Last news in Fakti

25 Март, 2020 06:02 4 615 11

Небето грейва в подкрепа на заразените и спасителите им

  • медици-
  • спасители-
  • пациенти-
  • коронавирус

Точно в 20 часа мощни прожектори ще осветят небето над София, Пловдив, Бургас, Варна и Перник

Небето грейва в подкрепа на заразените и спасителите им - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Довечера небето над 5 големи български града ще бъде осветено от множество прожектори в знак на подкрепа към пациентите с коронавирус инфекция и солидарност с хората, които работят на първа линия в борбата с COVID-19, съобщи Българското национално радио.

Инициативата е под мотото „Освети небето“. Точно в 20 часа мощни прожектори ще осветят небето над София, Пловдив, Бургас, Варна и Перник. Светлинната атракция ще продължи половин час. Инициативата цели да изкаже подкрепа към пациентите и признателност към всички, които са ангажирани с борбата с вируса и са на първа линия по овладяването му - лекари, медицински сестри, фармацевти, лаборанти, санитари, полицейски служители, снабдители с основни стоки и услуги и др. специалисти по веригата.

Организатор е Сдружението „Асоциация на рентал компаниите в България“, което обединява компании, специализирани в производството на филми и телевизионни предавания, звукозапис и издаване на музика, организиране на конгреси и изложения.

От Асоциацията са категорични, че по време на акцията ще бъдат спазени всички указания за безопасност и противоепидемични мерки на членовете на участващите екипи осветители, допълва БНР.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атеистите русофилите католиците комунистите

    7 15 Отговор
    и атакистите го закъсаха лошо. В Римокатолическият свят тече Апокалипсис! Тук много скоро ще се случи същото с комунистите, атеистите, атакистите и русофилите, които ще мрат лошо, масово и като мухи ако пандемията ескалира и в България! Те по нищо не се различават от западните католици освен по това, че плюят срещу тях денонощно! Българските католици са една идея по-защитени от западните католици защото имат униятна католическо-православна църква, но като цяло Българската православна църква не е много защитена защото е по-близка с Римокатолическата по дати и празници отколкото с истинският Православен свят! Прочетете Библията! Вслушайте се поне в думите на патриарх Неофит от вчерашното му изказване.... ако не желаете да чуете думите на Исус Христос.... Покръстете се спешно в истинската Христова църква! Не искам да ви кажа коя е Тя! Намерете Я сами!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    БОЖЕ спаси ни
  • 3 Ддса

    13 3 Отговор
    Ще похарчат 10 лева за ток. По-добре да купят две--три маски и да ги дадат на нуждаещите се.

    Това ми прилича на това да вземеш заем от МВФ, за да построиш стадиони в безлюдни села.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Ученика

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ддса":

    Прав си!
    Отново ще бъдат усвоени едни пари!
  • 5 защо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ддса":

    za tok nakraya po dokumenti da ne izleznat milionii usvoeni ot nyakoi
  • 6 Samo -

    5 1 Отговор
    Само простотии в България ....
  • 7 Прост народ

    6 0 Отговор
    Защо ще се харчат пари за тая тъпня, вместо да се дарят за спасяване на човешки живот
  • 8 Питам

    4 0 Отговор
    А кой ще плати тъпото шоу, и кому е нужен този безсмислен показен акт? Който иска да е солидарен с медиците, фармацевтите и работещите на първа линия защо не ги попита първо тях какво искат, от какво те имат нужда?! За сведение - такива "инициативи" са ужасно скъпо платени и се уреждат само за близки до властта. Тази криза наистина става все по-измислена за вируса, и все по-видима за болестта на алчността и измамата.
  • 9 цербер

    3 0 Отговор
    Ако напишете "наемните компании" вместо "рентал"или "отдаващите под наем имоти",какво ще стане?! Не поангличанчвайте езика ни!
  • 10 Русенец

    2 1 Отговор
    На пациентите им трябва подкрепа с лекарства и респиратори. На лекарите - с маски, ръкавици и т.н. Парите за тоя сеир ги дайте за полезни неща, не ги пилейте за светлинни шоута, когато няма нужда от тях.
  • 11 9935

    3 0 Отговор
    Медиците, фармацевтите и работещите на първа линия имат нужда от защитни облекла и маски, а не от осветления.