Last news in Fakti

21 Април, 2020 14:11 2 267 14

НФСБ се обяви против мярката 60:40

  • валери симеонов-
  • 60:40

Партията на Валери Симеонов предлага нови антикризисни мерки

НФСБ се обяви против мярката 60:40 - 1
Снимка: БГНЕС

НФСБ не подкрепя насърчаването на пасивността и „стоенето в къщи“ срещу пълно заплащане, което е заложено във философията на мярката 60:40, приета със Закона за извънредното положение.

Считаме, че най-важната задача на Правителството е осигуряването на нови работни места, които да насърчат процеса на наемането на освободените от неработещите предприятия работници и служители и насочването им към финансово обезпечени дейности и производства.

Подпомагането на съкратените или останали без работа служители и работници трябва да бъде насочено към създаването на принадена стойност и обществен продукт, който да се ползва и в бъдеще време, както и към подпомагането на най-засегнатите отрасли като туризма.

По тази причина предлагаме конкретно:

1.Бюджетното финансиране на инфраструктурни обекти с национално значение с приключено проектиране – пътища, магистрали и др. За 2020 са планирани 100 км на стойност 2.5 млрд. лв. и 260 млн. лв. за II и III-класни пътища

2. Ремонт на язовирни стени и съоръжения на стойност 500 млн. лв. с приключено проектиране. За спешен ремонт са над 400 язовира, класифицирани като опасни и над 2000 са за ремонт.

3. Спешни ремонти на рискови мостови съоръжения и виадукти с приключено проектиране – напр. по АМ „Тракия“ (5 броя на стойност 25 млн. лв.)

4. ВиК обекти с готови проекти – на стойност 1.8 млрд. лв.

5.Възобновяване на програмата по саниране на многофамилни жилища, блокове, кооперации - вече заявени 1.5 млрд. лв. с проекти по области и общини, както и чакащи одобрение за възлагане на инженеринг

6. Попълване на държавния резерв с дълготрайни хранителни и други продукти с цел стимулиране производството от български предприятия

7. Допълнителни държавни субсидии за насърчаване на зеленчукопроизводство, овощарство и животновъдство, както и на преработвателните предприятия, с цел увеличаване на българското производство и неговия дял на пазара

8. Пренасочване на мярката 60:40 към създаването на нови работни места

9. „Подгряване“ и подпомагане на най-засегнатия отрасъл – туризма за периода юли – октомври (след евентуалното прекратяване на извънредното положение) през ваучери за почивка в българските курорти с финансирането им по схемата 60:40 (държава-работодател) със срок за ползване 1 година

Постигнато е споразумение за обсъждане на предложенията по ресорните министерства и изготвяне на предложения към Политическия съвет „Обединени патриоти – ГЕРБ“.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛЯМ СМЯХ

    17 1 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА! И ТОЗИ СЪС ФИЗИОНОМИЯ НА Г..... З СЕ ИЗКАЗА!

    Коментиран от #7

  • 2 НФСБ

    17 1 Отговор
    ... и се носи воня.
  • 3 Ръмпези

    13 1 Отговор
    ВСЕКИ ГЛЕДА ДА ИЗПЪКНЕ С НЕЩО НЕГОВО И НЕ ЗАБЕЛЯЗВА, ЧЕ ВЕЧЕ Е СТАНАЛО ЕДИН ГОЛЯМ БАТАК...И ТОВА ВСИЧКО ВЪРХУ ПЛЕЩИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД...ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ, ЧЕ ВЕЧЕ ГЛЕДАТ КАТО НАТРОВЕНИ ПЛЪХОВЕ...
  • 4 За мерките

    16 0 Отговор
    Важното е, че Домуса си получи парите. А че международен път Плевен-Русе е с убийствено дълбоки трапове и само Господ да пази минаващите от там нейсе!
  • 5 цербер

    8 0 Отговор
    " Считаме, че най-важната задача на Правителството е осигуряването на нови работни места" Ами недейте само да считате,ами се борете с това правителство. Защото то повече си счита от вас. Считоводители за него бол.
  • 6 плевен

    3 0 Отговор
    С две думи: Вземете заеми, дайте ги на собствениците на фирми, пък те щото са сладури, ще отворят работни места на минимална заплата. После, като дойде време за връщана на борчовете, ще им намалим данъците.
  • 7 уффф

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Тоя съвсем е изкукуригал, какви пътища магистрали ? Всичко това остава в миналото и ще буренясва слеващите 5 години, без алтерватива такава е природата човешка. Спомняте ли кой финансира тая Грета от Швеция , а същия и неговите приятели всичко са изчислили - никакви туризми, самолети, магистрали, мостове т.н. Приспособявайте се или в утил това каза Грета.
  • 8 Родител с деца

    1 0 Отговор
    Горанов казва: Мярката 60/40 има за цел не да подпомага юридическите лица, а да подпомага физическите лица, за да запазят доходите си. Защо тогава тези 60% трябва да минават през работодателите, за да могат да злоупотребяват ли? И също така защо не включат към тази мярка и родителите в неплатен отпуск. Защо на тях държавата не им дава 60%, а не само 375лв. за 20дни.
  • 9 Mr Alex Thomas

    0 0 Отговор
    Нуждаете ли се от дългосрочна или краткосрочна първокласна финансова оферта от различни категории като бизнес, личен, домашен, автомобилен, студентски, финансов консолидационен дълг и т.н. без значение вашия кредитен рейтинг. Ние гарантираме, че предоставяме финансови услуги на многобройните си клиенти от цял свят. С нашите гъвкави пакети за кредитиране средствата могат да бъдат обработени и прехвърлени на кредитополучателя в най-кратки срокове. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични. Имейл: [email protected] WhatsApp / Обадете ни се: +918130020934 за безопасно и лесно кандидатстване.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Mr Alex Thomas

    0 0 Отговор
    Изцедени ли сте финансово? Търсите ли средства за изплащане на кредити и дългове? Търсите ли финанси, за да създадете свой собствен бизнес? Имате ли нужда от частен или бизнес заем за различни цели? Търсите ли заеми за изпълнение на големи проекти? Осигурете заем от нас днес и започнете с нещо възнаграждаващо. Нашата транзакция е гарантирана на 101%, тъй като ние също така осигуряваме сърдечни отношения с нашите клиенти. Ние предлагаме заеми без кредитни чекове, без обезпечение, лесни стъпки, бързо финансиране и ниска лихва от 3%. Защо да останете във финансова разбивка? Свържете се с нас днес чрез имейл: [email protected] WhatsApp us: +918130020934 за безопасно и лесно кандидатстване.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.