Last news in Fakti

11 Март, 2020 07:57 3 119 9

Изследват 89 контактни със семейството, заразено с COVID-19

  • коронавирус-
  • пирогов

Премахнати са ограничителните ленти около „Пирогов“

Изследват 89 контактни със семейството, заразено с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Изследват 89 души, които са контактували със заразеното с коронавирус семейство. 66-годишната жена и 74-годишният мъж са настанени в „Пирогов“. С тях потвърдените случаи на COVID-19 в България станаха шест.

Няма данни да са пътували в чужбина. Има непотвърдена информация, че синът им е работил в стоков базар „Илиянци“. Те са били на гости на сина си, а иначе са от Ломско.

Мъжът е постъпил в лечебното заведение на 8 март с обострена дихателна недостатъчност, като за него има данни за предишно белодробно страдание.

Той е бил настанен във Второ вътрешно отделение, което стана известно с това, че беше опожарено, заедно с него в стаята е имало още осем пациенти.

Жената е постъпила на 10 март и е в тежко състояние. Наложило се е да бъде спешно интубирана.

Днес все още няма официални изявления по случая. Няма информация дали „Пирогов“ ще работи с пациенти.

Медицинското заведение беше дезинфекцирано късно снощи и затворено за пациенти. Днес ограничителната лента е премахната болницата работи с пациенти.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни за bTV, че прекъсването на работата е било необходимо, за да може заразените с COVID-19 пациенти да се преместят в друга сграда на спешната болница.

Не е ясно дали персоналът от нощната смяна ще остане под карантина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ура ще умрем ще умрем

    7 0 Отговор
    И бвп ше се дигне и боки ше се фука пред света колко са богати останалите живи😂😂😂😂😂
  • 2 ДедоДъррррр

    4 2 Отговор
    КУРоНА вируса ша е... м... и на Тиквата нищо че е прост зеленчук!
  • 3 Русенец

    10 2 Отговор
    Затворете границите! Всеки ден в България влизат по 10 000 чужденци. Поне ограничете вносът на стоки, които може да се произвеждат и тук. Какво чакате да стане? Да пламне цяла България ли? Тогава вече ще е късно за такива мерки.

    Коментиран от #5

  • 4 булгар

    9 0 Отговор
    Учете се от чуждия опит и веднага налагайте карантина и забранете патуванията в цялата държава! Тва няма да спре ако не се вземат драстични мерки! Колкото по се бавите - по зле ще стане!
  • 5 Как да затворят?

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    Нали ще бръкнат в кесията на брат,чед,приятел,шурек,вуйна и чичо.Сутринта една лоясала муцуна,по ТВ самодоволно усмихнат,едва ли не с радост посочи,че с автобуси само вчера и днес са платени за превоз до Италия 310 пътника.Говорим за 2-3 дни! Същия е шеф на тяхната Асоциация.Най вероятно, собственик и то крупен на такива автобуси.Нали Той и колегите му,не въртят геврека,не продават билети.Получава кинтите директно в сметката.Дреме им, дали ще има заразени.Важното е пачката да не изтънее.Дано Бойко има хора,да следят сайтовете и ТВ.Ясно и кратко- пълна забрана за пътуване.Това е превенция! По добре частични загуби за месец- два,отколкото да дублираме ситуацията в Италия.Те- лакомите г,зове собственици на кина,театри,кръчми,автобуси и ТИР ове,няма да станат прошляци.Какво е тръгнал да се извинява на разни певачи и актъори.Това е форсмажор! Няма да бачкаш- това е! И откъде накъде,ще им плащат милиони субсидии от Нашите данъци.Ако аз отворя цех за банички,и закъсам,кой ще ме субсидира? Можеш- продължаваш.Не можеш- кепенците! Искахте ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Как да затворят?":

    Абсолютно си прав. А на превозвачите лесно им се намира колая. Автобус може да се повреди за секунди, по 100 различни начини. Ремонта може да отиде седмица. За една нощ може над 20 автобуса да се разболеят от неработещи двигатели. Случва се.
  • 7 коментатор

    2 0 Отговор
    Много скоро положението ще излезе от контрол ,и всички институций ще бъдат блокирани. и цялата кочина ще бъде пълен блокаж ! Много скоро !
  • 8 dianski

    2 0 Отговор
    Неб им пука от нищо на тия педали.Гледат алъш вериша да върви.Пир по време на чума ще бъде тука и пак ще влезем в световните новини.Ще ни оставят да мрем като мухи защото държавните болници въобще не са готови за епидемията.Лежал съм в карантина седмица навън.При съмнение ме пратиха в боница и бам в изолатора.Сам в стая.Всеки съмнителен сам в стая докато минат пълните изследвания.Тука от къде толкова болнични стаи.Ако имаш мангизи ще ходиш в някоя частна.Ама и там ще имат наличности до едно време,така че и парите няма да помогнат.Границите са затворени и не можеш да отидеш навън да те лекуват.Така че сметките ще им излязат от криви по-криви

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "dianski":

    Първото, което направи премиера, като откриха вируса у нас беше, да уреди бизнеса с маски на турския си господар.