Last news in Fakti

16 Март, 2020 10:39 19 075 43

Заразеният с коронавирус варненец е известен диджей

  • коронавирус-
  • варна

Останалите хора, които са изолирани, са лекари и кондуктор

Заразеният с коронавирус варненец е известен диджей - 1
Снимка: БГНЕС

41-годишният мъж, който е с коронавирус във Варна, е известен диджей. Има участия в различни баровски заведения в цялата страна, съобщава БЛИЦ.

Мъжът е бил син на популярен от миналото футболист, който е починал преди време. От страницата му във Фейсбук става ясно, че е трябвало да има участия от 11 до 28 март, но ги е отменил.

Ден по-рано е трябвало да участва и в известно варненско заведение, но и това е отказал, като е написал, че причината е епидемията от коронавирус в страната. Той е бил в Барселона, където е канен като гост на сватбата на българката Мариела, която е сключвала брак с испанец на 7 март. Българинът е трябвало да бъде там и като диджей.

След това е отпътувал до Милано, а оттам до Бергамо. Медията разполага със снимки, които не публикува по морални съображения. На една от снимките, публикувана в инстаграм, се вижда, че се е снимал в самолета за Бергамо. На нея той е с маска. Под фотографията негови приятели коментират защо отива в такава опасна зона, а отдолу той е отговорил - няма как, трябва да се работи, отивам на сватба.

На друга от снимките се вижда как вече е на тържеството с чаша в ръка, а на трети кадър като диджей пуска музиката. Източници на БЛИЦ сред неговите приятели обясниха, че е летял с нискотарифна компания и е избрал маршрута София - Бергамо - Барселона, защото му било по-изгодно. Други негови приятели, които го познават твърдят, че е отговорен човек, но е възможно да е подценил ситуацията.

След извънредното заседание на властите във Варна шефката на РЗИ в града Дочка Михайлова коментира, че е бил контактен с 21 лица, 11 от тях са били в самолета, с който е кацнал в София, сред тях е таксиметровият шофьор, който го е откарал. Нито едно от тях не е от семейството му, тъй като живее сам.

Останалите хора, които са изолирани, са лекари и кондуктор. Моментално, след като е пристигнал, още сутринта е отишъл и е обяснил, че не се чувства добре и има подозрения, че е заразен от коронавирус. От кризисния щаб във Варна обявиха, че ще бъдат взети всички мерки, за да се ограничи разпространението във вируса и контактните лица на местно ниво ще бъдат изолирани под карантина. Сред мерките е поставянето на стикер на входа на всяко жилище, в което има поставен под карантина. "Всеки един трябва да е отговорен – говоря за съседите, да подават информация, ако някой не спазва карантината“, посочи кметът Иван Портних.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Процесор Вучков

    47 6 Отговор
    Хей Диджей ела ми запей на моя космат змей.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ачо Чалгарчето

    59 0 Отговор
    Яката сватба, да си поръчаш Дджей от БантустанЯ )))) Що чалгари живеят зад граница, майко мила...
  • 6 пейо

    84 3 Отговор
    Едно безхаберие доведе до 11 човека, които нищо не са му направили, а сега ще трябва да страдат заради него
  • 7 Циник

    71 1 Отговор
    Тоест е "келеш" на средна възраст. Пълен л*нар!
  • 8 защо

    32 4 Отговор
    зaщo cлeд зaбрaнaтa тoтo-тo рaбoтeшe кaтo бeшe зaбрaнeнo
    зaщo ce гoвoри зa нaмaлявaнe нa брoя aвтoбуcи - кaтo тaкa ce бдигa брoя нa пътницитe в гях- вмecтo дa ce увeличaт дa имa пo пo-мaлкoхoрa в тях
    зaщo -нямa тeрмoкaмeри и дa ce cлeди тeмпeрaтурa нa хoрa нa риcкoви мecтa
    зaщo .....
    зaщo oщe нямa мacки и ръкaвици
    зaщo ocвeн мacки и ръкaвици никoи нe кaзвa зa oчилa - вируcитe прeз oчитe имaт cъщия шaнc дoри пo гoлям
    и ....

    Коментиран от #10, #11

  • 9 защо

    12 5 Отговор
    зaщo cлeд зaбрaнaтa тoтo-тo рaбoтeшe кaтo бeшe зaбрaнeнo
    зaщo ce гoвoри зa нaмaлявaнe нa брoя aвтoбуcи - кaтo тaкa ce бдигa брoя нa пътницитe в гях- вмecтo дa ce увeличaт дa имa пo пo-мaлкoхoрa в тях
    зaщo -нямa тeрмoкaмeри и дa ce cлeди тeмпeрaтурa нa хoрa нa риcкoви мecтa
    зaщo .....
    зaщo oщe нямa мacки и ръкaвици
    зaщo ocвeн мacки и ръкaвици никoи нe кaзвa зa oчилa - вируcитe прeз oчитe имaт cъщия шaнc дoри пo гoлям
    и ....
  • 10 Защото сме в България

    2 9 Отговор

    До коментар #8 от "защо":

    А не в Турция

    Коментиран от #14

  • 11 Миризлив пор

    20 1 Отговор

    До коментар #8 от "защо":

    Колкото до камерите си ги има и си работят, потърси за FLIR, засичат те и от 20 метра с 1/10 точност от градуса. Маски, ръкавици и дезинфектанти със сигурност има НО са изкупени/скрити от предприемчиви хорица и се продават на цени от 2 лева и нагоре. Тук вече е ролята на ДАНС да ги настъпи и изземе всичко, все пак на 100 маски 1 спасен е 1 човек по болниците по-малко. Друг е въпроса, че имаме толкова предприятия произвеждащи алкохол, защо не пуснат дезинфектанти не знам.

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван

    28 2 Отговор
    Естествения подбор явно работи. Природата си знае работата. Но предлагам, глупавите и простите да си заплащат лечението и лечението на тези които са заразили. Защо обществото трябва да е солидарно с простите и безотговорни хора❓
  • 14 SSовец

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Защото сме в България":

    Ако не ти харесва тук марш към анадола козоеб долен

    Коментиран от #23

  • 15 Tony 70

    11 1 Отговор
    До Ачо : Изглежда че много , щом звездите имат турнета и то в няколко града в страна. Моята мечта е всички да намерят работа там. Чалгари , високо образовани - многодетни родители , и всякакви майстори и специалисти. Та да останкме тук хора на който ни се живе ТУК.на всички гурбетчии Лек път и не се връщайте европейци !
  • 16 1234

    4 0 Отговор
    А тия от сватбата изследвани ли са ,тоя се е заразил на път за барца
  • 17 Boxer 3.0

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Миризлив пор":

    Освен това имаме огромна леглова база от празни хотели.
    Какво пречи държавата да ги наеме за карантинна зона?
    Доста депутати имат хотелчета, така че е въпрос на време сами да се сетят.
    Щом е за усвояване на едни милиони...

    Коментиран от #25

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мешков

    12 1 Отговор
    Зашо се е позволило да летят самолети въобше до Италия!
  • 20 Свидетел

    7 12 Отговор
    Подробности:Минава през Бергамо на 3.03 ,когато нивото на заплаха още не е шупнало.Сватбата Приключва на 07.03. На 08.03.2020 Wizz Air отменят полета от Берг. До Варна. Човека си купува билет за14.03 Барселона София каца взима влака и се прибира на 15.03.Прави грешка,че от летището не отива въвВМА,но тогава не е имал признаци,така ,че не го анатемосвате чак толкова човека всеки може да се разболее от грип.От сватбата дос3га 4 са хоспитализирани в София,човека във Варна и ще има още.И аз бях там,теста ми е отрицателен,но спазвам карантина.Ходих заедно с други от сватбарите доВМА, след като се тествах Аз на тях им казаха ,че щом няма клинични признаци резултата ще е отрицателен и ги отпратиха на тяхна съвест да се карантинират,без лични карти и т.н
  • 21 сноу

    2 1 Отговор
    Мариела ,дето в храстите си заплела, испанска дукавела...
  • 22 ЕХОТО

    13 4 Отговор
    Да бъде подведен под отговорност и съден за биотероризъм,след като умишлено и съзнателно е отишъл в заразен и опасен раьон.
  • 23 Анонимен

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "SSовец":

    По-добре ти иди там,че да видиш какво означава държава и адекватна медицина!
  • 24 veren bulgarski grajdanin

    6 2 Отговор
    obstrel za takiva ligavi ne disciplinirani pomyari zarazyavat neviniya narod
  • 25 Миризлив пор

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Boxer 3.0":

    Погледни какво става напоследък, разни "експерти" се появяват постоянно и говорят глупости как не било страшно и ще отмине. Други пък правят банкети, трети си отварят заведенията а в тях клиентела. Ако се направи това з карантинните центрове ще има огромен проблем с общественото мнение тип "тези Ко ме ограничават аз имам права", няма кой да работи там и няма кой да плати.
  • 26 muzis

    4 0 Отговор
    а тези 21 лица ,с колко други са били контактни
  • 27 възмутен

    14 5 Отговор
    Този тъпанар и определено див, тъп селяндур е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да му бъде наложена санкцията "до 5 години затвор" за умишлено внасяне на вируса в града ни. Не ни стигат трудно говорещите български език селяци, напилзяли морската ни столица от Търговище, Шумен, Силистра, Русе, Добрич и т.н., ами и този жаден за кирия олигофрен.
  • 28 Аве Адолф Хайллллл

    9 2 Отговор
    Тоя долнопробник да бъде веднага осъден по бързото съдопроизводство за застрашаване живота на множество лица и направо до стената .... Хайл .
  • 29 Лекар

    11 0 Отговор
    Плъзна от тия олигофрени ,които чистят клозети за 700 евро в Европа и идват тук в отпуските си да ходят по доктори и да си оправят зъбите тук ,че там в Европата,не могат да си го позволят и се правят на големи баровци
  • 30 Bingo

    11 0 Отговор
    А къде ви са летищните мерки, след като идва от Испания където има 8000 заболели защо не сте го сложили веднага под карантина. Всичката ви работа такава. НЕКАДЪРНИЦИ. Оревахте орталъка хората да не излизат, а елементарни мерки не прилагате на пристигащи от силно заразени държави. Човека все пак се е явил на преглед. След като от 3 март не е в държавата откъде да знае за психясалите мерки тук, иначе пред екраните сте много силни. Пълна трагедия сте във всяко отношение и само гледате да прехвърлите вината на обикновенните граждани.
  • 31 почвайте хорото

    0 3 Отговор
    диджей Бойко
  • 32 Кифлата

    6 1 Отговор
    Ох и сега и фризьорският ми салон няма да работи ...нали казаха,магазини от първа необходимост ,аз сега как да ходя с тая коса

    Коментиран от #42

  • 33 ಠ_ಠ

    4 2 Отговор
    Напишете му адреса, някой ще го намери!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Русенец

    7 0 Отговор
    Още колко такива случаи ще има, щом продължавате да държите врарите на България отворени?
  • 36 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КАКВО ЛИ МУ Е НА "ТАВТОТО - ЗАРАЗИТЕЛ"- НА ТЕЗИ ,КОИТО СА ГО ОТГЛЕДАЛИ ;ХРАНИЛИ;ТОПЛИЛИ;УЧИЛИ ;ПАЗИЛИ И РАЗВЛИЧАЛИ !?!?!?
  • 37 1122

    7 1 Отговор
    ???! ГЪЗ ГЛАВА ЗАТРИВА ! Много важно! Сега колко души могат да се разболеят,а може и да умрат от глупостта на тоя малоумник!Да го вкарват в затвора моментално тоя !То бива,то може,но чак пък такава глупост ....при такава особено опасна ситуация ...никаква прошка,в затвора в отделна килия,тоя е ТЕРОРИСТ!
  • 38 Няма шанс

    2 0 Отговор
    Някой да каже нещо за цените на дезинфектантите и маските в "ГАРВАНА" на Цар Освободител. 25 лв. за първото, 20 лв. за второто.
  • 39 песимист

    0 0 Отговор
    голяма реклама си направи този ди джей след като оздравее, ще е благодарен не на хората в болницата, които са го спасили, а на вируса и медиите, че са го популяризирали
  • 40 nakoi

    0 0 Отговор
    S BARBA GANЬO I DJIPA NA EVROPEISKI TUR A I BABA MERKEL S TOPLA ZAKUSKA GI SHAKA, S KORONA NA GLAVATA STHE GI OKISHI
  • 41 Ивайко

    2 0 Отговор
    Няма как при отворени граници резултатът да не е печален. Няма инфо за завърналите се от Италия 370 човека в община Аврен обл.Варна. каква е ситуацията и какви са мерките..за нас остава само статистиката...
  • 42 Тоягата

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Кифлата":

    Ох,да те набарам...и по кухото канче!
  • 43 BAH

    2 0 Отговор
    Благодарности на кмета Иван Портних относно предопредителни стикери по жилищата !!! Що се отнася за Много Известния DJ - ВИРУС ,то него Господ ще го излекува