Last news in Fakti

13 Март, 2020 06:53 3 503 32

Предвиждат глоби и спиране на помощи за нарушителите на карантината

  • глоби-
  • помощи-
  • карантина-
  • нарушители-
  • томислав дончев

Извънредното положение ще продължи, докато почне да дава резултати, заяви вицепремиерът Томислав Дончев

Предвиждат глоби и спиране на помощи за нарушителите на карантината - 1
Снимка: БГНЕС

Министеският съвет още днес ще предложи на Народното събрание да въведе извънредно положение, заяви вицепремиерът Томислав Дончев

Където е необходимо, ще бъдат направени и законодателни промени. Ще бъдат ограничени пътуванията на български граждани до рисковите страни, както и пътуванията на граждани от тези страни към България. За неспазване на карантината ще бъдат налагани глоби и спиране на социални помощи. Нощните заведения и дискотеките също ще бъдат затворени.

"Извънредно полжение не означва ограничения на граждански права. Никой не трябва да прави спекулации по тази тема. Единственото ограничение ще е правото на свободно придвижване по очевидни причини. Не може някой, който е под карантина, да обикаля страната и да пренася заразата. Няма място за паника. Искаме да запазим здравето на хората и икономиката", заяви Томислав Дончев.

Той добави, че ограничителния списък за пътуванията в чужбина ще се обновява и прецизира всеки ден от две министерства. Същото ще важи и за идващите у нас чужденци, както и дали българите, намиращи се в рискови райони, ще могат да се приберат у нас.

"Не съветвам никой български гражданин да пътува до рисковите дестинации. Забраната за пътувания не означава затваряне на границите. Това ще навреди много на икономиката. Извънредното положение ще продължи докато почне да дава резултати. Нека видим 14 дни как ще се развият нещата", допълни вицепремиерът Дончев.

Дончев не подмина и темата за родителите, които трябва да гледат децата си след затварянето на детските градини.

"Това напрактика може да означава прекратяване на работния процес за някой родител. Ще се прецизира дали всички детски градини да бъдат затваряни или да останат някои, които да приемат сборни групи", каза вицето на Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асен

    7 23 Отговор
    Подкрепям ви господин Томислав Дончев

    Коментиран от #3

  • 2 вашето мнение

    25 4 Отговор
    Тоя шебек като го видя и получавам ортикария.Малоумнико, ние сме най-бедната, най-корумпераната и най-умиращата нация в света точно заради теб и такива като теб. Шебек, скрий се някъде, покрий се дълбоко защото не ставаш. Ти и себеподобните не можете да решите нито един проблем, можете само да го задълбочите.
  • 3 вашето мнение

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Асен":

    Направи ли си злобарката под портрета на бойко методиев борисов, тая сутрин? Коронавируса ще е катализаттора на процесите, които ще ви накарат да осъзнаете, че шайката не става за нищо освен да граби.
  • 4 AБВ

    9 2 Отговор
    Наистина ли вярвате че подобно нещо ще свърши някаква полезна работа ! Докато не се натрупа достатъчно ниво от активен имунитет в населението това няма да спре...По скоро усилията трябва да се насочът към помощ за нуждаещите се болни.
    Без нужда само паника се създава.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Някой си

    18 1 Отговор
    Тоя дребен тарикат що не се скрие някъде в Балкана?
    Глобете първо себе си бе ваш’та м@м@ некадърна!
    “Всички наши работници могат да се завърнат от Италия” - кой каза това, аз ли?
    И каква стана тя сега?
    Вируса дойде точно от Италия!
    Некадърници!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 баба Зоя

    8 1 Отговор
    Кака Пена, многомашинничка и ударничка, я поканват да влезе в БКП. Дали й да чете устави, история на БКП и всичко, което е нужно да се подготви идейно. На събранието на първичната партийна организация я питат:
    - Како Пено, ти си наш човек, комунист. Ще те приемеме в Партията. Имаш ли някакви въпроси докато се подготвяше?
    Кака Пена отговаря:
    - Другарю председател, всичко ми е ясно, защо е червено знамето, какви са ми правата и задълженията, но едно не ми стана ясно: аз като партиен член, имам ли право да се чукам с безпартийни, щото лошо - безпартиен да чука партиен член!
    Помислили другарите и решили:
    - Имаш право, како Пено, но трябва сама да си го вкарваш, та да се чувства ръководната роля на Партията!
  • 9 Миризлив пор

    3 9 Отговор
    Много просто, кой наруши карантината и после в контактните лица има болни да им плати лечението. Ако няма кинти и оцелее да му се даде възможност да ги изработи или като санитар или нещо подобно.

    Коментиран от #28

  • 10 Така де

    8 3 Отговор
    Ще ядем картинки от интернет и тапети,така ли?
  • 11 Ммм

    13 3 Отговор
    Веднага всички цигани под карантина.После към крематориума.

    Коментиран от #13

  • 12 Усмивката

    12 1 Отговор
    Детски градини и болници затварят , обаче опашките пред КАТ не затварят. Що бе....
  • 13 Добрия Чичко Ади

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ммм":

    АА..Може и направо към пещите
  • 14 БАТЕ НЕЦИ

    7 1 Отговор
    АХ,ТИ ТОМИ ЮДА ТАКЪВ. ПАЛАЧИНКА СИ БЕШЕ И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ.КОГА БЕШЕ КМЕТ НА ГАБРОВО НЕ БЕШЕ ТАКАВА ПОДЛОГА СЯ СИ СЕ МНОГО ИЗРОДИЛ,БЕ! МНОГО СИ ОЗВЕРЯЛ,АМА ВСИЧКО СВЪРШВА.
  • 15 4359

    7 2 Отговор
    С глоби и спиране на помощи ще пълнят празната хазна. Печалби ще трупат от санкции. Алчните сметкаджии се възползват от заразата са да има откъде да крадат пак. А народът да измира. Ама такива си избрахте. За такива гласувахте.
  • 16 4359

    7 2 Отговор
    Целта е да измрат възрастните хора. Затова правят само показни циркове, а всъщност нищо не правят. Оня Горанов знае ли, че най- големият инвеститор в Бг са емигрантите, които всеки месец изпращат милиони евро на възрастните си родители? Умрат ли възрастните хора, парите от чужбина ще секнат. Нека емигрантите да спрат да изпращат пари от Зап. Европа, САЩ и Канада! Ще лъснат големите инвестиции на ГЕРБ.
  • 17 ДедоДъррррр

    3 1 Отговор
    Отрова за мишки от черната и заливай с бензин от фалшивия и пали....
  • 18 джедай

    0 0 Отговор
    Какво откри СЗ-РО за COVID-19 в Китай?
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    ТОМИ Е ЮДА
  • 20 Баш Истината

    4 1 Отговор
    Извънредното положение трябваше да се въведе още щом пламна Италия. Да ама у нас има много катили и непукиси за които това беше излишна паника особено комунягите и НАСРАдев дето се крие сега.За това разни плъхове( екскурзианти, работещи в Италия ) нахълтаха държавата а сега гаси пожара когато е късно.Нищо,сега ще платим една добра цена о за следващата Пандемия ще знаем че вратата трябва веднага да се затвори и всичко да минава през иглено ухо.
  • 21 Табак

    5 0 Отговор
    Що мълчите за вредата/ползата/ от тютюнопушенето? Заразяват се само непушещи. Никотина убива корона.
  • 22 Анонимен

    3 1 Отговор
    Президента да въвежда военно положение и шайката под карантина в Централния

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Е то няма как

    1 1 Отговор
    нашите богизбрани управляващи да ги интересува само далаверата пък и да действат превантивно за пандемията. Сетила се Мара да се побара. Ама ние ще им теглиме теглото. Иначе бързо пресметнаха печалбите на погребалните агенции и им наложиха лиценз. Само, че коя погребална агенция ще се навие на този етап да обработва тяло на заразен, като повечето от тях са семейни фирми и ги е страх от зараяване. Ха сега да измислят и закон да ги задължават да извозват телата на заразените. То няма как да те интересува само далаверата пък някакъв си вирус да те принуждава да мислиш и да вземаш решения за оцеляването на нацията.
  • 25 Behemoth

    1 1 Отговор
    След малко излизам на проучване ....качвам се в рейса и почвам да кашлям...

    Коментиран от #27

  • 26 virus

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    i koi ste tragne s tazi parodiia rumen osven ti maiia kuri i bsp bkp i 1000 plateni idiota obache komunist ne plasta..............
  • 27 balgarin

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Behemoth":

    da mi se kachis na k...ra da kaslias tapanar

    Коментиран от #29

  • 28 Дедо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    Ами ако е син патладжан-изборател на ГЕРБ?Те глобите ги плащат на 30 февруари!
  • 29 Behemoth

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "balgarin":

    Гейска ти фантазия ...ама няма да ти се сбъдне ...герб и поповете ще спасят Бълхария...
  • 30 STEFCO

    0 0 Отговор
    ZATVORETE SHİBANİTE UCHİLİSHTA İ DETSKİ GRADİNİ BG NYAMAT DİSTSİPLİNA İ HİGİENA
  • 31 Куку

    0 0 Отговор
    Социологическо проучване за преброяване на хората с нисък коефициент на интелигентност. Тоеа се случва в момента. Крийте се в миши дупки ако искате.
  • 32 факт

    0 0 Отговор
    в люлин всички малки магазинчета си работят!