3 Април, 2020 08:35 5 087 29

Парламентът гласува днес за удължаване на извънредното положение

  • пленарна зала-
  • парламент-
  • извънредно положение коронавирус-
  • коронавирус

Преди това комисии ще гледат законопроектите

Народното събрание ще гласува днес предложението за правителството удължаване на извънредното положение до 13 май, както и актуализацията на бюджета на първо четене.

Това ще стане на извънредно заседание с начален час 14 часа.

За това съобщи вчера председателят на парламента Цвета Караянчева, която първо свика депутатите на 2 април.

Заседанието обаче бе отложено, тъй като депутати дадоха положителни проби за коронавирус.

Преди това комисии ще гледат законопроектите.

На 1 април Министерският съвет предложи на Народното събрание да удължи срока на обявеното извънредно положение.

На 30 март министерският съвет прие проекта за актуализация на държавния бюджет за 2020-та, който предлага за гласуване на Народното събрание. Предвижда се бюджетен дефицит от 3.5 млрд. лева и емитиране на дълг до 10 млрд. лева.

ДПС ще подкрепи актуализацията на бюджета. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев на излизане от Народното събрание след председателски съвет.

Във връзка с наложените в страната противоепидемични мерки, депутатите ще гласуват по групи така, че в залите да не се струпват много хора наведнъж.

Припомняме, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутатът Даниела Малешкова дадоха положителни проби за коронавирус.

Хасан Адемов от ДПС е заразен с коронавирус. По тази причина всички народни представители бяха изследвани, припомня news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    3 53 Отговор
    Българския народ подкрепя решението,пари се печелят АМА ЗДРАВЕ НЕ,нека опазим родителите си.

    Коментиран от #2, #5, #11, #28

  • 2 Баро Вкаров

    33 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димитър":

    Умен си, ама мноо си умен!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 donald

    45 1 Отговор
    Още два месеца хората няма да издържат и ще изметат всички некадърници от Парламента

    Коментиран от #9

  • 5 Хахаха

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "Димитър":

    Бойко що си се писал Димитър, страх ли, що ли
  • 6 лайнометката

    26 0 Отговор
    Дано тлъстите мишоци не го приемат,щото банкрута после е неизбежен....
  • 7 Японеца

    21 2 Отговор
    Икономиката загина! Каквото имало имало!
  • 8 ленчето с кремчето в ръце

    7 1 Отговор
    няма да го гледам но интересно онази семпла не само визуално но и умствено клета женица ,загърнала с касинка безформени телеса ,ще е в залата ли как ли ви изкушавам..... поне 4-5 са ви в главите
  • 9 Истината

    31 1 Отговор

    До коментар #4 от "donald":

    Най много месец и ще стане страшно за паразитите в парламента, сега все още има хора ползващи платен отпуск, но след седмица им изтича и тогава милиони ще останат без доходи, а както всички знаем /без паразитите/ глада и отчаянието превръщат страха в гняв, тогава вече на никой няма да му пука за глоби и милиционери!
  • 10 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    12 2 Отговор
    Предполагам да повишим още заплатите на дупетатите. От всеки пенсионер по 10%
  • 11 Диктатура

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "Димитър":

    Здраве...500 болни от грип.И затова дай да убием държавата,Който иска може да се пази сам,не е нужно налагане на абсурдни мерки.Това се нарича ДИКТАТУРА,не ЗДРАВЕ..
  • 12 Това ще унищожи България!!!

    27 0 Отговор
    Докато в страната има като този "Димитър", видимо глашатай на Шайката на крадеца и лъжеца Барба Ганьос, ше продължаваме да затъваме във всяко едно направление!!! Да се подкрепи карантината до 13 Май е края на икономиката на България и на всичко останало. За мен е ясно и за милиони българи, които умишлено се плашат с евентуална висока смъртност, че всичко е да се удължи агонията на едно псевдоуправление на един доказано неграмотен човек и социопат. Питам, хиляди ще останат без работа и средства, стотици хиляди за да се запази пагубното управление на една ОПГ ръководено от бивш бандюга от СИК. Псевдомерките които се взимат уж за защита на населението са само прах в очите на наивниците. Защо е така, защото държавната хазна е празна!!! Думите за резерв от 8 милиярда се оказаха Социалистически лозунги. Няма ги изобщо, както и Държавния резерв. Къде са и кой е виновен? За да се прикрие това престъпление и за да се създадат условия да се окраде огромна част от бъдещия заем който ще се вземе, ще се наложи допълнителна забрана. Кой ще създаде условия за рязък старт на бизнеса, Барбата ли? Гледам го сега на живо как се държи просташки и нагло, как лъже, че веднага ще отмени допълнителните мерки. Жалко за нас, ме такъв примат е начело на държавата в такъв момент, с такова минало и такова управление, поради което сме най-бедни и корумпирани в ЕС. И докато търпим този у(((од ще е така!!!
  • 13 бай Коста

    15 0 Отговор
    Бъдете проклети , да ви е-а мамата Паразити...
  • 14 До МАРА

    6 0 Отговор
    Абе, Маро, помниш ли преди около месец к'во ти писах, ма, Маро? Е, тогава спори с мен. Другите не вЕрваха, какво иде. Е, Маро, видЕ ли че бях прав. Маро това не ме радва. По би ме зарадвало да съм ти отворил очите!?!? С този страх за кожата пред група сега голяма част от хората вече са или им предстои да останат на улицата. Маро, за съжаление се отказах прав. Дано поне си спряла да трепериш ти, Маро, за животецът ти. Ама едва ли...
  • 15 Гледайте на живо.

    14 0 Отговор
    Господи, защо ни наказа с този маймюн, самозабравил се до обожествяване, тъп колкото си иска!!! И как говори от името на българите, отново плаши ли плаши!!! Всеки ден с този тиквеник с поведението на 14 годишен пуберитет е пагубно за нас!!!!! Надявам се глада който ще удари да събуди този отчаян и смазан народ, да изправи глава и потърси отговорност за упадъка, икономически и морален, за да не се повтаря никога повече бивши партийни секретари и активисти на БКП, да яхват властта и се гаврят с българите!!!!
  • 16 Баш Гост

    11 0 Отговор
    Този заем от 10 милиарда, разделете на 6 милиона население в България и ще разберете по колко лева се падат на глава от населението. И с тези пари колко време може да изкара всеки без да работи в идеалния случай. Но - тези пари пак ще бъдат изхарчени(откраднати) в полза роду.
  • 17 Наблюдател

    14 0 Отговор
    Внимавайте какво гласувате. За разлика от друг път народа ви гледа.
  • 18 Катюша

    7 2 Отговор
    Да се иска съвет и помощ от Путин..

    Коментиран от #19

  • 19 Независим

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Катюша":

    Да се иска,но Путин,дали ще се съгласи ,да ни дава все съвет,а ние да ги хвърляме в пещите за боклук!
  • 20 Сатаната

    6 0 Отговор
    Модератора е съединител.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Borisov Tik

    10 1 Отговор
    Свободата на словото в тази държава е ВИЦ.След 2 дена сърфен и коментирен различни теми в този портал,,моя АР адрес беше блокиран за коментари.Борисов е ангажирал целия си репресивен апарат,за да налага цензура върху коментарите срещу него,срещу ГЕРБ и срещу американските марионетки които го подържат.Сега съм виртуален,но след малко могат само да ми изтрият коментара.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Румен Крадев

    3 5 Отговор
    Дайте власта на нас баламурници да видите тогава къф убаф диктат ще ви спретнем с курнелка.
  • 25 при такъв народ

    6 0 Отговор
    Гласувайте си още едно увеличение.
  • 26 Нестава

    4 0 Отговор
    Всяко действие води равно по сила противодействие ще им се върне времето не прощава
  • 27 Панаири

    2 0 Отговор
    Ох, не знам вече.Съчмата взе да ме удря с тоя корона и ограничения сещайки се за Мария-Антоанета, която казала:-"Като няма хляб яжте пасти" да ама и пастите скъпи,пари нема.
  • 28 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димитър":

    Мите, Мите що ти трябва да се обаждаш и да се правиш на защитник на ГРОБ ?
  • 29 Ебач вар оф

    0 0 Отговор
    Корона вируса е като дядо коледа всички вярваме в него но все пак той не съществува