16 Април, 2020 11:07 2 517 12

Проф. Червенякова: Към края на юни ще имаме нормална сезонна заболеваемост

  • коронавирус-
  • мерки коронавирус

Епидемията от Covid-19 се развива така, както ни се искаше в началото

Проф. Червенякова: Към края на юни ще имаме нормална сезонна заболеваемост - 1
Снимка: БГНЕС

Към края на юни ще влезем в обичайния ритъм на инфекциозните заболявания. Епидемията от Covid-19 се развива така, както ни се искаше в началото и ние наистина я контролираме на определени нива.

Ще я овладеем и тя ще започне да намалява. Това мнение изрази пред „Хоризонт“ проф. Татяна Червенякова, национален консултант по инфекциозни болести и изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение на инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров“.

Проф. Червенякова е оптимист. „Към края на юни вече ще имаме нормална сезонна заболяемост и тя ще се замени от друга – така си представям епидемичния процес“, коментира тя в предаването „Преди всички“.

Добър инфекционист се става бавно и с години заради спецификата на тези заболявания. Трябва да се помисли за подкрепа и стимули на тези специалисти и структурите, в които те работят, смята проф. Татяна Червенякова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи Папурко

    14 0 Отговор
    А дано. Защото и този коронавирус щеше да е по-лек от грип, нещо като лека настинка пък вече два месеца си седим дома.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Сатаната

    8 2 Отговор
    Някой да рабра коя е нормална и каква ще е другата и края на кой юни? Не нормално днес се счита 30-40 заразени / пандемия /, утре 20-30 на ден, няма проблем. Е оти ручааме жабетата.
  • 3 Алфа Ромео

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хаджи Папурко":

    Стоим си не толкова заради вируса а заради глупост, целенасочена може би. Някои хора са го карали този вирус края на декември, януари, февруари, но не искат да тестват. Аз имах на 15 март темп. 37.5 и треска, наядох се с нурофен изпотих се и същия ден вечерта бях по добре, но няколко дни след това вдигах вечер 37 градуса и имах доста силни болки в мускулите, може да е било и това никой не знае. Почти никога не вдигам температура, не съм лягал болен от грип от дете, сега съм на 43.

    Коментиран от #10

  • 4 Ядеитн

    6 4 Отговор
    А дано. Ма надали. Со тоя мангалък и гражданя, дека щъкат навсекъде май немой да са оправим толкова бърже.
  • 5 Ventura

    5 1 Отговор
    Спокойно, море няма да има тая година. Мин. на Туризма ще го закриват, от него няма полза.
  • 6 Марио

    6 2 Отговор
    Защо ми си струва, че ни "подготвяте" за извънредно положение до края на юни.Тове е диктатура, всички ще фалираме и ще настъпят размирни времена!!!
  • 7 куку руку ку

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаджи Папурко":

    не седиш заради вируса, а заради невменяемите, които вземат решенията за блокиране на хората. Вирусът е само прах в очите.

    Коментиран от #11

  • 8 Всеки професоор си

    3 0 Отговор
    има срокове за развити на епидемията. Демокрация голяма ги тресе и тях.

    Коментиран от #12

  • 9 Русенец

    0 0 Отговор
    Както казах: гответе се най-рано Септември, Октомври да почнат да падат мерките.
  • 10 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Ромео":

    същите симптом същото време но и афти в устата и поносими болки в мусколите но ме държа няколко дни сега остават сам афтите които са намалели но са опорити
  • 11 Др Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "куку руку ку":

    Бе той да изтресе някой твой близък, ще видиш прах в очите и ,,, айде да не довършвам.
  • 12 бай Петко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Всеки професоор си":

    Ами има, разбира се, В зависимост от механизма на заразяване, инкубационния период, средния брой заразени от един носител, гъстотата, мобилността и възрастовия състав на населението, климатичните условия се развиват и епидемиите - в определени срокове. Ако е заразен водоизточник или заразна храна, може взрив от стотици случаи да цъфнат за 1-2 дена, ако се разнася от животни-носители, па от тях на хора, има друга динамика и т.н.