Last news in Fakti

14 Април, 2020 15:16 1 474 2

Дарение от "Асарел" за Брезник

  • асарел-
  • дарение-
  • брезник

Висок клас защитни облекла на хората от първа линия 

Дарение от "Асарел" за Брезник - 1
Снимка: БГНЕС

Предпазни средства със защитно покритие от сребърни йони са получили от "Асарел - Инвестмънт" ЕАД екипът на Спешна помощ, личните лекари, полицаи и други работещи в Брезник, съобщи пресцентърът на дружеството.

Ръководството на община Брезник е решило работещите на първа линия да бъдат снабдени с необходимите материали, след като част от годишното дарение на компанията е било пренасочено за превенция и справяне с епидемията от коронавирус.

Около 3 000 лева от средствата по договора за сътрудничество между "Асарел-Инвестмънт" и община Брезник са били използвани, за да се осигури допълнителна, по-висока сигурност на хората в първите редици в битката срещу COVID-19.

Предоставените облекла са българско производство и са един от най-добрите продукти, които в момента се предлагат на пазара. Те имат висока степен на защита, могат да бъдат използвани многократно. Допълнително предимство е, че платът им има покритие от сребърни йони.

Всяка година инвеститорът в Брезник прави дарение на общината в размер на 50 000 лева. Обичайно парите се използват в различни направления, свързани с развитието на града и околните села.През 2020 година 80 процента от тази сума ще бъде насочена за превенция, ограничаване разпространението на COVID-19, както и за преодоляване на евентуални затрудненията вследствие на въведеното извънредно положение.

Дъщерната фирма "Трейс Рисорсиз" на "Асарел - Инвестмънт" ЕАД разработва находище от златно-сребърни руди край Брезник. Инвеститорите се надяват в бъдеще добитите от тях благородни метали да намерят приложение във високотехнологичната медицина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипетка

    0 0 Отговор
    ъъъ откъде да купя тези скафандри със сребърно покритие...? Дайте име или адрес на производителя...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.