24 Март, 2020 09:00 2 989 14

Майка на 4-годишно с пневмония чака изследване за коронавирус

  • бебе-
  • коронавирус-
  • велико търново

Пробата му е взета преди два дни, но не го лекуват

Майка на 4-годишно с пневмония чака изследване за коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Майка на 4-годишно дете, настанено с пневмония от два дни във великотърновската болница "Д-р Стефан Черкезов", разказа пред "Здравей, България" по "Нова телевизия", че детето ѝ не се лекува за коронавирус, въпреки че има такава симптоматика.

Пробата му е взета при постъпването, а момиченцето е настанено в педиатричното отделение на лечебното заведение. Детето изпитва остри болки в гърдите, но все още се чака резултата от пробата за коронавирус. Родителите на момиченцето са особено притеснени, тъй като смятат, че то се лекува по обща симптоматика, а не за коронавирус.

За случая сигнализира бащата на детето в социалните мрежи. Георги Величков алармира, че детето, според тях, е с двустранна пневмония, а състоянието му се влошава.
„В момента е на системи, вливат се 2 антибиотика, има течност в белия дроб”, обясни майката Мариета Томова. „Казано ми е, че тази течност в момента не се повлиява от антибиотиците. Имам притеснения, че това дете не се води, че е с коронавирус и се лекува за пневмония. Чудя се дали има друго лечение за коронавирус, което ние не прилагаме”, допълни майката.

"Има много силни, остри болки в гръдната област", каза майката, като подчерта, че при обикновената пневмония не са такива симптомите. "Взета е проба при постъпването в Спешното отделение", каза притеснената жена, която обясни, че е отделена във ВИП-стая на детското отделение, за да са изолирани от други деца. Но същевременно вече не чува детски гласове и смята, че отделението е опразнено.

"Медиците имат маски и очила, но за облеклото не мога да отговоря дали е подходящо", каза още майката.
"Моля обаче, това е едно дете, което заслужава да живее. Не е моето дете, което заслужава да живее", завърши емоционалния си разказ жената.

Същевременно детското отделение на болницата, в която са настанени, се е опразнило.

Пред NOVA от болницата уточниха, че детето е консултирано от инфекционист и е взета проба за COVID-19. Назначено е антибиотично лечение и показателите му се проследяват в динамика. Към днешна дата лечебното заведение не разполага с отделение, предвидено за пациенти със съмнения за коронавирус.

"Мога да уверя майката, че е в добри ръце", коментира в студиото председателят на БЛС д-р Маджаров.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 технобар

    14 3 Отговор
    Неволно кихнах поради алергията ми към прах и всички в плод и зеленчука се разбягаха. Мисля да отида до банката и дано да е прашно.
    Един ден ще разказвам на внуците си как в продължение на дни съм лежал, ял и спал, за да спася човечеството.
    Македонците признаха ли, че вирусът е техен?

    - Господине, не прекалявате ли малко с параноята? Защо сте се облекли така?

    - Пчелар съм бе, тъпак!
  • 4 Баи

    6 3 Отговор
    Няма страшно ще има вирусче за всички - 23000 писаха вчера са пристигнали на посещение у нас се от - електората
  • 5 гост

    10 4 Отговор
    Оказва се ,че проблема не е толкова във вируса ,а в компетенцията на тази майка.Сега всички мисирки ще се юрнат да я показват,тя да обяснява и ойде коня у ряката.
  • 6 Сух

    9 8 Отговор
    В сигурни ръце било, ако неговото дете е там така ли ще приказва? ДА СЕ ДАДЕ ГЛАСНОСТ НА СЛУЧАЯ И ДА СЕ ОПОВЕСТЯВА ВСИЧКО КАКВО СЕ ВЪРШИ С ТОВА ДЕТЕ!!!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Гост 0

    10 6 Отговор
    Знам, че коментара ми няма да се хареса, но мисля, че майкага ПРАИГРАВА, нямало адекватно лечение, антибиотици само... алооло, ДРУГАРКО, вие не сте лекар, не се месете, обслужвайте си детето, не да го ползвате като параван!!! Никой лекар, не иска да навреди на пациента си! Скоро мой близък се лекува,в София беше, благодаря на лекарите, свършиха си перфектно работата! ДРУГАРКАТА, да обясни, защо не е взела адекватни мерки до сега???

    Коментиран от #11

  • 8 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сух":

    И като ти обяснят на тебе какво ще разбереш? Сега е момента да излезе д-р Мангъров ,нали е детски инфекционист, и да обясни на тази майка лечението.Сигурен съм,че никой няма да го послуша.
  • 9 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сух":

    И ти ще разбереш какво се прави, защото вече освен от футбол, политика и финанси, всички станахте капацитети и по медицина.
  • 10 кастроли

    5 2 Отговор
    Майка на 4-годишно ДЕТЕ с пневмония чака изследване за коронавирус."Мога да уверя майката, че е в добри ръце" Мдааа,майката е в добри ръце.
  • 11 Сух

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост 0":

    До Ггост 0 :"Никой лекар, не иска да навреди на пациента си!" здравеопазването ни е превърнато в бизнес. Да ти обеснявам ли или ще почешеш шикалката? Да кажат, какви са били изследванията и ако е нужно да повторят и потретят. А вие шибеци да ми ядете х.! Уя..

    Коментиран от #13

  • 12 Behemoth

    6 0 Отговор
    Хихихи останалите си прибрали циганчетата и у маалите...
  • 13 Гост 0

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Сух":

    Аз съм говоря от личен опит, а не от този, от комшията, от бабата на пейката...! Ти намаш хОй, така че излишно е да се хвалиш!
  • 14 ПОДИВЯЛ

    1 1 Отговор
    Към днешна дата лечебното заведение не разполага с отделение, предвидено за пациенти със съмнения за коронавирус. КАК Е ВЪЗМОЖНО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДА ИМА ТАКИВА БОЛНИЦИ ? КЪДЕ ОТИДОХА ЧЕТИРИ МИЛИАРДА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ? ПОЛОЖЕНИЕТО В ЦЯЛАТА СТРАНА Е ПОДОБНО .ТЕЗИ ГЕНЕРАЛИ ОСВЕН ДА СЪОБЩАВАТ "НИВОТО НА РЕКА ДУНАВ", МОГАТ ЛИ НЕЩО ДРУГО?