22 Май, 2019 16:39 5 918 16

Нови 40 камери ще дебнат по столичните булеварди. Вижте къде

  • камери-
  • бус лента-
  • булеварди-
  • софия

Новите устройства няма да снимат само нарушителите, а всички

Нови 40 камери ще дебнат по столичните булеварди. Вижте къде - 1

40 камери за контрол по бус лентите слагат до края на месеца от Столичната община на 7 възлови пътни отсечки в София.

Трасета, по които скоро ще има камери, са на:

бул. “Цариградско шосе”,

бул. “Сливница” - от Сточна гара до бул. “Петър Дертлиев”,

бул. “Данаил Николаев”,

бул. “Александър Малинов - от бул. “Андрей Сахаров” до “Цариградско шосе”,

бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” - между “Черни връх” и “Драган Цанков”,

бул. “България” - между “Гоце Делчев и “Пейо Тодоров”

Има и една обособена зона на бул. “Константин Величков”, между бул. “Сливница” и бул.“Възкресение”. Там автобуси, тролеи и трамваите се движат в средната лента по линията на железницата и са отделени със заградителни съоръжения.

От "Пътна полиция" обявиха, че досега, във въпросните отсечки, контролът се е осъществявал от катаджии, тъй като камерите за скорост не могат да бъдат ползвани за такива нарушения.

Новите устройства няма да снимат само нарушителите, а всички. След като бъдат отсети всички прегрешили, снимките с тях се ще изпращат към "Пътна полиция", където ще се налагат глобите. Така и контролът ще стане денонощен.

От Столичната община припомнят, че лентите са ясно отделени от другите платна с жълта боя и надписи на английски език, а и с главни букви BUS. Има и знаци, които предупреждават за тях.

Статистиката сочи, че през миналата година за шофиране по столичните бус ленти са глобени 3133 шофьори, те са платили по 50 лв. за нарушението.

Само от началото на 2019-а досега са санкционирани 1665 прегрешили водачи, дръзнали да минат пряко и да избегнат трафика.

Сигнали за каращи в бус лентите могат да се подават на тел. 112, както и на Facebook страницата на СДВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    36 6 Отговор
    Абе те хубаво кичат с камери, ама кога ще вземада оправят и пътищата?

    Коментиран от #10

  • 2 Бус лентата,

    13 10 Отговор
    Е незаконна, защото не е собственост на Градският транспорт ! Не собственост на Фандъкова, нито на КАТ! На всички нас е! Обидно е навлеци да се ширят, несправедливо, на “Бус”? Лентата! А действителният собственик да кибичи в задръствания! И защо веднага глоба? Предупреждение, забележка....
  • 3 Бус лентата,

    12 11 Отговор
    Е незаконна, защото не е собственост на Градският транспорт ! Не собственост на Фандъкова, нито на КАТ! На всички нас е! Обидно е навлеци да се ширят, несправедливо, на “Бус”? Лентата! А действителният собственик да кибичи в задръствания! И защо веднага глоба? Предупреждение, забележка....
  • 4 Գեւորգ Գ.

    4 2 Отговор
    Ако показаната на снимката очертана маркировка е на улица в София, значи всички, които са решили, разрешили и платили за нейното изпълнение - не са наясно с Наредба № 2 за сигнализацията на пътищата с пътна маркировка.
    Ето какво пише в нея:
    Чл. 4. (1) Пътната маркировка върху платното за движение е постоянна и временна.
    (2) (Изм. – ДВ, бр. 34 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г., бр. 74 от 2016 г. , в сила от 20.09.2016 г.) Постоянната пътна маркировка върху платното за движение, включително върху пешеходните пътеки, се изпълнява само с бял и жълт цвят.
    (3) (Изм. – ДВ, бр. 74 от 2016 г. , в сила от 20.09.2016 г.) Пътна маркировка с жълт цвят се използва само за очертаване на начупени линии, обозначаващи площи, забранени за престой и паркиране на пътни превозни средства, и за очертаване на ленти, предназначени за движение на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.
    На практика излиза, че с данъците си плащаме на некадърници, които не познават нормативните изисквания!
  • 5 Дедо Ристо

    25 8 Отговор
    Пълнете гушите а ние ще пълним сервизите с тия пътища.. А заради БУС лента с 2 автобуса по нея пълни с мангали без билети,ние ще си кесим в задръстването по широките ЕВРО-булеварди...
  • 6 Գեւորգ Գ.

    3 2 Отговор
    Актуализация на коментара ми:
    Публикувано във факти.бг: Ако показаната на снимката очертана маркировка е на улица в София, значи всички, които са решили, разрешили и платили за нейното изпълнение - не са наясно с Наредба № 2 за сигнализацията на пътищата с пътна маркировка. Ето какво пише в нея: Чл. 4. (1) Пътната маркировка върху платното за движение е постоянна и временна. (2) (Изм. – ДВ, бр. 34 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г., бр. 74 от 2016 г. , в сила от 20.09.2016 г.) Постоянната пътна маркировка върху платното за движение, включително върху пешеходните пътеки, се изпълнява само с бял и жълт цвят. (3) (Изм. – ДВ, бр. 74 от 2016 г. , в сила от 20.09.2016 г.) Пътна маркировка с жълт цвят се използва само за очертаване на начупени линии, обозначаващи площи, забранени за престой и паркиране на пътни превозни средства, и за очертаване на ленти, предназначени за движение на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.
    Чл. 11. (1) Единичната непрекъсната линия М1 се използва за въвеждане на забрана за пътните превозни средства да я застъпват и пресичат при:
    6. очертаване на пътните ленти, предназначени за движение на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници ("BUS"-ленти), и др.
    На практика излиза, че с данъците си плащаме на некадърници, които не познават нормативните изисквания, защото единичната прекъсната линия и надписът трябва да са изпълнени в бяло.
  • 7 Боко дападжията

    8 4 Отговор
    Бус лентите са необходими за да може герберастките велможи със сини буркани или само с буркани да стигат по-бързо до овцете, пардон плебеите, пардон избирателите си !
  • 8 Гост

    7 3 Отговор
    Първо да кажат на Малинов откъде докъде е бус лентата, че един път я правиха, следващия път я задраскаха. Първо да си оправят лентите и после да слагат камери, разбирачите...

    Коментиран от #13

  • 9 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    мдааааа, ДЕБНАТ!!!!!!!!..Ми то кво ли гадно НЕ НИ ДЕБНЕ!!!! в тази бокова държава...Даже и Апосланика е по на кеф от ,,първата газова копка с Гърция,!!!!!!Все пак Руби си е ЕНЕРГИЕН СПЕЦ!!!!!Отврат е ,,посланика,, да те ита за ТЕРИТОРИЯ ВЕЧЕ!!!
  • 10 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    ми то в ,,пътищата,,няма ДАЛАВЕРА!!!!Значи-НИКОГА>>>
  • 11 Иво

    7 1 Отговор
    От столична община ясно ни напомнят как в българска държава със жълто пише BUS а не БУС на български защо по същата логика го напишете на виетнамски или китайски. Абсурдна столична община. 🇧🇬
  • 12 Бунара

    0 0 Отговор
    Бравооооо, браво ако някой от идиотите в общината излезе и каже колко, къде и за кво ще отидат парите от глобите ще гласувам за представителя на село Доспей за кмет на София!
  • 13 Всеки ден минавам там

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Няма бус лента там . Върху жълтата линия има бяла прекъсната. Знаците също показват че бус лента няма. При несъответствие между пътните знаци и маркировката на пътя, участниците в движението са длъжни да се съобразяват с пътните знаци.

    Коментиран от #15

  • 14 ДЯДО

    4 0 Отговор
    Бул.Александър Маринов в Младост пълна тъпотия.
    Три платна от които едно за ляв завой, второто за направо, третото BUS.
    Който е проектирал тази глупост, би ли ми обяснил как три дори четири
    средно големи града, Младост1,2,3,4 + влизащите от околовръстното + вливащите се от Дървеница + + +
    могат да минат само през едно платно нормално в час пик.
    Да не споменавам светофарите които са през 50м.
    Така ли се учат хората на търпение и послушание? Иначе глоба, ако закъсняваш за работа, шефа глоба. Махнете си сините лампи и карайте според законите които сте измислили па да видите тогава кон боб яде ли.
  • 15 ДЯДО

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Всеки ден минавам там":

    Извинявай за въпроса, с катаджия или институция спорил ли си ?
    Ще ти обяснят, че бялата прекъсната лента прозира през жълтата.
    Аз се опитах да оспоря глоба, че съм паркирал върху тротоар който не само не съществуваше ами нямаше и пътна настилка, показах и снимки от местопрестъплението. В резултат на това ми отговориха, че по плана на града има тротоар на тази улица, това че не е направен и не се вижда няма значение, та какви табели, какви ленти, какви пет лева, плащай.
  • 16 Боко

    1 2 Отговор
    Стига сте брецали,спазвайте правилата за движение по пътищата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове