Last news in Fakti

26 Юни, 2019 10:41 3 453 31

От БСП изхарчили почти 6 милиона лева за 6 месеца

  • корнелия нинова-
  • партийни субсидии-
  • бсп

Левицата ще участва в консултациите за размера на партийните субсидии. Без емоции трябвало да се обсъди темата

Близо 6 милиона лева е изхарчила БСП от началото на годината. Това стана ясно от коментара на соцводача Корнелия Нинова преди днешното заседание на парламента.

2 милиона лева са отишли за еврокампанията. 1,5 милион лева са за партийната телевизия. Към момента не разполагаме с тези пари, подчерта тя.

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, поясни тя. Към декември миналата година те са в размер на 6 милиона лева. Червените не си държава парите на влог.

Левицата ще участва в консултациите за размера на партийните субсидии. Без емоции трябвало да се обсъди темата. Нинова е категорична, че не трябва да се допуска частни интереси да си купуват партии и да диктуват политиката на България. Червените са разочаровани, че няма да падне ДДС.

Въпросът за размера на субсидиите бил деликатен, според Валери Симеонов. Има различни варианти. Припряността и прибързването усложнявали намирането на решение. Властта се е разбрала до края на юли да има решение по въпроса.

Нямало да се разиграва топката, всичко е въпрос на желание, каза лидера на НФСБ. Амбицията е да се намери бързо решение, не че е толкова сложно, смята той. Партията му нямало проблем да върне надвзетата субсидия.

Припомняме, че след като на първо четене депутатите одобриха за намаляване на партийните субсидии за 1 лев, вчера се проведе Коалиционен съвет за обсъждане на субсидиите, на който бе решено, че ще се търси общо мнение.

ДПС предложиха да падне тавана на даренията за партиите и финансиране по американски модел. От НФСБ заподозряха, че ГЕРБ и ДПС са се сближили. Според Валери Симеонов има опасност американския модел да стане "африкански", отбелязва news.bg.

ГЕРБ продължава да стои зад позицията си за субсидия от 1 лев, която и правителството внесе в Народното събрание. Партията му ще участва в дискусията на ОП за промени в закона за политическите партии. Той е основният закон, в който са залегнали партийните субсидии.

В Закона за политическите партии ще залегне механизмът за определяне на субсидиите, стана ясно на заседанието на Коалиционния съвет. В бюджета ще залегнат само общите избори, а Министерството на финансите (МФ) ще продължи да изплаща парите за партиите, стана ясно от пояснението на финансовия министър Владислав Горанов.

От ДПС бяха обявили, че подкрепят оставането на субсидиите на 11 лева.

От "Воля" вчера се обявиха, че искат намаляване на субсидиите.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азз

    35 0 Отговор
    По милионче на месец!
    Ох, котьо
  • 2 също като застрахователи

    30 0 Отговор
    Пари нема,обаче ние действаме.
  • 3 333

    38 1 Отговор
    Лесни пари,лесно се харчат.
  • 4 Bahti

    6 23 Отговор
    Каква е разликата между бсп и герберастите?Никаква, освен доган.
  • 5 Русофилски прокариот пита:

    26 0 Отговор
    Е как ще плащате сега на мен и колегите, миналото лято пак бяхме на дежурство без пари,и това ли няма да копейки за нас дето сме най-важни.

    Коментиран от #12

  • 6 Вълко червенков

    27 1 Отговор
    Те така се живее 100 години ! Машала,аферим !
  • 7 бсп

    23 0 Отговор
    По един милион на месец е пак малко изхарчено за бсп!Нинова е свикнала като учителя си """"антикомуниста""" седесерастина да разпилява всичко така както го правиха на масовата си приватизация на България като разпиляха цялата държава естествено с дейното участие на христо бисеров и йордан цонев - доган!Е значи разлика м/у тях няма никаква!!!!
  • 8 1234

    6 19 Отговор
    По интересното е как герб печелят и купуват избори като им стои годишната субсидия? А да, по линия на апартаментите е субсидията по 500 хил на герберски функционер

    Коментиран от #29

  • 9 газ53

    31 3 Отговор
    Някой да е видял комунист пари да връща?На шумкарите им дай да грабят и лъжат.Между другото,герб вече въстановиха надвзетите 6 милиона!

    Коментиран от #10

  • 10 СссереМ

    30 1 Отговор

    До коментар #9 от "газ53":

    Комунистите кръв повръщат пари не връщат.
  • 11 ВЪЗРАСТЕН

    30 1 Отговор
    ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТИЯ ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ!
  • 12 Георги Димитров

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Русофилски прокариот пита:":

    Ще има другарю,вече взеха да идват руските туристи,а те не използват тоалетна хартия, постарайте се да ги държите чисти да не покафенее черноморието и ще получите оригинален бояришник.
  • 13 от сергията

    15 2 Отговор
    Ела како на полето, копай, поливай и бери зарзават, после иди на пазаро да продаваш цел ден продукцията си и виж дали е лесно и как става... с тия субсидии свикнахте на хубавото, затова все ви е малко... ДВМД! Нищо чудно с партийни пари и билети да търкате... и пак ДВМД!
  • 14 месара

    21 2 Отговор
    а за СПА конгреса колко изхарчихте, за "големите разкрития" на милиончева колко, колко ше изхарчите за бузлуджанския цирк?
  • 15 Свине

    24 3 Отговор
    Най долните боклуци!
  • 16 ми да ми

    8 12 Отговор
    И имат нещо насреща... гледам го с удоволствие всеки ден! Българска СВОБОДНА телевизия! Препоръчвам я!
  • 17 Лекар БГ

    5 11 Отговор
    Като не са им били парите на влог....къде са ги държали?По куфарчета?
    Странно ми звучи,как си мълчаха,когато им плащахме здраво над законовите 11 лв.на глас.Не са се усетили?!Да бе,да!
    Доста мерзък пиар беше гербаджийската позиция по въпроса.
    Да,11лв.,ми се струват множко.Но 1 лев пък си е подигравка.За ГЕРБ е ясно-и със субсидия левче,и без нея,те веднага"върнали"надвзетите парички....защото за 10г.си създадоха хиляди източници за финансиране под масата.

    Коментиран от #18, #22

  • 18 А БЕ

    21 0 Отговор

    До коментар #17 от "Лекар БГ":

    БСП пари в куфар не държи , те 89година ги разнасяха с чувалчета по няколко на другарче !
    ТА ЗАТОВА НИКОГА ВЛАСТ, И ЗАТОВА ГЕРБ НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА !
  • 19 Тодор Живков

    16 0 Отговор
    СоциализЪмът е едно недоносче.
  • 20 7777

    15 0 Отговор
    Леле майко тези немогат с партийните пари да се оправят държава искат да управляват. Сега се разбра кой колко пари струва.
  • 21 мдаа

    17 0 Отговор
    Ами като немогат да ги върнат кака Кури в дрънголника и да мисли къде ги е оставила. Или да ходи да си ги иска от циганите.
  • 22 425

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Лекар БГ":

    Нали риваха за 1 лев субсидия.Сега ривът,че е малко.Ами като не знаят,какво искат ДА РИВЪТ.
  • 23 Червената шайка в действие или бездейств

    14 0 Отговор
    Нямат на влог боклуците щото гледат всеки лев да се усвой, както усвояваха години наред в управлението всеки лев за инфраструктура и проекти, затва им спираха веднага европарите когато са на власт, просто няма кво да ги коментираме, комунист и на снимка да го видиш трябва шамар да му удариш винаги има за какво:-)
  • 24 бесепеерасти

    8 0 Отговор
    Чугунените глави няма ли да се изходят нещо по въпроса? А?
  • 25 банкер

    8 0 Отговор
    а къде се държат толкова милиони бе, патка заспала под дюшека ли ги държите, ще ви таковам и селските тарикати как не ви е срам бе
  • 26 Димов

    7 1 Отговор
    Бащите им, навремето, направиха 11 млрд да изчезнат за една нощ.... тия ся, за някакви си 6 млн ми се фукат. Аматьори!
  • 27 Йозеф

    5 1 Отговор
    Предлагам гражданите да субсидират партиите, като събират капачки.
  • 28 Хаха

    9 1 Отговор
    Точно те даваха зор да се намалят партийните субидии и са се закопаха! Ейййй злобаааа, злобааааа, завист и желание за власт! А нека им е сега на наглите комунисти!
  • 29 Ново

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    Да си чул гербаджия с панаир с техноимпекс с куфар с валута на митницата или някои от бсп да има апартамент те живеят под наем в апартаменти по 180-200кв м просто да ги сЪжалиш
  • 30 Мигел

    4 0 Отговор
    НЕ СА ГИ ИЗХАРЧИЛИ БСП,А КУРНЕЛА И ПАСМИНАТА ОКОЛО НЕЯ!2 Милиона за "кампания" и 4 милиона за парламентарната група за 3те месеца когато не ходиха на работа!Сигурен съм ,че редовите членове и гласоподаватели на БСП-Издуханите пенсионери по СЕЛА И ПАНЕЛКИ,кварталните алкохолици и селските идеоти не са видяли И СТОТИНКА ОТ ТЕЗИ 6 МИЛИОНА!Курнела приватизаторката не може с финансите в собствената си ГРУПИРОВКА да се оправи,а има ПРЕТЕНЦИИТЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С БОРИСОВ И ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА!Видяла жабата,че подковават коня и вдигнала и тя крак :)
  • 31 Потърпещ

    0 0 Отговор
    Корвелия знае как се крият пари като Техноимпекс
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове