ФАКТИ.БГ

A1 Group дигитализира обработката на тестовете за COVID-19 в Австрия

Високотехнологичното решение е разработено съвместно със здравните власти в алпийската страна и компанията за медицински технологии ilvi

Публикувана: 20 Април, 2020 11:57
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1153
A1 Group дигитализира обработката на тестовете за COVID-19 в Австрия
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

В сътрудничество с властите в Тирол, Червения кръст и компанията за медицински технологии ilvi, А1 разработи плaтформа за дигитален скрийнинг на COVID-19 в Австрия. С нейна помощ могат да се направят по-голямо количество тестове, при това по по-сигурен и надежден начин. Плaтформата е въведена в действие от тиролската компанията World-Direct, която е дъщерна фирма на А1 Group.

Софтуерът за тестове на COVID-19 е базиран на сървър, поддържан от А1, до който еднакъв достъп имат властите в Австрия, екипите, извършващи тестовете и лабораториите. Мобилно устройство със софтуер на ilvi се използва за сигурно въвеждане и предаване на пробата и данните на пациента. Така те стават лесно достъпни в реално време за свързаните лаборатории.

Потвърденият в лаборатория резултат излиза в приложението за COVID-19 и се предава бързо към здравните власти, които могат своевременно да информират засегнатите хора за пробите им или да ги насочат към последващи изследвания.

A1 Group дигитализира обработката на тестовете за COVID-19 в Австрия

Новата плaтформа за COVID-19 значително опростява целия процес по събиране на пробите и докладване на резултатите. Цялата връзка преминава през центъра за данни на А1 в Австрия и е надеждно интегрирана в съществуващата IT инфраструктура, което гарантира сигурността на данните на пациентите.

Сигурното дигитално записване и обработка на резултатите от тестовете за COVID-19 облекчава лабораториите и им позволява да се фокусират върху същинското изследване на пациенти. Така те ще могат да обработват повече хора по-бързо и да ги информират своевременно за резултатите. А1 Group, съвместно със своите партньори, разработи високотехнологичното решение само в рамките на няколко дни, но приложението му далеч не се изчерпва с настоящата криза. Дигитализираният процес на рaбота ще помогне дългосрочно на здравния сектор.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални yслуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани yслуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни yслуги, собствена плaтформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни yслуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1 от 2 гласа.


Ловци на бисери
Карлос Контрера
Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера коментира циганската престъпност
Циганите в гетата просто не искат да живеят с бели хора"

Още бисери
ТОП 5