26 Март, 2020 17:01 2 937 13

Доц. Ангел Кунчев: Не е време за разнобой, оздравелите ще стават все повече

  • доц. ангел кунчев-
  • зараза-
  • коронавирус

Той докладва още, че четирима от заболелите с коронавирус са в тежко положение

Доц. Ангел Кунчев: Не е време за разнобой, оздравелите ще стават все повече - 1

Когато страната е в тежък момент, един от принципите е да има единоначалие, да се дават точни и ясни разпореждания и да не хвърляме хората в това кой по-прав и по-крив. Не трябва да има разнобой. Това заяви членът на Националния щаб за борба с коронавируса и главен държавен инспектор доц. д-р дмн. Ангел Кунчев по повод различните мнения в гилдията за и против бърз скрининг на населението за наличие на коронавирус.

Част от членовете на Медицинския съвет, сформиран от правителство, като поддържащ Щаба за коронавируса, коментира в полза на бързите тестове. Но от Националния щаб смятат, че те не са достатъчно достоверни. В предаването „Плюс – минус“ по Нова ТВ. той коментира, че специалистите, които сега ходят по медиите и защитават масовия скрининг преди време на среща с доц. Кунчев не са казвали нищо в тази насока.

„Те не обелиха дума, след това по студиата обясняват какво трябва да се направи. Така или иначе в ситуация като тази на хората трябва да се дават ясни указания какво трябва да се правят. Трудно ми е да кажа лобиране. Като порови човек или стига до пари, или до жена “, каза още Ангел Кунчев.

„До вчера бях събрал 16 различни оферти, те не са еднакви, не са равностойни, има много сериозно претенции към част от тези тестове. Има и други държави, които посочват много неточности“, обясни още доцентът.

И добави, че един от последните примери за разминаване с бързите тестове е от Бургас. По думите му не може да се предвиди масов скрининг, а по-скоро тестване на определени рискови групи:

- върнали се от чужбина;

- туристи, които се връщат от ски дестинация;

- хора, които са имали контакт със заразени;

Доц. д-р Ангел Кунчев потвърди, че може да се смята, че има петима излекувани, за които се очакват резултатите от втория тест за наличие на вируса. Първите са били отрицателни, тоест пациентите са здрави.

„Оздравелите ще стават все повече – около 70-80%“, каза главният държавен инспектор.

Той докладва още, че четирима от заболелите с коронавирус са в тежко положение, двама от тях са в застрашено състояние и може да се стигне до летален край. А състоянието на всички заболели у нас като цяло е стабилно.

Доц. Ангел Кунчев обърна внимание и на други важни неща, които хората трябва да имат предвид при превенция от заразяване с вируса. Бременните жени не бива да се притесняват от COVID-19, децата боледуват по-леко и се заразяват по-рядко от другата група от населението. Хората с имунни заболявания са по-податливи заради медикаментите, които приемат, но в никакъв случай не бива да спират лекарствата, които поддържат състоянието им. За тях д-р Кунчев препоръча да избягват контактите с хора и да са по-предпазливи. Маските не са задължителни за здравите хора, но са препоръчителни, като например при ходене в магазин.

Пред Нова ТВ Кунчев коментира, че се взимат навременни мерки. Той смята, че голяма част от населението спазва заръките.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фермер

    5 0 Отговор
    Тоя Мутафчийски стреснал е така жената,че само коронавирус и е в главата,с мопа,белината и спирта. Само мие няма спирка.Аз горкия,много се нервирам искам да я ваксинирам.
  • 2 Усмивката

    12 2 Отговор
    Моето мнение е че...Националният Щаб требе да се саморазпусне. Докато не е станало късно

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пройчо

    3 9 Отговор
    Лудия доц, Мангър е кандидат за медийа звезда или за плеймейт!!!

    Коментиран от #9

  • 7 Гост

    12 1 Отговор
    Това лице каза февруари,че вируса няма да дойде до нас....Това е достатьчно.
  • 8 Герберастка черна каса

    6 0 Отговор
    Цял свят използва всички възможни тестове а тука толкова много се изредиха да обясняват че няма нужда и работата сериозно намирисва!Или сме некадърни да ги подсигурим или някой иска да открадне парите!Вижте какво прави Румъния!
  • 9 Гацо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "пройчо":

    Туй ней Мангъра и Кунчев!
  • 10 Driving pleasure

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Усмивката":

    Първо да му се ударят по 100 тояги на тия некадърници щото до един са политически назначения, не експерти и после да се натирят!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЛИКА ПРИЛИКА

    2 0 Отговор
    В КРАЯ НА ФЕВРУАРИ ГЕНЕРАЛ,ПРОФЕСОРА,ВСИЧКОЛОГ НИ ОБЯСНИ ЧЕ , ГРИП Б Е ПО - ОПАСЕН ОТ КОРОНА ВИРУСА , ДОЦ. КУНЧЕВ ,ЧЕ КОРОНАТА ЩЕ НИ ЗАОБИКОЛИ /МОЖЕ БИ , ЗАЩОТО СМЕ ПРИДОБИЛИ ИМУНИТЕТ , СЛЕД УПРАВЛЕНИЕТО НА КОБУРГОТСКИ / , ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ РАЗДАВАШЕ ОТ "ДЖИПКАТА" МИЛИОНИ ЗА СТАДИОНИ .И НА ТЕЗИ САМОДЕЙЦИ ТРЯБВА ДА РЪКОПЛЯСКАМЕ , ЗАЩОТО КАСКЕТА НИ ГЛЕДА МРЪСНО.
  • 13 7596

    3 0 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове