Last news in Fakti

12 Март, 2020 11:55 12 315 43

Мъжът на починалата в София жена от коронавирус е между живота и смъртта

  • коронавирус

В света вече случаите на коронавирус са 126 380, новите са 7158

Мъжът на починалата в София жена от коронавирус е между живота и смъртта - 1
Снимка: БГНЕС

Няма регистрирани нови случаи на коронавирус у нас. Мъжът на починалата жена вчера от коронавирус се влошава. Това каза началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг, даван всеки ден.

В "Пирогов“ тази нощ се е наложило интубация на мъжа, който върви към влошаване от тежко към критично състояние. Той вече е на апаратна вентилация. Образните изследвания и лабораторните показатели показват, че има сериозно влошаване на състоянието му и то се определя като критично", поясни началникът на Националния кризисен щаб.

"Вчера са изследвани 136 проби – само 1 положителен (седмият регистриран с коронавирус у нас) - наша колежка, която след посещение на два конгреса в Европа - в Англия и в Испания, е с положителен тест за коронавирус, тя е в добро състояние. Вече пристигат и контактните лица, за да бъдат изследвани", заяви Мутафчийски.

"Тази нощ приехме едно от контактните ѝ лица. Това е жена, която е с грипоподобна симптоматика. Тя е в стабилно състояние. Днес пробите ѝ ще бъдат изпратени и в двете лаборатории", каза още той.

"Разговарях тази сутрин с колегите от Плевен и Габрово, както и с директора на "Пирогов“. Това са местата, където са доказаните у нас случаи на коронавирус. В Габрово медицинската сестра продължава да не показва болестни симптоми. По-възрастната жена, която е с деменция и с доказана коронавирус инфекция, е в добро общо състояние. Няма влошаване на показателите ѝ. В Плевен пациентите са във фаза на оздравяване. Във ВМА пациентката с доказана коронавирус инфекция е в стабилно състояние без тежки клинични симптоми“, посочи Мутафчийски.

Той коментира и данните на Световната здравна отганизация, според които в България вече има 10 регистрирани случая на коронавирус. Ген. Мутафчийски каза, че данните са объркани, техническа грешка, няма смисъл да не кажем, ако е така.

По думите му в света вече случаите на коронавирус са 126 380, новите са 7158. "В Италия са заразени над 12 000, като над 2000 са новите случаи. Взети са безпрецедентни мерки в Италия и света.

"На Балканите почти всички държави съобщават за нови случаи на заболяването. В Албания има 3 нови случая, Гърция – 9, което прави 99 общо. В Румъния има 15 нови и общо стават 47, Сърбия има 6 и стават 18, Хърватия има 3 нови и стават 19, в Словения общо са 57, Турция има един, в България станаха 7 с единия нов случай“, допълни Мутафчийски.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Философа

    25 8 Отговор
    Всички сме между живота и смърта това кьосе откри топлата вода,, момента в който се раждаш хващаш пътя на живито който ще те отведе до смърта"!!

    Коментиран от #22

  • 2 Русенец

    13 4 Отговор
    20 000 маски са иззети на Дунав мост от румънец, опитал се да ги прекара през границата. Борисов, няма ли сега да пуснете конфискуваната стока на пазара, да си ги купят хората? Или ще уредите бизнеса на Ердоган с 50 000 турски маски, отпреди 100г?

    Коментиран от #4

  • 3 Тепърва започва

    22 0 Отговор
    Очаквано!!! История на една предизвестена смърт. За огромно съжаление едва дали вярвате, че първият случай ще е последен. Бъдете отговорни и се пазете!
  • 4 Без пари

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Русенец":

    Що да ги пусне на пазара, та да гепнат още пари? По принцип конфискуваната стока се унищожава, така че да се раздадат БЕЗПЛАТНО, където най–много е нужно.

    Коментиран от #25

  • 5 кл цлд

    31 3 Отговор
    Кога ще обявите карантина? Дания, Италия, Австрия, Унгария вече обявиха. Чакате да пламне цяла Бг ли? Нямате и половината от капацитета на гореизброените страни, а не вземате мерки на държавническо ниво! Само пишете предписания.

    Коментиран от #41

  • 6 Yavuz

    9 5 Отговор
    При една такава ситуация най добре се вижда мощта и капацитета на една страна. Гледах кадри от евакуацията на турски граждани от Китай със супер модерен военен самолет, при което след пристигането им и мерките за 14 дневен карантинен период бяха само за пример на световно ниво. Гледах и кадри от евакуацията на руски граждани със един стар омарлюшен самолет, пълна трагедия.

    Коментиран от #8, #12, #26

  • 7 БРАВО

    14 3 Отговор
    Няма нито една държава в Европа, в която случаите да не се увеличават, и то стремително всеки следващ ден. Само във България вещото ръководство на "щаба", Муфтаджийски, и Банкяскиот Бай Пуй задържа и дори намалява броя болни.

    Коментиран от #35, #36, #37, #38, #39

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГОСТ

    17 3 Отговор
    За съжаление щом свърши ваканцията и учениците и студентите тръгнат на училище АДЪТ ще се отвори.Жална ни майка.
  • 10 яшуа

    12 2 Отговор
    какви ваканции ,като епидемията се обръща в пандемия отворят ли училищата става страшно!
  • 11 иван

    17 3 Отговор
    В българия никой не знае колко са болните може да са стотици или хиляди българия е разграден двор
  • 12 333

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Yavuz":

    На теб и на Браво. Що не станете журналисти?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 333

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "БРАВО":

    Хората какво коментират, а вие с онзи айваз ли е, какви глупости пишете? Да не живеете преди два века?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 333

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Yavuz":

    А, разбрах. Вие с Браво сте за баня, за хамам сте и двамцата. Обичате са вие, обичате се. Гиди мискини ниедни.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 До Философа

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Философа":

    В момента в който ти опре ножа до кокала цялата философия отива в кошчето...
  • 23 Асанчо

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Асан":

    Болен мозък!
  • 24 Данс

    11 2 Отговор
    Ало, ДАНС?!?
    Кога ще арестувате плъх за расистки обиди и заплахи към българите и техните Символи?
  • 25 Русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Без пари":

    Подкрепям!
  • 26 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Yavuz":

    А тук, чистят автобусите с носни кърпички и казват че са стерилизирани.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Асан":

    Авторът на коментар 15 да се издири по ИП, за подстрекателство на расова омраза, антибългарска политика в обществени медии, и заплаха за смърт.
  • 30 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Асан":

    Да се издири авторът на коментар 16, и да бъде подведен под съдебна отговорност, за публична обида на национални герои.
  • 31 Съд

    3 0 Отговор
    До коментар #16 от "Асан"

    Да се подведе под съд за обществена обида!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гост

    4 0 Отговор
    Въведете забрана за посещение на обществени места и обществен трансшпорт без предпазни средства. Преди това ги осигурете. Това трябваше да се направи отдавна . Какъв щаб какви пет лева. Има ли един нормален в този кризисен център.
  • 34 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    5 1 Отговор
    БOЛНИЦИТE В БЪЛХAРИЯ ПЪК ВЪOБЩE НE РAБOТЯТ И ДOКТOРИТE МACOВO НAПУCКAТ ЩOТO ТИКВИТE OТ ГEРБ НE CA OCИГУРИЛИ ЗAЩИТНИ OБЛEКЛA. ГЛAВНИЯ ТИКВAР OТ БAНКЯ ИCКA ДA МРEМ ЗA ДA НE CЧУПИМ ИЗМИCЛEНAТA МУ ИКOНOМИКA. ЖEЛAНИEТO НA БУЙКO ВCИТE ПEНCИOНEРИ ДA ИЗМРAТ И ДA НE ПЛAЩA ПEНCИИ И ПOМOЩИ ЗA ТEЛК.
  • 35 Насажданите " факти" че младежта

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "БРАВО":

    Не боледува,или евентуално го изкарва на крак, е лош сигнал! Младите са във грипна ваканция на хартия.Снощи към 19,30 на " Анг.Кънчев" зад КТБ), имаше огромна тълпа от младежи на видима възраст-15-18 г.Наистина тълпа и от двете страни.Там има някакво заведение- дискотека,и чакаха да влязат.Над 100-120 души.Говорнето ,че за тях " короната" не е опасна,ги прави безотговорни.Но всеки след това отива в дома си.А там са родители,баба,дядо.И глупака/ глупачката го прехвърля на семейството си.Бойко- затваряй дискотеки, чалгарски клубове,ще пламне Държавата, бе човек.Младите несъзнателно ще се превърнат в заразоносители.Какво още чакате? Да има хиляди заразени? Или пазите интереса на собствениците.Те си седят в затворените комплекси.А пчеличките им бачкат,и носят хилядарки. Изобщо няма да загуби икономиката,от тяхното затваряне.Страшно ще стане,когсто хиляди не ще могат да ходят на работа.Там където се изкарва принад.стойност
  • 36 Насажданите

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "БРАВО":

    Не боледува,или евентуално го изкарва на крак, е лош сигнал! Младите са във грипна ваканция на хартия.Снощи към 19,30 на " Анг.Кънчев" зад КТБ), имаше огромна тълпа от младежи на видима възраст-15-18 г.Наистина тълпа и от двете страни.Там има някакво заведение- дискотека,и чакаха да влязат.Над 100-120 души.Говорнето ,че за тях " короната" не е опасна,ги прави безотговорни.Но всеки след това отива в дома си.А там са родители,баба,дядо.И глупака/ глупачката го прехвърля на семейството си.Бойко- затваряй дискотеки, чалгарски клубове,ще пламне Държавата, бе човек.Младите несъзнателно ще се превърнат в заразоносители.Какво още чакате? Да има хиляди заразени? Или пазите интереса на собствениците.Те си седят в затворените комплекси.А пчеличките им бачкат,и носят хилядарки. Изобщо няма да загуби икономиката,от тяхното затваряне.Страшно ще стане,когсто хиляди не ще могат да ходят на работа.Там където се изкарва принад.стойност
  • 37 Насажданите

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "БРАВО":

    Не боледува,или евентуално го изкарва на крак, е лош сигнал! Младите са във грипна ваканция на хартия.Снощи към 19,30 на " Анг.Кънчев" зад КТБ), имаше огромна тълпа от младежи на видима възраст-15-18 г.Наистина тълпа и от двете страни.Там има някакво заведение- дискотека,и чакаха да влязат.Над 100-120 души.Говорнето ,че за тях " короната" не е опасна,ги прави безотговорни.Но всеки след това отива в дома си.А там са родители,баба,дядо.И глупака/ глупачката го прехвърля на семейството си.Бойко- затваряй дискотеки, чалгарски клубове,ще пламне Държавата, бе човек.Младите несъзнателно ще се превърнат в заразоносители.Какво още чакате? Да има хиляди заразени? Или пазите интереса на собствениците.Те си седят в затворените комплекси.А пчеличките им бачкат,и носят хилядарки. Изобщо няма да загуби икономиката,от тяхното затваряне.Страшно ще стане,когсто хиляди не ще могат да ходят на раб
  • 38 Насажданите

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "БРАВО":

    Не боледува,или евентуално го изкарва на крак, е лош сигнал! Младите са във грипна ваканция на хартия.Снощи към 19,30 на " Анг.Кънчев" зад КТБ), имаше огромна тълпа от младежи на видима възраст-15-18 г.Наистина тълпа и от двете страни.Там има някакво заведение- дискотека,и чакаха да влязат.Над 100-120 души.Говорнето ,че за тях " короната" не е опасна,ги прави безотговорни.Но всеки след това отива в дома си.А там са родители,баба,дядо.И глупака/ глупачката го прехвърля на семейството си.Бойко- затваряй дискотеки, чалгарски клубове,ще пламне Държавата, бе човек.Младите несъзнателно ще се превърнат в заразоносители.Какво още чакате? Да има хиляди заразени? Или пазите интереса на собствениците.Те си седят в затворените комплекси.А пчеличките им бачкат,и носят хилядарки. Изобщо няма да загуби икономиката,от тяхното затваряне.Страшно ще стане,когсто хиляди не ще могат да работят
  • 39 Насажданите

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "БРАВО":

    Не боледува,или евентуално го изкарва на крак, е лош сигнал! Младите са във грипна ваканция на хартия.Снощи към 19,30 на " Анг.Кънчев" зад КТБ), имаше огромна тълпа от младежи на видима възраст-15-18 г.Наистина тълпа и от двете страни.Там има някакво заведение- дискотека,и чакаха да влязат.Над 100-120 души.Говорнето ,че за тях " короната" не е опасна,ги прави безотговорни.Но всеки след това отива в дома си.А там са родители,баба,дядо.И глупака/ глупачката го прехвърля на семейството си.Бойко- затваряй дискотеки, чалгарски клубове,ще пламне Държавата, бе човек.Младите несъзнателно ще се превърнат в заразоносители.Какво още чакате? Да има хиляди заразени? Или пазите интереса на собствениците.Те си седят в затворените комплекси.А пчеличките им бачкат,и носят хилядарки. Изобщо няма да загуби Държавата.
  • 40 Гост

    2 0 Отговор
    Хората очакват адекватни мерки, а Мутафчийски само си сменя униформата ту черна ту зелена. Когато е с черна на следващия ден има починал от корона вируса. Защо не носи маска? Той трябва да даде пример на всички. Може би за него е по важно как ще излезе на телевизора. Оставка
  • 41 Кали

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "кл цлд":

    Подкрепям с две ръце
  • 42 незнайко

    0 0 Отговор
    КАКВО ЗНАЧИ СЕРИОЗНО, КРИТИЧНО СЪСТОЯНИЕ ? КАКВО СТАВА С ОРГАНИЗМА МУ ? ЗАЩО НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА ? САМО БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ ЛИ СЕ ЗАСЯГАТ ? ИЗПЛЮЙТЕ КАМЪЧЕТАТА НАЙ НАКРАЯ !!! Статистиката не ни помага особено.
  • 43 док

    0 0 Отговор
    Мъжът на починалата жена вчера от коронавирус се влошава. МЪЖЪТ НЕ СЕ ВЛОШАВА,А ЗДРАВНИЯТ МУ СТАТУС!