Last news in Fakti

12 Април, 2020 20:30 3 045 31

ВМРО: Не затваряйте пазарите

  • пазари-
  • вмро-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • александър сабанов-
  • магазини-
  • търговци

Защо хипермаркетите са отворени, а пазарите не?

ВМРО: Не затваряйте пазарите - 1
Снимка: БГНЕС

Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите. Защо? Това пита в своя позиция депутатът от ВМРО Александър Сабанов по повод днешното решение на Националния оперативен щаб да бъдат затворени всички тържища, предадоха от пресцентъра на ВМРО.

Ето и пълният текст на позицията, която Сабанов публикува във „Фейсбук“:

Мярката да се затворят пазарите и цветарските магазини е недомислена и засилва предпоставките за допълнителен ръст на безработица. Да не говорим, че ние от ВМРО призоваваме от години големите търговски вериги да допуснат приоритетно българските производители в своите магазини, а днес щабът затвори пазарите, които са традиционните места за продажба на сезонни плодове и зеленчуци на българските земеделци. Това е неправилен акт по отношение на десетки производства, а за дребните земеделци може да се окаже пагубно решение.

Народът има една мъдра поговорка - „Два пъти мери, един път режи“. А ние правим точно обратното. Преди 10 дни маските бяха задължителни, после се оказа, че не са, а от днес отново са. Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите. Защо? Днес вече хората се редят на километрични опашки и се блъскат в затворените пространства на големите вериги за два домата и една маруля. Кое е по-опасно? Стотици хора на опашка на открито или стотици хора в надпревара за храна в затворено помещение с обща вентилация?

Чух премиерът, че обещава държавата да изкупи продукцията. Обаче това как точно ще стане? От кои производители? На какви цени? При какви условия? Ако големите могат да бъдат обхванати, то малките, които разчитат на крайпътните и малки селски пазари, кой ще обезщети? Все въпроси, които висят без отговор. И защо днес пазарите са затворени, а от утре до сряда ще бъдат отворени? А напливът на хора към тях – дали ще стигнат силите на полицията, за да опази реда?

Направете коридор „от - до“ като единствен прозорец за пазаруване по тържища и магазини за възрастните хора, които са най-уязвими. Направете го за тяхно добро. Нека само тогава да могат да излизат, да пазаруват, да си купуват лекарства. И след това да си стоят вкъщи. Няма нужда да се затварят пазарите и да се съсипват цели сектори. Просто контролът трябва да се засили. Нарушителите да бъдат глобявани или съответно затваряни, ако са производители/търговци, които не спазват правилата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    43 12 Отговор
    МВРО не правете предизборна кампания на гърба на българските производители!
  • 2 Ръмпези

    63 3 Отговор
    ЕМИ ЗАЕДНО КОМАНДВАТЕ БЕ МАМА МУ СТАРА...ВСЕКИ СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА...Е НЯМА ТАКАВА АНАРХИЯ....БОЖЕ ГОСПОДИ..
  • 3 Колония България

    73 8 Отговор
    Хипер маркеркетите ни вкарват милиони евро, всяка седмица в германската икономика, защото фирмите им се водят там, а българското земеделие трябва да се ликвидира до последния жив земеделец.

    Коментиран от #9

  • 4 Magi

    62 5 Отговор
    Долу ГЕРБ !!!!!!!

    Коментиран от #10, #26

  • 5 кнаус 485

    49 3 Отговор
    Борисов от 6 месеца прави предизборна кампания,тия от ВМРО много закъсняха...
  • 6 Един

    47 6 Отговор
    Е няма да затворят хипермаркетите,но ние по добре да ги бойкотираме.да пазаруваме в малките магазинчета

    Коментиран от #8

  • 7 Георги

    15 3 Отговор
    Скоро София 3 000 000.
  • 8 Има една подробност

    16 21 Отговор

    До коментар #6 от "Един":

    Че в малките магазини е много по скъпо от хияермаркетите.Аз нема да ги правя богати и ще си пазарувам където искам и не ми пука че изнасят в Германия парите хич.

    Коментиран от #24, #28

  • 9 бай оня

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Колония България":

    А колко милиона евра се изпращат от гастарбайтерите които работят в Германия към другите страни .
  • 10 правилно

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Magi":

    Горе само бкп и бъй тошо лравешкия катър.
  • 11 мечо

    2 7 Отговор
    тука пасара триабва да е утворен да си продават стуката ората ас не разбирам тиа уграничениа
  • 12 БГ681

    34 2 Отговор
    Много необмислено решение да се затворят пазарите които са на открито. Още повече че там преобладават българските производители. Това не е добре нито за производителя нито за обкиновения човек. Още ли мислите че на някой от щаба му пука истински за хората след като проследите решенията им.
  • 13 Йозеф

    25 2 Отговор
    Не пазарувайте в хипермаркетите. Не е по-евтино там, пазарувайте от българските магазини, защото германеца, дето прибира печалбите няма да дойде да се подстриже при жена ви, няма да си купи апартамент от братчед ви, няма да дойде да яде в ресторанта ви. Сами се евете, после друг ви е виновен.
  • 14 безпартиен

    20 0 Отговор
    Тези са големи тарикати-едновременно във властта и извън нея,когато им изнася!Ами напуснете бе щом не уважават мнението ви,не се съобразяват с вас и аргументите ви!Това си е чиста проба интересчийство.Вместо да поискате изравняване на субсидиите за земеделие и животновъдство с тези на Германия,Франци,Шенгенските страни,вие се занимавате с дребни неща!Умишлено вие с малка буква от уважение!
  • 15 А какво пречи

    17 0 Отговор
    ...да се пазарува к маски и 2 мегра отстояние межсу купувачите ?! Точно както е в супермаркета.
  • 16 Фермер

    22 1 Отговор
    Пазарувайте от Български магазини българска продукция.Единствено това ще ни спаси
  • 17 ВМО

    6 12 Отговор
    ВМРО - та та та, ами пазарите носят вирусите бе хора. Я се занимавайте с паспортите това ви е приоритета и силата, оставете пазарите.
  • 18 Чики-Рики

    13 1 Отговор
    Така е, защото ако хипермаркетите не работят, няма да се пълни фискалния резерв на Горанов!Те и без това плащат малки заплати на работниците там,поне да се върти далаверата с данък печалба, това е!И бате Боби ще облажи, защото! Няма само цеховете за платове да работят я!

    Коментиран от #21

  • 19 Capital

    9 1 Отговор
    Затватряни трябва да бъдат единствено герберистите - от Тиквата до последния им фен. На тъмно и далечно място. Завинаги!
  • 20 3988

    6 0 Отговор
    Що бе и ние искаме БИЛА торбичка у Америката да идем .Големи глупости говорите .Спрете се, всички с предизборната кампания. БГ производство не е толкова голямо за да покрие пазара-иска ни се ама желаещи няма. Единия вариaнт като спрете вноса е да останем без салата за Великден, другия е ценете на българските да стигнат цена че само да ги гледаме на витрините .50 на 50 БГ и внос е добре. Всеки ще избира БГ или по-ниската цена. Не стига ,че не работим всичко се вдигна за празниците по стар БГ обичай ще се вдигнат празнично и ако няма внос и конкурентни цени не ми се мисли какви цени ще са. И пак производителите ще спечелят най-малко.Печалбата за прекупвачи търговците ,а някой българи без салата
  • 21 7398

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Чики-Рики":

    Те тия хипермаркети от колко години са ? И kаkъв фискален резерв на Горанов? Мисля ,че времето, в което започнаха беше мин.председател Сергея и фин.министър Ореха .Не са от 4г. не са и от 10г., а повече и като искате българско производство садете и берете. Всеки иска ама никой не сади.
  • 22 Лопатата

    5 1 Отговор
    Значи в магазин на закрито може да продаваш краставици и домати, но на сергия на открито - не. Евем ти и логиката. Пълен смях! Айде още хиляди без работа и стотици хиляди тонове продукция в боклука.
  • 23 майтапчийски

    3 1 Отговор
    Защо хипермаркетите са отворени, а пазарите не? това е въпрос, който да питат мисирките онези бандити от щаба
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Алфа Ромео

    2 1 Отговор
    Щото хипермаркетите са на европейско-аталнтическите ни господари, те са наредили да ни стъжняват живота колкото се може повече, ако я закъсат хората яко и започнат да си продават жилищата ще са особено доволни. Това отдавна им вади очите, как тия плебеи ще имат апартаменти и къщи по селата а ние богатия капитализъм ша живеем под наем или с ипотека.
  • 26 Алфа Ромео

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Magi":

    Долу но Бокича от рейтинг 30% преди пандемията сега бил на 73%, ако е вярно евала на овчедушието и късата памет!
  • 27 Брах ви лайката гербаджийска

    2 0 Отговор
    Ам питайтр вожда бре, днес така утре иначе
  • 28 Друг

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Има една подробност":

    Обикновено така разсъждават държавните служители - паразити които нямат съпричастност към тези които работят (има разлика между работа и служба)
  • 29 смешко

    1 0 Отговор
    Ежеседмичните пазари са спрени от 10.03 и там има хиледи безработни но на никои не му пука за тях!
  • 30 Николай

    0 1 Отговор
    Кауфланд, Лидл и Била са хъп с народ. Много пенсии не спазват карантина и времето за пазаруване.
  • 31 Горан

    2 0 Отговор
    Не затваряйте пазарите, затворете Вмро спешно е.....