Last news in Fakti

9 Април, 2020 06:54 2 153 24

Започва масовото тестване за коронавирус в Банско

Изследват с 1000 бързи теста хората, посрещнали и изпратили карантината от първа линия

Започва масовото тестване за коронавирус в Банско - 1
Снимка: БГНЕС

Днес започва масовото тестване за коронавирус в Банско, предаде NOVA телевизия. Целта е да се установи дали е имало заразени, но вече излекувани хора по време на карантината на града.

Хиляди души ще бъдат изследвани с бързите тестове. Те трябва да установят дали хората имат антитела за коронавируса.

Изследвани ще бъдат тези, които посрещнаха и изпратиха карантината от първа линия - полицаите, пожарникарите, личните и спешните лекари, хората от общината, персоналът на хотелите и ресторантите, учителите и ски-учителите.

Тестовете ще се извършват в рамките на няколко дни в местната поликлиника. За изследванията ще се спазва точно установен ред, за който ще следят полицейски служители.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто питам

    5 6 Отговор
    Защо само Банско? На щаба известни ли са му всички контактували със заразени в страната? Не?!?! Тогава трябва и София,Варна,Пловдив,Стара Загора, гетата и т.н. Бойко, колко струва един бърз тест? Не разбрах??? Един километър магисрала за да тестваме цялата държава? Нееее, давай магистралата. Ти избра. По-добре да пътуваме.

    Коментиран от #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хасанл

    2 2 Отговор
    Който има антитела да се приготви да дарява кръв. Ваксина и серум трябва. Източват ,преработват и ваксинират с Банска ваксина . Тестове няма нужда да се купуват и правят. Всички ставаме кръвни банскалии . Това звучи гордо.

    Коментиран от #6

  • 4 шоуто на боки

    9 0 Отговор
    1000 бързи теста -това им е масовото
  • 5 Доктор ДЖАГЕРС

    3 3 Отговор
    НИКОЙ ДА НЕ ХОДИ В банско тази локва на зараза.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 не се тествайте

    5 1 Отговор
    за нищо на света, демократите се опитват да ви вкарат задължителното ваксиниране чрез натиск върху БОКО, те вкараха и онова приложение за събиране на данни чрез Костов, тия тестове не стават!
  • 8 ха ха ха

    3 1 Отговор
    Чрез тестовете ще събират ваше ДНК за СЗО, питайте лудия Бил защо са им и какво са ви намислили? Италианците приемат задължително ваксиниране, иначе нямало да им махнат карантината и да им дадат да ядят, ние ли сме наред?
  • 9 ха ха ха

    2 0 Отговор
    Откъде фалирала Италия извади 400 млрд. евро да изкара за възстановяване на икономиката си? От Бил Гейтс! Следва маркиране с невидимото мастило и после като нас няма да живеят по 100 г. както до сега!
  • 10 DBS

    0 0 Отговор
    Добре .Масово тестване,хубаво. Но защо се вдигна карантината и едва няколко дни след това се тества масово.

    Коментиран от #11

  • 11 четете

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "DBS":

    Бил Гейтс: всичко, което би могло да се определи като „масово събиране“ - от зрители, събрани на стадион за спортно събитие, до протестиращи на улицата в демонстрация - ще се счита за акт на гражданско неподчинение без ваксина.

    https://www.zerohedge.com/geopolitical/bill-gates-crosses-digital-rubicon-says-mass-gatherings-may-not-return-without-global
  • 12 Абе

    2 2 Отговор
    Огнището е в София, там има най-много заразени, а Банско я има две положителни проби, я не. Поредните удобни действия за премиера и щаба.

    Коментиран от #14

  • 13 Въй

    4 0 Отговор
    Ей,т ва Банско,брей! Изядоха го с банския.
  • 14 не са на премиера

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Абе":

    Борисов отказваше да тества масово, но ония от втория щаб, проф. Костов го принудиха, за да прокарат интересите на едни господа, които искат глобално правителство, а вас маркирани и картотекирани като мишки!
  • 15 някой си

    2 1 Отговор
    Какво става? Допреди два дни бяха против масовото тестване? Взеха да поумняват ли, кво ли?
  • 16 БЕНОВСКА ЛАПА

    1 0 Отговор
    1000 теста - масово..... банско е поне няколко хиляди човека -
  • 17 Ицо

    1 1 Отговор
    И защо само в Банско??? 1000 теста му викат масово тестване? Та това са едва 3% от населението на Банско ! Вие нормални ли сте. Пръскате милиарди за възстановяване, а не може да направите всичко възможно да осигурите 4000000 теста? Нали само при тестване може да има ефективна карантина! Иначе с тия мерки ще сме си вкъщи две години
  • 18 Гост

    0 0 Отговор
    ТИЯ ,,АРТИСТИ,, СА НЕАДЕКВАТНИ........СКОРО ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ.
  • 19 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Просто питам":

    1000 полицаи, лекари и др. служители...
  • 20 след дъжд новина

    0 0 Отговор
    Това беше преди два дни. Днес обявиха резултатите
    Нещо изоставате в точността на новините
  • 21 знайко

    0 0 Отговор
    Тия в Банско, какво реват, че не разбирам.Скубеха ни години с по-високи нощувки от в целия свят. Ами да изкарат, да му се невиди по 30 лв , няма да обеднеят и да си направят бързия тест сами.Ах горките-спряха им кранчето и оревават отралъка, за разлика от целия български народ, който не е в по-добро положение, но не иска да му платят 30 лв тест.
  • 22 Сега и тези

    0 0 Отговор
    които не са заразени, най вероятно ще се заразят.
  • 23 Христов

    1 0 Отговор
    В Банско се справят успешно с всичко: от коронавирус до Световни купи по ски!
  • 24 Да видим

    0 0 Отговор
    Резултатите ще бъдат много интересни за всички. Според мен Банско беше подставен под карантина много прибързано и без основателна причина и въпреки това банскалии спазваха карантината много стриктно.