17 Април, 2020 11:17 7 499 84

Бивш шеф на "Пътна полиция": Безотговорно поведение, МВР да действа по-крайно! ВИДЕО

  • софия блокада-
  • софия-
  • коронав-
  • богдан милчев

Трябва да се смирим и да изчакаме да премине тази пандемия, призова Богдан Милчев

Бивш шеф на "Пътна полиция": Безотговорно поведение, МВР да действа по-крайно! ВИДЕО - 1

Заради масовото пътуване в четвъртък се забранява влизането и излизането от София до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет късно снощи.

"Наблюдаваме абсолютно адекватни действия от страна на МВР. Най-неприятното ми впечатление е, че гражданите подценяват своето здраве и това на родителите им. Свикнали сме да приемаме, че сме безсмъртни и здравето ни е даденост.

Десетки хиляди да напускат София, за да лекуват възрастните си родители, е доста пошло и безотговорно поведение", коментира мярката бившият началник на "Пътна полиция" и директор на Института за пътна безопасност Богдан Милчев.

"Трябва да се смирим и да изчакаме да премине тази пандемия, защото скоро ще видим и другата страна на монетата. Не бих се учудил да има сериозен пик на заболелите и смъртните случаи, тогава всички ще упрекваме МВР", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Милчев е категоричен, че има пълна злоупотреба с попълване на декларациите, които пътуващите представят на полицаите на КПП-тата. Той се надява служителите на реда да бъдат още по-крайни в действията си.

Оперативният щаб обяви, че хората, които пътуват с лични автомобили за работа, ще могат да стигнат до работното си място в определен времеви прозорец – от 06:00 до 08:00 ч. сутринта и връщането е също от 18:00 ч. до 20:00 ч.

По думите на Милчев в тези времеви потоци не би трябвало да има струпване на автомобили, каквото се наблюдава в момента на КПП-тата у нас. Той е на мнение, че е нужно подкрепление, тъй като лидерите на МВР изнемогват.

"Надявам се пред медиите да се формира обществена нагласа, че трябва да си останем вкъщи. Трябва да покажем с личен пример, че сме готови да изпълним всички мерки. В момента това, което ни се предлага е единственото възможно", каза бившият шеф на "Пътна полиция" в "България сутрин".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милчо Богданов

    87 4 Отговор
    Няма бивши милиционери.
  • 2 В Русия

    33 12 Отговор
    Там сложиха бетонни прегради на шосетата. Къде толкова акъл у нашите?

    Коментиран от #75

  • 3 Робокоп

    56 6 Отговор
    Матричен плъх
  • 4 защо

    22 45 Отговор
    прав е
  • 5 Урррр за Тиквуций

    83 10 Отговор
    Как да се смирим като сме с пет лева в джоба? А крадците са ги надиплили,от къщи в Барцелона,до апартаменти с асансьори

    Коментиран от #17, #18, #74

  • 6 Breaking Bad

    87 4 Отговор
    Да, действайте по-крайно! Заградете всички градове с бодлива тел или бетонни огради, стреляйте на месо, ако някой реши да излезе да подиша чист въздух... Сигурни сме, че сте загрижени за нашето здраве, повече, отколкото ние самите. Верваме ви!

    Коментиран от #16

  • 7 Мао Зедунг

    58 0 Отговор
    Първо разстрел, а после проба за коронавирус.
  • 8 Прав е

    44 42 Отговор
    всички селтаци които вчера се изнесоха да празнуват по "СОФРИТЕ" не трябва да бъдат допускани обратно в София.Щом там им е хубаво нека си останат завинаги.
  • 9 милицай оод

    74 12 Отговор
    Най-големите тъпаци и комплексари стават милиционери.
    Въобразяват си че имат власт и с кеф тормозят невинните хора, което ги кара да се чувстват велики. Иначе мишкуват пред началството.
  • 10 съгласен

    54 5 Отговор
    Мoля дa бъдa зaрaзeн c тoзи вируc и cлeд 14-тия дeн вcички oгрaничeния зa мeн дa бъдaт прeмaхнaти. Мoля дa бъдa ocвoбoдeн oт грижитe нa прaвитeлcтвoтo и дa бъдa ocтaвeн нa прoизвoлa нa cъдбaтa кaтo вeчe прeминaл зaрaзaтa. Къдe мoгa дa oтидa и дa ce зaрaзя дoбрoвoлнo?

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 11 Таско

    11 30 Отговор
    Азе вкиам първо Слави, Румен, Мая и Корнелия да вземат групов имунитет, пък тогава и ние да нарушим карантината
  • 12 амин

    9 43 Отговор
    Бой се от Бога, почитай Царя (премиера)!

    Казали са го хората.
    С помощта на Бог и Бойко Борисов ще излезем по-силни от кризата.

    Коментиран от #57, #60, #64

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Игнатий

    11 40 Отговор
    Божа работа е да имаме за премиер човек като Бойко Борисов!
    Човека жертва и времето си, и здравето си и съня си за благото на народа и спасение от епидемията. Амин!

    Коментиран от #19

  • 15 знайко

    16 22 Отговор
    Не мога да разбера тъпоумието, дето се шири. Конспирация или не, е абсолютно без значение. Даже не ме интересува ще ме чипират или не, защото това с нищо няма да ме промени, лично мен.ВСИЧКИ МЕРКИ СА ЕДИНСТВЕНО И САМО, ЗАРАДИ КАПАЦИТЕТА НА БОЛНИЦИТЕ, ЗАРАДИ ТОВА ЛЕКАРИТЕ ДА НЕ СА В РОЛЯТА НА ГОСПОД И ЗАРАДИ ТОВА ПОСЛЕ ДА НЕ КВИЧИМ, ЧЕ НЕ СА ИМАЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА НИ ЛЕКУВАТ. Как някои не го разбират, не знам, а за това, че ще заразят близки и приятели, явно им трябва доста повече мозък, отколкото имат, та няма и да съжаляват сигурно после.

    Коментиран от #54

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Лекар

    18 32 Отговор

    До коментар #5 от "Урррр за Тиквуций":

    Така е, свободен си да излъжеш системата, за да си отидеш на село. Така ще заразиш родителите си като по този начин е вероятно и да ги убиеш. Не си свободен обаче да разнасяш заразата и да застрашаваш други хора и семействата им. Това не е да си роб, това е да си отговорен.

    Коментиран от #43

  • 18 Манталитет

    16 30 Отговор

    До коментар #5 от "Урррр за Тиквуций":

    А защо си с 5лв в джоба? Защото си тарикат, който се е осигурявал си се на минимална заплата? А сега като си останал без работа, искаш да те издържа държавата с парите на редовните данъкоплатци? Много нагло поведение.

    Коментиран от #53

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вероятноста

    7 20 Отговор

    До коментар #10 от "съгласен":

    да не го преживее също не е малка. Но за това се иска да има нещо в кратуната на раменете да помисли, че след 14 дни може да се търкаля в някой фризер. 29 годишния починал младеж, както и доста по-младите на по 17,19,20 години сигурно и те не са си мислили че ще си отидат от този свят, но реалността е друга и е факт, че ги няма.
  • 21 Сигурен ли си

    8 16 Отговор

    До коментар #10 от "съгласен":

    А като се влошиш, като не можеш да си поемеш въздух? Ще помолиш ли за медицинска помощ? Ще ти я осигурят, само че ако всички са като теб, може да няма възможност да те излекуват.

    Коментиран от #34

  • 22 Баба ти

    10 15 Отговор

    До коментар #10 от "съгласен":

    Да, свободен си. Междувременно през тези 14 дни ще се срещнеш с роднините си, ще ги заразиш и те може да не се справят с болестта. Това ли искаш?

    Коментиран от #32

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 До Игнатий

    31 3 Отговор
    Абе попе, явно ако не вируса те друса простотията, но най-вероятно Питека ти е кихнал некой лев. Като чета такива смешки се питам, ОК, пишеш това, но има ли поне един нормален гражданин на Бългсрия да ти повярва? Ще ти кажа, и един няма!!! Не си ли разбрал попе, социопата не се трогва от чуждото щастие или нещастие. За извратената му психика е храна това което мъчи, измъчва и убива хората! Грижил се за нас, я питай Шефа от небето, това истина ли е? Ако поне имаше малко разум и интелект, за тези 10 години щяхме да имаме някаква икономика, резерв, развиващо се общество на базата на образовани и умни хора, отговорни и умеещи да създават условия за стабилна и развиваща се държава. А ние официално сме обявени за държава с най-жестока корупция, най-бедна и ограбвана по схеми създадени и развивани от него, с ограбено здравеопазване и объркано образование. Да не говорим за Съдебната система, изцяло подвластна на Императора целяща да го пази от търсене на отговорност за кражбите и огрсбването на успешните бизнеси. Трагични са всички члениве на МС, особено онзи Барни Ръбъл, който е доказана грешка на природата!! Питам и ако искаш ми отговори, колко ти платиха да пишеш това?

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хайдеее, още един гол охлюв.

    24 3 Отговор
    И този вресливия ли докарахте да плаши и убеждава колко да правилни са мерките и че няма тотална манипулации?
  • 29 Дай факти

    3 28 Отговор

    До коментар #26 от "До Игнатий":

    Не харесвам сегашното управление, но такива изказвания ми звучат смешно. Спомни се преди 10 години какво беше, колко чуждестранни инвестиции имаше? Каква беше безработицата? Сега има ръст на икономиката (било то и заради МВФ), тогава имаше само спад. Стандарта на живот се вдигна много. Колкото и да крадат, преди беше много по-зле.

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бачо Киро

    19 2 Отговор
    Бивш шеф на пътна полиция дава акъл ... Олеле майко ... В тази страна гледам акъл дават само хора с двуцифрено айкю ...
  • 32 съгласен

    16 3 Отговор

    До коментар #22 от "Баба ти":

    Защо е нужно да се срещам с роднини?
    Мога да изкарам 14 дни пред телевизора и тъй като съм в перфектна форма, мисля че риска си струва.
    Виж, ако някой ти казва че като се криеш с маски и чорапи след 3 месеца вече ще си недосегаем, значи те лъже.
    Режеш на котето опашката всеки ден по малко - за да не го заболи наведнъж!

    Коментиран от #35, #48

  • 33 Много правилно

    14 8 Отговор

    До коментар #29 от "Дай факти":

    Имаме един основен проблем - истинските крадци. А те са малкият и среден бизнес. Осигуряват си служителите на минимални заплати, така укриват данъци и ощетяват всички редовни данъкоплатци. Резултатът е - милиарди загубени приходи за държавата, фалит на малкия търговец при криза като сегашната и гарантиран глад за служителите. Като отидат на борсата взимат парите, на които са осигурявани - минималните
  • 34 съгласен

    25 3 Отговор

    До коментар #21 от "Сигурен ли си":

    Искаш да кажеш, че тази есен вече няма да има висуси?
    Или може би през следващата зима?
    Човек, бактериите на земното кълбо са толкова, че ако се покрие сушата, пластта ще е 1,5 метра. В теб има около 1,5 кг. бактерии.
    Вие май вярвате още в дядо Коледа!
  • 35 Там е проблема

    2 11 Отговор

    До коментар #32 от "съгласен":

    Виж какво става по улиците, кой си стои пред телевизора вкъщи? А перфектната физическа форма не е гаранция. Имам познат, който цял живот спортува, не знаеше какво е хрема, камо ли нещо по-сериозно, но такъв тежък грип изкара тази зима, 2 седмици беше на легло

    Коментиран от #37, #38, #39

  • 36 пол

    8 2 Отговор
    Пускат ги ,да се изнесат в четсъртък и чак след това забраняваг!Следва отмяна за понеделник когато ще се прибират?!ЦИРК!На края те ще са целкте в бялл!
  • 37 съгласен

    20 1 Отговор

    До коментар #35 от "Там е проблема":

    Спортът не е нищо повече от движение.
    Първи падат тези, на които психиката е слаба.
    Страхът е истинската болест.
    Спира нормалната работа на жлезите.
    Влошава се храненето.
    Съня се превръща в дрямка.
    Чистият въздух навън - в заплаха.
    С две думи, страхливият си е жив труп и без вирус.
  • 38 XXXXXXX

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "Там е проблема":

    И?! СТОЕНЕТО ВКЪЩИ КАКЪВ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ?!?!
  • 39 XXXXXXX

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Там е проблема":

    И?! СТОЕНЕТО ВКЪЩИ КАКЪВ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ?!?!
  • 40 До 29

    11 2 Отговор
    Виж къде сме в сравнение с другите подобни нам държави и тогава обяснявай за инвестиции и развитие. А, да не забравя, последния път като ни дадоха високия кредитен рейтинг от Фич (щото сме плащачи) аз го намазах на филийка и го изядох.
  • 41 Бой&ко

    13 3 Отговор
    В понеделник най късно вторник правителството ще подаде оставка. Това ще е резултата от мерките де ги въведоха снощи.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хахаха

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Лекар":

    Викаш ти тъй като живееш с родителите в града няма опасност да ги заразиш, другия вариант е да си се отказал от тях заради страха си от грипа...като ти чета глупостите май си ги оставил на произвола на съдбата

    Коментиран от #45, #51

  • 44 евала

    6 14 Отговор
    Не съм фен на Бойко, но шапка му сваля за три негови дела: забрани пушенето в заведенията, назова журналистите с истинските им имена, ОПИТА да ограничи нашествието на софиянци в провинцията, като някакви хлебарки.

    Коментиран от #47

  • 45 Не бе

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Хахаха":

    Лекаря сега е в бомбоубежище,щял да излезе от там след 200-300 години когато вече няма да има вируси:) За да няма опасност за родителите му ги е подложил на ефтаназия.
  • 46 ПазарЖик

    0 1 Отговор
    Абе Боби я кажи на хората какво работеше в Турция после чети морал.
  • 47 Тиква Барселонска

    4 4 Отговор

    До коментар #44 от "евала":

    Браво мойто момче, като истински подлузурко ти отпускам 10ст за хвалбите...нали не се сърдиш, че те наричам с истинското ти име
  • 48 Петък

    3 5 Отговор

    До коментар #32 от "съгласен":

    И какво като си в перфектна форма ,пич? Ти не разбра ли , че дори и да го изкараш, после може да се заразиш повторно?
    Не разбра ли ,че дори хората , които го изкарват без никакви симптоми имат промяна в цвета на белия дроб и наченки на фиброза, която е необратима?
    Колко пъти мислиш, че можеш да изкараш вируса, без да ти стане нищо?

    Коментиран от #79

  • 49 4646

    7 1 Отговор
    Споко..Като няма какво да "точат" от EU ще разхлабят и мерките..
  • 50 Абе този човечец

    8 1 Отговор
    откак го махнаха от КАТ голям експерт стана бе, също като харизонофф. - нема спирка. Сигурно е близък до някоя политическа сила. Малко по-скромно. Досажда много, а има и други експерти.
  • 51 Хахахахха

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хахаха":

    Хайде за буркани на селоооо.
  • 52 Хас

    11 0 Отговор
    Предлагам, всеки от политическият елит да сподели местоположението си по Великден. Да видим, кой на какви софри е и дали си е в къщи. Да дадът пример. Или блокадите и тормоза са само за простолюдието?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 4.3.1977

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "знайко":

    На тази дата е земетресението във Вранча. Само в Свищов загива над 140 човека, ранените са много повече. Тогава болницата в малкото дунавско градче се справя. 43 години цяла България не може да се справи с много по-малко натоварване.

    Изводът: Вървим в много грешна посока!
  • 55 Бой&ко

    9 1 Отговор
    В София не е обявена карантина. Какво искат тези милиционери. Всяка причина за напускане на София си е основателна. Ако бяха обявили карантина, както направиха в Банско. То тогава да плямпат. Ама не са. Неграмотници я управляват тази държава.
  • 56 ???

    8 0 Отговор
    Като му гледам снимката не се е изпотил от работа. Много вероятно е да е и пенсионер.
  • 57 Дядо Поп

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "амин":

    Хиляди Исусовци да бъдат разпнати,не могат да изкупят греховете на Боко Тиквата, генералът от Ада,Ананиев и останалата около тях шайка!!
  • 58 Дядо Поп

    8 1 Отговор
    Хиляди Исусовци да бъдат разпнати,не могат да изкупят греховете на Боко Тиквата, генералът от Ада,Ананиев и останалата около тях шайка!!
  • 59 467 56

    7 1 Отговор
    Идва Видовден
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 666

    6 1 Отговор
    г-н Милчев то и при вас имаше некви злоупотреби , ама нейсе....
  • 62 Васил

    1 8 Отговор
    Ако беше в Китай досега полицията да е извадила палките и да има налагане тука се галят с перце ама докога трябва да се обуздае тази пасмина селска

    Коментиран от #68

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Tok

    4 1 Отговор
    Тоя и останалите лъжливи мизерници, начело с Тиквата и оня смешния генерал да вземе да ги хване нещо и да пукнат вече,че ми писна на ... от тях. Все си мислех че най-големия цирк ще е КТБ обаче тва в момента надмина всичко. Вече даже обявиха и тарифата да се обяви някой че е умрял от корона вируса.
  • 67 Latex

    4 1 Отговор
    Реална случка от вчера, Бургас. Отивам си на пазара за салата. Навън 21 градуса. Не нося маска и няма да нося маска. Някакъв с милиционерска униформа от патрула се опитва да ме приближи, докато отварям багажника на колата си. Казвам му в прав текст преди да е започнал: "даже не си и помисляй!". Качвам се в колата и си заминавам. Край на историята. Само че, ма мен милиционерите са ми лични врагове от времената на 1986 и няма сила на този свят, която да промени отношението ми към тях. Въпреки неуспешните им опити. Вие си стойте в къщи!
  • 68 А бе

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "Васил":

    Не виждаш и не чувстваш ли че всичко се прави с умисъл.
    Нали знаеш,че рибата мерише от към главата.
    После ,че има .....Казах ли ви.

    Коментиран от #77

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 PlimP

    1 1 Отговор
    квато полицията, такъв народът който ги храни, такаче шапкарчето да мълчи, лошото е, че постоянно хапят ръката която ги храни, но ако им зашие звучен шамар да не се сърдят
  • 71 Хипермен

    2 1 Отговор
    Да бе,къде е тоа вирос ,да се заразя искам ..не моа да седя кат потка да ме страхуват ...къде си бе вирус ,не се крий...

    Коментиран от #76

  • 72 Гери

    4 1 Отговор
    Този не всява ли паника с тези трупове и погребения? Къде е каскета?
  • 73 КУМЧО

    1 1 Отговор
    МИЛИЦИОНЕР ПЕНСИОНЕР С ТАВАН НА ПЕНСИЯТА И ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ НА ВИСОК ПОСТ С ДЕБЕЛА ЗАПЛАТА ТОВА Е ТОЗИ МИЛЧЕВ ПО ДОБРЕ ДА НЕ УЧИ СЪВЕСТНИТЕ ХОРА.... СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ ;;;;...ТАКА НИ УЧЕХА А НЯКОИ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСВАХА.....МАСОВО УВОЛНЕНИЕ НА РАБОТЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ САМО ТАКА ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ОТ КРИЗАТА..
  • 74 Какви 5 лева ?

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Урррр за Тиквуций":

    Пълни багажници с месо и половин София се изнася уж на работа в провинцията. В големите супермаркети всяка количка е пълна със стока. Има всичко в магазините.Това не е криза. Кризата беше при социализма скъпи сънародници.

    Коментиран от #83

  • 75 Липсва ни дисциплина

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "В Русия":

    И при нас ще сложат,не е късно.
  • 76 Безплатет съвет

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Хипермен":

    Отиди санитар-доброволец в болница.

    Коментиран от #81

  • 77 Бидон празен

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "А бе":

    Ти и начално образование нямаш баджанак !
  • 78 Болен мозък

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Ха ха":

    За тебе няма лекарства.
  • 79 Kirumo

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Петък":

    Прочети глупостите които си написал. Единствената истина която си написал е че човек може да боледува повече от веднъж, но това важи за всяка болест. Колко пъти трябва да ти се докаже, че това е болест която убива само и единствено хора, които биха умрели и ако хванат настинка. Здравите хора могат да си боледуват и 10 пъти, без никакви трайни странични ефекти.
  • 80 Kirumo

    0 0 Отговор
    С много голям кеф бих отишъл, но има две неща които ме спират. 1-во : Имам си едно нещо, нарича се работа и чрез него изкарвам есенциални финансови средства с които да поддържам животът си и този на близките си. 2-ро : Сигурно ще ме вкарат в затвора защото няма да се сдържа и ще започна да казвам някои неудобни истини.
  • 81 Kirumo

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Безплатет съвет":

    Предният ми коментар е към теб.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Много

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Какви 5 лева ?":

    си далеч от истината,ама карай заработи си центовете.
  • 84 цвцв

    0 0 Отговор
    пътните катаджии се крият пак зад храстите