15 Април, 2020 11:18 1 750 22

Марешки: С 10 млрд. лв. само кърпим, но не решаваме проблемите

  • коронавирус-
  • мерки коронавирус

Може би правилното решение е да се тръгне по пътя на масовото заразяване

Марешки: С 10 млрд. лв. само кърпим, но не решаваме проблемите - 1
Снимка: БГНЕС

Цял живот страдам заради това, че малко по-рано сезирам проблемите и ги обявявам. Изглежда екстравагантно това което казвам. Правителството взе мерки, но за съжаление те удрят по икономиката. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на Воля Веселин Марешки.

"Трябваше да се намери дистанционен начин за работа на парламента или всички да са оборудвани с костюми. Народните представители ще гласуват законите, но те са в следствие от работата на правителството", каза още Марешки.

Той бе категоричен, че контактува със страшно много хора и вижда затрудненията им. "Освен медицинския щаб, трябва да заработи и икономически. Мярката 60/40 ще работи много добре за едни, за други - осреднено, а за трети - не работи. Трябва да има и други мерки. За туризма например трябва да има ваучери. Чрез тях може да се запази сезона", категоричен бе лидерът на Воля.

Марешки заяви, че се опитват да направят внос на продукти за лечение на COVID-19 и ако успеят - ще го дарят на държавата. "Като търговци, ако има ваксина или лекарство - ще го предоставим в мрежата си. Гражданите трябва да са спокойни по отношение на лекарствата и тяхната наличност. Ако направим аналогия - то трябва да въоръжим бялата армия, която е на първа линия. Самолетите не борят вируса", категоричен бе той.

"Може би правилното решение е да се тръгне по пътя на масовото заразяване, но кой е готов да го направи. Това което се прави в момента е добро, парите на българските данъкоплатци трябва да бъдат изразходвани правилно, защото след здравната криза, ще трябва да се преборим с икономическата. Ако се налага и дългът ни трябва да бъде по-голям, за да не умре нито една българска фирма. После заедно бизнесът ще се възстанови и да върне тези пари", заяви Веселин Марешки. По думите му може да се изтегли заем с таван 30 млрд. лева." Аз съм в реалния и живия живот, не съм канцеларски плъх и с 10 млрд. лева можем да закърпим положението, но не и да решим проблемите", смята още той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ти

    25 2 Отговор
    нали твоите ги реши , другарьо , дреме ти за проблемите на България и гражданите ѝ , с които се изгаври за да се намърдаш в политиката !
  • 2 Егати държавата

    24 2 Отговор
    Този вместо да е в затвора го направиха председател на Парламента!
  • 3 Рачко

    15 1 Отговор
    И да кърпят не умеят.
  • 4 гост

    13 2 Отговор
    Още ли заеми ?
  • 5 недей слага минуси

    4 10 Отговор
    ако не го познавах господина, като известен и сериозен бизнесмен и политик, активно ангажиран с проблемите в страната, бил си помислил че е душманин на всички пенсионери и болни в България, и че иска да ги умори, само и само да му вървят фирмите и инвестициите
  • 6 2323

    8 4 Отговор
    Марешки е бизнесмен, според мен има по-добра предства какво трябва да се направи от писарушки на държавна заплатка, нерелизирани в нито един бизнес изобщо, някога и няма да бъдат...
  • 7 Марешки твоита и на ГЕРБ

    11 3 Отговор
    Няма да стане. Никакво теглене на заеми с които вие ще сте богатите, а ние работниците ще сме на равнището на соц. слаби и ще ги плащаме тези дългове. Тази вашата с дълговете ПО-НЯМА ДА СТАНЕ.
  • 8 Ръмпези

    12 3 Отговор
    ТВОЯ ПРОЦЕНТ КОЛКО Е..КАК НИТО ЕДИН НЕ УСПЯ ДА МЕ ВПЕЧАТЛИ С НЕЩО КОНКРЕТНО И ЛОГИЧНО..ГОВОРИТЕ СИ ПРОСТО ДА СТЕ ПРЕД ЕКРАНА...МИЛИАРДИТЕ ГИ НЯМАТЕ ЗА НИЩО..КОЛКО ПОКОЛЕНИЯ ЩЕ ГИ ВРЪЩАТ, МАЙНАТА ИМ...
  • 9 Русенец

    6 2 Отговор
    Прекаленото разтегляне на заразата във времето е добре за кекавата ни здравна система, но е зле за краят на епидемията в България. Новите поколения ще се родят по-бързо, отколкото ще се свърши с вируса. Така, той ще заразява нови и нови поколения и няма да има свършване.
  • 10 Сатаната

    12 1 Отговор
    И с 30 милиарда не можете да решите проблемите, защото проблема не е в парите, а в МАТРИАЛА който борави с тях.
  • 11 БирникЪ

    12 0 Отговор
    И 10 млрд са много. По простата причина, че от тях 7 ще бъдат откраднати. Достатъчно е да се спрат мегапроектите на Пунта Мара и да спрете да крадете - тогава пари ще има достатъчно!
    Не забравяй, че тиквите още не са дали отчет къде потънаха взетите от тях над 40 млрд лева заеми - няма нищо налице, но и парите ги няма!
  • 12 Панталон

    7 0 Отговор
    Ами тя кръпката колкото един крачол. От кръпки досега цял костюм щяхте да ушиите. Да не остават само конците за нас?
  • 13 SSssss

    7 1 Отговор
    Ами проблема идва от вас васалите на диктатора.Ти отделна партия ли си или пълнеж.Защо гласувахте за извънредно положение за обикновен грип.Ако не се бяхте покрили при последния вот на недовери с ваште гласове диктатора си отиваше и нямаше да има нито извънредно положение нито милиарди дългове,нито срината икономика,нито безработица.Хайде у лево.....
  • 14 габровец от варна

    7 1 Отговор
    Малко са!1000 млрд.вземете,да го еаааа!Пак няма да ви стигнат,изедници!
  • 15 Лозенец

    2 2 Отговор
    Весак, учил си в училище, че за започване на даден процес, необходими са критични стойности. Същото, приятелю, е и с болестта К 19. Ако броят на попадналите в организма вируси е по-малък от критичния, организмът не боледува, а се бори и създава имунен отговор. Иначе казано: или вкарваш омаломощени вируси в силен организъм, или малък брой активни вируси, но разтеглени във времето. Не експериментирай. p.s. Бъди здрав!
  • 16 Човек

    3 2 Отговор
    А браво бе! Айде вземете още, да се чудят наще праправници как да ги връщат!
  • 17 Не купувам лекарства от Марешки

    5 5 Отговор
    Не зареждам гориво от Марешки.

    Коментиран от #18

  • 18 КОКО

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Не купувам лекарства от Марешки":

    Купувам от Марешки всичко, когато и както мога.Да имаше повече такива като него, но уви.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 незнайко

    0 0 Отговор
    Критерия на богатите е съвсем различен от този на обикновените трудови хора . 30 милиарда са 30х1 милиад !!! 1 милиард са 1 000 000 000 милиона ! И задачката стига до 30 000 000 000 лева !!! Болшинството от хората такова число не са виждали !!! Този абзац ( Самолетите не борят вируса, категоричен бе той. ) е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА !!!
  • 21 инчхай

    0 0 Отговор
    хайдук аптекарките ти пред клиенти сменят етикетите с цените на капките ксалаком и самбриза с по високи
  • 22 Като тръгват към парламента всички

    0 0 Отговор
    говорят срещу ГЕРБ и ДПС.
    Като седнат в парламента обаче,ГЛАСУВАТ С ГЕРБ и ДПС.
    Вижда се и желанието им да теглят дългове,че и да ги харчат.Причината вероятно е несигурноста ,че пак ще влязат в парламента при следващи избори.
    На никой не му идва на ум,да охлабят изискванията към малките фирми-ДА ИМ ДАДАТ СВОБОДА да работят.
    Не им идва на ум и да върнат патентите за най малките и да не ги задължават с лицензи,счетоводства и с целия рекет ,който сега им е на главата и без забраната да работят.
    ПОЛУДЯХТЕ ЛИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ?
    Стига сте вземали и сте харчили-ОСТАВЕТЕ свобода на хората те сами ще се справят.Не е нужно да канализирате всеки лев ,защото това се видя,че води до забатачване в политически игри и далавери.
    Всички искате във власта,а там само воня-ОТТЕГЛЕТЕ СЕ.