1 Април, 2020 08:21 4 792 14

Българин пази семейството си, като не се прибира в дома си

  • божидар будин-
  • коронавирус

Божидар Будин изкарва карантината си на 100 метра от близките си

„Искам да прегърна семейството си, но съм длъжен да предпазя и тях и съселяните си,“, казва Божидар Будин от разложкото село Добърско. Той и още двама мъже се завърнали от Германия преди седмица. За да спазят задължителната карантина въобще не се видели със семействата си, а веднага били изолирани в къщички в местността Козария над селото. Имотът е собственост на софиянец, който се съгласил безвъзмездно да ги приюти, за да могат всички в селото и близките им да не се притесняват от евентуална зараза, разкрива TrafficNews.

Местността е само на 100 метра от дома на Божидар. Но мъжът смята, че така е правилно и заедно с останалите двама гурбетчии спазват стриктно карантината. Мъжете се чувстват добре и се надяват да не се появят симптоми на вируса.

„Искам да благодаря на собственика на къщата, който ни предостави къщата, за да можем да се отделим. Името му е Иво. Не всеки има тази възможност да отиде някъде, иначе трябва, за да се запази цялото село, цялата община.“ казва пред Glas.bg Божидар. Съпругите на гурбетчиите им носят всеки ден храна, която оставят до оградата имота.

„За доброто на семейството, за доброто на цялото село. Просто спазваме нужната дистанция, за да може точно след една седмица още да се приберат по домовете и животът да продължи. Иначе става доста по-сложно. И да се надяваме, че всички, защото тука в селото има доста хора, които бяха в Германия, спазват карантина“, казва съпругата на Божидар-Мая.
Според кмета на селото Илиан Джунев, всеки човек трябва да има своите отговорности и воля и да направи самоизолация, ако се налага.
„При създалата се ситуация ако ни е не предприемем съответните действия, тя може да бъде много по-сложна. Всеки един от нас, трябва да го прави, ако искаме това нещо по-бързо да отмине“, допълва Илиан Джунев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баро Вкаров

    19 35 Отговор
    Колко трогателно,разплаках се от умиление!Продължавайте със зомбирането и истерията!Матряла вече верва,че пенционерите и нефелните требе дя доживеят до 150 години!
  • 2 Гостилничаря

    18 5 Отговор
    100 метра, това в някоя комшийка ли е!? Искам и аз такава карантина.....
  • 3 Гост

    19 5 Отговор
    И аз така правя, отивам при любовницата в интерес на семейството.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 да де

    29 2 Отговор
    Егати коментарите! Когато завърналите се не спазват карантина са лоши и сте готови да ги разкъсате, когато спазват ги подигравате не знам що за хора сте.

    Коментиран от #10

  • 9 Битовизми

    6 4 Отговор
    Новината кърти !
  • 10 Не се подригаваме на никой

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    Те се подригават с нас
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пусни

    2 6 Отговор
    Абе нещо в Германия няма карантина! Тоя да беше си останал там. И месицина на ниво и стрес нулев а и всички на работа
  • 13 Ттттт

    5 0 Отговор
    Колко сте тъпи и елементарни, след като са на 100% сигурни че са здрави ще се приберат у дома банда овце знаете само да критикувате
  • 14 Стига!!!

    5 1 Отговор
    До всички коментари без ттт и да де. да .Че сте зеле,но Ти баро вкаров имаш ли майка? А баща ,а баба ,а дядо?А ти имаш ли намерение да остаряваш???Осъзнай се бъдете хора да това е трудно но е по добрият избор Повярвайте! Колелото на живота се върти много бързо!Пише ви една жена вероятно на възрастта на майките ви!ни кауни си личи от всякъде...че ви е скучно очевадно но че сте невъзпитани брутални и нямам думи какви сте