Last news in Fakti

12 Март, 2020 16:42 7 144 11

Ето как родните бензиностанции ще борят COVID-19

  • бензиностанция-
  • коронавирус-
  • covid-19

Строги мерки препоръчват от Българската петролна и газова асоциация

Ето как родните бензиностанции ще борят COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) следи внимателно разпространението на вируса COVID-19 на територията на страната. За БПГА здравето на клиентите, служителите и партньорите на членовете на Асоциацията е от първостепенно значение.

Това съобщават от БПГА.

В тази връзка Сдружението препоръчва на компаниите-членки следните превантивни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса:

1. Регулярна дезинфекция, на всеки 30 минути, на контактните зони (касови плотове, дръжки на врати, монетници, дръжки на чешми, устройства).

2. Регулярно измиване на WC и подовете на вътрешните помещения с подходящи препарати (по възможност с високо спиртно съдържание).

3. Ограничаване на използването на прибори, чаши и чинии за многократна употреба в магазините и кафенетата на обектите и замяната им с такива за еднократна употреба в подходящи опаковки.

4. Премахване или ограничаване на употребата на „острови“ за вода, диспенсъри за самообслужване в режим на свободен достъп.

5. Спазване на висока лична хигиена от служителите. При възможност снабдяване на обектите с лични предпазни средства – ръкавици и маски за служителите.

6. Често миене на ръцете със сапун и вода или в случай, че има ограничен достъп до такава – използване на мокри кърпи и/или препарати на алкохолна основа.

7. Избягване на докосването на лицето, особено на зоните на очите, носа и устата с длани.

8. Поставяне, на подходящи места спрямо вида на бензиностанцията, на дезинфектанти с цел улесняване достъпа на клиентите до превантивни средства.

9. Спазване на дистанция при контакт с клиенти, доставчици и други лица вътре в обектите и на територията, прилежаща към обектите (препоръка за разстояние от 1.5 м и избягване на ръкостискане).

10. При възможност – снабдяване с безконтактни термометри на всеки обект и прилагане на ежедневен контрол за здравословното състояние на всеки служител преди започване на работната му смяна.

11. Ако служител е пътувал наскоро в страна, в която има разпространение на вируса, следва да информира незабавно съответния управител на обект по телефона/електронната поща.

12. При здравословни неразположения – повишена температура, респираторни проблеми и затруднение с дишането, служителите следва незабавно да информират управителите на обектите.

13. Препоръка при плащане с карта - клиентите сами да оперират с картите си на терминалите (изискване както спрямо банковите, така и спрямо картите за отстъпка).

14. Задължително е редовното проветряване на помещенията, които имат отварящи се прозорци.

15. Процедура за ескалация: управителите да следят обстановката в градовете по местоположение на обектите и при нужда да информират доставчиците си.

16. Афиширано съобщение към клиентите на обектите, ако се чувстват неразположени да останат извън затворените помещения на обектите – каси, магазин, кафене.

БПГА се ангажира да поддържа постоянен контакт с компетентните държавни органи с оглед координиране на усилията за борба с COVID-19 и като се има предвид важността на обектите за националната сигурност.

При усложняване на епидемиологичната обстановка БПГА има готовност да препоръча нов пакет с по-строги мерки.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма страшно

    49 0 Отговор
    скоро ще зареждат по 5-6 коли на ден така ,че риска няма да е толкова голям.
  • 2 Асан

    18 8 Отговор
    Мен пък ме имунизира снощи Осман с една кожена инжекция и сега съм ОК

    Коментиран от #6

  • 3 Мдааа

    9 8 Отговор
    Всички ще го изкараме този вирус, пък който оцелее, оцелее. Няма да има незаразен по света.
  • 4 Столипенову обичаме нашия брат бойку

    8 4 Отговор
    Бойко спаси ни.Ти нали си бог.
  • 5 Може ли да пикам през балкона😂😂😂

    9 2 Отговор
    Аз със ръкавици ше го държа😂😂😂
  • 6 Венелина ква беше там

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    Хаха, голям пенис ли има?
  • 7 Време няма действайте

    8 3 Отговор
    Не е лошо всеки да започне да изпълнява тези мерки. В противен случай ще станем свидетели на поредната национална катастрофа със заличаване на 1/3 от населението.
    Бих добавил забрана за влизане на публично място без маска на устата и ръкавици.

    Коментиран от #9

  • 8 имунизатора

    5 0 Отговор
    да дават по една ракия на всяко зареждане, за дезинфекция .....

    Коментиран от #11

  • 9 hmhmhm

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Време няма действайте":

    няма маски давай друга предложение
  • 10 Ventura

    3 0 Отговор
    То и по парите има вируси. Предлагам да не плащаме известно време, те и бездруго са ни грабили с години. Загубата им няма да е голяма
  • 11 SAAB 95

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "имунизатора":

    Ама и мезе да има