2 Април, 2020 06:07 26 389 186

Д-р Стойчо Кацаров: Има нещо гнило в тази пандемия

  • коронавирус-
  • стойчо кацаров

Премиерът спря цялата държава

Данните за разпространението на инфекцията никак, ама никак не кореспондират с мерките, приложени от Правителството. Към днешна дата, ние имаме потвърдени към 400 случая на коронавирус. Починали са 8 души, като поне при двама от тях инфекцията по-скоро не е истинската причина за смъртта.
Това написа д-р Стойчо Кацаров в сайта на неправителствената организация "Право и здраве".

Този брой на инфектирани хора не е достатъчен дори за вестникарска публикация, камо ли за обявяване на епидемия. Според медицинската наука за епидемия може да се говори, ако броят на заразените надхвърля 200 души на 10 000 население. Нашите случаи са 700 пъти под прага, смята той.

Защо тогава се прилагат такива драстични мерки и оправдани ли са от медицинска гледна точка? Та ние почти затворихме държавата и спряхме стопанската дейност, заради нещо, което дори не може да се дефинира като епидемия?, пита докторът.

Противоречието между степента на заплаха и предприетите мерки се наблюдава в целия свят, не само в България. Повечето Европейски страни, в това число Италия, Испания, Франция приложиха също строги мерки за социална изолация.

Да приемем, че Правителствата са решили да приложат мерките профилактично, за да ограничат разпространението на коронавирусавируса. Това би било оправдано, ако ставаше дума за особено опасна инфекция, която много лесно може да се разпространи и би довела до много висока смъртност сред населението. Историята на човечеството помни такива пандемии, като чумата, холерата и едрата шарка. В по-нови дни характеристика на особено опасни инфекции имаха ХИВ и ебола, обяснява Кацаров.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 146 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ние това се питаме, докторе!

    480 51 Отговор
    Ако не умрем от вируса, със сигурност ще умрем от глад, от мерките срещу него!

    Коментиран от #5, #82, #161

  • 2 Ядеитн

    172 75 Отговор
    Един вика едно, друг друго та са незнае кое как е. Ей го и тоя налива шарлан у огина. Дорде са неразбере точно, я ша си седим на село. Ако требе и годинка - две.

    Коментиран от #22

  • 3 Короната

    453 79 Отговор
    Най накрая един трезвомислещ на фона ма апокалиптичната медийна параноя.

    Коментиран от #54, #65, #116, #132, #154

  • 4 Мислещ

    341 25 Отговор
    Гнилите неща са толкова много, че цял ден може да се дават примери. Всички световни "лидери" обявиха вируса за нищо, че даже "hoax", и всички те изведнъж се врътнаха и "решиха", че представлява смъртна опасност. За мен няма съмнение, че получиха нареждане отгоре.

    Също така вече хванаха някои фирми - производители на тестове, че произвеждат дефектни тестове, 100% от които дават положителен резултат.

    Коментиран от #15, #21, #23, #183

  • 5 Ядеитн

    87 63 Отговор

    До коментар #1 от "И ние това се питаме, докторе!":

    Момче, има такава поговорка бели пари за черни дни. Кой я незнае - да са сърди на себе си.

    Коментиран от #14, #142

  • 6 Докторе

    111 194 Отговор
    А ти откъде си сигурен че коронавирусът не е опасен? Няма логика политиците да си съсипват държавата от която се хранят, понеже те са паразити. Фактът че и диктаторите като Ердоан и Путин взеха аналогични мерки, като демократичния свят ми подсказва че положението е сериозно.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Мислещ

    140 40 Отговор

    До коментар #6 от "Докторе":

    А? Фактът, че диктаторите са въвели по-голяма диктатура, е доказателство, че нещата с вируса са сериозни? Я пробвай пак.
  • 8 СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ ОТ ФЕЙС

    66 159 Отговор
    НЕ ТЕ ЗНАМ КЪВ СИ ДА ДАВАШ ЪКЪЛ ,ОБЯВЕНА Е СВЕТОВНА ,,ПАНДЕМИЯ,,НА 11.03.20г.ТОВА ГОВОРИ ЛИ ТИ НЕЩО

    Коментиран от #17, #27, #155

  • 9 dan

    262 21 Отговор

    До коментар #6 от "Докторе":

    Тя държавата отдавна е съсипана!Просто сега е удобен момент всички липси да се пришият на вируса!!!

    Коментиран от #182

  • 10 Само питам

    59 76 Отговор
    Интересно защо БСП и СДС / ДСБ, чийто представител е Д-р Стойчо пеят в един и същи хор?
  • 11 hihi

    138 6 Отговор
    Когато се появи птичия грип 2-3 месеца медиите непрестанно информираха само за това,мина поклонението на мюсюлманите вмека и изведнъж тоя грип изчеза.НО ВЕЧЕ БЯХА ПРОДАДЕНИ 1000000 ВАКСИНИ.
  • 12 Чумата

    84 6 Отговор
    Да беше мор,да беше чума,че в гроба гърло не гладува не жадува!

    Коментиран от #30

  • 13 Така така

    67 128 Отговор
    Но заразените са малко, защото заразата беше спряна от рано с навременни мерки. Като стане късно е трудно да се овладее.

    Коментиран от #51

  • 14 Чичо, моите почитания!

    143 19 Отговор

    До коментар #5 от "Ядеитн":

    Така, по начина на изразяване, си мисля, че моите “бели пари” са доста повече от твоите. Но от мен да знаеш, стигнеш ли от тях да харчиш - жална ти майка! А когато някой насила ни е докарал до тук, без разумна причина, както пише докторът - е тогава най-боли!

    Коментиран от #129

  • 15 hihi

    44 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    Кoгaтo ce пoяви птичия грип 2-3 мeceцa мeдиитe нeпрecтaннo инфoрмирaхa caмo зa тoвa,минa пoклoнeниeтo нa мюcюлмaнитe вмeкa и извeднъж тoя грип изчeзa.НO ВEЧE БЯХA ПРOДAДEНИ 1000000 ВAКCИНИ.
  • 16 Kubeto

    24 45 Отговор
    Че има интересе има, но не се заблуждавайте! Гледайте с мерките как ще мрът хора..а без?

    Коментиран от #19

  • 17 Гоеори ми!

    69 7 Отговор

    До коментар #8 от "СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ ОТ ФЕЙС":

    Че овцете, като теб, господарите ще ги стрижат! А може и да ги заколят, кой знае! Все пак гергьов ден иде!
  • 18 финтех

    150 5 Отговор
    Трябва да има виновен за провала на банковата система и световната криза, за спада на цените на борсите, краха на акциите и минимума в цените на петрола, всичко това е дирижирани за да се наложи вируса като причина, а не финансовия елит, който не може да спаси системата и да я поддържа дори и с поредния спад ма лихвите и печатането на нови банкноти. Искат рестарт на системата, но не им се получи. Не случайно няма и злато в монетния двор на Канада, всичко е разпродадено. Усещат че скоро с банкнотите и г.зовете няма да могат да си избършат.

    Коментиран от #104, #111

  • 19 Мислещ

    115 5 Отговор

    До коментар #16 от "Kubeto":

    Без мерките ще мрат само от вируса (Уж). С "мерките" - пак толкова ще умрат от вируса (Освен ако никога не си показват носа навън, понеже такъв вирус няма как да се избегне, понеже някого не го пускат да напусне града или да отиде в парка), но също така безброй други ще умрат в следствие на "мерките", а тези, дето няма да умрат, ще им се иска да са умрели.

    Коментиран от #63

  • 20 Жоро

    35 61 Отговор
    Да увеличават карантината за да си починем малко.Стига сме работили.Поне три месеца трябва да си стоим в къщи.
  • 21 гост

    63 114 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    Всичките ви теорийки добре , само едно нещо да питам , десетките хиляди трупове за няма и месец и те ли са фейк ???? Хладилните ремаркета с трупове на пет реда в Ню Йорк видя ли ?? Военните конвои с трупове в Италия видя ли ??? И това тепърва ще РАСТЕ !!!! Опашките в Китай за урните от крематориумите на умрелите , дето са десет пъти повече от обявените официално умрели видя ли ???? Колко още работи не сте видели , ама сте "разбирачи" на маса !!! Ако се закашляте , не могат ви стигна до болницата и ще ревете на умряло , че не са ви приели на секундата !!!

    Коментиран от #24, #25, #32, #77, #101

  • 22 Има статистика

    12 28 Отговор

    До коментар #2 от "Ядеитн":

    Народна мъдрост - поговпрки. Факти, - 200 на 10000; 700 пъти,
    Гънки в мозъка?

    Коментиран от #128, #143

  • 23 гост

    39 89 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    В северна Италия вече няма семейство без умрял роднина !!! Скоро и в Южна Италия и Испания ще е същото !! Ако ти умрат двама трима от твоите роднини пак ли ще плещиш , че "нищо нямало" и било фейк ???

    Коментиран от #26, #34, #35, #186

  • 24 Мислещ

    118 20 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Какво да видя? Първо, много хора умират постоянно - трупове винаги ще намерят да ни плашат с тях. От какво наистина са умрели, обаче, е съвсем друга тема. А военните конвои, ако правилно съм видял, бяха именно това, конвои - никакви трупове не се видяха. Не е никак трудно да се спретне такава манипалуция.

    Коментиран от #46

  • 25 Само преьи 100 и няколко години

    58 5 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    40 000 000 преди. Сега пак 40 000 000? Не "фейк" а супер "фейк". Само защо се сдружават "големите"! Конспирация?
  • 26 Мислещ

    48 10 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Едно ти гарантирам: Пак ще казвам, че "мерките" са били вредни и смъртта им е била неизбежна така или иначе. Освен ако, както казах, не ги затворим без никакъв контакт с външния свят. Ама то това е по-лошо от смърт.
  • 27 някой

    19 6 Отговор

    До коментар #8 от "СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ ОТ ФЕЙС":

    Говори му че има заблудени глави .,ПАНДЕМИЯ Е ПОНЯТИЕ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ ,географско, а ЕПИДЕМИЯ Е ПОНЯТИЕ ЗА БРОЙ ЗАРАЗЕНИ.!!!! Ако ги запомниш тия понятия,в което дълбоко се съмнявам, и четеш внимателно и с разбиране какво ти споделят по умни от теб, тогава няма да пишеш глупости и да ти отговаряме по тоя начин.А може и да харесаме това което си написал.
  • 28 Ботев

    43 11 Отговор
    Знаете ли каква е ролята на хищниците в животинския свят? Те го прочистват от хилавото, слабото и го предпазват от епидемии и изчезване.. Вирусите в човешката общност са аналогичните хигиенисти - отпращат хилавото и слабото - явно това е космически (божествен) закон...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 перничанин

    9 1 Отговор
    Коментар 29 е за теб "гост" и коментара ти 21.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Другия с коня

    16 24 Отговор
    Няма как да докажеш какво Би могло да се случи.Предполагаме,че ще се случи,ако не действаме така,че да.го предотвратим.Означава,че мерките,взети от Управляващите,Народа,Лекари,Полиция са имали Потресаващ резултат.Такъв Резултат,че се питаме дали наистина щеше да се случи.Ами то се случва Сега се случва.Умират Хора....Умират....Но не в България....Не в България ...
  • 34 Гост

    68 5 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Явно никога не си бил в Италия.При толкова много възрастни хора на едно място, една зараза неминуемо води до това.Там живят по три поколения в домакинство,в ресторантите,по скоро ресторанчета, ядеш на 50 см от главата на другия, гърба ти опира в гърба на този от съседната маса,по тесните улички е пълно с хора от всякакви възрасти,един до друг,прегръщат се по 10 пъти на ден...........това е Италия, приятел.Така е било .....вече няма да е

    Коментиран от #68, #106

  • 35 Ако

    56 4 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Северна Италия е 30 млн и семейството средно е от 10 човека значи според теб имаме 3 млн.. семейства и поне 2 млн умрели!!! Ти луд ли си?? Умрели са 15 000 което е 100 пъти по малко
  • 36 перничанин

    17 2 Отговор
    Модератор, само веднъж го нарекох норвежец, 20 пъти гл***пав, и не съм ползвал нецензурни изрази. Той знае, че думата норвежец ги съдържа:))))))) Нова се отнася за коментар 21
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Николай

    27 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Правителствата са решили да приложат мерките профилактично.
    Мерките се прилагат превантивно. Защото като се знае състоянието на здравната система ако имаме 10 000 случая тогава ще стане страшно.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Николай

    43 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според медицинската наука за епидемия може да се говори, ако броят на заразените надхвърля 200 души на 10 000 население.
    Значи проста математика на 1 млн. 20 000 заразени, на 6 млн. 120 000. То в Испания и Италия няма толкова.
  • 41 Де е.а

    15 40 Отговор
    Де а пр.стите хора. ЗАРАЗЕНИТЕ И УМРЕЛИТЕ СА МАЛКО, ЗАЩОТО НЯКОЙ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА. ЗА ТОВА СА СЛОЖЕНИ, ДА НЕ ДОПУСНАТ ДА ИМА МНОГО ЗАРАЗЕНИ И УМРЕЛИ! Не сме първата държава, за да гледаме какво може да стане. Има държави от където да се гледа какво може да стане и е важно да не се правят техните грешки. Ако само това са заразените и по толкова намират на ден, е добре контролирано.

    Коментиран от #126

  • 42 Васил

    9 33 Отговор
    Да има гнило че хората се заразяват профан скапан

    Коментиран от #136

  • 43 Николай

    23 4 Отговор
    Д-р Стойчо Кацаров е сред основателите на Демократи за силна България (ДСБ) и е избран за член на Националното ръководство на партията. От 1997 до 1999 г. е Областен управител на Софийска област, а от април 1999 до 2001 г. е заместник-министър на здравеопазването.

    Коментиран от #45, #133

  • 44 вбн м м

    8 42 Отговор

    До коментар #39 от "Маскарад":

    Ми щом ще си пожелаваме, пожелавам ти и ти да пламнеш, и семейството ти, че да ти дойде акъла в канчето, което носиш вместо глава! Да видим тогава kаква песен ще запееш!
  • 45 Българин

    19 33 Отговор

    До коментар #43 от "Николай":

    Сега почват атаките от политическите Трупове за Цената,която плащаме,за да няма Касапница и в България.....Колко струва един човешки Живот,докторе... Кажи цената на ЕДИН човешки Живот.....

    Коментиран от #162

  • 46 Николай

    22 1 Отговор

    До коментар #24 от "Мислещ":

    По принцип си прав обаче манипулацията стана много голяма. Аз също имам известни съмнения относно военните конвои в Италия. Но все от някъде ще има теч, а то и в Русия вече е същото.
  • 47 Кольо

    13 47 Отговор
    БРЕЙ МНОГО ДОКТОРИ, МНОГО РАЗБИРАТЕЛИ , НО ВСИЧКИ ИМАТ АКЪЛ КОЛКОТО ТРИМА БЕЗ АКЪЛ ! НА ДЕН УМИРАТ СТОТИЦИ В ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ И т.н. ТОЯ , КАТО ЧЕ ЛИ Е БРАТ НА ПРЕЦИДЕНТА ИЛИ НА ДЕСА ПРОСТАКЕСА !

    Коментиран от #50

  • 48 Защо не

    6 22 Отговор
    Ами то подобни експерименти, като тоя дето ти се щенка - да мрем, но да бачкаме, никой не смее да провежда. Явно световните политици ще излязат по-добри лекари от тоя надъхания продукт...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Николай

    12 11 Отговор

    До коментар #47 от "Кольо":

    От тайфата на Иван Костов е и ген. Атанас Атанасов. Тея всичките излизат един по един и се изказват. Бившия посланик Илиян Василев също взе отношение преди няколко дена.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Николай

    7 42 Отговор
    Всички близки до Русия партии и организации които се финансират от Кремъл се изказват против предприетите мерки от правителството. Справка БСП, Възраждане, БОЕЦ, ДБ, Атака, АБВ и тн. Може да съм пропуснал някой.
  • 53 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    9 30 Отговор
    ИМА НЕЩО АМА ХАЙДЕ ДЕ КАКВО Е ТО ДОКТОРЕ?ИМА НЕЩО КАТО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ НИЩО СМИСЛЕНО НЕ ПРОЧЕТОХ. УЖ ДОФТОР А ТО ПСЕВДО ДОФТОР. ПРЕЗ ИЗТЕКЛИТЕ 30 ГОДИНИ ДЕМОХРАЦИЯ САМО ТАКИВА ПСЕВДОДОФТОРИ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ.
  • 54 Boxer 3.0

    21 48 Отговор

    До коментар #3 от "Короната":

    Значи шведите да са ни за пример, така ли?
    Само гледай, какво ще стане в Швеция!
    Като брой починали ще са водещи САЩ, но като процент от населението ще е Швеция!
    За първи път, управляващите в България, се държат по-адекватно от другите страни.
    Като гледам обаче, доколко хората спазват правилата, ще се доближим до италианският вариант. Т.е. предстоят ни 2-3 горчиви месеца, докато се дисциплинираме.
    Икономиката се нуждае от спокойствие и увереност, а Италия моргите не смогват!
    Отиди и им кажи на италианците, че мерките им не са адекватни!

    Коментиран от #58, #163

  • 55 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    14 27 Отговор
    СЕГА РАЗБРАХ ДОКТОР-ПОЛИТИК. ТОВА ЗНАЧИ НЕУСПЯЛ КАРИЕРНО ДОФТОР БЕЗ СПЕЦИАЛНОСТ СЕ ПРОБВАЛ ДА СТАНЕ ПОЛИТИК. ЛАЛАДЖИЯ ЛАПАЧКОВ
  • 56 Шекспир

    47 5 Отговор
    Добре де да предположим че карантината падне след два месеца и всички излезем навън.Каква е гаранцията че вируса няма да избухне с нова сила сред всички нас отново.Ето този въпрос ме мъчи

    Коментиран от #81, #118

  • 57 кликов

    43 1 Отговор

    До коментар #37 от "вбн м м":

    те и Кулите ги бутнаха арабите, дето акъл да си вържат гащите нямат, не за пилот на самолет!

    Коментиран от #125

  • 58 Лош Пророка

    4 23 Отговор

    До коментар #54 от "Boxer 3.0":

    ТАКА Е , СЕГА ЩЕ ПОЧНАТ НА "ГЪРМЯТ" НЕПУКИСТИТЕ КОИТО НЕ НОСЯТ МАСКИ И СЕ ВРАТ НАВСЯКЪДЕ, НО ЗАЕДНО С ТЯХ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ
  • 59 гост

    15 24 Отговор
    Ами той да ходи и да извозва труповете на починалите от вируса като е толкова убеден, че няма проблем. В Испания и Италия също така смятаха и виж докъде я докараха, полицията конфискува маските от фирмите, излиза се под отчет, болниците им са пълни и вдигат палатки около тях, производителите на коли правят апарати за обдишване, които не стигат, а това се налага само за тежките случаи. По 800-1000души от тези тежките почиват на ден, на ден, това са 50% от тежките случаи и то не от реалните, а от регистрираните такива. Та гори си,че не било проблем. Да, съгласен съм, че не трябва да се затваря страната, а да се произвеждат облекла, предпазни средства и да се работи защитено, абсурдно е това затваряне, макар че като излезеш и се огледаш основно са затворени ресторанти, кафета, конфекция, забавления, другото си работи.

    Коментиран от #99

  • 60 Грета Курвенбег Минетчийска

    43 6 Отговор
    Правят си експеримент с нас,такива санарежданията от горе......чифутските им господари им го налагат
  • 61 Грипа е само официалното

    46 2 Отговор
    Което виждаме има нещо дето е скрито
  • 62 за не се окаже

    29 4 Отговор
    накрая, че ни управляват луди параноици.
  • 63 Kubeto

    30 2 Отговор

    До коментар #19 от "Мислещ":

    Не съм съгласен от гледна точка на здравето. Финансовите машинации са видими..богатите стават по-богати и т.н.
  • 64 някои ден и то скоро

    29 0 Отговор
    да не се събудим и да видим, че световния елит се е скрил в специално създаден град за него...
  • 65 ира

    12 21 Отговор

    До коментар #3 от "Короната":

    Дали този човек е принуден да взима градски транспорт, и как е ежедневието му не знамл. Знам само че е не на място , безполезно, и объркващо неговото изказване. Само до преди месец, във Франция е имало събор на смърфовете, а в Испания улични мартенски празненства, с прегръдки. Това сега изглежда чудовищно. Станаха старомодни и ненужни тези общи приказки.
  • 66 Нее

    12 21 Отговор
    На господина са му малко починалите? Те са нищожни, незначителни събития? Те са малък процент, а неговия ум е голям? Каква е тезата, егоизъм и неразбиране?
  • 67 Wegs

    9 29 Отговор
    Този да не би да е Ветеринарен лекар от СССР. СМЕШНИК!!!
  • 68 ХХХ

    25 2 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Точно така! И не забравяйте неадекватната реакция на болничната им система(тук не е място да се пише обширно) Много голям процент са починали от гъбични и други вътре болнични инфекции. А филмите на Холивуд сме ги гледали всички, помним и мнимите химически атаки в Сирия.
  • 69 гнилоча

    23 1 Отговор
    И не само в тази епидемия има гнила банкянска тиква.
  • 70 меган

    25 8 Отговор
    Да , гнилото е във факта, че арогантността и увереността на европейскя елит, не видя какво става в Китай. И както каза един мадридски лекар, Не знаехме че това аможе да стане в страна като нашата! Точка. Ето го гнилото. Излезте от пашкула на благоденствието и личното удобство,, това вече е старомодно

    Коментиран от #72

  • 71 мисли

    24 8 Отговор
    Това е подготовка на населението за оцеляване по време на война. Да, това е същото, което в зрелия социализъм се практикуваше - военно обучение, гражданска отбрана и т.н. Но тогава това си беше рутинна, подсигуряване за някоя военна изненада от гнилия капитализъм. А сега е неистова, скоростна яростна подготовка за военен катаклизъм. За оцеляване от ядрена война, за да свикнат хората (или насила свикнати) да са прибрани по дупките си за да намалее вероятността за жертви. Никой ли не го вижда това? Май само аз го виждам..........Чакай да си ударя още едно олежало 100 г.

    Коментиран от #74

  • 72 Мислещ

    12 1 Отговор

    До коментар #70 от "меган":

    Коментар 65 и 70....открийте приликите.

    Платените драскачи нещо не са ви обучили както трябва. Старомодно, ненужно...Това само платен пропагандист би го написал.
  • 73 селтаците

    10 23 Отговор
    Кви глупости си написала нямам думи! Това да не ти е развития социализъм или олигархичната диктатура, като в Русия!?
    Най-засегнатите страни са тези с най-развит туризъм!
    Отиди в Италия и Испания и ще видиш, за какво иде реч, аман от диви селяни, които се изказват неподготвени!

    Коментиран от #117

  • 74 обучение в реални условия

    24 1 Отговор

    До коментар #71 от "мисли":

    Както са я подкарали ''обучаващите '' първата война дето се задава май ще е гражданската.

    Коментиран от #76

  • 75 селтаците

    11 29 Отговор
    Факти, странно е да давате трибуна на някакви олигофрени.
    КАк е станал доктор тоя миндил, нямам идея, но е наприказвал куп глупости.
    Короната е супер заразна и много опасна, даже мерките на правителството са меки.

    Коментиран от #79

  • 76 селтаците

    1 16 Отговор

    До коментар #74 от "обучение в реални условия":

    Ти кво очакваш, айде сподели куре, нали си голям разбирач?
    Моля, разбирачите да дадат предложения, сигурно искате всичко да го изкараме вируса?
    Нашите родители, може и да могат.

    Коментиран от #139

  • 77 И ти

    28 8 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    честно,вярваш във всичко това?Нормално е да си наивен,ама чак толкоз...90% от това,дето ни го пробутват медиите си е една голяма манипулация и игра с психиката на хората.
  • 78 бла бла

    7 10 Отговор
    Болните са му малко? До преди месец говореха за европейски ценностти, хуманизъм, грижа за човека, пелтечеха за цивилизационен избор. Сега, долно егоистични...Хайде, всеки да се прозине и изкаже!
  • 79 ощемалко екперименти по темата

    19 1 Отговор

    До коментар #75 от "селтаците":

    Гладът успешно цери коронавируса.
  • 80 селтаците

    8 19 Отговор
    Броят на жертвите от новия коронавирус (COVID-19) в Италия през последните 24 часа се е увеличил със 727 души (с 5,8% в относителни числа), като с това общият брой на починалите на Апенините от началото на епидемията вече е 13 155 души, съобщават здравните власти на страната.
    Италия удължава блокадата до 13 април

    Италия удължава блокадата до 13 април

    Не трябва да бъркаме първите положителни сигнали със сигнал "отбой"

    Също така са регистрирани още 4 782 заразени в сравнение с вчера (или увеличение от 4,5 процента в относителни числа), като с това носителите на вируса в Италия вече са общо 110 574 души.

    Нали се сещате, че България ще колабира за нула време!?

    Коментиран от #84, #124

  • 81 От друга страна

    28 5 Отговор

    До коментар #56 от "Шекспир":

    Няма такава! За това няма да излезеш от вкъщи и след два месеца! Те тероризма пребориха ли го, или още гонят терористи??? Сега ще гледаме как гонят опасни вируси и преследват вирусоносители и ще си трайкаме, щот го правят заради здравето на нас и нашите близки!
  • 82 о боже

    7 25 Отговор

    До коментар #1 от "И ние това се питаме, докторе!":

    Слушайте професори като ТОЯ и след като стане белята ама що, ама как. Тоя проф. по ПИЦА и въобще такива търсачи на медийна слава Господа от медийте пращайте ги в Италия да броят дали 1000 умрели на ден са епидемия или не.

    Коментиран от #145

  • 83 Почна събуждането

    41 3 Отговор
    не е важно какво причинява вируса, а да има причина и обяснение за грабежа дето ни чака с подготвяната ни рецесия... много спестявания се натрупаха и някой се е сетил как да ги прибере
  • 84 Мислещ

    22 0 Отговор

    До коментар #80 от "селтаците":

    Тоест, ако вярваме на тези числа, излиза именно, че карантината НЕ върши работа. Хем умират все повече хора, хем предстои да започнат да умират и от "мерките" (Даже това вече се случва. Поне 1 официален случай има - самоубилата се сестра заради чувство на вина, че била заразила пациентите).

    Коментиран от #90

  • 85 Нестава

    11 3 Отговор
    Гробарите зароват всичко тепърва почва да е по
    Зле ништо не сте видели
  • 86 А бе Ханко

    9 15 Отговор
    България няма достатъчно медицинска инфраструктура и оборудване за да се справи с тоз вирус на по висок етап, затова е превенцията на ранен стадий
  • 87 Христакиев

    39 6 Отговор
    Освен видимо плстения трол на Шайката тук, с неколко сходни коментара, има и такива които мислят независимо. Доктор Кацаров е прав, никой нормален у нас, живеейки под управлението на Барба Ганьос не му вярва и на една дума!!! Той лъга, лъже и ще лъже, ще удължава безмислено много това Извънредно положение, защото това му дава възможността да управлява колкото си иска. И защото знае за измамата Растеж, Развитие, Резерв, Сребърен фонд, които са само на хартия, всичко е ограбено, разделено между него и слугунажа, Короната ще му даде възможност да прикрие огромния грабеж на парите в държавата. Помните гръмките му думи за 8 милиярда резерв който изведнъж изчезна и се оказа 3.5 милиярда минус!!! Къде са тези пари, никой не пита!!! Веднага ще тегли нов заем до 10 милиярда, а кой и как ще се връща? И нещо много важно, ако карантината придължи до 13 Май, както иска да наложи, при положение, че България няма иконимика и се крепи на магия, разрухата ще бъде тотална!!! Малкия и Среден бизнес ще загинат. Той ще използва това за да открадне с най-близките слуги от заема, без да се разбере как са използвани тези пари. И нещата ще загрубеят ужасно когато хората останат без пари, той ще понесе ли отговорност или ще избвга веднага, както сам го е казвал не един път????

    Коментиран от #92, #181

  • 88 Дядо Иван

    11 8 Отговор
    Тук разликата идва че няма достатъчни тестове . Заразените в България и в другите страни са стократно повече . Затова и са тези мерки .
  • 89 ОТКАЧАЛНИК

    23 3 Отговор
    СМЕТНЕТЕ САМО ЗА 20 ДНИ КОЛКО ПАРИ ЛИПСВАТ ОТ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА И КОЛКО ЗАЕМИ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ И ЩЕ РАЗБЕРЕМ. ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС ЯПОНСКИ МИЛИОНЕР ИМАЛ 9 МИЛИОНА И БИЛ БОГАТ ПАСТИ ДА ЯДЕ ПРЕД НАШИТЕ ОЛИГАРСИ
  • 90 селтаците

    7 13 Отговор

    До коментар #84 от "Мислещ":

    Виж, трудно ми е да обяснявам на хора, които си мислят, че мислят и по далеч от село не са излизали.
    Има много фактори, факт е, че Италия затегна мерките, когато вече беше късно, плюс това, ако си ходил в Италия и Испания, щеше да ти е ясно, че там има страшно много туристи, ама МНОГО, гъз до гъз, не можеш да се разминеш, и то не само в един два града, във всеки град е така, плюс имигрантите и става мазало.

    Коментиран от #93

  • 91 Нели

    15 7 Отговор
    ВСЕКИ ДА СЕ ВЪРНЕ НА РАБОТА . НЯМА , КАК ДА СТОИМ В КЪЩИ ЗА БЕЗ ПАРИ ИЛИ НЯКАКВИ НИЩОЖНИ ПОМОЩИ . А , КОГАТО ( КОЕТО НЕ СЕ ЗНАЕ , КОГА ЩЕ Е ) СЕ ВЪРНЕМ НА РАБОТА , ДА НИ ТРОСНАТ ПО 10 СМЕТКИ НА КУП ЗА ТОК , ВОДА , ПАРНО И Т.Н. КОЙТО ИМА МОЗЪК , ПОДЧЕРТАВАМ ИМА МОЗЪК , ЩЕ РАБОТИ , НО СЪОБРАЗНО МЕРКИТЕ , А ИМЕННО ФАНАТИЧНА ХИГИЕНА И 3м. РЗТОЯНИЕ. ЕДИНСТВЕНО МОГАТ ДА ОСТАНАТ ЗАТВОРЕНИ УЧИЛИЩА , ДЕТСКИ ГРАДИ , ДЕТСКИ ЯСЛУ , УНИВЕРСИТЕТИ , ФИТНЕСИ , РЕСТОРАНТИ , СЛАДКАРНИЦИ , КИНА , КЛУБОВЕ , ВСЯКАКВИ ЗАЛИ, ЗАЩОТО ДЕЦАТА , ТИНЕЙДЖЪРИТЕ , СТУДЕНТИТЕ , ПЕНСИОНЕРИТЕ СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА СПАЗВТ СТРИКТНА ФАНАТИЧНА ХИГИЕНА и ДИСТАНЦИЯ. ТЕ ПРОСТО НЕ ПРИЕМАТ СЕРИОЗНО СИТУАЦИЯТА С ТОЗИ ВИРУС.

    Коментиран от #134, #160

  • 92 селтаците

    8 28 Отговор

    До коментар #87 от "Христакиев":

    Ти си много кух бе, къв му е проблема на Бойко и сега да ти вземе парите?
    Те олигарсите и комунистите те крадат от 1944г, ти точно сега реши, че заради вируса ще ти източат спестяванията????
    А, 1996 г, като обарха банките пак ли имаше вирус?
    Ами КТБ, кой я ограби, кой я източи?
    Много си смешен!
    Като не вярваш на Тиквоний, ами вземи прочети в нета, има италиянски, сайтове на английски, Евронюз и много други!
    Аман от прости хора с претенции!
    Пълен паляк си, вземи хвани ковид и ни отърви от присъствието си, да видиш, кой е прав, кой седнал, смешник.

    Коментиран от #120

  • 93 Мислещ

    23 2 Отговор

    До коментар #90 от "селтаците":

    Навсякъде е късно (Ако вярваме на официалната история) - вируса го има от месеци, вярваш ли сериозно, че тук е дошъл около началото на карантината? Живеем в 2020-а година, когато постоянно някой кръстосва света.
  • 94 съгласен

    25 3 Отговор
    Всичко подсказва, че пандемията е програмирана от изкуствен интелект. Някой е дал задача на последна версия - "Как да променя хода на човешката история?".
    Няма да се учудя, ако се окаже гигантски терористичен акт.
  • 95 Иван

    14 29 Отговор
    Предлагам медиите да не дават трибуна на псевдо професори като Стойчо Кацаров.Само един невеж човек може да говори че няма опасност .Света се запали къде си ти бе ДОКТОРЕ??При интервюто на няколко пъти каза че не може да отговори.Не желаем да слушаме тези хора който търсят като Мангъров крофонтация с щаба.

    Коментиран от #103

  • 96 Докторе Кацаров

    15 15 Отговор
    Практикувате ли лекарската професия или сте макроикономист и политолог? Повече ми приличате на доктор Тренчев, отколкото на практикуващ лекар...
  • 97 Койчо

    15 13 Отговор
    Като чета коментарите се уверявам за пореден път ,че бай Ганьо никой не може да го промени дори и световна пандемия.
  • 98 ани

    13 15 Отговор
    И ТОЗИ ИЗНИКНА ,ЗА ДА ДАВА МНЕНИЕ.ВИДЯХМЕ ТЕ КАТО БЕШЕ МИНИСТЪР КАКВИ ГИ ВЪРШЕШЕ ,А СЕГА НАЙ-ЛЕСНО Е ДА ДРЪНКАШ ВМЕСТО ДА РАБОТИШ С БОЛНИТЕ.ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ НИКАКВА ПОЛЗА!

    Коментиран от #121, #122

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 мммммм

    1 0 Отговор
    Добър ден!
  • 101 Питаме

    16 1 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    А ти видя ли какво има вътре? Защото хората вярват на това, което им показват по медиите. Няма да те пуснат да видиш, но ако можеш опитай и ни го покажи!

    Коментиран от #119

  • 102 коко

    0 0 Отговор
    Местя го.
  • 103 Човек

    20 5 Отговор

    До коментар #95 от "Иван":

    Предлагам да си сложиш задължително безсмислената маска и да ти я забия с четири пирона за тъпата герберска кратуна!
  • 104 Именно

    19 4 Отговор

    До коментар #18 от "финтех":

    Много правилен коментар. Защо ли само. Си мисля че хората няма да го асимилират правилно. И политиците ще си щракакат с пръсти и ще си викат пак ги успахме.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Аве Адолф Хайллллл

    6 5 Отговор
    Да да , днес вече всяко докторче е специалист по пандемии и икономика ......
  • 108 Криеш името си страхливец

    14 12 Отговор
    Стойчо, тази НПО "Право и здраве", която ти плаща за статията е силно обезпокоена за бавния темп на разпространение на заразата в моята България? Защо Стойчо? Кой и колко ти плаща? Дали успя Стойчо, да ни убедиш, че мерките са излишни и съсипват икономиката на държавата и доходите на населението? Намразихме ли държавните си ръководители и структури с твоята статия? Едва ли Стойчо? Но ти работиш и печелиш, а аз НЕ!

    Коментиран от #135

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Др Шарлатанов

    8 12 Отговор
    Недей се обяснява ми създай лекарство против короната като си толкова умен
  • 111 Конспиратор

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "финтех":

    Затънали до гуша в дългове, Как ли ще се отърват от тях. ?
  • 112 баба Люга

    8 5 Отговор
    Най-лошото е, че беше обявена още когато бяха 100 в 7млн България. Оещ тогава аз бях стъписан, защо е нужно това и на кого е нужно да затвори цяла държава.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 киро

    28 6 Отговор
    Добро утро мили деца !!! Събудихте ли се ! СЗО(Световна Здравна Организация) , която е собственост на сем. РОКФЕЛЕР се "притеснява" за Вашето здраве , но още повече се притеснява за ПАРИЧКИТЕ си ?От задокеанските ни "приятели" или лошо или НИЩО !
    А сега се хващайте на работа ако искате да не умрете от глад ! ВЕДНАГАААААААААААаааааааа !!!!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Гошо

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Короната":

    Тоя Стойчо ти първо го питай колко години стаж има като лекар ,после слушай "тезвото" му мнение по медицински въпроси
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Пиратка

    14 7 Отговор

    До коментар #56 от "Шекспир":

    Кажи им го на лейките. В момента в България има скрито преболедуване на вируса. Нарочно не се правят тестове на цялото население. Освен паника до нищо няма да доведат. Това нещо изчезва от самосебе си.
  • 119 Човек

    6 4 Отговор

    До коментар #101 от "Питаме":

    Госта знае всичко!Има директна връзка с Тиквата и Гейрала!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 пейо

    6 2 Отговор

    До коментар #98 от "ани":

    а защо ти драга ани си мислиш ,че от теб има някаква полза
  • 122 Мислещ

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "ани":

    Ина, Меган, сега и Ани стана.
  • 123 Русенец

    23 6 Отговор
    И децата вече са наясно, че нещо не е наред с тия мерки. Прекалено неадекватни. Прекалено закъснели. Прекалено противоречиви с всякаква логика. Нещо друго правят.
  • 124 Алхимик

    10 1 Отговор

    До коментар #80 от "селтаците":

    Пресметни 110574 на степен 1.1 и виж резултата. За по нагледно 3 на степен 2 е равно на 9. Това означава, че 1 заразява още двама. При степен горната (1.1 и голямата цифра ). Виж резултата. Равен е на
    353198 заразени. За какви мерки говориме. При тази цифра вече дори и говоренето по телефона ще я напомпа до небесата. А сметни сега 353198 пак на степен 1.1. Равно е на 1 267 126. И пак нагледно 3 на степен 1.1 е равно на 3.348 дори няма и 4. Щифрите са ясни. При условие, че у нас няма масови тествания за да се разбере къде сме... Тука вече няма цифри за да се сметне. Имаме си обаче телевизор.
  • 125 гост

    20 0 Отговор

    До коментар #57 от "кликов":

    Дали нямат нещо общо вирусът и кулите ???
  • 126 А защо

    16 5 Отговор

    До коментар #41 от "Де е.а":

    десетки пъти повече хора се зараяват от грип и хиляди умират? нещо не съм чувал държавите да спират да функционират по тоя повод...
  • 127 СВД

    13 7 Отговор
    Слушах го по една телевизия! Изключително обективен, компетентен и смислен поглед върху проблема в неговата мащабност и свързаност между отделните елементи. Така трябва да анализира и говори Щаба, а не толкова да задълбава в отделни случаи след изброяването на сухата статистика!
  • 128 Ядеитн

    12 6 Отговор

    До коментар #22 от "Има статистика":

    Момче, пилците са броят на есен. Нека мине морът, па после да са преброим. Тогава ми излизай со статистика. И не ми са фали со акъл. Акъл море - патки пасе. Га мине морът, ако си без работа са обади - решил сам да гледам офци мох да та зимвам да ги пасаш. Па ако си мислиш че е много лесно - не е.

    Коментиран от #130

  • 129 Ядеитн

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Чичо, моите почитания!":

    Да си жив и здрав да си ги арчиш. Я колко за 2-3 годин ша изкарам, па после ша му мисла. На село чиляк мой и со по-малко. Па и дяца имам големи хора. Хич да не е колко за единио леб се ша помогнат.
  • 130 22 хе

    4 3 Отговор

    До коментар #128 от "Ядеитн":

    Я и тебе можем да пасем...!

    Коментиран от #131

  • 131 Ядеитн

    10 0 Отговор

    До коментар #130 от "22 хе":

    Глей си леба, боба и цървулете а мен ма не мисли. Ша та видим след година две нерде ша си. Че след морът иде и глад, хеле за раята. Немам си друга работа, та говора со таквизе пишлегаре - добре че ми правите кефа га са репчите та са смея.
  • 132 Бен Джонсън

    13 9 Отговор

    До коментар #3 от "Короната":

    ЗАЩО ВСИЧКИ "ТРЕЗВО" МИСЛЕЩИ НЕ ИДЕТЕ ДО МИЛАНО И ДА ПОМОГНЕТЕ ТАМ НА БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ И ХЕМ ЩЕ ИЗКАРАТЕ НЯКОЕ И ДРУГО ЕВРО , ХЕМ ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ И ЩЕ УВЕРИТЕ И НАС , ЧЕ НЯМА ПАНДЕМИЯ И ВСИЧКО Е ДАЛАВЕРА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ...???

    Коментиран от #137, #164

  • 133 Гошо

    5 3 Отговор

    До коментар #43 от "Николай":

    Аха а като лекар кога е работил

    Коментиран от #148

  • 134 Кой

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "Нели":

    Кой ще гледа децата, ако не отворят детските градини скоро?
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 звънец

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Васил":

    Васко, не си наясно, момче, Седи мирен и жули ракия!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ФАКТ

    17 2 Отговор
    АЗ ИМАМ САМО ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО..КОЙТО КАСАЕ МЕН И ОЩЕ ПОНЕ МИЛИОН БЪЛГАРИ....КАКВО ПРАВИМ ПО ВЪПРОСА С ВНОСКИТЕ КЪМ КРЕДИТИ НИ...СЕГА КОГАТО НЕ МОЖЕМ ДА РАБОТИМ НЕ ИЗКАРВАМЕ НИКАКВИ ПАРИ...ПАРИ ОТ КОИТО ВРЪЩАМЕ НА БАНКИТЕ..СЕГА КАКВО ДА ВРЪЩАМЕ НА БАНКИТЕ..???ОТ КЪДЕ ДА НАМЕРИМ ПАРИ..ЗАЩОТО БАНКИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ ИСКАТ ВНОСКИТЕ...НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА КРИЗА ЛИ Е ..ЕПИДЕМИЯ ЛИ Е..РАБОТИШ ЛИ НЕ РАБОТИШ ЛИ..КАЗВАТ 4Е УЖ БАНКИТЕ ЩЕ ВЛЕЗНАТ В ПОЛОЖЕНИЕ..ДА АМА НЕ Е ТАКА..БАНКИТЕ ОЩЕ ЩОМ ДОЙДЕ ДАТАТА ПО4ВАТ С ОБАЖДАНИЯТА И СМС-СИТЕ ДА СИ ВНЕСЕМ ВНОСКАТА..АМИ СЪЖАЛЯВАМ НЕКА СЕГА ВНОСКИТЕ ЗА ТЕЗИ МЕСЕЦИ ДЕТО НЕ РАБОТИМ ДА НИ ГИ ВНЕСАТ ПОЛИТИЦИТЕ ДЕТО НИ МАХНАХА ОТ РАБОТА...АЗ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ИЗКОПАЯ 700 ЛВ ЗА ВНОСКА.....И СЪМ СИГУРЕН 4Е НЕ СЪМ САМО АЗ..А СЪМ ЕДИН ОТ ХИЛЯДИ ТАКИВА..ТРЯБВА ЛИ ДА ПО4НЕМ ДА КРАДЕМ И ДА ОБИРАМЕ БАНКИ ИЛИ МАГАЗИНИ НАРЕД ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ ВНАСЯМ ВНОСКИТЕ..ЗАЩОТО НА ХОРАТА РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ИМ ПИСНЕ..ГОВОРЯТ НИ САМО ЗА КРИЗИСНИ МЕРКИ..КАК ДА НЕ ХОДИМ НА РАБОТА ..КАК ДА СТОИМ ВКЪЩИ...А ПАРИ ЗА СЕМЕЙСТВАТА НИ...ЗА КРЕДИТЕ НИ..????????НИКОЙ ЛИ НЯМА ДА ИМ ЗАДАДЕ ТОЗИ ВЪПРОС..ЗАЩОТО ТОВА ДЕТО НИ КАЗВАТ 4Е БАНКИТЕ ЩЕ ПРЕДЛАГАТ ОБЛЕК4ЕНИЯ СЪВСЕМ НЕ Е ВЯРНО..ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ БЕСИМ ЗАРАДИ ИЗМИСЛЕНАТА ИМ ЕПИДЕМИЯ..СЪЖАЛЯВАМ..НО ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО..ПРЕДПО4ИТАМ ДА НЕ БЕСЯ СЕБЕ СИ..А ДА ИЗБЕСЯ ТЯХ...ТАКА ИЛИ ИНА4Е Е ПО ДОБРЕ ДА УМРЕШ ОТ ВИРУС..ВМЕСТО ОТ ПРОБЛЕМИ С БАНКИТЕ..

    Коментиран от #140

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Чума

    3 0 Отговор

    До коментар #138 от "ФАКТ":

    Никой не ти е поставил мораториум да продължаваш да си плащаш! Уж щяли да са малко по благосклонни с теб! Няма да те уморят съвсем, за да могат да те опухат до шушка!
  • 141 muzis

    1 0 Отговор
    има ,по един или друг начин ще изгнием всички
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 До кога

    5 6 Отговор
    този червен синдикален болкук ще блещи глупости ? Това е медицинския вариант на дебила Коста Копейкин !
  • 145 Селянин

    7 2 Отговор

    До коментар #82 от "о боже":

    А ти в Италия ли си, умник? Трябваше да затворят границите, а не държавата, че и да продължат да си внасят болни...Аз пък ще кажа, че заради такива като теб, дето вярват на всичко, което е показано по ТВ сме на това положение...сигурно вярваш и че сме с невероятен икономически растеж, че няма безработица и че всичките в парламента мислят за теб....
  • 146 Факт

    13 5 Отговор
    Тази епидемия не е случайна Сьздадена е да рухнат финансовите пазари всичко да се изкупи после на безценица Да се дигнат цените да се шири спекула да се отворят нови кредитни линий Да се открадне приватизират ресурси суровини и активи от по слабите икономики Това е направено от Масоните и Новия Световен ред Вируса е био-орьжие сьздадено пак от тях Така че факт Тьрси работа намери нещо да оцелееш Кредиторите нямат милост Те ще те оглозгат и последния лев който си заделил за децата си Предлагам да се сьздаде някаква взаимно спомагателна каса Да вземеш без лихва и да вьзтановиш средствата при пьрва вьзможност Но сам не вярвам да стане Народа е вече разделен Не знаеш на кой да имаш доверие Кой ти е брат и кой сват

    Коментиран от #152

  • 147 Stefan

    17 2 Отговор
    Нещо наистина не се вързва, поне за България - ако с тези темпове се установяват заразените, трябва да сме в карантина до 2038 година, за да се добие въжделения стаден имунитет. А иначе, какъв е смисълът, дори да останат 10 души заразени след два три месеца, ако излезем тогава от карантина, пак ще се изпоразим всички, така че защо ги "ядем" тия извнъредни мерки. Като че ли някой иска да "убие" нещо в икономическия живот, не съм финансов или икономически експерт, но има нещо тотално гнило и в съзвучие с други процеси. Например банките, те правят всичко възможно, за да пречат на икономическото развитие на страната, като отказват да работят с инвеститори и дори не откриват сметки на европейски граждани в България, явно им е наредено. Мисля, че хората са станали много независими по света и сега се търси начин да ни върнат в робовладелския строй или поне да ни направят крепостни. Този вирус може да не е нарочно пуснат, но е перфектното време за тази цел. Европейският съюз е най-лицемерното хамелеоново образувание когато става въпрос за икономическа свобода, готвят ни за робство. Подобно на социалния строй в Нова Зеландия и Австралия, където роботите имат по-голямо въображение от хората.
  • 148 Николай

    2 2 Отговор

    До коментар #133 от "Гошо":

    Специализира местно управление и здравен мениджмънт. Председател на Общинския съвет на Дупница през 1995 – 1996 г.
    Никога не е работил по това което е учил. Само партийни длъжности и лешперене на гърба на народа.
  • 149 Котарак

    7 2 Отговор
    Тест за масата българи не се полага. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
  • 150 ТОЧКАТА

    9 2 Отговор
    от здравна гледна точка е ТАКА!!!нО от позиция на геополитиката,провалът на финансовият глобализъм,капитализмът на бедствията ,офшорната война пробуждането на НАЦИИТЕ , И ПРОВАЛЪТ НА НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД с ЕДИН ПОЛЮС си е обяснимо...В момента ФИНИНТЕРНА/ финансовият глобален елит/ се ...РАЗВЕЖДА и се хващат за гушите!!!!!!!РОКФЕЛЕР СРЕЩУ РОТШИЛД,,,ДЖОН БОГЪЛ СРЕЩУ ВАНДЕРБИЛД.....
  • 151 maltus

    1 3 Отговор
    Вие ветеринарен доктор ли сте , или по философия ?????
  • 152 Така е, приятелю!

    7 3 Отговор

    До коментар #146 от "Факт":

    Но за съжаление, хората никога няма да се научим, че само съединението може да помогне, а те го знаят(няколкото фамилии, които управляват света). Мисля, че както е предречено, предстоят много тъжни дни за човеците и повечето ще приемат "белега на звяра", идва новият световен ред, в който човек и като социална и като биологична единица ще бъде пълен роб и подложен на експерименти. Надеждата е ,че тези, които се обърнат към духовната си същност, ще имат щанс да преминат на следващото еволюционно ниво и от животно-човеци да се превърнат в истински човешки същества.
  • 153 Един

    0 5 Отговор
    Безотговорно и злонамерено изказване.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 5663

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ ОТ ФЕЙС":

    На всички ни "пандемия" говори следното- широко ГЕОГРАФСКО разпространение на някакво заболяване което НЯМА НИЩО ОБЩО с "епидемия".

    Жокер- според методиката на СЗО епидемия се обявява при 200 заболели на 10 000 човека (тоест 2% от населението) което за размерите на БГ означава над 100 000 болни. Към момента в който пиша в Италия има 115 000 заразени от 60млн. население- това е към 0,2%... ОК, масово се говори за поне 10 пъти повече и тогава отиваме на 2% което се брои за "епидемия" и нека сметнем починалите- 1,2млн. болни и 15 000 починали (закръглям нагоре за лесни сметки) са 1,25% смъртност... Не казвам, че 15 000 умрели са малко, но тя и смъртността от сезонен грип е горе-долу около тези цифри.

    И накрая к'во излиза- от нов и непознат вирус измират горе-долу толкова (малко повече) колкото от дежурният сезонен грип който е добре познат, има купища ваксини и се лекува успешно. Да пиша ли още или най-сетне схванахте как ви шибат всички политици по света и използват случая да завъртят безнаказано едни луди далавери за десетки ТРИЛИОНИ $ ?
  • 156 калинка

    5 5 Отговор
    Не съм специалист, но като средностатистически гражданин и, знаейки какви са възможностите на българското здравеопазване, предпочитам да не чакаме да се развие класическа епидемия, каквато виждаме в Италия, Испания, Франция. И СЗО изчакаха да се достигне умозрително определения брой заразени, за да обяви пандемия, но после признаха, че са закъснели. Дали това признание върши работа на 50 000 починали?

    Коментиран от #159

  • 157 Пламен

    2 5 Отговор
    Тоя кух ли е колкото Тиквата? Явно да. Тиквуции се вайкаше преди месец, че сме нямали заразени, да се придобиели така "за цвят". После се хвалеше, че върнал раята от странство. Да, върна вси мЪнгаУи, от моите познати и комшии, никой не се е прибрал. И от прибраните, масово са заразени и ги лекува държавата. Че и помощи за безработица сега ще източат по 1500лв, нека им е зле. За мен е видно, че ние вървим по пътя на Италия, но със забавени темпове - сега ще почнат да излизат скритите носители, ще измираме като кучета, после идва глада и недоимъка.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Ало

    2 5 Отговор

    До коментар #156 от "калинка":

    нe cи дaвaш cмeткa чe в Иcпaния ,Итaлиaнcкa ,Фрaнция ,Гeрмaния ,CAЩ ти.н. имa възрacтни хoрa кoитo дa ги кocи вируca. В Бългaрия caмo здрaвитe oцeлявaт. Бoлнитe и c прoблeмитe нe дoчaкaхa вируca. Oт 25 гoдини e тaкa. Нa пocлeднo мяcтo cмe пo прoдължитeлнocт нa живoт.
  • 160 До нели

    0 2 Отговор

    До коментар #91 от "Нели":

    Ами върни се, кой ти пречи, после ще ревеш, че за теб няма респиратор
  • 161 София

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "И ние това се питаме, докторе!":

    Ий за 20 дена никой не е умрял от глад, стига трагедии
  • 162 калинка

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Съгласна съм.
    Всеки починал е част от обявения процент жертви. Но всеки починал има близки, които са го обичали и скърбят за него и загубата им е 100%!
    Но освен това, човешкият живот има и икономическа стойност - принаденадената стойност, която би могъл да произведе. Ако някой се заеме да изчисли тези загуби, няма да му мине през ум да изчислява евентуалните загуби от налагането на карантина!
  • 163 калинка

    1 2 Отговор

    До коментар #54 от "Boxer 3.0":

    Прав си, ако публикуват реалната статистика!
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Covid 19

    1 3 Отговор
    Не разбрахте ли,че вие хората сте тумора на Земята,а аз съм скалпела който ще ви изреже!
  • 166 Затова сме така

    4 4 Отговор
    Ме мога да разбера как има толкова много зле информирани хора. Вие международни новини гледате ли??!! Държави - затворени; Най големите туристически, икономически, финансови градове - центрове безлюдни. Как има хора които продължават да си мислят че това е "теаър" . Пък и си мислят ,че са умни и са прозряли нещо скрито.Ццц Ето затова ни управляват такива тиквеници. Имало нещо гнило- гнили са ви главите. Толкова са ви превъзпитали в капитализъм ,че не можете да стоплите ,кое е реално и кое не. Живейте в отрицание за случващото се.
    И ДА МНОГО ЩЕ СЕ ОТКРАДНЕ КАКТО ВИНАГИ. Но това не значи че нещата са исценирани.Просто ще се възползват от ситуацията. Но пък като чета коментарите дме загубени. Простите хора винаги ще избират прости да ги управляват, защото се индифицират с тях, а простите са повече!!!

    Коментиран от #171, #179

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Иванова

    4 3 Отговор
    Без уважение, тоя цървул, дето се титулова доктор, защо не е назначен за санитар в някоя реанимация?!? примерно Видинската?....условията ще са му тамЪн.....а и има регистриран болен за там.....да го видим каква песен ще запее
  • 169 Аз ти той

    5 1 Отговор
    Новия вирус ес кодово име НОВ РЕД И ВСИЧКИ ДА СТАНАТ ГОВЕДА С УШНИ МАРКИ
  • 170 Стоянова

    3 2 Отговор
    Срам и позор за такъв доктор сигурно е лъжа това което се случва в Италия,Испания и други държави ако той с разболее или семейството му ще запее друга песен.
  • 171 Язе

    5 2 Отговор

    До коментар #166 от "Затова сме така":

    Само да те светна"умния"или "умната"-всеки човек носи коронавируси в тялото си,дори напълно здрав човек има тези гадости.При някои са повече,при други по-малко.При едно задълбочено изследване,всеки ще се окаже болен.50 000жертви в световен мащаб за повече от месец.Знаеш ли колко е населението на Земята и какъв процент от него са тези 50хиляди?Винаги ще умират хора от едно или друго.В БГ за месец колко са жертвите?Повече загиват от катастрофи.
  • 172 Възмутен

    8 1 Отговор
    Защо удължавате извънредното положение още от сега до 13 май ??? В Италия едва днес го удължиха до 13 април - а там има 13000 мъртви - а в БГ само 10 !!?? Както е тръгнало - ще го удължите до Нова година ??!!!

    Коментиран от #173

  • 173 Язе

    2 3 Отговор

    До коментар #172 от "Възмутен":

    "Италианците признаха публично, че само 12% от умрелите измежду болните са били от вируса, а друго всичко е фалшифицирано. "
  • 174 COVID-19 for Windows OS

    1 1 Отговор
    Най новата безплатна версия на COVID-19 for Windows OS може да се изтегли от - ТУК
  • 175 Мутирал Тъпанар

    3 0 Отговор
    18 януари 2020 18:38
    51-годишен мъж от село Борино почина в болницата в Смолян

    Първа жертва на свинския грип в България за сезона. Почина един от пациентите със свински грип в Смолян, съобщи БТА.

    Първата жертва на грипния щам H1N1 в областта е 51-годишен мъж от село Борино, починал в болницата от тежки белодробни усложнения.

    ГРИП В ПЕТ ГРАДА: Наближава ли епидемия?

    Пациентът постъпи в МБАЛ- Смолян в тежко състояние с вирусна пневмония и в продължение на дни беше на командно дишане. Изследвания в референтна лаборатория потвърдиха, че става дума за щама H1N1, известен като свински грип. Още два доказани случая на свински грип са регистрирани в смолянската болница - 7-годишно дете, което оздравя и 37-годишна жена.

    Според лекари от МБАЛ - Смолян, пациентът е починал от усложнения от заболяването.
  • 176 ЧИП чоо

    2 0 Отговор
    Имплантирането на микрочипове в хора:20 митове и факти - копирай и постави в търсачката че иначе крият информацията и трият мамка им
  • 177 Бро

    1 0 Отговор
    Голямата грешка е, че никой и дума не обелва за най-фаталната необходимост от мерки за намаляване предразположеността към заразяване от всякакви вируси на простудна основа. Става дума всеки човек да си пази телесната топлина, тялото му по възможност да бъде максимално затоплено, но от вътрешната топлина на самото тяло. Това е панацеята. Иначе няма да се учудя ако корона-вируса се задържи додето се здрависа със следващия "чалма-вирус" или "каскет-вирус" и пр. от следващия простуден сезон.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Дългия

    1 0 Отговор

    До коментар #166 от "Затова сме така":

    Браво ,ама върви го обяснявай на малоумници! Тия са като магаре на мост! Дай да почнем да мрем като мухи ,да умрът роднини и приятели та да вземем мерки а ?
  • 180 Анатема,Безрдници!

    0 0 Отговор
    Защо хората престанаха да питат тук,как живеят Сашо Нереза,Пастиката,Бакря,Катъря,Цачовица,Ниновица, Кукуневица,ФЮдосовица ,Цвък Молитвата и Драгалевския гърбат Ай дук?
  • 181 Чичо Манчо

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "Христакиев":

    Кога управляващите ги е било грижа за населението ?Дали умират от ненормално здравеопазване,дали не прекаляват с употребата на алкохол,цигари,наркотици....Защо не се загрижи с разпространението на наркотици ?Защо ни тъпче с храни пълни с ГМО?Защо не обработват зелените площи в населените места срещу комари,кърлежи?Отдавна не съм виждал улиците да се мият,само минават с метли и вдигат прахоляк .Та кога ги е било грижа за стадото?Само стрижат до голо.
  • 182 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "dan":

    Пандемията е измасли борисов точно за това и другите държави като видяха хоп и те как в българия има толкова умници а по всичко сме на последнем място. Защото всеки от всичко разбира и акъл дава
  • 183 biblio

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    Със сигурност нареждането е от горе, от господ. Да ни напомни колко лоши, невярващи, недоволни, лигави, злобни и меркантилни сме станали.
  • 184 Вили

    0 3 Отговор
    РАЗЯСНЕНИЕ: Липсата на много заразени и починали, говори за много добри и точни мерки! Вместо да търсите под вола теле, по -добре приемете и благодарете, за адекватно взетите мерки и не всявайте смут между хората.
  • 185 Този е никакъв!

    1 1 Отговор
    Без практика, без знания е този така нарекъл се доктор, а го въртят по всички медии. А е само голям далавераджия.Как не го е срам да се изявява. Видя се като политик що за стока е!
  • 186 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Пич, наскоро бях там. Хората, които имах шанс да питам, нито познават, нито са виждали болни. Мнението им е, че е фалшива епидемията и не знаят, че по новините в БГ ги изкарват най-пострадали от вируса.