16 Март, 2020 17:10 1 781 8

Всеки полет се обработва индивидуално

  • летище-
  • софия-
  • полети-
  • мерки-
  • коронавирус
Всеки полет се обработва индивидуално - 1
Снимка: М. Богданова ©

По решение на Оперативния щаб, в който влизат представители на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ), ГД „Гранична полиция“ и „Летище София“ ЕАД всеки пристигнал полет на летище София се обработва индивидуално. За улеснение на пътниците и за да няма струпване на хора формулярът за събиране на данни, задължителен за всички пристигащи е предоставен на авиокомпаниите, за да може да бъде раздаван и попълван още на борда. Пристигащите подлежат на задължителен термокамерен контрол и измерване на телесната температура с дистанционни термометри. На всички заминаващи пътници температурата се измерва при влизане на летищна територия.

Във връзка с намаления брой полети, отменени от авиокомпаниите, разписанието на междутерминалния транспорт на летище София се променя. Курсовете между двата терминала ще се осъществяват на всеки 30 минути, а не както до момента – през 15 минути. Повече информация може да получите на сайта на летището.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 филийка с лютеница

    3 0 Отговор
    Ми нормално е да се слагат термокамери навсякъде да видят дали имат температура и дали не ако имат над 37 градуса айде под карантина
  • 3 Цветка

    3 2 Отговор
    Ми проверки да така е на летището още от преди месец и половина
  • 4 Пфу

    1 1 Отговор
    И какво като ти премерят температурата, ако нямаш, ти остават още 2 седмици до последния стадий. Летищен виц : "Какво работиш - Доставям пресен COVID-19."
  • 5 мак

    3 0 Отговор
    Затворете тази граница. Всичко друго е бурлеска. И вярва ли някой, че пристигналия от Италия, тутакси ще се втурне да пази карантина? След като ги затвориха там по балконите, те решиха да се приберат. Затворрете го това летище, нищо няма да ни стане.
  • 6 Вярвайте, истина е

    0 0 Отговор
    Летището в София винаги е било обгрижвано и затова мисля, че там изненада няма да има....Но има една фирма за мейтаненс с голем жълти букви на няколко хангара....там каква бомба цъка - в последните дни са приели няколко самолета летели по целия свят и са разглобени веднага, вместо да стоят в изчакване 2 седмици. Предсравете си какъв букет от вируси е по мокетите и мокрите зони. Молете се да няма нищо. Нормалната реакция е предоговаряне на стоковете за ремонт и 2 седмици отпуск за механиците.
  • 7 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ БРЕ СЛУЧЕЯ С ВАРНЕНЕЦА ПУСНАТ ОТ ЛЕТИЩЕ СОФИЯ БОЛЕН ДА РАЗНАСЯ ЗАРАЗАТА ИЗ БЪЛХАРИЯ. ВАРНЕНЕЦА Е ЗАСЕЧЕН С ТЕМПЕРАТУРА ПРИБИРАЙКИ СЕ ОТ БРСЕЛОН И Е ОТРАВЕН ДО ВОЕННА БОЛНИЦА ВАРНА ДА РАЗНАСЯ ЗАРАЗАТА, ВЪВ ВАРНА СА ГО ИЗГОНИЛИ ОТ ВОЕННА БОЛНИЦА. СЛУЧЕЯ Е ОПИСАВ В АФЕРА.
  • 8 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    На № 3 "Цветка" и № 6 "Вярвайте, истина е " Нищо не е истина !! Не пишете неверни неща !!! Че и много неверни - от месец и половина ?! На кое летище - албанското в Тирана ?? Пиша го за трети път по форума на Факти : Полет BCN - SOF / FR 6330 от 12 март 2020 г. на RYANAIR кацнахме около 13 часа българско време на Терминал 2 в София почти 130 пътника. Никаква медицинска проверка !! Нито дистанционна , нито дигитална. На другия край на Републиката съм . Как съм стигнал , с колцина съм контактувал - Господ знае . Едва на 17.03 по обяд срещу ПОДПИС от Кметството ме задължават да съм в карантина !? Защото някой ме бил видял, че съм се върнал от Испания !? Аз не съм се крил !! На другия ден, 18.03 . отново срещу ПОДПИС по обяд двама полицаи ме "насадиха" и те в карантина. Днес вече минават на проверка - дали съм си в къщи. Аз Ви уведомявам за 5-6-7 дни назад, вие пишете месец, че и половина. Не смея да си подам носа от дома още с пристигането си на 13.03 .в 08.00 часа по простата причина, че и здрав да съм, тръгнат ли да ме разнасят по болници, за да ме тестват, докато не ме заразят ....няма да ме оставят на мира. Не питайте старо, питайте патило !!!