3 Декември, 2019 11:25 10 161 22

Водеща в БНТ с опасност за живота заради Кошлуков

  • нощни птици-
  • предаване-
  • бнт

Пада предаването "Нощни птици"

Водеща в БНТ с опасност за живота заради Кошлуков - 1

Още едно качествено предаване пада от ефира на БНТ, откакто в телевизията решенията взима Емил Кошлуков. Става дума за "Нощни птици", което преминава онлайн. Това разказва неговата водеща Искра Ангелова. Това е поредното свободомислещо предаване в българския ефир, което напуска националните телевизии след "Открито", "Шоуто на Слави", "Господари на ефира" и журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Валя Ахчиева, Камен Алипиев, Ани Цолова, Милен Цветков. Ето какво пише Искра Ангелова:

"Всеки ден някой ме пита къде сме. Aми засега - в youtube:-) Моля да се запишете в нашия канал съвсем безплатно - просто натиснете Subscribe:

А сега - по същество.

За съжаление предаването “Нощни птици” беше спряно от новия генерален директор на БНТ без никакво обяснение, а то беше едно от най-гледаните (рейтингови), срамно евтини и изключително добри дългогодишни предавания на телевизията. Тъй като аз го измислях, организирах, пишех, монтирах и водех - съм го приела много лично и съм била в болница с опасност за живота. Но сега се оправям и смятаме да продължим. Не съм спекулирала по темата, защото не искам да бъда жертва, а морален победител. Затова и нямаше протест в наша защита - обаждаха ми се много от нашите скъпи гости, за да ме питат "Кога е протестът?", имахме огромна обществена подкрепа, но аз още не можех да се вдигна на крака. Получихме наградата на Съюза на българските журналисти (#СБЖ) за специален принос в журналистиката ❤️ и това ни даде увереност, че не сме сами. (Емблематично това се случи в деня, в който те направиха протест пред НС "Не убивайте журналистиката в България!!!) Така че сме решени да действаме. За съжаление засега другите телевизии мълчат.

Но ние няма да се откажем. Измислила съм го! Искаме да започнем да го правим на живо от столичен клуб (имаме предложения), променено и още по-истинско, с публика! И да го излъчваме онлайн, докато чакаме да се появи достатъчно професионална, добра и свободна духом телевизия, която да ни цени и заслужава. Дотук добре, но само наемът на трикамерен ПТС струва сума ти пари, а освен това ни трябват озвучаване, осветление, микрофони, технически екип, оператори, тон режисьор... Освен творческия екип - ние сме малък и сплотен екип, но и ние сме там, нали. Всички ние имаме дипломи, учили сме за това, ние това работим - това е огромен и изтощителен труд, с който се занимават все по-малко професионалисти. (Вижте качеството в медиите!) И ние, макар и скромни идеалисти, го работим изключително професионално.

Така че за целта ни е нужен бюджет - скромен, но все пак бюджет. Търсим сериозен спонсор. Ако вие или някой ваш познат би искал да инвестира в българската култура и изкуство, и в едно от последните смислени предавания в ефира, молим да ни дадете знак. Гарантираме голяма интернет гледаемост - статията ми за “Края на елитите” е била прочетена от 500 000 души онлайн, значи още има надежда! И интелигентна, любопитна, нормална и образована публика! Ура! Много от нашите зрители живеят и по големия, широк и интересен свят, но много са си тук, в България!

Както се казваше в една любима книга на Илф и Петров: “Делото за помощ на давещите се - дело на самите давещи се.” Благодарим ви от сърце!

Молим да споделяте и разпространявате тази идея, да харесате тази страница във фейсбук, да се абонирате за youtube канала ни и да приемете този пост като начин да действаме, вместо да се оплакваме - т.е.

самите ние да БЪДЕМ промяната, която искаме да видим в живота си."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    44 43 Отговор
    Браво на Кошлуков!Много тъпо предаване ...псевдо артисти и ентеелегенция...

    Коментиран от #11

  • 2 zritel

    34 15 Отговор
    както е написано заглавието все едно Кошлуков я е пребил и за това е била в болницата била го правила монтирала и пак била в болница и каква е връзката с Кошлуков той е директор той я сваля от ефир в последно време в БНТ и БНР не може да се уволняват журналисти макар, че съм сигурна , че Хоризонт и БНТ са с най слаб рейтинг пък тя от къде го извади най гледаното предаване незнам най гледано беше Стани богат
  • 3 смоко

    52 14 Отговор
    Така е предаването е много тъпо за тези които нямат потребност от подобна култура, за тях има Фермата и подобни!

    Коментиран от #10

  • 4 Последния софиянец

    33 32 Отговор
    Много тъпо предаване. Една малка групичка кърлежи без един работен ден се забавляваха с неща от които се интересуват само те. А народа плаща.

    Коментиран от #14

  • 5 На БНТ всичките им предавания са такива

    24 12 Отговор
    На тая телевизия всичките й предавания са като изтупани от нафталина. Засягат някви теми и ни занимават с хора чието време отдавна е минало. Крайно тъп канал е това БНТ. И не само БНТ 1, ами всичките там, дето даже не ги знам до кой номер вървят.
  • 6 Лека нощ, деца!

    22 2 Отговор
    Марийке Атанасова, bTV не е измежду националните телевизии и няма как да е такава, поради факта, че денонощно по тази телевизия въртят съвсем нагло, че и денонощно турски сапунки.
  • 7 Мнение

    25 11 Отговор
    Искра да е благодарна, че я държаха толкова време на заплата в БНТ (близо 30 г.), в частна телевизия няма да изкара и два месеца с това предаване. Кошлука да покани кадърни журналисти и телевизионери, ако иска да опровергае нападките срещу него.
  • 8 бакшишо

    10 4 Отговор
    Давам такси под наем ;) Чакам и Кошлуков
  • 9 1360

    22 2 Отговор
    В БГ ОКОЛО 700 ЧОВЕКА СА НА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА ЗА ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО / А ТЯ Е ТРАГИЧНА/ ТЕЗИ ХОРА СЕ ЗАНИМАВАТ САМО С БАНКЕТИ И ФЛИРТОВЕ
  • 10 По-добре

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "смоко":

    Казано няма как!..
    Поздрави за мнението!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ххх

    9 4 Отговор
    Ами Слави сам си се махна, доколкото знам, като не подписа нов договор с БТВ, така че няма защо да го слагат в категорията на махнатите. Ама дали не си направи криви сметки. Сега колко човека гледат предаванията в кабеларката му ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Синдикат на Ало Измамниците

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    А за вас псевдо гражданЯ от села и паланки има ферми, брадъри, таланти черешки и куп още помия извираща от екрана. А както е казано "за всеки влак си има пътници", приятно затъпяване селяндур софиЕнски.....

    Коментиран от #21

  • 15 Ацо

    16 3 Отговор
    Тия във луксозния старчески дом БНТ бяха свикнали на доживотни договори! Ако си кадърен ще успееш!Ама като те изритат от хранилката и трябва да бачкаш в конкурентна среда ти става лошо!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 345345

    12 0 Отговор
    още една фръцла свалена от ефир, браво на кошлучето, не че той е по-добър боклук
  • 18 наш

    3 0 Отговор
    Пак заглавие,което се разминава със съдържанието.Само като прочета два реда от статията и ми става ясно,че Мария пише
  • 19 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КАШЛЮКОВ Е С МНОГО ПО-ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА !!!!!!!!
  • 20 tapanar40

    3 0 Отговор
    Сиси,кога ще махнеш и новините на турски език от БНТ?нАПРАВИ ГО И ЩЕ ТЕ ПРИЗНАЯ ЗА ИСТИНСКИ МЪЖ.
  • 21 да допълня

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Синдикат на Ало Измамниците":

    И кабеларката на Слафчо.Много хубаво изпълнява"Шат на патката главата"и "Едно ферари с цвят червен".
  • 22 Вълчан

    4 2 Отговор
    Много грозна тая Искра Ангелова бе! То бива, бива, ама чак толкова не бива! Махайте я от екран да не плаши хората!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове