Last news in Fakti

13 Април, 2020 09:22 2 424 8

Български производител на водка в САЩ започна да прави дезинфектанти

  • водка-
  • българин-
  • дезинфектант-
  • кристиан христов

Съединените щати вече имат най-много жертви от COVID-19 и над 600 хиляди случая на заразени с коронавирус

Български производител на водка в САЩ започна да прави дезинфектанти - 1
Снимка: бТВ

Съединените щати вече имат най-много жертви от COVID-19 и над 600 хиляди случая на заразени с коронавирус. Само в Ню Йорк има над 190 000 случая, което е повече, отколкото във всяка суверенна държава по света. Над 22 000 са смъртните случаи в САЩ.

Но данните от последните дни дават повод за доза оптимизъм. Броят на новите случаи на хоспитализираните в изключително тежко състояние започва да намалява, съобщи bTV.

Това дава основание на много експерти към щаба в Белия дом да кажат, че пикът е близо, а на някои места виждаме така нареченото плато.

В някои щати като Илинойс, Мичиган и Луизиана ситуацията изглежда по-добре от очакваното, но в Пенсилвания се влошава. Същото се отнася и за Калифорния, където извънредното положение е въведено 8 дни преди първия смъртен случай и разликата в броя на заболелите и починалите от заразата в сравнение с Ню Йорк е огромен. Мерките в Лос Анджелис ще бъдат в сила до края на май.

Има различни примери в САЩ как различни бизнеси помагат в общата битка срещу COVID-19. Такъв е случаят на българинът Кристиан Христов – производител на водка, който е започнал да произвежда дезинфектанти. Понеже няма специални шишета за препаратите, те се пълнят в бутилки за мляко, осигурявани от български магазин в Илинойс.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Komapak

    15 0 Отговор
    Важно нещо е спирта. Справка Ал Капоне! 😂😂😂

    Коментиран от #5

  • 3 Скункс

    20 3 Отговор
    Трябваше като в Румъния да застрелят комунистическите лидери и сега в България всичко щеше да е наред.
  • 4 Абе интересно

    8 3 Отговор
    Трудно е да отидеш там не всеки може да отиде тия как отидоха па и на бизнесмени почнаха да се правят повечето обикновенни хора карат камиони.
  • 5 слаботоков

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    И цар Киро!😀😀😀
  • 6 хаберих

    8 1 Отговор
    Голям праз като прави дезинфектанти. Да оставят пиенето тия кравари! Понеже няма специални шишета за препаратите, те се пълнят в бутилки за мляко, осигурявани от български магазин в Илинойс. Скоро да превърнем Америка в българска територия.
  • 7 Шекспир

    5 0 Отговор
    Българин с американско поданство не е български производител.Той даже вече не е българин а американец
  • 8 ЧЕ ТО ВОДКА И

    0 1 Отговор
    ДЕЗИНФЕКТАНТ НЕ СА ЛИ ЕДНО И ТОЖЕ ?