Last news in Fakti

9 Април, 2020 10:41 2 537 22

Заразена с COVID-19: Приятелите ми не искаха да говорим дори по телефона

  • заразена-
  • covid-19-
  • коронавирус

Коронавирусът е изпитание на морала

Заразена с COVID-19: Приятелите ми не искаха да говорим дори по телефона - 1

Жена, болна от COVID-19 oт 9 март, но тествала се две седмици по-късно се свърза с NOVA. Тя пожела да запази анонимност, защото се притеснява за семейството си. Страхува се, че обществото няма да я разбере. Затова я наричаме г-жа Маринова. "Коронавирусът е изпитание на морала. Приятелите ми се страхуваха да говорят с мен дори по телефона", сподели тя.

Жената е била на ски в Банско. Синът ѝ се разболял на 8-ми март. Г-жа Маринова решила да го тества за грип, за да знае как да процедира. "В лабораторията видях, че правят и тест за коронавирус. Направих му и такъв. Тогава резултатите не показаха да е заразен с COVID-19", разказа жената.

Въпреки това обаче решава да се самоизолира заедно със своя син.

На 11 март г-жа Маринова също се разболява. Температурата ѝ била 39,5 градуса и не падала в продължение на три дни. "И през ум не ми мина, че може да съм болна от COVID-19. Реших, че е просто грип", споделя тя.

Състоянието ѝ обаче започнало да се влошава. Губи обонянието си, появява се тежко главоболие, сериозен задух и по думите ѝ - страшна болка в гърдите. "Усещах натиск. Устните ми бяха посинени", разказва г-жа Маринова. Жената си прави тест едва на 27 март. Той дал положителен резултат за COVID-19.

След като разбира, че е болна от коронавирус, заминава със сина си на село, за да се изолират и да се борят с болетта.

Личният ѝ лекар, РЗИ, полиция и жандармерия проверявали дали жената спазва карантината."Полицаите ми купиха лекарства и ми ги закачиха на оградата. Казаха ми, че парите не са важни, а е важно да оздравея. Това ми даде сила", споделя г-жа Маринова.

На 2 април и синът ѝ е тестван, но резултат и към момента няма. "Не съм виждала другите си деца и мъжа си от месец. Нямам търпение да ги видя", казва през сълзи жената.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    24 3 Отговор
    защото щаба представя всеки заразен като безотговорен и виновен за положението в страната.
  • 2 Rotschild

    8 12 Отговор
    Време е за нов световен ред, световно правителство и чип във всяка биологична единица.

    Коментиран от #13, #17

  • 3 куку руку ку

    24 6 Отговор
    Психозата направи една обикновена настинка, по-страшна и от СПИН...

    Коментиран от #4, #6, #10

  • 4 Kubeto

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Мноо си зле!

    Коментиран от #15

  • 5 НАКАТА

    7 5 Отговор
    Платена история

    Коментиран от #9

  • 6 Пища Хуфнагел

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Много ми се иска да си прав ! Ама като гледам си седнал на два стола !
  • 7 ЛЪЖАТ ВИ

    13 2 Отговор
    ХОРА, НЕ ИМ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА МАНИПУЛАЦИИТЕ!
    МЕЧКАТА, КОЯТО СЕ ТЪРКАЛЯ ОТ МЕДИЯ В МЕДИЯ Е ПО-КОРУМПИРАН И ОТ НАЙ-КОРУМПИРАНИТЕ. ЛЕКЪР Е БИЛ ВЪВ ВОЙНИШКА ЛЕЧЕБНИЦА, НА 4-ТИ КИЛОМЕТЪР КЪДЕТО Е ЛЕКУВАЛ С АСПИРИН И АНАЛГИН ВОЙНИЦИТЕ, Т.Е. ЧОВЕКА Е РАБОТЕЛ С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА СЕЛСКИ ЛЕКАР, СТИГА ДО ПРОФЕСОР ПРЕЗ ПЕРИОДА НА УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ, ТАКА ЧЕ ВСЕКИ ДА СЕ НАПРАВИ ИЗВОДА!
    НЕ ДОПУСКАЙТЕ ТОВА ТЪРКАЛЯЩО СЕ ПЪРВЕНЮ ДА ВИ ЛЪЖЕ, ЗОМБИРА. НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ, ЗАЩОТО ЗА ДА ИМА ЕПИДЕМИЯ МЕДИЦИНСКАТА НАУКА КАЗВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАРАЗЕНИ 200 ДУШИ НА 10 000.
    И ЗАЩО МЕДИЦИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ НЕ ГИ ДОПУСКАТ ДО ТРИБУНА, ЗАЩО МЪЛЧАТ, А САМО ТОВА ЛЕКЕ ЛАЕ ПО МЕДИИТЕ - ЗАЩОТО ЕПИДЕМИЯ НЯМА? ПО ТЕХНИ ДАННИ, А ТОВА Е ОТ ПОЧТИ ВЕЧЕ МЕСЕЦ, В БЪЛГАРИЯ УМИРАТ САМО ОТ КОРОНА ВИРУС, ДРУГА СМЪРТНОСТ НЯМА, БРОЙКАТА Я УВЕЛИЧАВАТ ИЗКУСТВЕНО, ЗАЩОТО НЕ ПРИСПАДАД ИЗЛЕКУВАНИТЕ И УМРЕЛИТЕ / ПО НЕЗНАЙНИ ПРИЧИНИ/. ОТКАКТО ОБЯВИХА "ПАНДЕМИЯТА" , ЗАТВОРИХА БОЛНИЦИТЕ ЗА СЪРДЕЧНО БОЛНИ - ОТМЕНИХА ПЛАНОВИТЕ ОПЕРАЦИИ, ПРЕГЛЕДИ, ХИРУРГИИТЕ, ОНКОЛОГИЧНИТЕ КЛИНИКИ - СЪЩО, ОСТАВИХА НАРОДА НА ДОИЗЖИВЯВАНЕ.
    ПИША ТОВА, ЗАЩОТО СЪПРУГА МИ ИМАШЕ КОНТРОЛЕН ПРЕГЛЕД В КАРДИОЛОГИЧНА БОЛНИЦА НА 23.03.2020 И МУ ОТМЕНИХА ПРЕГЛЕДА. ЛЕКАРСТВАТА, КОЙТО МУ ПРЕПИСАХА НЕ ДАВАТ НИКАКЪВ ЕФЕКТ И СЪС СИГУРНОСТ ТРЯБВА ДА МУ НАЗНАЧАТ ДРУГО ЛЕЧЕНИЕ, А НЯМА КОЙ, ЗАЩОТО ЛИЧНИЯТ НИ ЛЕКЪР НЕ Е КАРДИОЛОГ, Т.Е. АКО ОЦЕЛЕЕШ.
    ДА ИМА ВИРУС, ИМА БОЛНИ ОТ ГРИП /КОРОНА ВИРУС - ДРУГИ БОЛЕСТИ ЗА СЕГА У НАС НЯМА, ЗАБРАНЕ

    Коментиран от #16

  • 8 ЛЪЖАТ ВИ

    5 2 Отговор
    ПРОДЪЛЖЕНИЕ!


    ЗАБРАНЕНИ СА/ И ПОЗНАВАМ ТАКИВА НА КОИТО СЕ ПРЕПИСВА КОРАНА ВИРУС, ИМАМ БЛИЗКИ С КОИТО СИ ГОВОРИМ ПО GSM-ИТЕ И ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО МИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, А И ТЕ КАКВО КАЗВАТ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ Е ТЪРСИЛ ДА ГИ ПИТА, РАЗПИТВА - С КОГО, С КОИ СА БИЛИ В КОНТАКТ ИЛИ ДА ГИ НАБЛЮДАВАТ- НЕ, НИКАКВО ПО-РАЗЛИЧНО ОТНОШЕНИЕ НЕ СА ИМАЛИ КЪМ ТЯХ ОТ ТОВА НА ОБИКНОВЕН ВИРУС, А ТЕ РАБОТЯТ С МНОГО ХОРА И СА БИЛИ В КОНТАКТ С ТЯХ. ТОГАВА ЗА КАКВО СИ ГОВОРИМ? НА КОГО МУ Е НЕОБХОДИМА ТАЗИ ИСТЕРИЯ, С КАКВО ПРАВО НИ ОТНЕМАТ ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА? ТОВА НЕ ЛИ ДИКТАТУРА И ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД? ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО У НАС, В ДРУГИТЕ СТРАНИ ТЕ ДА МИСЛЯТ КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ!
  • 9 евтино кино

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "НАКАТА":

    Като всички останали..
  • 10 Забелязъл.

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Напълно си прав от COVID -19, умира съвсем малък процент от заразените а от СПИН умират 100/ процента от заразените по бавно но сигурно и защо след като се правят тия тестове за COVID -19, не се правят и паралелно с тях кръвни проби за СПИН явно за управляващите СПИНА вече не е болест ????
  • 11 аз съм Веска

    1 2 Отговор
    ДА , ТАЗИ ИСТЕРИЯ ДОВЕДЕ И ДО САМОУБИЙСТВА.
    ГРОБАРИТЕ СА В ПАНИКА ...НЯМАЛИ РАБОТА И КОМЕНТИРАЛИ :
    "ПО БЪРЗО ДА ОТВАРЯТ БОЛНИЦИТЕ , ЧЕ НЕЩО И ЗА НАС ДА ИМА " - ТЪЖЕН СМЯХ ПРЕЗ СЪЛЗИ ....
  • 12 Доказано е

    0 0 Отговор
    че при коронавирус температурата не надвишава 38 гр., така че като си измисляте статии поне гледайте да са достоверни
  • 13 Емил

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Rotschild":

    Чип отдавна има всеки! Само пълни глупаци могат да си мислят, че не са следени! Още 80-те години (при аналогова техника) ченгетата знаеха всичко за всеки.
  • 14 Сороспията

    1 0 Отговор
    Това е от либералния шибан модел, да си го поставят дето слънце не грее
  • 15 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Kubeto":

    Прочети първо годишната статистика за обикновеният грип, сравни после с това, което е причинил досега този вирус и ако имаш малко гънки в черепната кутия се замисли!
    Ето ти и документът за грипа от министерството на здравеопазването 19rh006pr.pfg.
    С тези 600 болни и турнир по надбягване с чували не можеш да направиш.
  • 16 Шекспир

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЛЪЖАТ ВИ":

    Аз казвам да вярваме на теб а не на лекЪрите.
  • 17 Guest

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Rotschild":

    Време е поне за правителство на "златният милиард", в който и българите влизаме - ти да видиш!!! Ама дърпането ще е до последно; много Бацета, Орбановци, Ердогановци, Макроновци, Меркеловци и др. подобни ще трябва да преустановят милиардно папане! Не им се слиза в групата на милионите. Те т'ва е истината. На средностатистическият човек в модерния свят му е през шишарката "шефа" Борисов ли се именува, Смит, Джоунс, Щрунц и т.н. Важното е да се чувстваш, като тиган - "корема да е пълен и жената да те държи за дръжката"!!!
  • 18 Джак Спароу

    3 0 Отговор
    При инфлуенца/ грип/ тип В се наблюдава 39 и нагоре, както и описаните симптоми.Не пише с какъв тест е доказан вируса,макар че и със,, скъпия,, има процент вероятност да не е точен Справка: Б.Б. и неговото тестуване.При тия симптоми е трябвало ,според ,,щаба,, да я приемат в болница,а те я оставят да отиде на село.......мътна история откъдето и да я погледнеш.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ррпп

    0 0 Отговор
    глупости!!
  • 21 Ми прави са

    1 0 Отговор
    телефоните не са сигурни
  • 22 божко

    0 0 Отговор
    Кой оцелее в кочината оцелее това е положението