, Рубинения или бай дончу ? Никой ! Предателите никой не ги обича, бум !
  • 10 Реалист

    65 116 Отговор
    Браво Иво!!! Трябваше още снимки на всичките! Точно тия мазни топки ли са "вълци" бе? Аз виждам застаряващи комплексари с наднормени килограми. Това че са облечени в тесни кожени дрехи е да не се разплискват мазни телеса като се изсипят на пътя.

    Коментиран от #44

  • 11 Клюкар

    135 35 Отговор
    Само за това че навремето говореше че турското не било робство,а присъствие,заслужаваш публичен разстрел.

    Коментиран от #16, #47

  • 12 Аве Адолф до руска подлога

    55 93 Отговор
    Няма как на долната продажна комунистическа смет в независима България да и хареса тази книга . Уви платените московски подлоги винаги си личат от далече , къде по лумпенизираните им погледи , къде по кръглите им личица ....
  • 13 Киро

    53 79 Отговор
    Колкото и гнусните мекерета и подлоги с петолъчки да се опитват да заплашват и крият, вече всеки начетен човек е наясно с лъжите и опитите за скриване на историята!

    Неслучайно всички руски мекерета си приличат - или са промити пенсионерски кратуни или по-млади социални аутсайдери, които вътрешно си знаят, че от тях нищо няма да излезе (което е нормално за неграмотни и мързеливи ком кратуни) които търсят вината за собствения си провал в ЕС, НАТО, Запада и тн.
  • 14 S7ALK3R

    18 47 Отговор
    История разказана все едно си до психолога.
    -Измъчва ли ви нещо?
    - Да, виждам хора с пръстени да ме преследват.
    -А те Руснаци или Американци са?
    -Те са Руски мекерета.(но маскирани като паравоенни)
    -Хмм интересно, интересно.(шарейки надпис К*Р на тетрадката).
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Киро

    27 65 Отговор

    До коментар #11 от "Клюкар":

    Точно така, не е било робство! Ако дядо ти е бил роб, моя не е!

    Коментиран от #21, #37

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 321

    73 22 Отговор
    Мдаа, крайностите винаги дразнят. В една история винаги има множество гледни точки. Всички големи сили имат собствени интереси на нашата територия. И никой не спори, че и Русия има интереси, които противоречат на нашите. Ама когато, фанатично си се хванал за едната страна на историята не приемаш нищо или не виждаш недостатъците на другите тези, защото си заслепен от омраза, ти си за психиатър. Когато психиатрично болен човек демонстрира болестта си публично дразни останалите. Ако и те са болни като него - но с обратен знак - се получава това, което е описано. Този е типичен българин - за него няма сиво, всичко е или черно или бяло. А това, което е направил е чиста провокация. Все едно да отидеш в циганската махала и да ги призоваваш да спрат музиката, да съборят къщите и да се върнат от там от където са дошли - Индия. И да очакваш, че ще ти се радват. И да - повечето българи обичат руснаците - не заради тяхната държавна политика, която често не е била в наш интерес, а поради езиковата, етническата и духовната близост, а и защото тези хора са си давали живота за напълно непознатите българи.

    Коментиран от #20, #56

  • 19 NikNay

    49 14 Отговор
    Много евтин опит за PR. . .
  • 20 Киро

    43 73 Отговор

    До коментар #18 от "321":

    В голяма грешка си, че повечето българи обичат руснаците.
    Особено младото поколение, което не е закърмено с пропаганда, виждащо какво руснаците представляват по курортите - пияна и нагла сган, живееща с някаква измислена идея за превъзходство над източноевропейците и с огромен комплекс от западноевропейците.
    Хората вече знаят за избиването на цвета на нацията в България, за ограбването през годините, за противопоставянето на Съединението, за бомбардировките на Варна и Добрич, за нападението в Добруджа, за подстрекаванията към Сърбия и Турция да ни нападнат и тн. и тн.

    Коментиран от #34

  • 21 Клюкар

    56 5 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    Моя дядо е бил царски офицер,има медал за храброст от боя на Драва. Кортика му е закачен на стената в хола. За твоя дядо не знам.

    Коментиран от #28

  • 22 ха ха ха

    69 28 Отговор
    Кой ще седне да се цапа с това мекотело минджев бе? Не сте сериозни!
  • 23 Сашо

    74 28 Отговор
    Минджев, благодари се, че не са те пребили, а е трябвало!

    Коментиран от #80, #105

  • 24 Моля

    64 23 Отговор

    До коментар #15 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    Само като четеш написаното става ясно, че "интелекта" на помака е точно като за гербераст. Ако това е интелекта на Бг гражданина, очевидно тази държава няма да я има дълго. А що се отнася до Путин, Инджев не може да му стъпи на малкия пръст по никоя тема. Анадънму?
  • 25 Русофоб

    31 54 Отговор
    Иво, Конфуции е казал: "Не говори с прости хора за възвишени неща, защото няма да те разберат".
  • 26 Иванов

    7 57 Отговор
    Господин Инджев, много съжалявам, но за вас и мен животът скоро ще приключи в някоя канавка. Ще ни ликвидират по заповед на Пути и ще ликуват. Защото явно щатите и ес са твърдо решили да затрият България и Русия няма да пропусне да се възползва от това. Аз много съжалявам, че нас- българските патриоти ни идентифицират като фашисти, ционисти, американци и прочее, като примерно за себе си бих казал, че съм ксенофоб и не мога да изтърпям особено западняците. Жалко е, но такива са реалиите, та свиквайте с тази мисъл, а най- добре е да емигрирате, докато не е станало късно. Аз ще чакам вълците тук с нож в ръка и все някой ще отведа със себе си в Геената.

    Коментиран от #29

  • 27 Груьо

    38 13 Отговор
    И аз не смятам че е било робство, нито разбирам защо някои хора неистови се борят да бъдат наричани потомци на роби. Аз бих го нарекъл владичество/потисничество. Разбира се че е имало кланета и насилие, както и заробване. Но доколкото го разбирам аз, това е първите години след завладяването и после по време на потушаване на бунтове или извършвано от разбойници. Не бива да се омаловажават обаче насилствените потурчвания от централната власт и данъка Девширме. От друга страна, хората са имали къщи, имоти, имало е богати търговци. Извоюваме независима екзархия. Това не може да се направи от роби, нали?

    Коментиран от #45, #101

  • 28 Киро

    10 26 Отговор

    До коментар #21 от "Клюкар":

    Та последно дядо ти роб ли е бил или не?
    Щото ако е българин и живял в българските земи, внукът му твърди, че е имало робство, тоест той е бил роб...
    Последно?

    Коментиран от #75

  • 29 Помийна яма

    33 7 Отговор

    До коментар #26 от "Иванов":

    Винаги трябва да има ИНТРИГА!
    Инак как ще те запомнят с прибиваването ти в Добрич бе Ивайле.
    Книгата ти я помнят , я не, но Рокерската банда, имитираща руските “Нощни вълци”, се нахвърли върху мен в Добрич ще се помни!
    Българинът помни лошото в живота и винаги търси мъст.
    А ти си отличен пример за това.
    А човек живее има , няма 70 години на тоя свят.
    Как ще те запомним!
    Оня дето все искаше да бута паматници. Но как му беше името?
  • 30 ghost

    41 6 Отговор
    "Година по-късно Комисията за разкриване на досиетата с Решение № 50/ 08.10.2008 г.[9] потвърждава съобщеното от Инджев, като допълва, че той бил действал под псевдонима „Ивайло“ като секретен сътрудник към Първо главно управление на ДС – разузнаване. "
  • 31 ghost

    26 1 Отговор
    Това е Инджев!!!
  • 32 Пешо

    46 8 Отговор

    До коментар #1 от "ivo":

    Никой с пръст не го е пипал - сам си го пише. Демокрацията позволява да изразяваш свободно мнението си за някого или за нещо. Този е аморален измекяр от ДС.
  • 33 ghost

    38 5 Отговор
    Палячо!!!
  • 34 ванката

    44 7 Отговор

    До коментар #20 от "Киро":

    ти май не си ходил по курортите последните 10г щом смяташ че руснациъе били пияната сган та те почти ги няма у нас идват от беларус украйна молдова литва латвия естония дори и гтузия и казакстан и всички те говорят на руски ако това са за теб руснаците ок но аз от тия индивиди пияндета не виждам много да напиват се сигурно но по квартирите си а по улиците на курорта е пълно с натръшкани по земята англииски говеда такова пиянство съчетано със наткотици няма никъде тия оглавяват класациите на всеки работещ в по-гилям курорт в бг 100% гарантирано 10г съм летата по морето и виждам ситуацията с очите си а не по слухове ...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ghost

    21 6 Отговор
    "Иво Инджев получава средно образование в Софийската математическа гимназия. Завършва висше образование в СССР, в Института за страните от Азия и Африка при Московския държавен университет, където изучава специалностите „История“ и „Арабски език“. Владее общо четири чужди езика – английски, арабски, руски и немски."
  • 37 Иво

    25 8 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    Точно! Дядо ти не е бил роб за разлика от другите си сънародници, защото е бил лакей на поробителите. Такива, като теб и дядо ти са пример за продажничество и предателство.
  • 38 румен стоянов

    39 10 Отговор
    ХА-ХА-ХА...
    .
    А бе този няма ли жена като хората, та да му хвърли един бой, като нормалните жени и да го прати да мие тоалетната...
    .
    Но ако не може - Ало-о-ооо Карлуково...
    .
    - Бъдете човечни и се намесете... Това момче е за спешно лечение... Приемете го преди да е скочил от прозореца на 10-ти етаж.. с вик..."Руснаците идват"...!!!
    (...Макар, че Дебилите рядко разбират това което говорят...)
    .
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ghost

    20 1 Отговор
    Е как СССР, нали си ВЪРЛ АНТИ-КОМУНИСТ?
  • 41 Предател

    32 8 Отговор
    Инджев на предишните избори не беше ли от БСП, сега кави русофили го гонят. Как ще защитава едни идеи преди 4-5 години, върти се на 180 градуса, сега книги тръгнал да пише . Този е нещо като Елена Поптодорова - Клептоманова.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ghost

    12 2 Отговор
    1983-1987 г. – кореспондент на БТА в Бейрут.
  • 44 и теб

    23 2 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Що не отиде и теб да те мандръсат реалистично ве анал ?

    Коментиран от #95, #97

  • 45 Иван Гешев

    25 2 Отговор

    До коментар #27 от "Груьо":

    Дал си пълно определение за робство с твърдението, че не е робство - да не си друсан?

    Коментиран от #57

  • 46 ghost

    14 7 Отговор
    През 2010 г. става носител на отличието „Наградата на публиката“ в рамките на кампанията „Човек на годината“, организирана от Българския хелзинкски комитет.
  • 47 1908

    17 25 Отговор

    До коментар #11 от "Клюкар":

    Роби са били руските крепостни селяни и няма сила, която да скрие този факт. В България сме били под чуждо владичество, но не сме били роби!

    Коментиран от #50, #52

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ghost

    21 3 Отговор
    "- Г-н Инджев, нека още от самото начало изясним цялата истина за агентурното ви минало.
    - Истината е, че аз доброволно отидох при тях, инициативата беше моя. Имам предвид отидох при хората от Първо главно. Не се правя на жертва. Бях едва на 20 години. Току-що излязъл от казарма. А те ни промиваха мозъците още от детската градина. Пък и тогава такива ми бяха представите за живота. Всичко това изглеждаше много светло като перспектива. На младеж като моя милост хората от Държавна сигурност освен всичко друго обещават кариера, власт, влияние, пътувания, пари, разбира се. Звучеше много примамливо. И вълнуващо. "
  • 50 Петко Войвода

    29 4 Отговор

    До коментар #47 от "1908":

    Предател туркофил
  • 51 Емил

    1 11 Отговор

    До коментар #7 от "Балък":

    Сам си си определил името - балък! Не си сбъркал!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Bubbles

    28 10 Отговор
    АХАХАХАХАХАХАХА Абе този защо не го прибират още в Карлуково?
    Човека е с доказани СЕРИОЗНИ психически проблеми, къде е здравното министерство!?
  • 54 Дедо Ванго

    26 7 Отговор
    Ехх, Минджев, Минджев,а... пардон, Инджев, явно не си успял да се превърнеш в Нинджев. И сега какво???
  • 55 ghost

    12 7 Отговор
    - Г-н Инджев, нека още от самото начало изясним цялата истина за агентурното ви минало.
    - Истината е, че аз доброволно отидох при тях, инициативата беше моя. Имам предвид отидох при хората от Първо главно. Не се правя на жертва. Бях едва на 20 години. Току-що излязъл от казарма. А те ни промиваха мозъците още от детската градина. Пък и тогава такива ми бяха представите за живота. Всичко това изглеждаше много светло като перспектива. На младеж като моя милост хората от Държавна сигурност освен всичко друго обещават кариера, власт, влияние, пътувания, пари, разбира се. Звучеше много примамливо. И вълнуващо.
  • 56 1908

    15 32 Отговор

    До коментар #18 от "321":

    Повечето българи мразим руснаците, особено тези от съветска русия и тези след тях.

    Коментиран от #61

  • 57 Дочев

    5 13 Отговор

    До коментар #45 от "Иван Гешев":

    Напълно е прав Груьо. Кажи ти пълно определение за робство. А насилие е имало и между други страни. Немци и французи са избили взаимна няколко милиона души. Руснаците са били крепостни селяни. Но за казаното от по мечето за Инджев съм съгласен.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ...

    14 3 Отговор

    До коментар #56 от "1908":

    Ориенталец,, ще минеш за българин кога цъфнат налъмите в банята... Във ВАШАТА... ТУРСКАТА!
  • 62 Юда

    20 2 Отговор
    Предателят е навсякъде презиран и от двете страни,...и тези ,които му плащат сега го мразят и накрая ще го поръчат .
  • 63 нещастник

    13 5 Отговор
    тоя от къде има сила да е такъв голям боклук,в концлагерите подобни боклуци са вършели най -мръсната работа
  • 64 Натрупалите се Въшки

    4 1 Отговор
    Излизат на челото.
  • 65 НАДЕЖДА

    16 7 Отговор
    има видовден и такива като това мижаво нищо инджев ще заплатят скъпо за лъжите и продажните си слава, много скъпо, като плевньо който плати с живота на детето си и си взе посраната от много преди него синоптичка с шавлива птичка - минжо има три деца, които навярно умират от срам заради него - плювач, продажник за три сребърника, некадърно и мерско създание
  • 66 Когато въшката се наяде

    11 7 Отговор
    Излиза открито на ЧЕЛОТО и там и е краят ! Иво е мръсно куче диво което има една участ ! КЕРАТА !
  • 67 кацапомразец

    4 9 Отговор
    москали на ножi,на ножi !
    москаляку на гiляку !
    рабсия на згурия!

    Коментиран от #70, #71

  • 68 Иво маже да предаде и Левски !

    14 3 Отговор
    К/рви у нас има много макар че са мъжки !
  • 69 Apple

    7 13 Отговор
    Смелост, Иво. Мекерето не си ти!
  • 70 От къде си бе Красавец ?

    8 0 Отговор

    До коментар #67 от "кацапомразец":

    Що не се опериш малко по-открито ? Сега ти е времето, после ще замлъкне. Изхвърли се, покажи се , чорбаджи !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Иво МИНЖЕВ

    16 4 Отговор
    Е мъжка к/рва !
  • 73 БЪЛГАРИН

    13 16 Отговор
    Браво Иво, браво батце. Винаги е имало подлоги и ще ги има .
    Но истината боли и много боли, а и тезизи вече имат 300,000 жилища .
    По двама души са 600 хиляди , и ето ти втори КРИМ и повод за рушко анексиране.
    Пълно е с рубладжии продажни мекерета.

    Коментиран от #78, #82, #85, #93

  • 74 стоян георгиев

    9 12 Отговор
    водене на дискусия c путиноиди е напълно загубена кауза.те не са чели ни една книга за да опонират на квото и да е .
  • 75 Клюкар

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "Киро":

    Много си зле бате. Ти на колко години си,та дядо ти е живял по времето на турското робство????
  • 76 то па ни писна вече от простотии

    6 5 Отговор
    Този пък колко е неприятен. Да се радва че има такива мекерета че да може мекере като него да има някаква дупка.
  • 77 no name no face no number

    8 5 Отговор
    Поне са ти казали истината в очите ти
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Иво

    9 5 Отговор
    Тези боклуци от първия ред, дето гледат така умно..... мойте ли го духате, измекяри миризливи?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Minjef

    11 5 Отговор

    До коментар #73 от "БЪЛГАРИН":

    Кои им ги продаде продажните българи дето продадоха южна България на турците и скоро ще си я вземат по добре руснак от колкото помак.
  • 83 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 6 Отговор
    Докато МОЧА се пъчи насред София няма да се оправим!
  • 84 хахахах

    11 3 Отговор
    Не са русофилски банди Минджев, видял си народната ЛЮБОВ само дано не сънуваш кошмари хахахахах Сетих се как преди време и Бюреков я видя и още мирише на лайно. И Борисов или Хамид или Сергей или Курнелия да излезе без охраната ще я види народната ЛЮБОВ
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Иван Пестедял

    11 2 Отговор
    „Русия приижда! Русия налита, връхлита, агресира, анексира, окупира, узурпира, манипулира, съблазнява, изкушава, развращава! Ей! Чуй ни, Ю Ес Ей! Помощ! Не щем суверенитет, искаме васалитет! Не щем идентичност, искаме в наличност! Не щем история, искаме в Калифорния! Помощ! Помощ!“… Тъй пищят българските ястреби, белким се харесат на своя сюзерен.
    Гнусно нещо е предателството.
  • 88 Иван Пестедял

    8 3 Отговор
    „Русия приижда! Русия налита, връхлита, агресира, анексира, окупира, узурпира, манипулира, съблазнява, изкушава, развращава! Ей! Чуй ни, Ю Ес Ей! Помощ! Не щем суверенитет, искаме васалитет! Не щем идентичност, искаме в наличност! Не щем история, искаме в Калифорния! Помощ! Помощ!“… Тъй пищят българските ястреби, белким се харесат на своя сюзерен.
    Гнусно нещо е предателството.
  • 89 Иван Пестедял

    10 5 Отговор
    Иво Инджев, политически травестит и проститутка е част от научното доказателство, защо казана с българи в ада, който, единствен по рода си казан, няма нужда да бъде охраняван, защото, ако някой се опита да изпълзи, другите го дърпат обратно надолу. Други дърпачи, като част от научното доказателство са Евгени Михайлов, Алекс Алексиев, Методи Андреев, Антон Тодоров, Ефрейтор-генерал Атанас Атанасов, Александър Йорданов, Огнян Минчев и много други подобни.
  • 90 шшшшшт

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ivo":

    добре е, че си признаваш!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Политолог

    8 8 Отговор
    Интелигентният диалог и аргументираният спор с факти не е познат на българските социалисти /комунисти/ и платените московски слуги. Просто мозъците им са промити, не са отворили и една книга да почетат историческите факти за Руско-Турската война. Безспорен факт е, че България винаги е била смятана и всички действия на Империята на злото /Русия и СССР/ да ни превърнат в зад дунайска губерния. Тази е истината, мутри и слуги на Москва идете в Народната библиотека и почетете. Защо Москва не помага е една пушка Априлското въстание? За да се намеси след кървавото потушаване. Защо не ни защитава на Берлинския договор? Защо не е съгласна със Съединението? Защо изтегля офицерите си от младата българска армия по време на Сръбско-Българската война? Защото в сметките и няма силна, обединена и мощна България. Почетете малко слуги на Москва с ниски чела
  • 93 Санчо

    8 1 Отговор

    До коментар #73 от "БЪЛГАРИН":

    Заради по-доброто пешо коня се отказваше от суверенитет. Сега сме зависими,НО болшинството живее по-зле за разлика от Крим кьдето пенсии и зарлати са вдигнати в пьти а престьпноста и корупцията е паднала в пьти.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 стойчо

    4 3 Отговор
    Ето заради такива БОКЛУЦИ у нас имало османнско присъствие, а не робство! Никои не едлъжен да му чете книгата за да е буден гражданин с позиция! Аз и МАЙН КАМПФ на великия писател Хитлер никога не съм чел, но никога няма да съм привърженик на идеите му!
    ПРИДУРОК
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Дзвеео

    3 1 Отговор
    Браво на Рокерите! Вие с Ал Йо съе получили съвместно парично "вдъхновение" за да плюете?- Аз плюя на Вас с Александур Йорданов и леко съжалявам че не съе отнесло кютека!
  • 101 езиковед

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Груьо":

    Аз пък много бих се зарадвала ако разбера, че Езоп, който е бил роб, е прародител на моето семейство и аз съм негов потомък. Това обаче не означава, че "неистово се боря" за нещо, което ти намираш за унизително. При разрастването си Римската империя превзема много древногръцки градове, в които живеят изтъкнати за времето си учени. Голяма част от тях стават РОБИ на завоевателите си, но не работят в мините или на полето, а стават учители на царските деца, придворни математици, летописци, лекари... Това, че са ни оставили някакви права е далновидна тактика на турските управници, които са сметнали, че така ще бъдем по-полезни за турската империя и по-лесни за асимилиране-похвати на вътрешната политика. Семантиката на думата "робство" включва и значението на "подчиненост със ограничени права". Ти смяташ ли, че сме имали равни права с турското население на империята? Това, че не сме живели с железни окови по краката и ръцете не дава основание да променяме значението на думите. Това явно е свързано с ограничената езикова
    култура на някои лекета, които за пореден път посягат на езика да го напаснат на геополитическите планове на новите си господари.

    Коментиран от #102

  • 102 езиковед

    4 0 Отговор

    До коментар #101 от "езиковед":

    Аз лично не съм религиозна и смятам, че не е справедливо да се държи сметка на потомците за това което са правили дедите им. Много съжалявам, че има сили, които настройват българи и турци едни срещу други, защото сме комшии и това вреди на свестните хора и от двете нации, но носи ползи за мършата на някои други нации ползващи продажните ни лекета. И адски ме дразнят арогантните посегателства върху най-голямото богатство на биологичния ни вид-безграничните възможности на езиковото общуване. Много долно и мръсно, с политическа цел, убедиха негрите , че думата, която обозначава цвета на кожата им ("negro" на латински означава "черно") е обидна и им дадоха "правото" да те осъдят ако я ползваш. И с това велико "право" ги лишиха от ЕСТЕСТВЕНОТО им право да се гордеят с това, че са негри! А за гаврите с науката по темата за "пол" и джендър" изобщо не ми се говори. Няма по-долно племе от политиците!
  • 103 езиковед

    0 0 Отговор
    коментар102 е продължение на 101
  • 104 тракера

    6 0 Отговор
    Много мразим дъртуфляци които не умеят нищо друго и се препитават с плямпане по поръчка. Ама тоя е най противния от всичките.
  • 105 Патриот

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Сашо":

    И ти ли си продал се за копейки боклук?
  • 106 Ивон

    1 0 Отговор
    Пише книга за исторически факти човек с принадлежност към ДС. Всеки може да си направи съответните изводи.
  • 107 Гнида

    1 0 Отговор
    Мръсна Малко ти е било
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове