Last news in Fakti

24 Март, 2020 13:27 2 293 9

Застраховането бележи 15-20% спад за седмица

  • гражданска отговорност-
  • застрахователи

Хората остават вкъщи и това е намалило посещенията и в офисите на застрахователите

Застраховането бележи 15-20% спад за седмица - 1
Снимка: БГНЕС

Застраховането отбеляза между 15-20% спад за последната седмица. Намаление се отчита при всички видове полици. Това каза изпълнителният директор на застрахователно дружество у нас Пламен Димитров за в. "Монитор”.

"Хората масово се въздържат - обясняваме си спада с неактивността на населението”, допълни Димитров.

Малко след като бяха потвърдени първите случаи на заразени с коронавирус, много работодатели въведоха хоум офис за служителите си. Това доведе до спад на икономическата и социалната активност в страната, съответно и в сключването на застраховки. Друга причина е, че понякога липсва необходимост да се прави застраховка.

Брокерът даде пример със задължителната за автомобилите "Гражданска отговорност". Ако работим от вкъщи и не използваме колата, то се обезсмисля да я застраховаме. Същата логика може да се отнесе и към туристическите полици, с които се покрива загубата на багаж, забавен или отменен полет и медицинските разходи в случай на злополука.

"Това е лек спад, може да се каже, че е на ежедневна база”, поясни брокерът. Според него намалението ще продължи до две седмици. "Спадът е в рамките на тази седмица, която е по-първа седмица с много новини и паника - оттук насетне всичко ще се върне”, смята Димитров.

"Наблюдава се известен спад в изминалата седмица, който е напълно нормален”, обясни Евгени Бенбасат от друга агенция. Той също потвърди, че хората остават вкъщи и това е намалило посещенията и в офисите на застрахователите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професор по Стоманобетон

    18 3 Отговор
    Аа..ши ги раним мутрите ве,да не се притесняват.И ся е момента да дигнат и цените на гражданската,да си избият разходите и да подпомогнат икономиката.
  • 2 Хич да не тръгне

    16 1 Отговор
    Хахаха
  • 3 Някой си

    22 0 Отговор
    Ей сега ше почнат да рИвЪт на БойкУ, че следва катастрофа в бранша и менТа счетоводителката на цар киро веднага ще вкара някоя лобистка поправчица между четенията на някой закон :)
  • 4 Бай Ганьо

    21 0 Отговор
    Айде стига сме пълнили гушите на тия кърлежи.Следват банките.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    9 0 Отговор
    защо да застраховам колата си когато ми забраняват да излизам от къщи?
  • 7 Гарантирано от ГЕРБ

    5 0 Отговор
    Ще обеднеят наглите обирджии...
  • 8 SAAB

    5 0 Отговор
    След краят на пандемията ще вдигнат цените.....а и като има карантина и затворени градове за какво да плащам ?
    Не са се сетили да плащаме ,че сме си в къщи .....и те търпят загуби :)
  • 9 neon

    0 1 Отговор
    Абсолютно никоя застрахователна компания не кара насила някой да се застрахова при нея! Пазара е свободен. Задължителна застраховка е само "Гражданска отговорност на автомобилистите" и това е така по преценка на властите. Държавата не дава пари на застрахователните компании - напротив! Единствено и само събира.
    Не е нужно да се застраховате - просто когато се случи нещо да си мълчите и да не плюете никой, защото никой не ви е виновен този случай.