Last news in Fakti

16 Март, 2020 09:45 2 396 20

Вътрешният министър: 400 души в страната са под карантина

  • младен маринов-
  • карантина-
  • коронавирус-
  • мвр-
  • министерство на вътрешните работи

До 5 години затвор и солени глоби за нарушителите на предпазната мярка срещу разпространението на коронавируса

Вътрешният министър: 400 души в страната са под карантина - 1
Снимка: БГНЕС

400 души са поставените под карантина в цялата страна заради разпространението на коронавируса. Информацията сподели пред bTV вътрешният министър Младен Маринов. Той напомни на гражданите, че вече са влезли в сила промените в Наказателния кодекс, които предвиждат до 5 години затвор и солени глоби за нарушителите на тази предпазна мярка.

Досега МВР е образувало 6 досъдебни производства за нарушаване на карантината. До този момент домашната си карантина са нарушили петима души от София, които са установени от органите на реда и са върнати вкъщи, където ще продължат да изтърпяват ограничителната мярка. Във Варна и Монтана също има по един такъв случай. Полицаите пък дори открили карантинирано лице от Благоевградско село в нетрезво състояние извън дома си.

Вътрешният министър увери, че ситуацията около големите вериги хранителни магазини в София и страната вече се е успокоила.

Според него обявената извънредна ситуация е станала добра среда за възраждането на случаите с телефонни измами, с които МВР се пребори успешни. „Ситуацията е идеална среда за измамниците. Имаме само единични случи, по-скоро опити“, подчерта той и увери, че МВР работи усилено по пресичането им. Следи се и онлайн пространството за разпространяване на невярна информация, а по тази причина вече има задържан мъж от Пловдив.

Младен Маринов съобщи, че в спешния телефон 112 вече работят и четирима медици, към които се пренасочват обаждания, свързани с COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 оспри

    3 1 Отговор
    До 5 години затвор и солени глоби. Дори и в затвора не яжте прекалено солени манджи. Солта пречи на изхвърлянето на вода от организма. Може да ви увиснат любовните дръжки и гушката.
  • 3 3333

    14 0 Отговор
    Кога ще свърши епидемията в Европа? Отговор: Когато свършат парите от фонда за подпомагане.

    Коментиран от #5

  • 4 Вашето мнение

    11 4 Отговор
    Ситуацията с коронавируса ме убеди, че на тази планета разумна форма на живот няма. Не разбирам, как средноинтелигентен човек може да се поддава на такива манипулации и да не вижда как репресивната машина на държавата е впрегната да помага на грабежа осъществяван от управляващите.
  • 5 Вашето мнение

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "3333":

    Так точно. Страни в които няма коронавирус са извън ЕС и северна америка.
  • 6 стих

    1 1 Отговор
    Не си пипай очите!
    Не пипай устата!
    Не тръшкай за дръжката врата!
    Отваряй с лакът и със крак,
    Ще се опазиш – няма как! И после-не бъди прост голтак!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ееейй народе

    5 0 Отговор
    Положението стана майка плаче грамофон свири кюнци падат
  • 11 защо

    1 0 Отговор
    защо след забраната тото-то работеше като беше забранено
    защо се говори за намаляване на броя автобуси - като така се бдига броя на пътниците в гях- вместо да се увеличат да има по по-малкохора в тях
    защо -няма термокамери и да се следи температура на хора на рискови места
    защо .....
  • 12 защо

    2 0 Отговор
    защо още няма маски и ръкавици
    защо освен маски и ръкавици никои не казва за очила - вирусите през очите имат същия шанс дори по голям
    и ....
  • 13 bohemian grove

    0 1 Отговор
    Nov Jew Ordnung s ogromni ushi i roga - dobre che ima sili koito mogat da mu se protivopostaviat - / kakvoto i da znachi tova / Shte produljat da ubivat hora po zialata planeta sledkato sa ghi obrali do shushka !
  • 14 GESI

    2 0 Отговор
    Ай ся като се завърнат едни мургави хора от западна Европа може ли да си представим колко още хора ще са под карантина. До всека дупка не сложиха полицай и на всеко село ама сега няма да стигнат полицаите.
  • 15 СЪОБЩЕНИЕ КАРАНТИНА

    3 0 Отговор
    На всички жилища и хотели, които са под карантина трябва да се лепят съобщения, формат А-4, че лицата са под карантина, с указания срок на карантината от дата - до дата.

    Също съобщение, с номера на апартамента под карантина, трябва да се лепи на входните врати на жилищните блокове и на хотелите. Така ще се предпазват тези, които не са под карантина и ще се прилага контрол на онези, на които е наложена карантина.

    Полицията дали следи за съхраняването на такива съобщения и въобще здравните инспекции дали ги поставят?

    Коментиран от #17

  • 16 Нямам къща, нямам къща, бе!

    1 0 Отговор
    КРАТУНО куха, защо няма маски и дизинфектанти? С осемте F-ки ли ги караш? Или са стоварени в центровете за бежанци
  • 17 Проклет да си Борисов!

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "СЪОБЩЕНИЕ КАРАНТИНА":

    Абсолютно си прав пич, освен това да бъдат информирани и работодателите на живущите на адреса, за да изискват подписани карантинни декларации. По този начин работодателите ще носят отговорност за това, че са назначили безотговорен циганин, например! Като ще е гарга, рошава да е!
  • 18 прледатели управляващи крадци

    2 1 Отговор
    В тaзи oбcтaнoвкa нaшaтa Държaвнa aгeнция „Държaвeн рeзeрв и вoeннoврeмeни зaпacи“ oбяви зa прoдaжбa мeдицинcкa aпaрaтурa и кoнcумaтиви, чacт oт кoитo жизнeнo вaжни в oбcтaнoвкaтa нa cвeтoвнa пaндeмия, a тoвa дo мoмeнтa нe e нaпрaвилo впeчaтлeниe нa никoгo. продали са аспираторите за обдишване и то след като започва ковид в китай !

    Коментиран от #20

  • 19 Буби

    1 0 Отговор
    КЪДЕ СА МАСКИТЕ?
  • 20 Темида

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "прледатели управляващи крадци":

    Разпространяването на фалшиви новини, подлежи на санкции младеж.Оная ,собственичката на aferabg,дето ,"такива новини" са и специалитет ,още не може да се оправи.А поръчителя на новината си свирка.Внимавай какво казваш,че ще страдаш много.