Last news in Fakti

16 Март, 2020 15:14 1 806 20

Калоян Паргов: Опасността за държавата е голяма, нужен е много разум при взимането на мерки

  • коронавирус-
  • бсп-софия

БСП - София сформира доброволчески "Тимуровски команди" с младежи от градската организация в помощ на нуждаещи се възрастни хора

Калоян Паргов: Опасността за държавата е голяма, нужен е много разум при взимането на мерки - 1
Снимка: БСП-София

Опасността за държавата в момента е много голяма, затова е нужно да подходим с разум, експертиза и отговорност при взимането на мерки за справяне с пандемията. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов във връзка с изключително тежката ситуация в страната, причинена от коронавируса.

"На първо място, разбира се, са животът и здравето на гражданите. В този момент всеки от нас трябва да бъде отговорен към себе си и близките си. Сега е време за солидарност, съпричастност, смирение и самодисциплина, заяви той. - Много е важно да запазим спокойствие, да не се паникьосваме и да спазваме правилата - висока хигиена, ограничаване на общуването, използване на дезинфектанти. В тежката ситуация, в която се намираме, безотговорността на един човек може да коства живота на много хора. Лекарите и доброволците, които са на първа линия в справянето с вируса, заслужават нашата подкрепа, огромен респект и благодарност. Вярваме на професионализма на ген. Мутафчийски и разчитаме, че мерките и грижите ще са достатъчни, за да не допуснем разрастване на епидемията като в Италия".

Според Калоян Паргов тази пандемия ще струва изключително скъпо не само на България, но и на света. "Необходими са мерки, за да подсигурим стабилността на държавата, заяви той. - Говорим за три вида мерки - спешни, средносрочни и дългосрочни. Много е важно правителството да даде яснота за състоянието на фискалния и на Държавния резерв. Спешните мерки, които бяха взети за справяне с разпространението на вируса, спряха дейността в няколко много важни сектора от българското стопанство. Малкият и среден бизнес е изправен пред фалит, огромен брой хора може да останат без работа. Затова в момента най-спешно е взимането на социално-икономическите мерки. Те обаче изискват много сериозен експертен анализ, хладен разум и огромна отговорност, за да не счупим държавата. Защото опасността наистина е голяма. Трябва всички да подходим много сериозно. Загубите в икономиката заради вируса тепърва ще ги изчисляваме, но те ще бъдат огромни. В този момент парламентът е мястото, в което трябва да бъдат взети най-важните решения. Надявам се народните представители да проявят хладен разум, солидарност и достатъчно висока отговорност, за да вземат правилни решения".

Калоян Паргов съобщи, че БСП - София сформира доброволчески "Тимуровски команди" с младежи от градската организация в помощ на нуждаещи се възрастни хора в града. "Изцяло се съобразяваме с обстановката и ситуацията и затова затворихме нашите районни клубове във времето на извънредното положение в държавата, каза той. - Искаме да съхраним живота и здравето на нашите членове и симпатизанти, не малка част от които попадат в рисковата групата - на най-застрашените от вируса граждани. Ограничили сме контактите, минаваме на дистанционна работа и комуникираме по телефоните и електронните пощи. Животът продължава, но най-важното е да се погрижим за здравето - нашето и на близките ни. Вирусът не ни плаши, не ни е парализирал, но трябва да бъдем по-отговорни и дисциплинирани. Предвид цялата тази ситуация решихме да организираме младежи, които да се погрижат за възрастните и нуждаещи се наши членове и симпатизанти в София и да им помогнат. Добре познатите от преди време Тимуровски команди ще посещават домовете на хората, ще им пазаруват храна и лекарства и ще им помагат, с каквото е необходимо".


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 4 Отговор
    Голяма е защото НЯМА дьржава........само ..имитация,,.И не работи нито една институция....и назначени само некадьрници...Сега ще льсне всичко.И,това е добре.
  • 2 Радо

    4 2 Отговор
    Е тва и баба ми от Кастърбридж може да го каже - теорията на общия лаф, както се казва.
  • 3 нинова

    5 2 Отговор
    направете партизански отряди да гонят вируса
  • 4 General doktor Мутафчийски

    4 6 Отговор
    Като е немочтна държавата сами ще си помогнем. Генералът за седмица се обърна на 180 градуса по опасността от коронавируса. А сега всеки ден по няколко пъти ни облъчва с погребални новини. Бил пракрасем хирург но за съжаление пагона не разширява ерудицията.
  • 5 моторист 1 ранг

    4 1 Отговор
    Шумкарите сенали да говорят за "разум"!? На тях разума им стига само за далавери.
  • 6 Цъфнал гербер

    0 2 Отговор
    И без това НС свали валутния борд и правителството може да осигури допълнителни 12 милиарда. Да не сте хукнали да обменяте за евра?
  • 7 Криза е

    4 1 Отговор
    Не може да се занимаваме с "мислите" на този човек
  • 8 El chochone

    2 1 Отговор
    Пукай банкянски неграмотни тикви.
  • 9 професор

    6 0 Отговор
    Щели да сформират "Тимуровски команди"!! Тези наистина не са добре с главите.От индивиди без един трудов ден какво може да се очаква.
  • 10 Русенец

    2 0 Отговор
    Взехме от Турция 50 000 маски. За кого по-напред? Една маска се сменя максимум на 2ч. Един работещ ще трябва да разполага с по 4 маски дневно. А, понеже ще мине след работа да си напазарува и това, онова - по 5 маски дневно. В България има 3 233 000 работещи. Всеки с по 5 маски на ден, това прави по 16 165 000 маски НА ДЕН, САМО ЗА РАБОТЕЩИТЕ. Но имаме и учащи. Началните ни ученици са 602 000. Прибави 120 000 средношколци. Сложи и 265 000 студенти. Станаха 987 000 учащи. Те са по половин ден на даскало, ще им трябват по 3 маски на всеки. Това са още 3 000 000 маски ДНЕВНО, САМО ЗА УЧАЩИТЕ!!! Пенсионерите ни са 2 000 000, но те излизат рядко. Все пак, ще им трябва по една маска на ден, колкото да си напазаруват. Това са още 2 000 000 маски ДНЕВНО, САМО ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ. И какво стана накрая? НА България са й нужни общо към 22 000 000 маски НА ДЕН, за да поддържа някаква здравна хигиена. За месец ще ни трябват над 65 000 000 маски. Турските 50 000 ще стигнат само за едно малко село, или за богоизбрани, висши, "наши хора".
  • 11 Гол Майстор

    2 0 Отговор
    Паргов,подай Паргов..
  • 12 Centurion

    2 1 Отговор
    Тя опасността е голяма не от вируса,а от идиотските решения и мерки,които имат престъпен характер,замисъл и намерения!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 беганье от БГ то му е майката

    1 2 Отговор
    Нали избрахте свръх разумна тиква да и гласувате извънредни пълномощия , са чакаме и вирусът да побегне от България . Не затваряйте терминалите да може да се изнесе.

    Коментиран от #16

  • 15 Кой68

    2 0 Отговор
    И вместо да помогне "опозицията" като се обедини със управляващите лидерът и плещи дивотий и небивалици.Дори тази епидемия не сплоти политиците за справянето със нея,а искаме хората да са единни.Едва ли някога ще стигнем по сплотеност италиянците и спокойствие хърватите.......
  • 16 Идвай пич

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "беганье от БГ то му е майката":

    Търсим мераклии за Русия Даване на гражданство веднага
  • 17 Болшевик е моя татко

    4 0 Отговор
    Болшевики ще стана аз
  • 18 КУРнинов

    2 0 Отговор
    И тея тимуровски команди да не са на принципа един минава напред и троши прозорци другия след него минава и си предлага услугите защото баща му е джамджия!
  • 19 Другия с коня

    2 0 Отговор
    Какво лекарство има за Комунистическия Вирус в главите.ви.Тази зараза няма лечение.За тази Зараза само Изолация Доживот.За този Червен Вирус поразяващ целия мисловен процес трябват икономически дизенфектанти.....Защото в държавата в която Пропагандата измисли Тимур и неговата команда бяха избити без съд и присъда Милиони невинни,въдворените в трудови команди в Сибир още милиони Руснаци....Ще ви накажем един ден и той ще дойде скоро червени цървули....
  • 20 Разум

    1 0 Отговор
    Какъв разум има в нашата държава за справяне с пандемията, като продавачките и чистачките в магазините имат маски и ръкавици, а полицайте и медицинските сестри не!