20 Ноември, 2019 12:31 1 050 1

Изборният маратон в Израел ще продължи

  • бенямин нетаняху-
  • бени ганц-
  • израел-
  • ликуд-
  • авигдор либерман

Нито Нетаняху, нито Ганц разполагат с нужното мнозинство, за да съставят коалиционно правителство

Изборният маратон в Израел ще продължи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вероятността в Израел да бъдат произведени третите подред парламентарни избори за по-малко от една година, става все по-голяма, след като снощи се състояха поредните безплодни преговори между премиера Бенямин Нетаняху и основния му опонент Бени Ганц, предаде АР.

На срещата не бе постигнат никакъв пробив.

Нито Нетаняху, нито Ганц разполагат с нужното мнозинство, за да съставят коалиционно правителство.

Балансьорът в сегашната политическа ситуация в Израел Авигдор Либерман отказва да подкрепи когото и да било от двамата, за да му осигури нужното мнозинство в 120-местния парламент, и вместо това ги призова да се включат в кабинет на националното единство като начин за излизане от кризата.

Ганц и Нетаняху обаче отказват да отстъпят от условията си за постигане на подобно споразумение.
Днес в полунощ изтича крайният срок, в който Ганц трябва да състави правителство, след като получи мандат за това от президента Реувен Ривлин. В случай че Ганц не успее, тогава Израел ще навлезе в последния 21-дневен срок, в който някой кандидат за премиер да успее да събере нужното мнозинство и да състави правителство.

Ако и тогава няма резултат, ще бъдат произведени нови избори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    2 2 Отговор
    Бай сапун ще спечели отново