Last news in Fakti

12 Юни, 2019 21:00 33 799 133

Волен Волгата е загиналият моторист във Варна

  • варна-
  • катастрофа-
  • волен волгата

Зверска катастрофа в морската ни столица

Волен Шентов, по-известен сред приятелите си от детинство като Волгата, е мотоциклетистът, който загина снощи при зверската катастрофа във Варна. Близки на 29-годишния варненец се свързаха с наш репортер, за да разкажат, че са потресени от трагедията и не могат да повярват, че са изгубили своя приятел.

„Онзи се видяхме си приказвахме, преди това пък ходихме да гласуваме заедно на европейските избори, игра си с детето ми… просто не мога да повярвам, че се е случило. Волгата беше чудесен човек и разумен шофьор. От години кара мотор, не съм чул да е имал произшествия… но това момиче така го е засякло, че не му е оставило шанс“, разказва пред "Блиц" приятел на Волен от детинство.

На мястото на трагедията близки на момичето, управлявало аудито се опитваха да я успокоят, а на метри от тях група приятели на загиналия Волен едва сдържаха гнева си и подвикваха „Убийца!“.

Още преди експертното заключение и произнасянето на компетентните органи беше ясно, че водачката на аудито е направила нарушение – движейки се по булеварда в посока центъра е предприела неразрешена маневра, за да завие към бензиностанция „ВМ Петролиум“.

„На 20 метра ѝ е свветофара, спокойно можела да направи обратен завой, но тя решила да премине през двойна непрекъсната линия! Мотоциклетистът е ускорил много бързо на светофара и просто е нямал никакво време за реакция. Трагедия просто!“, коментираха събралите се на мястото на катастрофата хора.

Неволни свидетели на фаталния сблъсък станали и служители на охранителна фирма „Спартак“. „Чу се страшно силно. Направо адски звук“, коментира един от тях пред нашия репортер на място.

Двамата гардове останали на местопроизшествието с цел то да се запази до идването на кометентните органи. Впоследствие съдействаха с информация, която предоставиха на разследващата полицайка дошла на огледа.

От полицията във Варна излязоха и с официално съобщение по случая:

Тази нощ, около 22:40 часа, във Варна, на бул. "Сливница", в посока центъра на града, се движи л.а. "Ауди". Водачката на автомобила - Н.П. (21 г.) от Варна предприема маневра за завой наляво, при наличие на пътен знак "Г9 - Премини отдясно на знака", след което възниква ПТП с мотоциклет "Хонда". Вследствие на инцидента 29-гдишният мотоциклетист е загинал на място.

По случая е образувано досъдебо производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народна мъдрост

    50 91 Отговор
    Да би мирно седяло.....

    Коментиран от #111, #115, #132

  • 2 Краси

    109 33 Отговор
    Не ни трябва война. Сами се изтребва е, като правим глупости по пътищата. Затова си седя в Германия, тук такива маневри и такива, скорости не се случват или ако се случват, то на глава от населението е минимален процента. RIP

    Коментиран от #3, #53, #58, #62

  • 3 Така си е

    83 9 Отговор

    До коментар #2 от "Краси":

    Там като се случи нещо такова най често е с балканско участие.В последното такова даже звездата Шабан угасна.
  • 4 гоист

    164 54 Отговор
    Абе с 50км/ч и каска на главата трудно ще загине.

    Коментиран от #7, #68, #103

  • 5 Бай

    157 20 Отговор
    На двойна непресечна да направиш обратен завой или да караш в насрещното по магистрала трябва да се влиза в затвора все едно си пил или си дрогиран !!!как може трезви хора да правят смъртоносни грешки и да има само глоба за това ???
  • 6 Диан

    99 4 Отговор
    Време е общината да сложи бетонна предпазна стена тип джъси по Сливница. Преди завиваха за пирамидата, сега за Марешки.

    Коментиран от #24

  • 7 Рто

    89 12 Отговор

    До коментар #4 от "гоист":

    Абе по принцип си прав, но и ако тази не беше предприела неправилна маневра, също щеше да е жив!!!

    Коментиран от #33

  • 8 Зайко Байко многознайко

    92 4 Отговор
    Правилата са за това, за да бъдат спазвани. Спомбям си един лозунг от детството ми, който беше закачен на стената на един блок от т.н. " Фондови жилища" в нашия квартал, който гласеше: " Минутка невнимание, цял живот страдание" Карам мотоциклети от 1967 , Симсонките с педалите, Балканчета, Ижета, Чезета, Емзета , Хонди CX 500 B , Хонда Valkyrie, Yamaha R1, Сузуки Hayabusa. Спомням си винаги този надпис а сега вече си пускам клипове на Ю туб с катастрофи преди да карам. За сега ми действат възпиращо! Бог да го прости колегата , толкова му е било писано. Дядо ми Мъдрият Заек , казваше : " Каквото тие писано на главА , на камИк не иде".

    Коментиран от #67

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ирма Гриизе

    18 12 Отговор
    С една газова камера ще затворят цикъла.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 zeza

    71 7 Отговор
    жалко, момата ще мине метър ,защото като минат емоциите, в съда експертизите ще докажат превишена скорост на мотоциклета и то много. Мой колега го уби по същия начин един с голф, като ми сече пътя на Кауфлабд за Виница. И изкараха загиналия също виновен, скорост 110 и каране в насрещно.

    Коментиран от #65

  • 15 ивчо

    57 4 Отговор
    там масово се нарушава и полицията дреме, няма нито ефин глобен.А обратния завой на кръстовището не е разрешен трябва да караш до кръговото.

    Коментиран от #113

  • 16 Ауди

    86 7 Отговор
    Ехе айде сега...мацка на 21 и Ауди,двойна непресечена в събота вечер....кочина тъпа българска. Бог да прости момчето

    Коментиран от #20

  • 17 Gjkmnnb

    30 9 Отговор

    До коментар #13 от "Тоя го знам той е много голяма сперма":

    Дано, влезе!!!!! Следващия път да мисли като не спазва правилника
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 zezar16

    78 7 Отговор
    да не се окаже от камерите че мотора е прелетял със 150 през светофара, там и вечер е мн осветено и няма как да не забележиш мотор чакащ или потеглящ от светофара. Пръдлата си има огромна вина и ще си носи кръста но .....
  • 20 коко

    35 10 Отговор

    До коментар #16 от "Ауди":

    и къв ти е проблема с момичето гидините и колата. Лада 2105 ли трябва да кара, ефекта от удара ще е същия със 150
  • 21 И ся кво

    72 21 Отговор
    Да се научат пък и мотористите да карат в ограничения, а не с 3459 км в час! Шофьора на колата, че е виновен е виновен, ама каскета ако си беше карал с 30 ся щеше да си пие ракията някъде и да обсъжда с останалите какски как никой не ги пази на пътя!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 варна

    43 9 Отговор
    ако някой си мисли че с тез кръгови и този измислен булевард нещо се е подобрило в движението силно се лъже. Пълен хаос е в целия град, тапи задръствания и изнервени шофьори, жалко за младежа.
  • 24 Прав си

    32 3 Отговор

    До коментар #6 от "Диан":

    И в София трябва с бетонна стена да се разделят платната на всички булеварди. А също да не я прекъсват за леви завои както са направили например на Симеоновско шосе. Никъде на запад не правят такива пътни щуротии каквито правят общинарите в БГ
  • 25 дидо

    41 20 Отговор
    Трябва да забранят да се дават книжки на толкова млади момичета 21г., те на краката си не могат да вървят още на коли се качват че и правят рисковани маневри.

    Коментиран от #29

  • 26 James

    76 5 Отговор
    Истината е, че мотористите катастрофират най-често заради висока скорост или рискова маневра (слалом между автомобили или каране по осевата линия, когато някой се престроява). Моторджията е ускорил вероятно до над 100 км/ч, вечер и при намалена видимост всяка изненадваща ситуация може да доведе до смъртта му.
  • 27 Проста раса

    21 8 Отговор
    Сами се избиват
  • 28 Споделена Вина

    29 18 Отговор
    За другият път ще знае да не ускорява , от 0 до 100 за 3.2 секунди.

    Коментиран от #34

  • 29 Бранник

    29 1 Отговор

    До коментар #25 от "дидо":

    Не е важна възрастта на водача, а опита му.Може да е с 20г. стаж,а да кара като новобранец.Като не може да прецениш обстановката изчакай.Но в теорията ти има и истина ограничения трябва да има в мощността на автомобила до определена възраст, както направиха с моторите, над 350сс трябва да имаш навършени 24г.А при автомобилите би трябвало да е водачи с стаж под 2г да управляват автомобили с мощност до 120 к.с. и кобатура до 2000сс с временна книжка .След като направиш стаж над 2г. отиваш в КАТ и минаваш проверочен както е в Германия, и като го издържиш ти дават постоянна книжка и може да караш автомобили с по голяма маса и повече коне.Друг начин няма. Говорим,че немците са по добре а не виждаме законите и как се дебнат един друг ако нарушиш правилата.
  • 30 Варненец

    42 1 Отговор
    На това място масово се завива по този начин към бензиностанцията, всички го виждаме и то се знае. Там трябва да има бетонни прегради между платната а не да се разчита на знак, още сме твърде диви за да разчитаме на култура.
  • 31 ЪХЪ ЪЪЪ

    21 14 Отговор
    ТОЛКОВА ПРИМЕРЕН МОТОЦИКЛЕТИСТ Е БИЛ , ЧЕ ПРОСТО СИ КАРАЛ СЪС СТО ! А ИНАК ВСИЧКО ОТ СОЦА СИИИИ.....................!
  • 32 Проста К..ва

    34 11 Отговор
    Млад шофьор без опит с мозък на хлебарка и гледай кво става! Сега като я пуснат ще утрепа някой друг:-)

    Коментиран от #35

  • 33 Хайл

    32 3 Отговор

    До коментар #7 от "Рто":

    Ако не се е засилил толкова много пак щеше да е жив-и двамата имат вина в случая
  • 34 Варна

    20 1 Отговор

    До коментар #28 от "Споделена Вина":

    Един човешки живот толкова ли е ценен за теб, помисли ако беше твой любим човек на мястото на това момче, не ги защитавам мотористите и мисля, че е крайно време във Варна да се вземат мерки за тях особенно този сезон

    Коментиран от #89

  • 35 Варна

    10 2 Отговор

    До коментар #32 от "Проста К..ва":

    Точно така
  • 36 332дед

    35 4 Отговор
    Обучението на младите шофьори е СЛАБО!!! Полицията СПИ!!! Няма млада мома да кара без телефона на ухото..това е факт.. ПОЛИЦИЯТА СПИИИ!!! Да не говорим за паркиралите дето си щат!МВР е пълна анархия!! Бога го прости, и да дава сили и кураж на семейството му!!!
  • 37 Зайко Байко многознайко корекции

    12 3 Отговор
    Правилата са за това, за да бъдат спазвани. Спомням си един лозунг от детството ми, който беше закачен на стената на един блок от т.н. " Фондови жилища" в нашия квартал, който гласеше: " Минутка невнимание, цял живот страдание" Карам мотоциклети от 1967 , Симсонките с педалите, Балканчета, Яви, Ковровци, Ижета, Чезета, Емзета , Хонди CX 500 B , Хонда Valkyrie, Yamaha R1, Сузуки Hayabusa. Спомням си винаги този надпис а сега вече си пускам клипове на Ю туб с катастрофи преди да карам. За сега ми действат възпиращо! Бог да го прости колегата , толкова му е било писано. Дядо ми Мъдрият Заек , казваше : " Каквото тие писано на главА , на камИк не иде".
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Густо Майна

    51 4 Отговор
    Момата, че е виновна за действията си - виновна е! Ама и Волгата е ударил сигурно още 50 върху 50-то. Поне! Ама ей го на, 1 през нощта. Живея на висок етаж около центъра на Пловдив и ги слушам: пилят яко по тракийските булеварди, и в Кючука! И това е цяло лято, по цяла нощт. Полиция - йок! И като ги слушам как определено се дърпат, щото цедят на предавките, баш с 50 се движат! Сещам се преди години за центърът на Фрайбург. Зона 30! Цяла банда с пистаци мина. С 30!!! Ние сме диваци - простаци, ясно е. Затова най-добре, както в някои румънски градове да се забрани движението на всякакви мотоциклети и мотопеди, над 100-ина см3 в сериозно урбанизирани зони!!! Ще е здравословно за всички.

    Коментиран от #46

  • 41 12345

    35 3 Отговор
    тая че е за затвора, е ясно, ама от друга страна, както тя нарушава, така и той. Така че общо взето сам си е виновен. Няколко години карах мотор и знам - нито може бавно, нито внимателно. Така че всеки си прави сметката и на себе си се сърди после. Всяко излизане с мотор си е чист хазарт. Ако пък е над 90-100 коня, изобщо откачаш... и веднъж се случва. Заради децата спрях.
    Жалко за момчето, за близките.
  • 42 Бат Мишо

    19 14 Отговор
    e кът плюете момчето да ви даде господ и на вас 1 гювендия къкто чати да ви засече ....ко си мислите че кът съм с 40 тонния хенгер ще успея да спра ли ...една таквас остай брачед ми без крака ...и да ви нашепна -няма и да опитам да спра-тъй ша я остая кът ваденка на асфалта къкто се гримира ....обаче забелязвам у гювендиите ЧЕ СЕ ПАЗЯТ от камиони...и зад мене засича - имат чувство за самосъхранение ни мога да им го отрека...
  • 43 Бат Мишо

    14 7 Отговор
    кът давате на 18-22 год си пикли да карат имайте 1 наум...там някъде е бат мишо с хенгера и засекът ли го гювендийки НЯМА ДА СПРЕ
  • 44 Бат Мишо

    11 8 Отговор
    ПС сигурно си мислите че не виждам кой кара ама бъркате -карам с1 процент от вниманието си щот карам от 42 г с другите 99 гледам около мене и още виждам добре на 48 съм
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Що кайш

    13 0 Отговор

    До коментар #40 от "Густо Майна":

    Един умен коментар най-накрая.
  • 47 Бат Мишо

    8 15 Отговор
    ще спра но не достатъчно бързо ....не и преди да и заминат краката....после може да мерите спираачния ми път КОЛКОТО ИСКАТЕ ....тя само да ме засече къкто ланка по ай фон 16 ката си ....после адвокатката ми ще и обясните кък сте ми измерили скорост ПРИ УДАР щото спирачен път се мери И Е ВАЛИДЕН при чисто спиране ИЛИ удар с лек предмет -пешеходец ---при удар с дърво или бат Иван с бетоновоза ЩИ МИ ИЗМЕРЯТ ДУКАТА -когат оня напрай експертизата на гладкоцевното....и студент адвокат ги събаря в съда ....А АКО НЕ БУТНА СПИРАЧКАТА ко мерят -колко съм бутал колата ли -след кто е влязла под дифовете ...чи мерете успех ви желая
  • 48 Бат Мишо

    13 6 Отговор
    я питайте някой експерт при удар едната кола има 5 метра спирачен път и се удря в дърво КОЛКО Е БИЛА СКОРОСТТА и кък точно доказва колко от силата е отнело дървото ...и колко са били изгнили ламарините или дървото или при удар мотор-кола ИЛИ кола - 30 тона хенгер има по 5 метра спирачен път -после е удара и влаченето - кък точно доказва че при удара крака ми не се е отплеснал от спирачката на МАН а , или че не ми е повдигнала подвирайки се -предния мост и оттам изменила сп път....успех ви желая - за това ДАИ кът няма акъл-вие си го опичайте и МИСЛЕТЕ преди да купите на тъпата си кифла кола - аз съм по пътищата и дебна кифли И НЯМА ДА СПРА съвсем умишленно ащо ме засече кифла с айфон
  • 49 Бат Мишо

    18 8 Отговор
    споко ще я оставя жива да си я бутате доживот в кола и да и обяснявате що сте и купили кола и книжка и сте я оставили да кара сама, кът сте знаели че е малоумна с рефлекси на умрял кон и наблюдателност на същия

    Коментиран от #59

  • 50 Боклук

    2 16 Отговор

    До коментар #45 от "Pot":

    Умри от яд гомно проклето!
    И с "многото пари" , като си няма да ги сложат при теб в ковчега, бе нищоженик. Мишка скапана.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 София

    31 7 Отговор
    Обесете кучката пред община Варна. Или поне линч, мятайте камъни и т.н.
    Преди два дни бях до Пловдив и се прибирам към Сф с влакчето, една бургазлийка на 18г. ми обясняваше колко била опитна защото вече имала стаж няколко месеца и си викам, добре че и аз и тая сме във влака а не зад волана. Все по рядко се качвам на кола и никак не съжалявам..
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Риса

    9 0 Отговор
    Да,там всеки прави нарушение,но ако няма никой от преди светофора аз съм виждала патрулка да нарушава ....за мотописта---Бог да го прости !
  • 55 Аз Варна

    17 13 Отговор
    В потрес съм !Да почива в мир Волен.Съболезнования на семейството му.Думите не стигат в такъв момент,тъжно и жалко е.Онази п.кла на 21 г. дали ще може да живее с мисълта ,че е УБИЙЦА?Дано да я гризе съвестта докато е жива и да получи максимално наказание.Но дори мама и тате да я изкарат чиста като девица от този ужас -има ВЪЗМЕЗДИЕ-рано или късно.
  • 56 Аз Варна

    16 9 Отговор

    До коментар #45 от "Pot":

    Замълчи в такъв момент.Кажи Бог да прости момчето-на 29 години беше.УБИЙЦАТА е карала като бясна,не той.На ясно ли си изобщо каква гледка беше,не могат да изчистят улицата.Пази Боже на теб да те събират няко ден.

    Коментиран от #128

  • 57 АУУУУУ

    13 3 Отговор
    Там непрекъснато нарушават правилника за да зареждат на Марешки на бензиностанция та. А пък от полицията се правят на "не видели". Да не прецакат бизнеса на Марешки... 🙊🙉🙈
  • 58 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Краси":

    Това,че седиш в Германия е бягство от всичко което се случва в България и не е хубаво.Само празни коментари не трябват.Трябват действия истински действия.Като седиш там правиш по лошо на държавата,която бавно загива.
  • 59 Светльо

    9 6 Отговор

    До коментар #49 от "Бат Мишо":

    Дали да не спреш с простотиите си и да ми пишеш на тъпия си диалект?!
  • 60 158357

    10 9 Отговор
    Иии този волгата беше един дето колело не трябва да му се дава камо ли мотор

    Коментиран от #101

  • 61 Гост

    11 11 Отговор

    До коментар #45 от "Pot":

    Никой не е бил виновен на тая да кара като луда като не може да кара да не се качва на кола да не взима книжка и т.н. Жените шофьори са истинско бедствие.Особено младите като тази.Тя знае,че прави нарушение,но не се спира и после моториста бил виновен,ами не е виновен,че карат бързо карат съгласна съм,но това не означава другите участници на пътя да правят нарушения нали?Така че виновна си е тя ако не беше направила това нарушение човека щеше да е още жив,но за нея явно е по-важно да си зареди бензин отколкото да предотврати ПТП и/или да спаси човешки живот.
  • 62 Али Бали

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Краси":

    За това и Вие Херманците като се върнете в БГ спазвате много ЗДП.
  • 63 Николай

    16 5 Отговор
    Тя направила обратен завой на забранено място, мотора ускорил много бързо. Значи при ускорение от 0-100 за 2 сек. не виждам нищо разумно да караш в града с над 100 това е редовно. Видят ли права улица и газ.
  • 64 кмете време е да си ходиш

    7 4 Отговор
    Вина имат и проектантите и Общината! Едните, че са създали това неразумно решение, другите, че не са обезопасили възможността за нарушение. В други страни има специални неравности, гумени конусчета,парапети на такива места подтикващи водачите към "неволни" нарушения. Сега може и мантинела да сложат там, но за съжаление след дъжд качулка.

    Коментиран от #66, #97

  • 65 Гуньо

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "zeza":

    То там имам спомен, че беше тръгнал да изпреварва в насрещното колона спрели в задръстване автомобили. С тази скорост...
  • 66 Фалафел

    5 3 Отговор

    До коментар #64 от "кмете време е да си ходиш":

    Вина имат кухите кратуни, които нарушават, не общината. То трябват 5 грама, ама откъде да долетят при теб...

    Коментиран от #102

  • 67 Доктор

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Зайко Байко многознайко":

    Обаче глупаците не могат да го разберат, мислят че на тях няма да им се случи.
  • 68 Мото турист

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "гоист":

    Само ще ти кажа,че краш тестове на коли( челен сблъсък в стена) се прави с 50км. Ако изобщо се сещаш за какво пиша,при 50км в час,колата става мазало. Имаш ли представа,дори при тази скорост,200 кг.( толкова тежи мотора) колко тона стават?

    Коментиран от #85

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Куоре спортиво

    0 3 Отговор
    https://m.fakti.bg/bulgaria/387343-zverska-katastrofa-krai-nedelino-trima-zaginaha
    Това пак ли са мотори?
    Да ги прости Господ!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Цецко

    6 0 Отговор
    От много време карам кола и от скоро мотор - много пъти съм виждал да правят малоумни маневри с коли, за щастие съм бил с колата. А като съм с мотора, си имам кристална топка, за да знам кой на къде е тръгнал, още преди и той да знае......
    Жалко за момчето 😞
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Некой

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Pot":

    ТАПАК
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Иванов

    20 1 Отговор
    Поредната проста шофьорка с купена книжка.Аз съм цял ден по пътищата. Като попадна на поредната какичка -търговки представител -сложила тъмните очила - моментално се дърпам поне 30 метра зад нея и при първа възможност я изпреварвам с мръзна газ. Щото такива номера са ми правили - само Господ ме е запазил жив. Некадърни с огромно самочувствие и никъв поглед на пътната обстановка. Да не говорим , колко често говорят по телефона- едно блутут струва 30 лв бе дейба, червилото и е по-скъпо. Трагедията е голяма.

    Коментиран от #98

  • 78 Шаран БГ

    9 1 Отговор
    Написал го е един от коментиращите тук : ПРАВИЛАТА СА ЗА ТОВА - ДА СЕ СПАЗВАТ !! От всички,, навсякъде, по всяко време на денонощието.Бог да прости загиналия моторист! Главната вина е на колата, пресякла двойно-непрекъснатата линия. !Скоростта на маневрата и е без значение !! И единична да е - щом е непрекъсната , НЯМАШ ПРАВО да я пресичаш. НЯКОЙ ще разчита на това, че ти ще спазиш нормата " НЕ ПРЕСИЧАЙ !" И ако още някой не е разбрал, че СКОРОСТТА УБИВА .......да кара като бесен !!! Същият ден /през деня, по" видело"/ фрапиращи нарушения на скоростта. На прав хубав път аз съм с 90-95 км/ч. Зад мен напира да ме изпреварва някой ?Нещо нормално, нали .... !? Насрещен трафик - не много напрегнат. В един момент "бързака" зад мен тръгва да ме изпреварва. НО насрещно движещата се машина не е с 90-95 км/ч / 25 - 27 м/с/, а със / грубо пресмятам/ около 140-150 км/ч т.е.39 -42 м/с.Тя бе на около 350-400 метра пред мен, а се разминахме след около 8 секунди, т.е. с почти два пъти по-висока скорост !!!? Ако рязко не натиснах спирачка, юнака, който ме изпреварваше, нямаше да може да се "шмугне" пред мен безпроблемно !! Ето нарушения на скоростта от двамата водачи !? Ако бяха се "челосали" и аз щях да пострадам ...!!!Този, който е зад мен, нарушава забраната за скорост, за да ме изпревари /защо ли ?/, разчитайки, че насрещно движешата се кола ще кара със скорост ПО ПРАВИЛАТА !? Идващата насреща кола се движи със "убийствена" скорост и няма намерение да намалява, защо
  • 79 Шаран БГ

    3 2 Отговор
    ...то е в ПРАВОТО СИ. Движи се в своята лента, която е свободна и всеки е длъжен да и дава предимство. И двамата водачи "го вадят" от "правоимащ на горе", Но и двамата в нарушение на скоростта !!

    Коментиран от #82

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 s7un7

    8 3 Отговор
    Щом има прякор даден човек, не му е чиста работата, уж карал спокойно, пък тука ускорил много бързо(не, че оправдавам дрислата)
  • 82 Густо Майна

    24 2 Отговор

    До коментар #79 от "Шаран БГ":

    Чета внимателно коментарите. Всеки псува яко момата - така е. За ..... е! Обаче досега в нито една публикация за инцидент с мотор, никой моторист не е признал, че се движат с превишена, ама много превишена скорост. Тук трябва да вмъкнем и фактора, че ако в каската има нещо за мислене не трябва да си позволяват и рязкото ускорение, което извършват по градска улица!!! Защото въпросната шофьорка едва ли е завивала към бензиностанцията със 120, а както е написал Аз Варна е било мазало по асфалта! Т.е. "нашият" човек е бил в номинален режим: летя ниско! Та въпросът е, след като знаеш, че перманентно си в свръх нарушения на скоростните режими, защо поне не спазваш златното правило: на пътя мен никой не ме пази, а аз пазя всички и себе си?! Защото от години се налага тенденцията, че те, мотористите са над всички на пътя. Ние трябва непрекъснато да се оглеждаме, като гърмяни зайци, сакън негово двуколесно величество откъде ще се телепортира с 200! На сввтофара да му направя място да се навре. Той за благодарност да ми се изпили в ухото, като потегли от място със 100! По дефилетата да им давам път при забранено изпреварване, че били много бързи видиш ли и не могат да се кротнат! Т.е. перманентно шофьорите им виновни, а факторът скорост при тях дори не се и коментира!!! А камери и радари да говорим ли колко са ефективни срещу тях - от законова гледна точка реално не подлежат на санкции, просто защото няма как да стане срещу тях! И в т'ва упражнение са галеници - нер

    Коментиран от #83

  • 83 Густо Майна

    16 3 Отговор

    До коментар #82 от "Густо Майна":

    Неравнопоставени сме шофьорите! Факт е обаче, че лятото мотористите падат, като гнили круши. Т.е. всеки може да си прави сам изводите!
  • 84 Защо

    9 4 Отговор
    Защо моториста не е спрял? Жена завиваща бавно, там където не трябва, на прав, две ленти булевард, се вижда отдалече. Защо моториста не е спрял?
  • 85 Баш Батка

    12 1 Отговор

    До коментар #68 от "Мото турист":

    Имам няколко падания с доста по висока скорост. Винаги покрай бензиностанция карам като гърмян заек особенно при ВМ Петролиум в София. Там катастрофи всеки ден заради стотинки и кой знае какво качество. Жалко за колегата но бъди сигурен, че не е карал с 50.
  • 86 Павел

    7 5 Отговор
    Дори и моториста да е карал с превишена скорост ( което най-вероятно е случая ), той е платил най-високата цена. Жалко за момчето, да почива в мир! Но каква цена ще плати другата виновна.... ? 3 години условно може би ? Трябва да си понесе цялата строгост на закона, че да може евентуално след 15 години да си е взела поука и да не погуби друг човек.

    Коментиран от #94

  • 87 Баш Батка

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "7777":

    Къв затвор за ПТП, глоба малко точки и тва е.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 dynamo

    10 2 Отговор

    До коментар #34 от "Варна":

    Нямам любими мотористи.

    Коментиран от #130

  • 90 Дългият

    13 1 Отговор
    И двамата имат вина...неправилна маневра и висока скорост при моториста...всеки ден ги виждам по пътя как се ..изрязват....ама проблема става веднъж...Бог да го прости...
  • 91 Арее дърпайте с тея моторчета

    17 5 Отговор
    Като цяло тея моторджии в България с пистаците са нагли и прости парчета. Вдигат ми шум вечер и ме напрягат като си изцеждат предавките на задна гума преминавяйки ми от дясно и от ляво на автомобила ми на 1 педя. Я съм кривнал да заобиколя някоя дупка я сам го утепал без да искам. Това не прави мен убиец. Това прави моторджиите самоубийци. За извън града няма да говоря какви изпълнения съм виждал.
  • 92 Reptile

    18 2 Отговор
    Ако не беше ускорил до 100 - 120 от светофара сега щеше да е жив. Вероятно жената е виновна, но не мога заради мотористите да гледам повече в задното огледало, от колкото напред. Най-често карат много бързо.
  • 93 Мони

    3 0 Отговор
    Спрете продажбата/подаряването на СУМПС...!
  • 94 Аз Варна

    4 2 Отговор

    До коментар #86 от "Павел":

    Точно така!И никога шофьорска книжка да не види вече.С какъв рушвет е взета тази книжка, Господ знае или пък в натура е плащала?От всеки шофьор не става.
  • 95 Предложение

    4 1 Отговор
    Младите шофьори (поне до 5г.стаж)трябва да шофират само малолитражни автомобили 🤔
  • 96 Моторен трион

    6 4 Отговор
    Това момиче най-вероятно е говорело по джиесема като е завивало. Отделно, че може и книжката да е взета в легнало положение с изпит проведен от похотлив инструктор.
  • 97 Оффф

    6 1 Отговор

    До коментар #64 от "кмете време е да си ходиш":

    Глупости! Правилата са, за да се спазват. Не може на всяко кръстовище и до всеки път да има 3 - метрова ограда. По новия булевард сложиха. И какво? Разни хорица прибягват, като животни между колите. Въпросът е до възпитание. Живея до участъка на катастрофата. Ежедневно минават " напряко". Къде е КАТ, питам аз? Нарушенията са масови, а катаджии не виждам. Какво работят тия хора?

    Коментиран от #125

  • 98 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #77 от "Иванов":

    ей това колега не го разбирам, сега модата е да не държиш телефона все едно говориш на него, а се пуска на говорител и го държи като сладолед. Супер са смешни. Както казваш блуту струва 30лв, супер качествено имах за 80 спираше шума, така че човек отсреща си мисли че съм в офис, а в същото време си с две свободни ръце...
  • 99 Пешката

    6 0 Отговор
    С волгата бяхме съученици. Направо незнам голяма трагедия... Има сестра близначка не ми се мисли как се чувства тя в момента...БОГ да го ПРОСТИ!!!!ПОЧИВАЙ В МИР ВОЛГА !! Но има някаква грешка не е на 29 а на 33.
  • 100 vasik atanasova

    7 3 Отговор
    казах ви жените не могат да карат
    снощи и мене щеше да ме блъсне една
    гледам е
    доближила седалката до волана и се залепила на предното стъкло
    и зяпа само напред нито в страни нито назад
    огромния проблем е в тези които дават книжките
    те са нещо като съдии в съд
    но парите замъгляват всичко
    пълна лудост е по пътищата ни
    пълна лудост
    народа е изтрещял тотално в БГ
  • 101 Пешката

    7 8 Отговор

    До коментар #60 от "158357":

    Ей момче я си дръж езика зад зъбите да не то го завра отзад!!!
  • 102 Каращия бавно

    7 0 Отговор

    До коментар #66 от "Фалафел":

    Нека караме разумно и да не се избиваме. Стига злоба.
  • 103 Аз,варналията ;)

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "гоист":

    Ти имаш ли реална представа,бе?!И с 30км/ч пак може да е гатален сблъсъка!Това е мотор!!!А със сигурност не е карал с 50!!С 70км/ч да е бил...и тази патка,проста!!!За това се кара с 40,ако ти позволява 50!Защото аз себе си знам,но кой тъпак като тази ще ми изкочи,при положение че от 10 ловека 8 са такива...!!!Докато няма сериозни глоби-от 50 хил нагоре и задължителна ефективна присъда в случай че има причинена смърт или ранени,вследствие на нарушаване на законите!!!Ако има смърт,но законите не са нарушени-тогава е различно!
  • 104 ЪРП

    16 2 Отговор
    НЕ КОМЕНТИРАМ КОНКРЕТНИЯТ СЛУЧАЙ, НО СЪМ СЕ НАГЛЕДАЛ НА "РАЗУМНИ МОТОРИСТИ"!!!
    ПОЧТИ НЯМА ДЕН В КОЙТО ДА НЕ ВИДЯ МОТОРИСТ, КОЙТО ДА НЕ МИТАВА НА ЗИГ-ЗАГ МЕЖДУ КОЛИТЕ И АКО ИМА ПЪК ДВЕ ЛЕНТИ (ЕДНОПОСОЧНО), ТОЙ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ КАРА ПО СРЕДАТА НА ОСЕВАТА ЛИНИЯ МЕЖДУ КОЛИТЕ В ДВЕТЕ ЛЕНТИ !!!!!!!!
  • 105 Евилл

    9 4 Отговор
    Просто още един донор те самите не се пазят мислят си че са господ на 2 колела та друг да ги пази

    Коментиран от #106

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Варна

    7 2 Отговор
    Малко повече тишина ще има.
  • 108 Пипи

    7 7 Отговор
    Жалко за момчето. Накрая то ще е виновно , 21 годишната и в затвор няма да лежи и ще продължи да убива. За жалост в България е така. Вече рядко карам , но винаги съм признавала, че жените сме по лоши шофьори. Затова стойностни млади хора ако искате да живеете ТЕРМИНАЛ 2
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Мунчо

    4 5 Отговор
    Момите трябва да минават на изпити през две години, защото 90% от тях нямат никакви реакции като водачи на МПС, а като на разгонени....
  • 111 моторист

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Народна мъдрост":

    Карах с 50,когато една кифла ме засече безумно мирен си стоях и какво от това кифлата направи обратен завой с телефона на ухото,непрекъсната линия и т.н.

    Коментиран от #129

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 kkk

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "ивчо":

    А сега обясни на тълпата олигофрени защо е ЗАБРАНЕН обратният завой на поне 95% от светофарите- барем говедата научат нещо полезно
  • 114 Ivan

    9 6 Отговор
    "Mотоциклетистът е ускорил много бързо на светофара" Демек с много рев на мотора, с голямо настървение, с пълно незачитане на правилата, с висока скорост, с наглост и с келешлък!
    Жалко за младата шофьорка, която няма как да знае, че келеши има навсякъде

    Коментиран от #121

  • 115 ААА

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Народна мъдрост":

    И НАЙ ВЕЧЕ 1-ИН БРЪМЧАШТ ПО МАЛКО ДА СПИМЕ ПО СПОКОЙНО
  • 116 Джейми Карагър

    7 0 Отговор
    Аз съм беемвист, който отива на работа със старото си рено "Меган комби" от тъмната 1999. За 23 години зад волана имам една катастрофа и4 то мен ме блъснаха. Днес отново хора със страшна агресия зад кормилото. Жена с почти нов фоксваген "голф" се мъчи да завие преди мен на завой, където има буслента и тя няма право да се движи, при което си ме изпреварва отдясно... Ако не се огледам, направо съм я отнесъл. Минута по-късно отново тя - завой надясно, пътят се "влива" в по-широка улица и известно разстояние нашата лента за движение е с непрекъсната линия отляво. Само приближавам вече пунктираната осева линия, оглеждам се и давам мигач наляво. Кокошката зад мен още на непрекъснатата линия и вече се престроила в новата ми лента, без да чака моята реакция. Резултатът отиваше към катастрофа, но кокошката съумя да извие волана наляво и да отиде в съседната лента, където, за щастие, нямаше никого. Нека ме изпревари, нямам против, но на разрешените места и по разрешен начин. Страшно много некомпетентни шофьори и всичките имат средство за убиване, пардон, шофиране...
  • 117 Шебек

    7 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: И изкараха загиналия също виновен, скорост 110 и каране в насрещно.
    Не просто са го изкарали..... вие сте си такива, другите да ви пазят, че у вас акъл няма.
  • 118 Сюргюн Али коч

    5 5 Отговор
    Сега от Волга е станал на уазка сигурно
  • 119 Й. Ф.

    6 0 Отговор
    Не знам кой стои зад написания материал, но е пълен с правописни грешки, бъркат се родове и се говори от първо, трето и двадесето лице... Колеги... Смятам, че е доста несериозно да се публикува материал, който дори не е прочетен втори път от човека, който го е съставил да не говорим за редактор...

    Коментиран от #120

  • 120 Папуняк

    4 0 Отговор

    До коментар #119 от "Й. Ф.":

    Материала не е написан, а е преписан!

    Коментиран от #131

  • 121 EbahIvan

    4 4 Отговор

    До коментар #114 от "Ivan":

    Ей иване дупе за ебане , бива ли да си толкова прос момченце ако те хфана някъде такъв ще го лапаш че свят да ти се завие

    Коментиран от #126

  • 122 Варна морето сините вълни кор за спартак

    3 5 Отговор
    1 галфон състезател по-малко от тази вечер в любимия ни град
  • 123 Сисо

    1 2 Отговор
    Ами момата в сьда заедно с инструктора и изпитващия дал и книжка
  • 124 Ххх

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Мотоциклетистът е ускорил много бързо на светофара и просто е нямал никакво време за реакция.
    ---------------
    Ускорил е много бързо до 50км/ч колкото е в градски условия ограничението?
  • 125 Мишоци слуги

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "Оффф":

    Ония мишоци се крият зад завой и те дебнат за фарове , ако няма за какво да се хванат ,то ,че датата на годност на аптечната или пожарогасителя ти е изтекла . Да пълнят хазната по поръчка ( спуснат план ) с глоби .Реалните нарушения и потенциални опасни за ПТП са малоброини в издадените фишове и наказателни постановления в сравнение с " без светлини " , " аптечка , пожарогасител , триъгълник за проверка " . Бях във Варна , шофирането е кошмар , никаква култура на движение , никаква колегиалност , да не говорим да преотстъпиш предимство - включване в движението . Там където живея ще ти махнат с ръка за благодарност . Шофьори диваци и неправоспособни, авто парк таралясници . Вината е в нея .
    С каквато скорост да се е движил моториста , той трябва ли да предполага безумните и действия. Да почива в мир .
  • 126 Т-34

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "EbahIvan":

    Пиши грамотно
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Аз Варна":

    Съболезнования ОК, обаче да кажеш, че кифлата на обратен завой е карала като бясна е тъпо. Айде жив и здрав бъди.
  • 129 Зайко Байко многознайко

    1 3 Отговор

    До коментар #111 от "моторист":

    Такива ги настигам и шут в огледалото или калника, но трябва да внимаваш когато извършваш това действие сам да не паднеш. Така един с благоевградски мерцедес ме засече , че и среден пръст ми показа на Владая му хвръкна огледалото. Такива ги лекувам много добре. Аз им казвам пушери. Виждат те на огледалото и нарочно правят лъжливи маневри. Просто някои шофьори ненавиждат мотоциклетистите в това се заключава неприязънта им , способноста ти да вървиш по-бързо в трафика ги прави луди. Винаги трябва да мислиш един ход напред пред другите участниците в движението, намаляваш възможноста за аксиденти, запомни едно правило, не карай по-бързо от колкото може да лети ангелът ти хранител.
  • 130 Варна

    0 2 Отговор

    До коментар #89 от "dynamo":

    Ако е твой брат роден?
  • 131 Й. Ф.

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "Папуняк":

    Дори и така да е би следвало поне да няма грешки.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Алфа

    5 1 Отговор
    Каквото търсиш е намерил. Не е виновна само шофьорката. И двамата са направили нарушения. Писа се по- горе ,че си чисто самоубийство от страна на моторджията. Бог да го прости,но каквото сам си направиш никой друг не може . Този мотор не е за града ,още повече нощем. Не може да си правиш кефа за сметка на другите. Има свидетел,който каза,че мотора е минал на червено. За драскачите ,ако не им е ясно това са 2 нарушения- превишена скорост,минал на червено. Така,че не ми говорете колко е виновно момичето. Вина има и при двамата,за мен тя е по-малко виновна.Този се е натресъл сам. Заради високата скорост не е имал време за реакция.Тик пишат големи глупаци-не знам купена ли е книжката,но вашите мозъци са дефектни.Не може да пренасяш от други случай какво знаеш към този като си предполагаш каквото ти е удобно. По- ми е жал за момичето,че трябва да преживее това. И всички,които я обиждат все едно пишат за себе си,майките си и всички жени от обкръжението си. Просташки коментари на хора без акъл. Най-големите нарушители са мотористите. Карайте с разумна скорост и няма да сте умрели.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове