Last news in Fakti

11 Март, 2020 08:05 2 066 4

Доц. Спас Спасков: Няма основание за затваряне на „Пирогов“

  • пирогов-
  • коронавирус

Въпросът не е да изпадаме в паника всички, а да станем по-дисциплинирани, отбеляза той

Доц. Спас Спасков: Няма основание за затваряне на „Пирогов“ - 1
Снимка: бТВ

Не говорим за затваряне на „Пирогов“ – част от болницата ще бъде изолирана, няма основание за затваряне, коментира доц. Спас Спасков в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Късно снощи стана ясно, че 66-годишна жена и 74-годишен мъж, настанени в "Пирогов", са дали положителни проби за коронавирус.

Има определено място, което да бъде под карантина и напълно изолирано, при поява на такива пациенти те да бъдат разполагани там – в клиника, която ще бъде затворена за достъп, обясни бившият директор на „Пирогов“.

Въпросът не е да изпадаме в паника всички, а да станем по-дисциплинирани, отбеляза той.

„Да избягваме обществени места – там, където се събират много хора. Това, което се знае за този вирус, е че възможността да се зарази човек е към 1%, ако се срещне с носител на вируса. Опасността не е толкова голяма“, посочи още доц. Спас Спасков.

По думите му коронавирусът обикновено засяга възрастни хора, които са в тежко състояние.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въй

    2 1 Отговор
    Основание може и да няма,но има страххх!
  • 2 Гъдулан Нашмъркаев

    3 0 Отговор
    Говорим говорим говорим. И никога нищо неправим, неправим.
  • 3 Кочо

    1 0 Отговор
    За контактни със съмнителни проби контактували 5 човека с възрастните хора кога ще съобщите??
  • 4 бе да го

    2 0 Отговор
    Паниката, тепърва предстои. Когато пламне страната и лъсне голия задник на родното здравеопазване. Трябва да си голям наивник, за да смяташ, че вируса ще ни заобиколи. И тогава, такива клакьори като Спасков ще се покрият. "Ако бяхме построили завод за маски, а няма епидемия?" Смешник.