12 Април, 2020 08:19 2 710 7

Излекуван е мъж след 7 дни на апаратна вентилация

  • мъж-
  • военен-
  • пловдив-
  • коронавирус-
  • covid-19

Той е бил със затруднено дишане, кашлица, температура, и придружаващо заболяване - диабет

Излекуван е мъж след 7 дни на апаратна вентилация - 1
Снимка: БГНЕС

49-годишен мъж, военнослужещ, е успешно излекуван от коронавирус в Пловдив. Той е лежал в болничното отделение повече от 10 дни. Благодарение на интензивната грижа на лекарите, той е в добро състояние.

Всичко започва на 30 март, когато мъжът е преведен от карловската болница в частната в Пловдив. Със затруднено дишане, кашлица, температура, положителна проба за коронавирус и с придружаващо заболяване - диабет, съобщи бТВ.

"Сам слезе от линейката, видимо изглеждаше добре, но след взети изследвания - кръвногазов анализ, снимка на бял дроб, се оказа, че явно е доста зле белият дроб. Беше учудване за мен и колегите как толкова зле увреден и с тежка инфекция не си личи, а пациентът изглежда почти здрав, видимо", разказва д-р Евелина Дарабанова, анестезиолог и реаниматор в УМБАЛ „Пълмед".

Настанен е в специализираното отделение. Започва апаратна вентилация, която продължава 7 дни, а преди 5, след подобряване на показателите, е екстубиран.

Според лекарката толкова бързо възстановяване е рядкост.

„В рамките на пет дни да се повлияе толкова тежка белодробна инфекция, целият екип сме горди, много сме щастливи, не може да се опише, чувството е невероятно", споделя д-р Евелина Дарабанова.

Изписаха излекуван от коронавирус пациент от Университетската болница в Стара Загора
Мъжът е изписан според всички утвърдени протоколи и 2 последователни отрицателни проби за коронавирус. Към момента е в добро здравословно състояние.

А лекарите от отделението дават кураж на всички и казват, че заедно сме по-силни и ще се справим. Оздравелият пациент ще остане в дома си под 28 дневна карантина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    0 3 Отговор
    А снимка на белите дробове....убеден съм, че стигне ли се до интубиране, последствията са факт...
  • 2 СЛЕД ЛЕКАРСКАТА НАМЕСА

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Излекуван е мъж след 7 дни на апаратна вентилация
    Той е бил със затруднено дишане, кашлица, температура, и придружаващо заболяване - диабет ---- БОЛНИЯТ НЕ ИЗЛЕТЯЛ, А ОЖИВЯЛ! ---- ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И НА МНОГО ВНУЦИ ДА РАЗКАЗВА! ----
  • 3 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    4 0 Отговор
    браво да е жив и здрав а и с диабет е надвил вируса което ме навежда на мисълта че годините са наи рискови
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мдаа

    1 0 Отговор
    Богопомазаните (военни, полицаи, политици и депутати) ги лекуват със съвременни медикаменти а простосмъртните с парацетамол докато си отидат от този свят.
  • 6 Жоро

    0 0 Отговор
    Честито да е жив и здрав и да служи до пенсия.
  • 7 светльо

    0 0 Отговор
    Благодарение на докторите или на апарата!!! Разсъждавайте трезво. Престанете да хвалите тия търгаши толкова. Без апарати никакви грижи няма да помогнат!!