26 Март, 2020 14:54 13 096 59

Синдикат на МВР: КПП-тата неудачни, искаме оставки!

  • полиция-
  • карантина-
  • коронавирус-
  • мерки

Полицаите сами си набавяли средствата за защита

Синдикат на МВР: КПП-тата неудачни, искаме оставки! - 1

Заедно с медиците и фармацевтите на първа линия в борбата срещу COVID-19 са изправени и служителите на МВР, които следят дали мерките, взети от държавата, се спазват.

"Ние не правим изключение. Не бяхме подготвени като министерство. Към момента МВР направи поне това, което е възможно. Съставът на терен и в районните управления е покрит почти на 90% с маски, но като цяло липсват лични предпазни средства. Колегите си ги набавят сами и на своя отговорност участват в охранителните мероприятия", обясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР в "България сутрин".

Според него ситуацията ще бъде добър опит и в момента е трудно да се каже кои мерки дават и не дават резултат. Той отбеляза, че може би КПП-тата не са най-удачната форма.

"Ще направим добър анализ и ще го предоставим на министерството. Когато епидемията свърши, ще бъдем категорични в исканията си, включително за освобождаване на някои ръководители", заяви Кузманов.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че към момента извънредният труд, който полагат органите на реда, не е в такова количество, че да възникне проблем с плащането, но на по-късен етап би могло да се очаква такъв.

Кузманов бе категоричен, че има диалог между Синдикалната федерация на служителите на МВР, вътрешния министър Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, а това помагало да няма напрежение между структурите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вашето мнение

    69 16 Отговор
    Утре е петък, тогава се обявяват новите неща. Утре ще извадят армията на КПП-тата. Тия хрантутници обаче и те ще издържът за седмица. После баце да му мисли, защото както казах още седмица милиционерите и армията ще го пазят.

    Коментиран от #12, #41

  • 2 Синдикат на дебелите олигарси

    50 12 Отговор
    Стига мрънкахте трее ни пазите от простолюдието, маски нема действайте !
  • 3 реформа

    40 1 Отговор
    Тогава всеки с кепче и по полето ще лови вируси.
  • 4 Еее

    48 16 Отговор
    На тия им секна лапачката и сега искат да бягат😂😂😂
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Задник с пагони

    57 4 Отговор
    ГЕРБ = Чернобил, този генерал в комбинация с премиера са опасно неискрени. Това е сигурна и проверена информация. Докато отрича бързите тестове, генерал Мутафчийски изкупува масово бързите тестове, уж в полза на армията, на МВР и на ВМА. Значи, за тях бързите тестове са ОК, а за хората не са. В същност целта е да не позволи те да достигнат до клиничните лаборатории и да започне масово тестиране, което да разкрие значително повече заразени и друга картина..
    Имам проверена информация от клинични лаборатории, които не смеят да вкарват тестове, защото фирмата посредник се оплаква че всичко се прибира от Оперативния щаб, уж да имат запаси, пък през цялото време ги громят като ненадежни.
    Прочетете и не се чудете защо Оперативния щаб блокира всеки опит за бързи тестове, и ги дискредитира по всякакъв възможен начин. защото само така нещата изглеждат под контрол. Нищо че през това време се заразяват масово.
    Като се блокират и границите и няма откъде да влизат и тестовете.

    Коментиран от #50

  • 8 Усмивката

    59 2 Отговор
    Дойдехме си .!Докато Бойко Методиев се изнесе неизвестно къде , хвърля полиция и каквото може по народа . Това е онзи сценарий за който дълго секоментираше . Вече години.Дано има разумни , щото от тук нататъка ни чака големи неприятни ,,контакти"между органите на реда и огладнели, обезверени маси.
  • 9 вашето мнение

    61 7 Отговор
    Милиционерите вече изоставят баце. Сега да видим аскера. Ама там половината са в майчинство, другите са рахитични, та не знам.
  • 10 Geo

    66 6 Отговор
    Тези КПП-та са разпространители на вируса - всеки полицаи пипа документите на всички и така става разпространението.

    Малоумни мерки от малоумни управляващи - целта е адинствено съсъпване на икономиката ни "усвояването" на едни пари.

    Иначе "народните избранници" се изпокриха и оставиха народа на произвола на съдбата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Усмивката

    41 7 Отговор

    До коментар #1 от "вашето мнение":

    Дано Радев да е здрав и в кондиция в каквато го познаваме. Иначе войската наистина ще бъде употребена от партийната хунта.Такъв е последният сценарий

    Коментиран от #18

  • 13 Мрете народа нема нужда

    26 18 Отговор
    От еничари фурнажииски лопати нагаждачи измамници далавержии с униформи
  • 14 Циник

    42 15 Отговор
    Еее за първи път ги виждам да работят михлюзите и веднага се размрънкаха.
  • 15 Са вече нема грабежи от хората

    29 13 Отговор
    Като се крият у храстите и почнаха да вият на умрело😂😂😂😂😂😂
  • 16 КралиМарко

    21 6 Отговор
    Я, да не земете сега да ни оставите на маргиналите , дето щъкаат насам на там - уж на работа одат , а само сеят заразата.Дръжте се момчета!У Вас ми е верата - вие сте Герои на Пръвата линия - дето борите безделниците с колите.Дръжте се..днеска целата нация и лично Другаря Премиер на Вас разчитаме!!!Нема да хленчите, като онези нежни женички - доктурлята, дето искаха да си дават оставките.Вие сте корави и смели - и никакъв вирус не може да Ви уплаши.Ако требе по половинка рекия на смена носете и през 10минути - се ваксинираите на терен!!!Дръжте Фронта.., че без Вас , ще провалите мерките и теглилките на целиот кризисен щаб!!!

    Коментиран от #25

  • 17 макдоналдс тръмп

    13 9 Отговор
    споко бе ,ще си купите маски,ръкавици кво толкова ,аре пишете го дарение и на пътяяяя ша дадете малкоз ко ся
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Милиционерите са

    21 10 Отговор
    Псетата на властта като срещу това да ги пази от народа власта им дава възможности да дерат и те от народа
  • 20 Усмивката

    30 8 Отговор

    До коментар #11 от "Пачаврата борисов":

    Защото нямат (ГЕРБ) никаква идея каво да предприемата след 13 април. Готвят ни некви легла, масови сцени на мор.Исскат го. Желаят го. От ,,Щаба " вече съвсем ясно идват сигнали за налагане на безумия и сила.Тестовете са разковничето Там е раздразнението им. Следете какво ще се случи там
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Усмивката

    24 5 Отговор

    До коментар #18 от "вашето мнение":

    Муфтата вече започна най безочливо да лъже , все едно е от министерски съвет. А не ллекар.От алтернативния Щаб говорят друго. Той отрича.
  • 23 ТОДОР СТОЯНОВ

    38 4 Отговор
    ДРЪЖТЕ СЕ ЗА НАРОДА!СКОРО, МНОООГО СКОРО ЩЕ СИ ВЗЕМЕМ ДЪРЖАВАТА!БЪДЕТЕ С НАРОДА, ТАМ Е ИСТИНАТА!НА ОНИЯ ТОЛУПИ НЕ ИМ ПУКА НИ ЗА НАС, НИ ЗА ВАС!

    Коментиран от #37

  • 24 КралиМарко

    17 3 Отговор
    Абе , оти не можете на тея КПП-та да правите по един БЪРЗ ТЕСТ бре!?Вместо едни и същи бродяги да ги питате клъде одат секи ден по едно и също време?!Зер така половината активно население , че го тествате за нема и 5дена и после , че обявите РЕЗУЛТАТИТЕ!!!
    ...ама нема да се плашите от резултатот , а че обявите толкоз , колкото може да го понесе населението, че да се не паникьошат кокошките у курнико, че тогаз и петело не може ги оварди..Че спре да снасят кокошките, и пипката че ги фане, па и може да се разлетат у паниката и да изпразнат кокошарнико...и ептем че съсипеме икономиката и плановото стопанство на събиране на данъци и такси..

    Коментиран от #28

  • 25 Усмивката

    25 4 Отговор

    До коментар #16 от "КралиМарко":

    Ако полицията бъде употребявана в правилната посока няма лошо. И народа ще ги подкрепи. Последствията срещу безумията на правителството да вкара хиляди роми от чужбина по родните метста са надеждата на престъпното правителство да започне бум на зараза и да има много полиция по улиците. От една страна това е единствения правилен ход . Но ,,КОЙ" вкара таз потенциална заплаха от зараза , само за месец .Кой така или иначе умишлено го допусна

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 СССР

    26 4 Отговор
    ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ТЕЗИ 240 БРОЯ ДА НЕ ИЗБЯГАТ ПО ПЯСЪЦИТЕ И ПО АРУБА!СЛЕДЕТЕ ГИ КВО ПРАВЯТ, ТЕ ВАЗИРАХА ОТ ПАРЛАМЕНТО, ОТИ ГИ Е СТРАХ КАТО СМОК ОТ МОТИКА ОТ СОБСТВЕНИЯТ ИМ НАРОД!ДРЪЖТЕ ГИ ПОД КОНТРОЛ, ЧЕ ДА СИ ИМАТЕ КОГО ДА ДЪРЖИТЕ ОТГОВОРНИ И ДА СИ КЮТЕЧЕТЕ!
  • 28 Усмивката

    14 1 Отговор

    До коментар #24 от "КралиМарко":

    Незабавен мониторинг на допуснатите до социален контак роми от чужбинаи задулжителен тест прес два дена. Иначе изтърваме положението.КПП тата са необходими като единствена алтернатива на нещо глупаво сторено отпреди месец.Светът гореше , а те се правиха на ,,народолюбци". Знаем кои са основния изборен капитал на ГЕРБ. Но това е наистина опасно и безцелно мероприятие, за коетосега и полицаите плащат
  • 29 КралиМарко

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Усмивката":

    Усмивка...язе съм старо кутре, и знам, че за Милицията..или добро, или Нищо!!!ЖеУезни са...ще издАржАт на пафоро...то сега почва,а после продължава с онея 200 иляди изгонени съгражданйе, дето ни ги върнаа онея от Европата.С тех що , че чинат - не ми е ясно, като они сакат на баницата мекото, а нема от дека..Па и вече на Запад - на найси да ги пущат да им се шматкат нелегални.Свършат ли джобПАРАСЪТЪ...ще настане един живот , един ред и спокойствие на цели фамилии и общностиии, дето..мам си джасЪ
  • 30 гост

    20 2 Отговор
    Знам че има полицай , които ще се замислят - заради кого ни биеха?
  • 31 Фермер

    12 0 Отговор
    Който върне парите затвор,който не ги върне на лампата.
  • 32 Електорална единица

    14 3 Отговор
    Милиционерите пак ли са готови да използват сълзотворен газ или тоя път ще ни направят кордон до МС?
  • 33 БТЦ

    18 5 Отговор
    Я Годжи да каже колко са заразените милиционери от коронования вирус. Явно тази информация се пази в тайна.
  • 34 Факт

    6 1 Отговор
    Като нема левскари и цесекари това е положението!
  • 35 Баш Гост

    18 8 Отговор
    Дайте сега и на полицаите по 1000 лв. както на медиците. Те не са ли на първа линия в борбата с вируса? Това се нарича - дискриминация, или държавата е изпаднала в неплатежоспособност? Управляващите да излязат публично да го признаят - стига са се сукали наляво и надясно!

    Коментиран от #55

  • 36 Тони

    17 3 Отговор
    Добре е да им .дадът по 1000 лв а колко има работещи пенсионери в мвр които взимат пенсия 1000 лв и заплата 1500 лв А колко безработни има в момента които изпитват затруднения
  • 37 123

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    И какво правите после? Най вероятно пак да стигнете до "целувки на Орлов мост" или до " Нощта на белия автобус", ако знаеш за какво говоря.
  • 38 CSKA Бургас

    2 8 Отговор
    Тея пък Хрантутници какво мрънкат..Лишпери такива ! Те са по вредни за Обществото от Коронавирус
  • 39 Истината цялата

    7 3 Отговор
    Лъсна и се показа у.срания газ на Тиквоча лъжите и пъченето Му безхаберие и некадърност на простака да направи работеща държава с грижа за народа и органите на реда и както и да се оправдава няма да избяга от Въжето
  • 40 Кой68

    14 1 Отговор
    Това че полицайте сами си набавят средства за защита,а и консумативи не е нито от днес или вчера.Елементарни неща които трябва да ги имат за да испълняват възложените им служебни задачи.Като се почне от химимикалки,хартия и се стигне до компютри,а в някои случай и униформи/купува си плат и на шивач/....

    Коментиран от #58

  • 41 Кой68...1

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "вашето мнение":

    То като гледам хрантутника си ти....Следваш твърдо опорните точки....Жалка картинка си със подобните на теб.
  • 42 Оцеола

    20 1 Отговор
    Скоро очаквам вътрешен конфликт в МВР!Един патрулен полицай получава минимум 500лв.по-малко от последния толуп в канцелария (т.нар.инспектори).Всяко канцеларско место в МВР се продава. А на улицата са полицаи с 30 годишен стаж.Политиката в МВР е повсеместна!Навсякъде се назначават калинки. Тия на улицата вече не издържат. Винаги с народа!!!!
  • 43 боико

    7 3 Отговор
    МИ БОИКОТИРАИТЕ БЕ НЕ ИЗПЪЛНЯВАИТЕ КАТО ПАПАГАЛИ ВИИ МНЕНИЕ НЯМАТЕ ЛИ ААААААА АМА НЕ СМЕИТЕЕЕЕЕЕ ЩОТО СТЕ НЕКАДЪРНИ И АКО ВИ ДУХНАТ НЯМА КО ДА ПРАИТЕ

    Коментиран от #49

  • 44 Иван ЛАСЕВ

    11 2 Отговор
    Сега да излезнат кадровите войнички/мръснички/, стига само да взимат заплати по 1500лв. и да държат на командирите за ташаците.....АРМИЯТА НА КПП та...............!!!
  • 45 Готин

    7 0 Отговор
    Гледам, много недоволни има, значи са живи. Като станат опашките за помощите от по хиляда лева, същите ще искат да се наредят по няколко пъти и пак ще са недоволни. Ееех, какви сте ми мишоци!
  • 46 Незнаико

    4 1 Отговор
    Тези (народни избраници) преди седмица се смяха на Марешки. Голям смях падна. Сега се изпокриха мишоците. Това само показва колко са адекватни. Не трябва никой от тях да стои там и да гласува нашето бъдеще.
  • 47 985

    1 1 Отговор
    С тоя "терен" ,само граничар ще има има пръст тука
  • 48 ПОЛИЦАЙ НА ТЕРЕН

    10 0 Отговор
    ПЪК АЗ ИСКАМ ОТМЯНА НА ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ-ОСТАВКА НА КУПЕНИТЕ СИНДИКАТИ
  • 49 Боко

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "боико":

    Бойко_тирайте! Какво значи?
  • 50 Hristov

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Задник с пагони":

    Я дай да видим " сигурната и проведената информация" ?? Или само си чешим пръстите и разлайваме кучетата!
  • 51 ГРАЖДАНИН

    1 0 Отговор
    АСКЕРА ОСВЕН ЧЕ СА НЕКОМПЛЕТ ЕДНА ЧАСТ СА нгвс -бремени в майчинство до 3години гледане на малки деца трети са АПЗ И НАКРАЯ ЩЕОСТАНАТ НОВОПРИЕТИТЕ бъди войник .
  • 52 Безумие

    4 0 Отговор
    Това със събирането на листовете декларации е пълно безумие. Нз кой я издаде тая заповед.
  • 53 Евлоги

    3 0 Отговор
    За какъв чеп са тези синдикати в МВР не се ли разбра че само лаят и гледат да лапат,какво вършат?Едно време като нямаха синдикати кво им беше,после се яви един хитрец ЕМИЛ РАШЕВ направи синдикат /как?/и лапаше.Сега имат незнам колко синдикални "деятели"питам защо,какво работят що не излязат на улицата да помагат на колегите си?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 сашо

    1 0 Отговор
    НАЙ-ПОСЛЕ МВР РАЗБРА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДИСТАНЦИРА ОТ ПОЛИТИКАТА.НО НЕ СЪМ СИГУРЕН ДАЛИ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ.
  • 57 Коректора

    0 2 Отговор
    Аз не мога да разбера с какво нахалство синдикатите на МВР не изтърват момент за ултиматуми за вдигане на заплати и всякакви привилегии. Нали знаете, че в МВР са най-големите заплати. Едните са под формата на пагона, а другите като държавни служители. Едва ли в ЕВРОПА ИМА ДЪРЖАВА в която обикновенните полицаите вземат по-големи заплати от лекарите, инженерите, работниците специалисти и т.н. На всичко отгоре от заплатите на МВР не се удържат социални и здравни осигуровки за разлика от гореизброените. Продължават да си почиват в почивните бази за 100лв.( за двама човека) за една седмица. Туй всичкото е за данъкоплатеца. Категоризирани са 1-ва категория. Имат големи почивки защото те се уморяват много, които те умело използват да работят неофициално на втора, че и на трета работа. Пенсионират се рано и получават 20 брутни заплати накуп неясно защо. И тъй като са преуморени от дългогодишната работа, веднага си намират нова работа като млади и пълни с енергия пенсионери като си добавят едни много добри пари към високата си пенсия. Аз лични познавам един, който с 20 г.стаж в МВР взема 1100лв, пенсия и си добавя още една минимална работна заплата като пазач. Колко в работещи в Да не говорим за работещите пенсионери в МВР. Хем пенсия, хем заплата. България работници, специалисти, инженери могат да се похвалят с такива доходи.
    Същевременно служителите на МВР са единствените за които нощния труд е 1лв/час, за разлика от заплащането на останалите работещи включител
  • 58 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Кой68":

    Ами все пак един бюджет от 1млр. и 500 млн. не може да отива най-вече за заплати. То туй министерство е свикнало всичко да го дава за заплати, които съсвесм не са малки. То и 2млрд да стане бюджета пак няма да има за химикалки, листи и консумативи
  • 59 Гост

    0 0 Отговор
    До КОРЕКТОРА.
    Много си зле ченгетата плащат данък на парите си и за разлика от мрънкащите лекари,който отказват да лекуват болни от короната ченгетата си работят на КПП.Купуват си хартия,принтери и всички консумативи.За разлика от търгашите доктори ,който съдират кожата на болния народ уж за прегледи и възможни измислици,за което получават пари от фармацевтичните фирми и др.Полицайте са дискриминирани от всякъде доказват доходи,нямат право на никакви официални доходи.Подложени са на голям стрес и след пенсия живеят до 10 години или средно до 63.Знаеш ли колко изкарва едно джипи мин 3000 лв.за всеки записан пациент взима по 2.9 от държавата отделно си плащате здравна такса.И не на последно място полицайте нямат право на стачки ,както често го правят докторите.АРЕ СЕГА СЕ ЗАМИСЛИ.