25 Февруари, 2020 14:22 10 291 59

Коронавирус!? Нулев контрол на летище София

  • коронавирус-
  • летище софия-
  • контрол-
  • термокамери

Всеки, изпратен да попълни декларация, се връща с обяснението, че са му казали - няма нужда, минавай. Това твърди очевидец на ситуацията на Терминал 2, кацнал след полет от Филипините

Коронавирус!? Нулев контрол на летище София - 1
Снимка: Даниел Неделчев, Facebook

Летище София, 11:30 часа, 25-и февруари. Пристигам заедно с още стотици хора от Доха - един от огромните летищни хъбове - хората пристигат от Виетнам, Тайланд, Индонезия, Филипини и още и още. Първо впечатление - никакви мерки за контрол - от ръкава на самолета ни пускат директно в човекопотока с останалите пътници, пристигащи и заминаващи. Това пише българинът Даниел Неделчев, кацнал на Терминал 2 на летище София малко преди обяд днес. Гражданинът е възмутен, че на летището липсват лекарски екипи и каквато и да било организация въпреки непосредствената опасност от разпространение на смъртоносния коронавирус.

Ето какво допълва той:

Термокамери за телесна температура? Няма такова нещо... Лекарски екипи ли? Отново - не. Опашката за проверка на паспортите - връщат хора, идващи от “рискови” дестинации, за да попълнят декларации, че не са болни?!

Всеки, изпратен да попълни декларация, се връща с обяснението, че са му казали - няма нужда, минавай.

Иначе, служителите на граничен контрол са екзалтирани от присъствието на медиите на летището днес - ще ги дават по телевизора довечера, голям кеф.

Истината - нулев контрол върху пътниците, ама наистина - НИЩО!

Пристигам от Филипините, където на пристанище, построено от нахвърляни камъни, и пристигащи лодки с по 5-10 души има по двама лекари, мери се температурата на всеки и се преглеждат пътуващите за симптоми на грип... Попълват се информационни карти с история на пътуването, телефони, адреси, имена...

Да не дава Господ някой носител на коронавируса да влезе в България, че ще приключим филма за нула време.

Иначе имаме стабилност.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жаярдо

    93 5 Отговор
    На летището никога не е имало сериозен контрол, дори наскоро цяла смяна я нямаше на работното място та си минахме като пичове.
  • 2 Ивайло

    66 4 Отговор
    Абе то като с всичката работа при нас - след дъжд-качулка!!! ;)))
  • 3 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    83 3 Отговор
    Коронавируса го има в България отдавна но нашите лекари не могат да го диагностицират адекватно и го наричат пневмония и грип

    Коментиран от #23

  • 4 Факт

    62 4 Отговор
    Короната го има в БГ обаче се мълчи за да не се създава паника ........
  • 5 Ние ше умреме

    36 0 Отговор
    Преди да е дошъл вируса у бегето нали сме шампиони по умиране😂😂😂😂😂
  • 6 Ананиев

    59 0 Отговор
    Споко бе, тук всички сме здрави. Народ който сега неделя ще се закичи с мартеници от Китай за здраве, коронавируса не го лови.
  • 7 Васил

    54 0 Отговор
    Къв контрол какво пет лева България е разграден двор.

    Коментиран от #47

  • 8 Рабад

    22 6 Отговор
    Турския журналист Шукрю Бенли прави разкрития в страницата с на фейсбук четете четете племе българско!!
  • 9 Ха ха ха

    58 0 Отговор
    България е подготвена за коронавируса....., колкото беше подготвена за снега февруари месец
  • 10 ХУ Ю

    31 3 Отговор
    АВЕ КО СИ МИСЛИТЕ ВЕ ,ТУК ВСИЧКО Е ПЪЛЕН ТАШАК ,КОЙ ГОЕ ЕНЯ ЗА КОРОНКАТА ,- ВИЖ АКО ИМА ОТ ДЕ НЯКОЙ КИНТА ДА СЕ НАПРАЙ...ГУТ ,АМА ТАКИВА ГЛУПОСТИ -КОНТРОЛ,КАРАНТИНА.....АЛООООО ТУК Е БЪЛХАРИЯ ,ТВА ДА НЕ ТИ Е БЯЛА СТРАНА УА
  • 11 Vojda

    12 7 Отговор
    Че то някой да е очаквал други? Ще се осланяме на божията милост и толкоз. Бай Куровците да направят друо - както с боклука, предлагам да превърнат балхария в една голяма карантинна зона и всички заболели от короната европейци да идват тук да серат и мажат. И без това сме скапан народ не заслужаваме милост.
  • 12 Летище София

    43 0 Отговор
    Работим по презумпцията че господ е българин.
  • 13 3121

    21 3 Отговор
    Спете спокойно деца, правителството ви пази.............................
  • 14 Спрете разпространението на коронавирису

    37 2 Отговор
    Моля, не пътувайте до Китай и Сев. Италия. Носете маски, мийте си редовно ръцете, не се здрависвайте и целувайте, не се събирайте на обществени места. Яжте чесън, лук и пийте ракия.

    Коментиран от #16

  • 15 ЧЕРЕН ПЕЧАТ ЗА ТОЗИ

    20 1 Отговор
    Е това е българина, вечно мрънкащи недоносчета дето не могат да се изпикаят сами. Тоя го хванете, обурнате го през газа наопаки, промийте му мозъка с хлорирана вода и го пуснете да се орправя сам. Въпреки международните си разходки, тоя не разбра , че пристига в СВОБОДНА ОТ ВИРУСИ, ЧИСТА КАТО СЪЛЗА ДЪРЖАВА, НЕЗАМЪРСЕНА ПРИРОДА, КЪДЕТО ПОРАДИ ЛИПСА НА БОЛЕСТИ И УСЛОЖНЕНИЯ ДАЖЕ ЛИПСВА ЛЕКАРСКИ И МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ. И ЛИЧНО ЗА НЕГО ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ДЪЛБОКО БАТ БОЙ БОКО !
  • 16 А СЕГА

    14 0 Отговор

    До коментар #14 от "Спрете разпространението на коронавирису":

    МОЛЯ НЕ КУПУВАЙТЕ КИТАЙСКИ МАРТЕНИЦИ ?
  • 17 Кукуригу

    23 0 Отговор
    Ей това са на Боко мерките!Дрън-дрън и накрая като водопровода към Перник!А кога народа почне да мре ще го копат безплатно нашите фирми като "безплатното"енергийнот саниране!

    Коментиран от #26

  • 18 Корона за Боко

    19 1 Отговор
    Тоя гаден Корона Вирус, всичко против Бойко работи, може ли 3 години преди следващите избори да му се случи това, не е честно наистина.
  • 19 Бациля

    15 1 Отговор
    Ква корона, къв вирус бе ... ? Грип някакъв. Бабините лекове са най-добри. Ще мине споко ... И миналата година грипа мина и замина.
  • 20 SAAB

    20 1 Отговор
    Да е.а тоз главанак ,целият му щаБ от мисирки тъпи ,като него !
    Ще затрие народа Шишман от Баня !
  • 21 Човеко пристигаш в БГ

    22 2 Отговор
    Според началника на така създадения щаб, термокамери има, но те не се различават от другите, така че не се възприемат като такива. Освен това – медицинско лице –да, ама чак пък лекарски екип било"Лукс". Или накратко, хубава работа, ама БГ( днес при учението един от екипа бил с маска, но без ръкавици)...Изводите за вас
  • 22 Горо

    26 2 Отговор
    А къде са министрите и заместник-министрите, които Борисов щеше да праща на летището в София да посрещат лично групите от чужбина? Както винаги този човек лъже. Той не би трябвало да се казва вече Бойко, а Лъжко!
  • 23 Последния софиянец

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Много си прав. Самите лекари си признаха че имат машини, ама няма реактиви. Няма как да разберат какво е и затова изолират по съмнение.
  • 24 Hao

    1 1 Отговор
    Te horatA si mrat v BG Taka ili ina4e poradi lipsata na nqkakvo zdraveopazvane makar i elementarno,posle 6te kajat 4e e koronata i 6te zapo4vat otnovo da pridarpvat pari4ki (neznaino kade)Dori i da ne e,te v golqie bql dvec ve4e gi razdrobqvat por smetka
  • 25 А пък

    12 1 Отговор
    Айде стига с тая психоза вече.. Луди крави, шап, мисирски грип, домус сърбеж, и овча кашлица! Бръмча си из Европа и хич не мие.. Хигиена и здрав имунитет! А на летището.. 100г 55°рикия с глава чесън и уелкъм..
  • 26 Последния софиянец

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "Кукуригу":

    Нали водопровода за Перник щеше да стане за един месец? Мина месец, а е готов само една трета.
  • 27 Byg

    12 7 Отговор
    Всички пътници, които имат температура над 37 градуса, пристигнали на българските летища, се отклоняват и преминават през медицински прегледи. На терен са най-малко 10 души от здравните служби на Министерството на здравеопазването, а също така и съответните екипи на Гранична полиция, летищните власти и Агенция "Митници".Има термокамери и на двата терминала освен това има и служители с безконтактни термометри които също следят за хора с температура над 37градуса. Само нагнетявате положението с простотиите си
  • 28 Дебил от ПК

    6 1 Отговор
    Те това е Пунта Мара
  • 29 Барцелона

    13 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Термокамери за телесна температура?
    Няма къща, няма къща, няма къща
  • 30 обсъждат сигурността

    1 0 Отговор
    На заседание са сега . После.
  • 31 Краваря

    6 5 Отговор
    Хoрaтa, кoитo ca oт cмeceн мeждунaрoдeн прoизхoд дa нe ce притecнявaт, зaщoтo имaт aнтитeлa cрeщу тoзи вируc, гoвoрим зa хoрaтa "aмeрикaнcки тип" oт някoлкo нaциoнaлнocти кaктo мeн дa рeчeм - aз cъм oт руcкo-cръбcкo-бългaрcки прoизхoд, нo хoрaтa бeз cмeceн прoизхoд ca cилнo уязвими....Хората от смесен произход /без значение какъв/ ще го преболедуват ако се заразят като обикновен грип, но на националистите /без значение от държавата/ Господ да им е на помощ...
  • 32 От вчера

    16 0 Отговор
    Прибрах се от Италия вчера, един задрямал служител на гранична полиция едвам едвам с такава досада и бързина на охлюв проверява личните документи и това е ............ нищо останало!

    Коментиран от #40

  • 33 Амиии..

    1 4 Отговор
    Щот са бесепари
  • 34 Гост

    7 0 Отговор
    Какво се възмущавате.Това е България,пари за да се прави това нещо няма.За да се извърши проверка е нужен ресурс ,а ние нали все сме бедни няма кой.Същото е и с мерките за сигурност.Как може да се допуска в сградата без да се проверяват багажа и хората!?Автомобилите си влизат в паркинга по същият начин.Все разчитаме на късмета ,че на нас няма да се случи.

    Коментиран от #42

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Име

    10 1 Отговор
    Каква полза от тия термокамери ако не проявяват симптоми. Гола вода е тоя контрол, но трябва да призная, че не само при нас е така. Разчита се само на термокамери, които засичат болни, а преносителите тях кой ги следи и по какъв начин. И след няколко дена като станат заразни ... А сега като се затопли...
  • 37 Име

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Селянина с колелото":

    За тебе краят вече е настъпил като гледам. Избръмчал си от всякъде. Така или иначе няма къде да ходим, няма ваксина, няма лек, няма диагностика, говорим не само за нас но и за целия свят. Ако СЗО бяха задействали по рано нямаше да се се стигне до тук, даже още продължават да се запъват да не признават пандемия. Ще преболедуване май всички. При липса на възможност за действие ще чакаме ефективен лек и при съмнение веднага лекар. Друго няма за момента, паниката е излишна, тя може да не ви излекува, но може да ви разболее.
  • 38 nCoV e файда за ГЕРБ

    11 2 Отговор
    Единствено ГЕРБ имат интерес от коронавирус епидемия в България.
    Забравя се за скандала с къщата в Барцелона и бате остава на власт. Е, малко или много ще поизмрат, но ГРОБ за България остава!

    Коментиран от #51

  • 39 ГРОБРИ на България

    10 1 Отговор
    Ако ГРОБ за България искаше да вземе предпазни мерки, имаше на разположение месец и половина. Правителствена болница трябва спешно да се преоборудва в Инфекциозна болница специално за коронавирус 2019n CoV.
  • 40 Рашка с чашка

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "От вчера":

    А ти какво очакваш? Теста за коронавирус се прави като се взима материал от белите дробове и гърлото на пациента, които се изследват. Разбира се че се прави само при сериозни съмнения, при много висока температура. Да не искаш на всички пристигащи да им бъркат със сондата в гърлото и да чакат с часове за резултатите.
  • 41 Човек

    10 2 Отговор
    Вече има световна пандемия. Това е същият Испански грип от 1918г, който уби 50 милиона души по света. Дори тези, които са преболедували, се заразяват повторно. Няма спуцифично лечение в света. Дори и ващсините няма да са ефективни за повече от месец, два, тоест не се придобива траен имунитет. Молете се, искрено, за човечеството.

    Коментиран от #52

  • 42 Последния софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Как да няма пари? Вчера Боко тегли още 200 000 000 дълг.
  • 43 никой

    9 1 Отговор
    вируса ще го докарат умишлено,за да отклонят темата с испанската виличка
  • 44 Човек

    12 0 Отговор
    В България вече имаше коронавируса но той ни ОПРАВИ за 800 дни и си се прибра по живо по здраво в Мадрид
  • 45 Д-р Менгеле, главен епидемиолог

    7 1 Отговор
    ХАРАКТЕРНО ЗА ТОЗИ ТИП ВИРУСИ Е ТОВА, ЧЕ МНОГО БЪРЗО МУТИРАТ. ТАЗИ Е И ПРИЧИНАТА, ПРОИЗВЕДЕНИТЕ ВАКСИНИ ДА НЕ ВЪРШАТ РАБОТА - ВАКСИНИТЕ НЕ МУТИРАТ! ПРИМЕР : КОРОНА ВИРУСА ОТ 2009 ГОДИНА ( Т.Н. ПТИЧИ ГРИП), ПРИ НАВЛИЗАНЕТО В БЪЛГАРИЯ МУТИРА , НО СЕ И ЗАПАЗИ АВТЕНТИЧЕН В ОПРЕДЕЛЕН РАЙОН ПОРАДИ СПЕЦИФИЧНА СРЕДА. МУТИРАЛИЯТ СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ВИРУС ГЕРБ ( ПО СПЕЦИФИКАЦИЯТА НА EUH) , А БАЗИСНИЯ ОСТАНА КАТО ЩАМ "МИСИРКА".
  • 46 НЕТО

    8 1 Отговор
    ВЪВЕДЕТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАРАНТИНА ЗА ПРИСТИГАЩИТЕ ОТ РИСКОВИ ЗОНИ
  • 47 Прав си

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Васил":

    Да разграден и ограбен двор сме на истина.
    Ноооо,толко атоми,солмонелози,какви ли не свинск иптичи овчи и какви ли не още бацили изядохме та са един корона вирус,че ни се опре.
    Че го апнем и него.
    Да му мислят краварите за нов.Така и така са ни почнали да карат до край,па че видим кой шъ издържи.
  • 48 Алфа Ромео

    6 2 Отговор
    Абсолютно неподготвена е държавата, плъзне ли тук вируса жална ни майка. Преди малко някъв п..ячо доктор говори по БНТ в Още от деня и ми стана ясно че хабер си нямат кво да правят при кризисна ситуация, убеждаваше ни че не бил толкова страшен вируса и накрая хилейки се каза идва лято а през лятото няма вируси, потресаващо направо!
  • 49 Алфа Ромео

    4 1 Отговор
    Този доктор по БНТ обясняваше че здрави хора до 40-50 години го карали без да разберат даже а от Китай има кадри как такива хора припадат на обществени места.
  • 50 Нора

    6 0 Отговор
    Наистина ВЪЗМУТИТЕЛНО!В Китай,където вземат сериозни мерки измряха доста хора.А нашите власти какво чакат - да пламне и тука заразата ли??? Тябва сериозна превенция и контрол.Иначе при нашето здравеопазване сме живи загинали.
  • 51 Име

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "nCoV e файда за ГЕРБ":

    Явно и пред убийство на човек не бихте се спрели. Егати безмозъчните тролове. До толкова е впрегната пропагандната машина и девиза е "Успех на всяка цена". И срам нямате.
  • 52 Име

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Човек":

    Пий си хапчетата брат.
  • 53 цоцо

    6 1 Отговор
    Тази държава е пълен цирк. Ако знаете как изглеждате отвън ще умрете от смях.
  • 54 Йозеф

    1 0 Отговор
    Е какъв контрол да има, всеки с кашлица и температура да го изолират някъде под карантина и да си чака изследванията? Нали ако има Cor още в самолета ще зарази поне 50 човека, които ще развият симптоми около ден след полета. Пийте профилактично по 200мл Руски стандарт или Гленфидих всяка вечер и всичко ще е точно. Азиатците имат непоносимост към алкохола за това се тръшкат като мухи. Наздраве!
  • 55 Бойко Борисов

    0 0 Отговор
    Ние сме остров на стабилност на Балканите. Амин!
  • 56 мани мани

    1 0 Отговор
    ето ви създателят на сегашния вирус: Frank Plummer ...
    тая отрепка е вече мъртъв, убит от китайското разузнаване!
    тоя боклук е смесил хив с коронавируси! пада си по негри закоту е факин мелез с негроидни! специално го е създал да не лови черната раса! в знак на протест с/у изкуствените вируси, целящи да убиват негри... създава сегашния вирус, за да убива всички други раси, но не и негроидната! пляскайте ми сега :) свирнете ми, ако има черни заболели и ми дайте снимки и клипчета да зяпам ...
  • 57 непознат

    0 0 Отговор
    Ха, ха, ха. Показаха се по телевизията да ги видят хората че нещо вършат. Нормално за тази държава, тук никога не се получават нещата, балканска страна.
  • 58 бялата мафия в бг

    0 0 Отговор
    ...ела ела....вирус ли....не ви трябва....ще ви затрием без вирус...само да ви вкараме в клинична пътека и яма до яма
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.