26 Март, 2020 08:47 4 381 35

Каролев се разсърди на прокурори и медии

  • владимир каролев-
  • карантина-
  • нарушаване-
  • коронавирус

Няма да коментирам повече повдигнатите срещу мен две обвинения, докато не приключат всички правно-процесуални действия по случая

Каролев се разсърди на прокурори и медии - 1
Снимка: Фейсбук

Прокуратурата вчера повдигна две обвинения на Владимир Каролев - за нарушаване на карантината и за подвеждащи публикации в социалните мрежи за коронавируса, като му наложи 50 000 лева парична гаранция. Каролев веднага пусна ново изявление в профила си във "Фейсбук":

"Във връзка с прессъобщението на Софийската Районна Прокуратура (СРП) и неговото отразяване в медиите, искам да заявя следното.

Бяха ми предявени две обвинения и бях освободен под парична гаранция.

Първото е, че в нарушение на Заповед на Министъра на Здравеопазването съм преминал през КПП Ярема. Според тази заповед "неотложно пътуване" е пътуване, свързано с полагане на труд. Документът удостоверяващ спазването от моя страна на тази заповед е свален от сайта на МВР и надлежно попълнен и оформен бе представен от мен на длъжностните лица на пропускателния пункт, които след щателен преглед на декларацията ми позволиха да продължа пътуването.

Второто обвинение е, че чрез пост във "Фейсбук" съм изразил лично мнение, че въведената мярка е неефективна, тъй като с правилно попълнена декларация всеки може да напусне София, като по този начин съм подал заблуждаващи знаци за тревога.

Останалите обстоятелства подробно описани в прессъобщението на СРП и отразени в десетки традиционни и онлайн медии, не фигурират в предявените ми две обвинения, посочени по-горе и следователно не отговарят на обективната действителност.

Няма да коментирам повече повдигнатите срещу мен две обвинения, докато не приключат всички правно-процесуални действия по случая.

Хубава вечер и ви поздравявам с китайската мъдрост "в сблъсъка между потока и скалата, потокът побеждава не със сила, а с постоянство". А снимката е от Черни връх от лятото на 2018 ".

Законът за извънредното положение предвижда затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева за нарушаване на карантината. Владимир Каролев обаче се закани, че ще осъди държавата в Страсбург, защото според него нищо не е нарушил.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вашето мнение

    66 11 Отговор
    Въпреки, че съм абсолютно против смешните мерки на ония клоун с лампазите, пожелавам на каролев да го вкарат в затвор. Това заслужава всеки лизач на бойковия дирник, който се мисли за бог.

    Коментиран от #4

  • 2 Кукуригу

    67 3 Отговор
    Безполезен и нагъл паразит!Другия път като тръгне да се разхожда да му спретнат един як кютек и да кажат че е паднал!
  • 3 Townboy

    73 3 Отговор
    Много се дразня на наглостта на хората. Не го знам какъв е тоя Каролев, но държанието му е презрително не само към властта, но и към всички нас, които спазваме правилата.

    Коментиран от #9

  • 4 Електорална единица

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "вашето мнение":

    Препоръчвам му Пловдивския.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Един

    45 1 Отговор
    Време е да изринем паразитите като този смешник в тази държава!!!
  • 7 Пристав

    41 1 Отговор
    Самозабравил се никаквец . Арогантен , прост. Снаха му на оная наркоманка та Тотева дъщеря. Абе ниска топка са .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Све

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Townboy":

    Нормално е да презираш властта, ако имаш малко мозък в главата и виждаш, че те управляват безмозъчни ПРЕСТЪПНИЦИ.
  • 10 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    16 30 Отговор
    Детска учителка управлява София (за послушните овце повече подхожда пастир) , Счетоводител ръководи здравеопазването, Счетоводителка - енергетиката, целувач на телесни части - Справедливостта, Пожарникар-България, еврофондовете и мутрите , Шофьор/пазач - Полицията ........ Русенски шкембе "войвода" - парите на армията.... Ген. Мутафчийски - коремен хирург управлява действията борбата срещу КОВИД. Къде изпратихте вирусозите, пулмолозите ЗАЕДНО С ГРАМОТНИ ФИНАНСИСТИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПРОГРАМА ЗА ДЕЙСТВИЯ ??????

    Коментиран от #18, #28

  • 11 Аз ше ти кажа кой беше Каролев

    42 0 Отговор
    Тва е един престъпник, който помагаше на ЦАРО да дооберат България. И както всички политически престъпници и той НЕ Е В ЗАТВОРА.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Аве Адолф Хайлллл

    29 0 Отговор
    Долнен и аругантен и нагъл популист , по бързото съдопроизводство и в панделата .

    Коментиран от #15

  • 13 Един

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Аз ше ти кажа кой беше Каролев":

    ... и е време да стане "булка" в някой затвор...
  • 14 Стас

    9 3 Отговор
    За маска вижте в шкафчето на жена ви. Дръпнете си една от превръзките й. Или отрежете един от сутиените й,ако е с по-големички играчки. Но бъдете внимателни,защото рискувате скандал и ново посещение в мола с купуване на сутиени от най-скъпите. Поне два броя.
  • 15 Аве Адолф Хайлллл

    23 12 Отговор

    До коментар #12 от "Аве Адолф Хайлллл":

    А вие , от така нареченото възраждане , сте нищо повече от едни про руски подлоги . Саморекламата тук няма да ви свърши рабата .

    Коментиран от #21

  • 16 боцмана

    17 1 Отговор
    Добре , за Каролев ще видим както се казва. Питам какво стана с бургаския бек , Луков , държал се като извънземен в един зарзаватчийски магазин. Или общинските съветници и особено от ГЕРБ са с имунитет. На времето в Океански риболов имаше един капитан Луков , викахме му Куков , този сигурно му е родственик.
  • 17 Све

    13 6 Отговор

    До коментар #11 от "Аз ше ти кажа кой беше Каролев":

    Защо очакваш такива мерки, след като същите мутри управляват държавата ??? Къде отидоха активите/парите на държавата и КТБ ??? Същите , които стояха зад Сакса - сега са зад Шиши, зад Тиквата..... Кой замести Илия Павлов, Е. Кюлев .... Васил Божков .....? Стадото блее..... Вече няма протести.... ОСВЕН НЯКОЛКО СМЕЛИ ЖЕНИ. Мъжете са вече евнуси...или с мноооого малки топчици. Гласувайте за ГЕРБ, ДПС, БСП, РазДай България....
  • 18 mediator37

    10 21 Отговор

    До коментар #10 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Урсула фон дер Лайен - гинеколожка , родила, кърмила, къпала 8 деца, управляваше министерство на отбраната в Германия. Сега ЕС управлява. Там са по-големи калинки.
  • 19 Спиро

    27 2 Отговор
    Намирам че мерките дават резултат и всеки трябва да ги спазва. Ако си Каролев, това не означава, че си изключение. И наказанията се отнасят до всички, които смятат себе си за изключение.
  • 20 САП

    28 1 Отговор
    Щом са ти казали 14 дена карантина, какво дириш да обикаляш България и да седиш по хотели.
    Твоето не породено от нужда да си купиш храна или най необходимото. А нагло нарушаване на закона при това публично оповестяване на нарушаването му и подиграване със ситуацията.
    За мен заради наглото и предумишлено нарушаване на закона си за макимална присъда та да ти дойде акълала.
  • 21 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    7 25 Отговор

    До коментар #15 от "Аве Адолф Хайлллл":

    И какво руско има във "Възраждане" ???????? Борим се срещу ограбването, престъпленията на властта. Искаме компетентно и честно управление на държавата ! Още 5 години ГЕРБ , и България ще изчезне
  • 22 Председател Си

    17 1 Отговор
    Каролев в Китай вече щеше да е застрелян и близките му от срам нямаше и да питат за него.
  • 23 * *

    18 0 Отговор
    Тарикатчето-доносник с двата крака.
  • 24 Евала прическа

    7 0 Отговор
    Ша та сцепат у пандеката каролка
  • 25 Ххх

    14 0 Отговор
    Пазарният фундаменталист, най - върлият радетел на частната собственост и пазарното стопанство беше преборен .... с непазарни методи. Или както казваше фатмака в казармата : "Недей да ми се бясниш", или "Когато говориш с мене, ще мълчиш".
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Евалата брачето ми

    0 1 Отговор
    Скуби кво можеш от бегето
  • 31 Гост

    17 0 Отговор
    Защо няма един позитивен коментар за тоя Каролев. Явно и родата му не го харесва и няма приятели
  • 32 Найпослле

    17 0 Отговор
    се намери начин да му се затвори устата на на тоя, който беше на всяка манджа мерудия. Май и той го разбра. За медиите - не е сигурно. Оставете го на мира. Никой не го кльопа.
  • 33 СтарТИРаджия

    5 3 Отговор
    Аз пък ще застана зад Каролев! И веднага се обосновавам: в България в момента с тези КПП-та около областните градове (при това не всички) тече една въйпиюща неправда! С какво жителите на въпросните големи населени места сме по-грешни от тези на малките градове, села и паланки? На какво основание в момента техните жители се шляят, където си искат пеша с коли, велосипеди (преди час се разминах с група чичаци, екипирани, въртящи педалите м/у Ст. Загора и Казанлък) и др., а ние, живеещите в големите градове, като овце в кошара?! Та какво е сбъркал Каролев, че САМ е отскочил в планината, дори и под "карантина"? Аз за по-добра изолация не се сещам, а в това време бай Мюмюн от Долно Нанагорнище се шляе дето си иска, без да ходи в областния град, а аз във въоросния град - арестант! Незнам как трябва да се определи въпросният "организиран" хаос и неравнопоставеност?!
  • 34 защо

    1 1 Отговор
    Защо вуздухът в София е толкова чист? Да не би, да не горят печките?
  • 35 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    БРАТЯ И СЕСТРИ , ПРИБАВЯМ И МОЯТА ОМРАЗА И ПРЕЗРЕНИЕ -КЪМ ВАШАТА ---ОТНОСНО НАГЛОТО ЛАЙ.О /БИВШ СЪВЕТНИК НА.../!!!!!!!!!!