Last news in Fakti

15 Март, 2020 20:35 3 884 12

SPA столицата ни с мерки срещу COVID-19

  • велинград-
  • коронавирус-
  • мерки
SPA столицата ни с мерки срещу COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

На 14 март след заседание на общинския Щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19, кметът д-р Костадин Коев издаде заповед, с която се предприеха допълнителни мерки, отнасящи се за община Велинград.

Националният телефон 112 ще приема обаждания с въпроси за обхвата на заповедта на Министъра на здравеопазването, на които ще отговарят служители на министерството по максимално бърз, адекватен и компетентен начин и да бъде взето необходимото решение.

На 14 март се проведе извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавирус COVID-19 в Пазарджик. Според взетите решения съвместни екипи от служители на РЗИ- Пазарджик, ОДМВР- Пазарджик и ОДБХ Пазарджик ще извършват системни проверки на увеселителни и питейни заведения, игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване,, кафе сладкарници и др. в област Пазарджик и ще следят за стриктно спазване на заповедта на министъра на здравеопазването.

Кметовете на населени места от областта ще упражняват ежедневен контрол по спазване режима на лицата, поставени под карантина. При констатирани нарушения ще се уведомяват РЗИ Пазарджик и ТП на НОИ Пазарджик.

В „МБАЛ Велинград“ няма инфекциозно отделение, така че при нужда, след подаване на сигнал на телефон 112, пациентите ще бъдат извозени със специално оборудвана линейка и настанени в “МБАЛ-Пазарджик" АД или друга специализерана болница.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СПА столицата е

    11 4 Отговор
    Вършец.

    Коментиран от #4, #11

  • 2 Олег

    29 1 Отговор
    Стига с тая спа столица, тоя град си има име, стига глупости, един път не написахте името, кво ви става на това журналята?!

    Коментиран от #5

  • 3 Бах ти

    24 3 Отговор
    спа столицата , направо е спа кочина !!!
  • 4 Гоуст

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "СПА столицата е":

    Хахая, село Вършец, с двата извора не само че не е спа столиця, а не е и никакво спа

    Коментиран от #7

  • 5 Жълтата жилетка

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Олег":

    Ами "градът под тепетата"? Направо ми се повръща вече като го чуя употребено в новина за катастрофа, убийство, пожар и други все такива романтични и лирични събития.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Научи се да пишеш

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Велинградски помак

    Коментиран от #10

  • 8 Басейните са

    7 2 Отговор
    развъдници на всякакви вируси. Да ги източат и засипят с хлор.
  • 9 SAAB

    8 0 Отговор
    Няма инфекциозно но "SPA"за по 150 лв на нощувка има :)
    Други да обират гайлето.....при вас парата !
  • 10 NeRezan

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Научи се да пишеш":

    Чифут мри бе
  • 11 Centurion

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "СПА столицата е":

    Глупости,това убитото място Вършец!!!
    Хисаря е много по на ниво.
  • 12 А бе

    8 2 Отговор
    Спрете да наричате един мръсен и разхвърлян град пълен с цигани курортисти СПА столица, само защото има два хотела с цени като в Швейцария.