20 Март, 2020 11:10 2 196 37

Фандъкова с апел: С дисциплина ще избегнем пълната карантина

  • коронавирус-
  • софия-
  • йорданка фандъкова

Столичани да си стоят вкъщи, за да избегнем крутите мерки

Фандъкова с апел: С дисциплина ще избегнем пълната карантина - 1
Снимка: БГНЕС

Уважаеми съграждани, в последните часове разговарям с десетки софийски лекари, които настояват за по-строги мерки, с които да ограничим разпространението на вируса в града ни.

Този призив отправи във "Фейсбук"" Йорданка Фандъкова.
Да, нашите здравни заведения имат най-голям капацитет, но той е ограничен и няма да е достатъчен в случай на масово заразяване. От нашата дисциплина и лична отговорност зависи да ограничим заразата, така че да дадем на нашите лекари възможността да лекуват всеки, а не да се налага да избират.

Аз разбирам и споделям тревожния глас на нашите лекари. Те в момента поемат тежките случаи и се грижат за болните. На тях разчитаме да спасяват живота ни и сега е наш ред да им помогнем, защото ние сме техният екип. Нашата отговорност е техният успех, а успехът е животът.

Обръщам се към възрастните хора – останете си в къщи! Вашите деца и внуци с радост ще отделят от времето си, за да имате храна и лекарства. За тези, които са сами, екипи на общината доставят стоки от първа необходимост в домовете им.

Моля всички, родители и млади хора, не посещавайте детските и спортни площадки в парковете и градините.

Днес, в деня на първа пролет, когато времето ни обещава топли слънчеви дни, Ви моля, да останете вкъщи.

С дисциплина, самоограничения и отговорно поведение можем да предотвратим налагането на много по-строги мерки в града ни, каквато е пълната карантина, която виждаме в италианските градове и вече в Банско. Заедно с националния щаб имаме готовност и за по-твърди мерки, при разрастване на случаите в града ни.

От вчера заедно с полицията, районна прокуратура и здравни медиатори предприехме засилени мерки за информиране на гражданите в ромските махали на София.

Продължаваме дезинфекция около големите болници, в кварталите, на пешеходните подлези и пазарни площадки.

Да бъдем отговорни и заедно ще се справим", апелира Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Achtung!

    11 4 Отговор
    Robert Koch -Institute Deutschland ,
    каза, че е много вероятно 60-70% от населението на планетата да се зарази и това може да продължи години. Освен това каза, че домашните животни също могат да бъдат разпространители на патогена. Така, че много моля женичките, които си разхождат кученцата, да бъдат така добри да им събират л@йненцата в торбички, така както го правят в Европа. Фандъкова да издаде заповед за глоба от 10 000 лева, цивилни общински служители да следят, а гражданите да сигнализират за нередности.
  • 2 CoviD 20

    8 3 Отговор
    А какво трябва да стане масов бум в София ли??? :(
  • 3 Цецо

    17 1 Отговор
    Не се ли накраде ма, другарко даскалке ?

    Коментиран от #5

  • 4 Ей това говно

    5 0 Отговор
    И то да каже ...
  • 5 ленчето с кремчето в ръце

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Цецо":

    ТИ СЯ ЦЕЦО ... МИ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ,ЧЕТЕТЕ ГИ ТЕЯ КНИГИ БЕ,ЧЕТЕТЕ ГИ
  • 6 Някой

    7 2 Отговор
    Айде затворете всичко най-накрая за 1-2 месеца и да се свършва, не да го протакваме години и накрая хиляфи болни и умрели
  • 7 Йордана искам столична такса вирус

    11 0 Отговор
    После ревизия на тая задължително!
  • 8 въпрос за 5 лева

    4 3 Отговор
    що не затворят София нали там са най-много болни А?

    Коментиран от #14

  • 9 Ръмпези

    5 1 Отговор
    И тя да каже нещо, горката......
  • 10 Симеонов

    4 1 Отговор
    в аптеките са продават „маски за многократна употреба", които могло да се перат. Ама по моему те стават само да се маскираме , защото през тях въздух почти не преминава и ако успеем да ги вържем . Е със сигурност можем да ги перем, но да се пазим при половение, че ще вдишваме въдуха, който преминава покрай маската и лицето ни? . Струват 2 лв бройката. Запечатани в пликче от полиетилен . Нямат етикет с производител, стандарт , нищо. Е това , ако не е измама , какво.
  • 11 Сатаната

    12 0 Отговор
    Хора, единственото нещо което остана за крадене в тази държава е валутния резерв. Ако го деблокират кого ще питате после защо 1-но евро е десет лв. Психясахте ли или нарочно им помагате?

    Коментиран от #33

  • 12 7888

    14 1 Отговор
    Фъндък и аз имам апел - кофите за смет преливат и вятъра подмята салфетки със сополи, маски, ръкавици, както и стандартните боклуци.

    Знам,че твоето разбиране е София да прилича на градче от спагети усетърн - прашно мръсно, с търкалящи се бали от трънаци и успешно ни го сервиеаш десет години, но поне сега - от кумова срама сметете улците и извозете боклуците.
  • 13 Русенец

    6 1 Отговор
    С отворени граници, никакви мерки и никоя дисциплина няма да спре разпространението на вируса.
  • 14 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "въпрос за 5 лева":

    Първите случаи бяха в Габрово и в Плевен. Тия два града нямат повече регистрирани заразени, но София пламна и не могат да я спрат.
  • 15 някой си

    11 1 Отговор
    спрете да гледате новини по телевизията и да четете за вируса и всичко ще си дойде на мястото
  • 16 зън зън аз коронка съм

    7 0 Отговор
    Тъй де, стойте си в къщи така поне няма да виждате мръсните улици и пълните кофи, няма да се спъвате в разни перки ипр. неуредици! А после, ако си замине короната по живо по здраво, градът ще ви се види от убав по убав! В някои градове пръскат и улиците с дезинфектанти, ама на нашата това не и достига до самоковското пипе!
  • 17 Астролог

    2 2 Отговор
    НЯМА да избегнеш пълната карантина.
  • 18 Ромалеее

    6 1 Отговор
    Ромската кралица да си гледа рака и милионите на щерка си!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 сбруя

    4 0 Отговор
    " Фандъкова с апел: С дисциплина ще избегнем пълната карантина!" МА ДА,КОРОНА ВИРУСЪТ ЛЕСНО НЕ СЕ ДИСЦИПЛИНИРА. Скача от цвят на цвят. Да му мислят пчеличките ,които ще опрашват.
  • 21 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    Към цялата палитра в този ден за да ни " развесели" и CoVid19 се яви! Тези "мили" и "умни" гербери ще ни "съживят"! Помислете само кой ни управлява: Тиквоций Едно доказан "почтен човек" ( на Козяк знаят как да го галят по топките ), Цецо КаунЬя , доказан "внимателен спестовник", Барни Ръбъла, който " може" да каже две думи на кръст, Владко Горанов "внимателен", "внимателен", " внимателен" до безкарайност. Гледат ни в очите и в прав текст ни казват, че сме "умни" оФце и само "добро отношение" и "намалени" данъци ни оправят. Имат обаче и две много важни "овчарски зайчета" "г-н" Гешев и "г-н" Цацаров , който гледа като "мило розово животинче " из тикви! Жална ни майка! "Свободни" пътища, "свободна" вода, бонус-" бонус" , всякакви "положителни" решения за да "улеснят", " прекрасния" ни живот нема да се очудя ако ни ощастливят и с "персонални апарати" за пречистване на въздуха. Да са ни честити другарЕ и пак да си ги " изберем"!
  • 22 БПФ

    5 1 Отговор
    Разбира се - не смее да каже НИТО ДУМА за гнусният и електорат - кото масово не спазва разпорежданията. В София има 38 незаконни хъхрешки свърталища, които скоро ще експлоадират в епидемичен смисъл. Не само че само те ще препълнят всички болници, но и ще разнесат заразата. Цяла София ще пламне и ще стане страшно - тава и в цяла България ще стане - само защото управляващите не смеят да озаптят хъхрешката зараза.
  • 23 Ventura

    4 0 Отговор
    Да помогнем на лекарите да ни лекуват! А с какво ни лекуват, след като няма лек за вируса? Или само наблюдават агонията на заразените?
  • 24 Глупавия умник

    3 0 Отговор
    Госпожо Фандъкова за каква дисциплина говорите като променихте разписанието на метрото например. Вместо да има мотриси през 3-6 минути и хората които няма как да си останат в къщи и пътуват до работните си места да се возят на нормално разтояние един от друг Вие какво направихте? Сменихте разписанието да е с празнично работно време, за да спестите разходи и вероятно да пуснете не повече от 10 човека отпуска. Сега мотрисите са минимум през 6- 12 минути и хората се тъпчат в тях като в консерва рамо до рамо. Каква дисциплина да спазвам с 6-8 човека на 20 см. от мен? Толкова ли Ви е мозъка в общината или водещ е финансовия интерес. Като няма много пътници дай да разредим транспорта, за да не се движат полупразни мотриси. Ще натъпкаме пак транспорта и ще кажем по телевизията да спазват самодисциплина! Вие хора ли сте или пълни и.....
  • 25 Важно съобщение

    0 1 Отговор
    пожелавам съпруга ти да ти направи още едно дете за да станеш "зряла майка" и него да си го научите на дисциплина :):):):) Даже това пожелание се отнася на за всички жени на твоята възраст.Представяте ли си колко весело би било редом с младите майчета да има и зрели лелки с надути коремчета и да дундуркат бебенца на ръчички.Щом искате да ни държите затворени по домовете а не да ни пускате да се събираме в кръчмите ЩЕ ВИ НАДУЕМ КОРМЧЕТАТА МИЛИ ЖЕНИЦИ и когато вируса изчезне,паднат забраните за кръчмите всички мъже млади и стари ще пукаме в кръчмите и ще ходим за риба и на лов а всички жени ще продължите да стоите в домовете и ще гледате бебенца.И така...колко ще е нашата карантина и колко ще е вашата карантина в месеци и години дори?Питам!Мъже от всички възрастови групи,приятели,познати,непознати,врагове хващайте се на работа и надувайте коремите на половинките си!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Фъндъкова

    3 0 Отговор
    Кога ще видим съпруга ти доктор на първа линия в борбата с корона вируса. Или само думи. Празни.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 mickey mouse

    4 1 Отговор
    Селска даскалице, изпълзи от дупката си и се разходи из София! Във вceки трaмвaй или aвтoбуc имa пo eдин клoшaр, кoйтo e бил къпaн oт пoпa нa кръщaнeтo му, a oкoлo Цeнтрaлнa бaня e cтрaшнo. Мaнгaл дo мaнгaлa, хрaчaт пo зeмятa, cъбирaт фacoвe oт улицaтa и ceят нe caмo Кoрoнa aми oщe милиoни вируcи. Изкaрaйтe жaндaрмeриятa дa прибирa тaя мръcнa cгaн!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Eistee

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Сатаната":

    Държавата никога в периода след 09.09.1944 г. не е била в по-добро финансово състояние. Има много за крадане, защото в момента, а и в предишните 10 години не се краде. Ако смяташ, че греша, опитай да съобразиш следното: защо юли 2009 г. комунистите сдадоха властта без да се борят за нея, а сега ламтят да си я върнат толкова яростно? Защото искат да дадат всичко от себе си на ползу роду? Или защото всички фондове и резерви са пъни и хазната също, както и събираемостта на данъците е рекордна? Научете се да си задавате поне елементарни контролни въпроси - това ще ви помогне да не изглеждате като ссмешници по форумите.
  • 34 Някой си

    6 0 Отговор
    Картофи са садене в Самоков няма ли?
  • 35 Хасан

    3 1 Отговор
    Българин и дисциплина няма как да стане
  • 36 Възмутен

    4 0 Отговор
    Каква дисциплина,ма самоковска кр@дло?Градинките и парковете са пълни с ученици и кучкари!Да споменавам ли майките с колички и бабичките?
  • 37 оцелял от турското робство

    1 0 Отговор
    фандъкова да се самодисциплинира и да измие града, да изчисти въздуха и да си научи електората да не създава сметища из цяла София. На кочина прилича, не на град. Ако смята, че е чисто, да гледа филми от 60-те години на миналия век и да се учи.