21 Март, 2020 18:26 3 796 11

64 души са били в контакт със заразения лекар от Бургас

  • лекар-
  • бургасмед-
  • бургас-
  • covid-19

Преди две седмици лекарят е пътувал до "Пампорово"

64 души са били в контакт със заразения лекар от Бургас - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Както вече ФАКТИ съобщи, пълна карантина е наложена от 20.00 ч. вчера на хирургическото отделение в частната болница „Бургасмед“ в Бургас, където работи лекар с положителна проба за коронавирус. Целият персонал на хирургическото отделението е под карантина.

„Той е бил последната седмица в отпуска. Бил е с болничен. Изследван е вчера и е доказана инфекцията“, обясни директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров пред БНР.

„Затворено е още едно отделение, за да могат те да бъдат настанени там. Общият брой на контактните лица с лекаря са 23 души от медицинския персонал, 14 са лежащо болните, които също ще останат в отделението. Никой няма да напусна, нито ще влиза в това отделение. Изписаните пациенти от предходната седмица, преди той да излезе в болнични, са 27“, поясни Паздеров.

Към момента лекарят е в добро състояние, обясни пред БНР директорът на УМБАЛ - д-р Бойко Миразчийски.

„Днес от изследванията му, няма данни за пневмония, което означава, че няма инфекция на долните дихателни пътища. Това, което е най-страшно в случаите на коронавирус. Има оплаквания, в сравнително леко състояние е“, поясни той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    13 5 Отговор
    Всичко е ала бала.А днес до обяд в Кючука съвсем спокойно се продаваше прясно мляко на улицата от един микробус.И какво направи милицията? НИЩО
  • 2 защо

    5 3 Отговор
    na pazara v krasna polyana - nelegalno otvoreni banichki sutrin
    babino selo raboti pak v krasna polyana - naroda se trupa da si hapva
    - nyama kontrol nikakuv nikude

    Коментиран от #9

  • 3 защо

    11 0 Отговор
    хахахаха
    един отешъл на доктор - вика докгопе имом корона вирус
    доктора го погледнал - погледнал
    - бръкнал му в окото и казал - вече си за очен
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пенсионер

    14 1 Отговор
    Правителството спешно да обособи така наречените „къщи за тъщи“ с откраднати европейски пари в лечебни заведения, далеч от големите градове.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДедоДъррр

    2 0 Отговор
    Пролет пукна - ние не... но може би! https://www.youtube.com/watch?v=LkWgFAFQqU0 Гледайте и мислете какво става по света а не слушайте платените булю булю булю... визии!
  • 8 Просто природен закон

    6 3 Отговор
    След като премине Коронавируса Светът ще стане едно по-добро място за живеене, няма да има такова консуматоско и егоистично и чревоугодно общество.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Усмивката

    5 0 Отговор
    и така и н е разбрахме кое е това най страшното.според мене най страшното е човешката глупост.Зао не се изследват лицат в най рисковата група като медецинския персонал. В Корея например са направени тестове 300 000 за месев срещу 200 у нас. И още един въпрос будещ недоумение. Защо Бойко Борисов и компания са минали бързи тестове след като не е имало симптоматика и нужда. Значи ли че някои са по добре пазени от други в такъв върхов момент???????????????????????????????????????????????????????????????
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.